Monday, December 28, 2009

41 weeks

Minggu nie cukup 41 minggu atie bawak baby dalam perut nie...memang dah terlebih-lebih due dah pun....jadiknyer...esok 29hrbulan atie dengan rasminyer kene masuk wad.dan esokkan tue kene masukkan ubat...aduh...takut pun ader berdebar pun ada..harapkan ader husband jer rasa cam kuat skit semangat nie...ramai jugak kengkawan atie kt sini yg macam atie...alhamdulillah semenyer slamat...atie pun harap biar seme urusan atie bersalin nnti berjalan ngan lancar...
Petang tadi sempat lagi gi jalan ngan husband...orang cakap kene banyak jalan biar senang bersalin...tapi atie bukan stakat petang tadi...minggu2 sbelum nie pun asyik kuar jer kejenyer....sampikan lengoh la kaki nie ayik jalan jer..tp tetap tak bersalin gak..sakit tue ader...tp tak over sangat la...kengkawan seme doakan atie slamat bersalin yer....kuar tadi pun sebb atie sempat lagi ngidam nak makan dunkin donut...tapi hampeh...tak jumpa plak kedainyer....gi queensbay pun tak jumpa...frust giler...nasib badan....sob...sob....

gambar fresh lagi...nielah atie yg dah 9 bulan lebih pregnant....besar kan perut....harap2 lepas nie dapat kembali solid macam anak dara...ceewahhh....

huargh....ngantuknyer....nak tido dah....insyaallah nnti atie dah meletop akan atie update citer pasal baby atie plak....huhuhu...buat seme kengkawan.....atie nak mintak maap bebanyak kalau atie ader terkasar bahasa yer...doakan atie selamat bersalin yer....babai seme.....


Tuesday, December 22, 2009

aku dah over due....

jangan heran yer...atie still datang opis lagi...kalau ikutkan hati ngan perut nie memang dah malas nak datang opis...tp kalau duk umah jer pun nak bt aper kan...kalau uols nak tau atie nie sbenarnyer dah terover due...atie pun heran apsal la baby tak nak kuar2 jugak...sakit skit2 tue biasalah kan...malas nak gi spital...atie duk tunggu gak tanda-tanda darah ngan air turun...tp nan ado.....hari tue gi check up....doc bagi masa lagi...kalau dalam minggu nie tak bersalin lagi...29 hrbulan kene masuk wad...30hrbln kene masuk ubat....huhuhuhuu....macam kene paksa bersalin plak.....takut la.....tp atie ingt kalau kene masuk ubat tue atie nak mintak lewatkan skit la...biar atie bersalin 1hrbulan....bleh ker?main pilih2 plak....hahahha...dapat baby new year.....besh..besh....

Thursday, December 17, 2009

serius..aku tengah boring giler nie...

hari2...macam nie lah keadaan atie...walaupun nampak jer datang keje...tapi hakikatnyer memang tak bt keje...bukan malas...tp keadaan memaksa atie berkeadaan demikian...hik...hik...sebagai seorang pekerja atie tak biasa dengan situasi camnie....asyik relax...atie nak keje....hahahhahha...yer..yer....sila bagi penampor sedas dua kt atie yer.....atie tau statement atie nie bunyik nyer cam menipu jer...tp...memang atie tipu pun..kahkahakah...atie memang suka situasi macam nie....relax....sebab munasabab pasal per atie tak der keje nnti-nntilah atie citer yer...skang nie atie rasa cam ngantuk...sebb baru lepas makan nasik lemak 2 bungkus...diulang....2BUNGKUS.....ok what....satu untuk ibu dan satu lagi untuk anak yg duk tido dalam perut ibu dimana si ibu ni tak pasti lagi bilerlah si anak nie nak kuar....asyik sakit jer lebih...tp takder tanda nak bersalin...yang si bapaknyer plak...asal atie ngadu skit jer sakit...terus dah bersedia nak gi spital bersalin.....heheheh.....almaklumlah....si bapaknyer tak sabar nak azankan anaknyer kot.....opss.....sori cayang.........ya Allah..permudahkanlah urusan bersalinku...AMIN.......
ok lah geng...ceeewahh....cam samseng kampung dusun plak rasanyer cakap geng2....atie nak pi surau tido...smalam tido kul 330pagi......bukan marathon ehem..ehem...ngan husband yer.....kitaorang sembang sampi kul 330pagi.......citer pasal kisah zaman-zaman dulu...bukan kisah pasal zaman jepun tawan malaya...kisah pasal kitaorang la......br atie tau yg dulu husband atie cakap atie nie selekeh....helllo...cik abang...selekeh2 saya pun....macam mana awak bleh jatuh hati ngan jantung kt saya???ha..jawab..jawab.......jadiknyer..smalam tue macam2 rahsia la terbongkar....sonot...sonot....suka dengar kisah hidup suami sendiri......
emm....satgi masuk surau nak tido sampi kul 1....pastu smayang zohor.....masuk balik opis....teruskan balik rutin harian...apalagi kalau bukan bukak tenet......sampi...kul 4..masuk balik surau...rehat jap....pastu semayang asar sebelum balik...pastu kul 5 tepat terus balik....amacam kawan-kawan...jeles tak....huhuhu...siler jeles...kalau korang nak tau nielah rutin harian atie kt opis baru.....pastu atie ingt esok macam malas jer masuk keje....tp kalau tak masuk keje....campur ngan esok dah 3 kali jumaat atie ngelat daripada masuk opis....kalau 3 kali jumaat tak smayang jumaat hukum dia apa yer...lupa la plak....tp kalau 3 kali jumaat tak pi keje tanpa sebarang cuti atau mc......tue maknanya ader ciri-ciri nak kene dapat surat tunjuk sebab kan...huhuhu...tp i dun care lah......nada riak di situ...sbbnyer...bos pun tak der....tolong bgtau saper nak bagi surat tunjuk sbb tue...hahahha...gelak syaiton......masa nielah nak rasa rehat secukupnyer....maklumlah atie kan tengah sarat...katanyerrrrr..........taun depan lepas bersalin atie tobatlah banyak2.....heheheheh
oklah teman-teman...atie mau tidurin dulu diri atie ini....sudah kepenatan bangat sih.....atie permisi duluk yer teman-teman....kita ketemu lagi di episod sinetron akan datang...babai....muahxxssss......

Wednesday, December 09, 2009

lari jangan tak lari.....

hari nie atie teman husband joging kt USM...orang nak kurus kan..kiter kene la bg semangat....hehehe....atie pun dah lama giler tak joging..tunggu la nnti biler atie dah meletop...satu penang nie atie lari...huahuahuahua.....



sesi memanaskan badan..atie..tukang ambik gambar jer...


husband tengah kerah tenaga berlari jadiknyer kiter sebagai penunggu kena la ambik gambar...nak hilangkan boring..
nielah orangnyer yg duk pulun lari tue....

sekarang berdua..nnti bertiga plak...






Tuesday, December 08, 2009

wad...baucer...dan raya haji....

agak2 ader ker orang kata atie nie pemalas...bukanyer aper..entry kali nie atie masukkan 3 citer skali gus...senang citer...heheh...
mula2 atie nak bgtau kt uols yg atie br jer braper jam kuar wad....aduh..seksanya nyer hanya tuhan yg tahu...dah la sunyi..pastu masa tido...skejap2 nurse kejut nak tgk keadaan kiter camner...tension jer rasa...atie kene masukkan ke wad sbb keadaan baby yg tak stabil..maklumlah atie skang dah 38 minggu...jadiknyer kalau jadi pa per kt atie susah la jgk kan...tp skang baby ngan mak baby dah ok...dah bleh kuar jenjalan makan angin..heheh...sepanjang kt wad tue husband atie sentiasa ader kt sisi...smpikan sanggup tido dalam kete sbb nak temankan atie...yerlah hosp kerajaan biler malam husband tak bleh tunggu....sian dia...nie yg bt atie lagi sayang nie...hehehe...gambar masa kt wad segan plak nak tunjuk..atie tengok muka atie pun cam tak caya jer...sembab semacam...
ok...skang citer pasai raya haji...macam yg uols tau raya haji hari tue atie balik kampung kt terengganu...memula tue risau gak nak jalan jejauh..tapi atie tawakal jer lah...mintak2 tak jadi pa per..bukannyer aper atie balik pun sbb nak tengok akak atie bertunang..yerlah..akak pun ader sorang jer...kalau atie tak balik rasanyer macam tak menjadik jer majlis tue..hahahahha..yer ker?sbelum bertolak tue macam2 doa la atie baca biar slamat semuanya...maklumlah...highway dr utara ker pantai timur bukannya macam highway utara slatan tue..yg ader plus tue...dia punyer highway mcm jalan kampung jer..dibuatnyer sakit perut atas highway tue jenuh gak la nak carik ambulans...kang tak pasal2 husband atie jadik bidan terjun tak ker naya namanya tue...tp alhamdulillah atie slamat sampi kt kampung......
atie duk kt kampung tiga hari...tiba hari nak balik tue macam biasa la atie baca segala macam doa mintak2 tak jadi pa per.....tp start masuk jer highway atie rasa macam perut atie keras semacam jer...banyak kali jugak la...kalau tak silap atie la nurse penah ckp yg biler perut kiter keras tue tandanya contraction...tul ker atie eja nie....ngan pinggang yg sakit....risau jugak...tp atie senyap jer..tak nak bgtau husband...yerlah..dia tengah bawak kiter...takut jugak kalau atie bgtau dia yg atie sakit.....hati husband atie plak tak tenang..kang tak pasal2 stereng ke mana tayar kemana..ya Allah..mintak simpang la kan....kiranya sepanjang highway tue..atie duk tahan jer sakit tue sambil doa kt Allah biar atie slamat sampi...tak sampi kt penang sampi kt kedah pun tak perlah...asalkan senang nak carik hospital....dan alhamdulillah atie slamat sampi gak penang......sampi jer kt umah memang letih giler la....terus terbongkang atie ngan husband...letih wo...
mak ngan kak long...lawa giler make up dia...

sila abaikan muka mak yong tue yer...

habis jer acara sarung cincin..atie rasmi katil nie dulu...tido la....walaupun tak bt keje pa pe pun..tp atie rasa letih sangat..tak cukup napas dibuatnyer...



hik....hik...tetiba jer kuar gambar tiket voucher nie...nie sbenarnya tiket nie last dah pun...dapat 5 keping percuma...yg lain seme dah terbang..tinggal satu jer lagi...jadiknyer...lepas balik dpd kampung tue..atie ajak husband gi tengok wayang...citer senario kalau tak silap..best gak...
habis dah kot criter...kering la plak idea biler memalam nie...nak bgtau kt uols nie...minggu nie langsung atie tak masuk opis...dapat mc...siler jeles yer......1 kali hua...2 kali hua....3 kali hua...huahuahuahuahua........




Thursday, December 03, 2009

apa prasaan korang kalau...

helo...helo...atie masih lagi dalam dunia blog yer tawan2...senyap sebb banyak sangat cuti...hajatnyer nak update blog ari nie pasal raya haji ..tapi kabel tepon plak problem...nnti atie citer yer pasal raya haji kt terengganu tue...ada yg tanya ker atie sihat ker idak??heheh...atie sihat...perut still lagi boyot...tanda nak meletop dah muncul skit2..nie yg bt cheq rasa ketaq lutut nie...doakan cheq slamat bersalin yer....sayang uols....muah...
dah dekat2 nak bersalin nie atie slalu rasa letih...jalan pun cam terkangkang jer...dah takder nak catwalk2....jalan pun jadik slow jer...tp biler dalam keadaan macam tue,atie rasa bahagia sangat sbb en.somi sentiasa ader kt sisi...dia banyak la tolong atie....paling tak bleh blah tue kejadian smalam....
skang nie kan cuti skolah...jadiknyer..husband slalu antar ngan ambik atie kt tmpt keje...tambahan plak atie pun duk blur2 lagi nak cari tmpt parking...slalunyer..kalau balik petang...atie slalu prasan rumah dah bersusun...baju seme dibasuh dan dilipat...memang dah tabiat suami atie..dia tak suka benda2 bertimbun nie...yg atie pulak malam baru bt seme tue..yerlah kan..kiter kan keje...nak bt waktu pagi mana sempat...bangun kul 6...masak lagi nak tinggalkan untuk suami makan...jadiknyer smalam macam biasa lah..husband atie basuh baju,lipat baju,baju baby pun dibasuhnyer....sbelum dia ambik atie petang tue..atie ader sms dia suh kuarkan daging sbb atie nak masak malam tue...takder plak dia bgtua pa per....sbelum sampi umah pun atie singgah kedai jap beli santan nak masak....pun en.somi senyap lagi tak kata pa per...tup..tup..dah sampi umah...atie tengok umah elok jer...baju baby tergantung...paling atie terkejut...masuk dapur..dah siap lauk daging masak kicap yg dimasak en.somi...memang atie terkejut tahap cipan...slama hidup rumah tangga nie husband atie memang tak penah masak...tp kejadian smalam tue buatkan atie rasa terharu dan rasa sedih sangat....husband datang bisik kt atie dia cakap dia kesiankan atie...yerlah kan...dengan perut tunggu masa nak meletop...dengan keje nyer...memang agak letih sbenarnya...tp atie pun tak nak susahkan husband...memang dah tanggungjawab atie sbgi isteri....atie tengok lauk yg dimasak tue sambil pandang muka husband...tetiba jer rasa cam ader air duk bertakung kt mata...atie menangis ok.....tak pasal2 umah kitaorang banjir malam tue ngan air mata atie....bt husband atie...tima kasih banyak2 sayang sbb banyak tolong atie......
tue baru kes smalam..belum lagi atie crita yg atie slalu duk kejut husband atie yg tengah sedap tido tetengah malam urutkan atie..bukan nak urut sangat pun...tapi tak taulah dekat2 nak bersalin nie atie asyik nak perhatian dpd suami jer...rasa syok jer biler atie duk kejut2 husband...biler husband dah terjaga...tanya nak apa...atie bleh cakap tak der apa...pastu atie sambung tido...husband plak kene tunggu atie tido dulu baru dia bleh tido.....rasa cam kejam plak...hik..hik...hik...tp alhamdulillah en.somi banyak sabar ngan kerenah mak labu nie....

Thursday, November 26, 2009

Raya Haji...

Esok dah nak raya haji...atie still keje lagi hari nie..rasa macam malas nak ambik cuti awal2..malam nie balik a.setar jap....raya pertama kt a.setar...insyaallah raya kedua nnti mungkin atie balik terengganu..mak ngan abah atie raya kt sana..kebetulan akak atie nak bertunang..takkan atie tak balik plak kan...
Sebenarnya atie nie masih risau lagi nak jalan jauh2..yerlah...minggu nie atie dah 36 minggu...dah cukup 9 bulan...masa check up hari tue nurse cakap baby tak masuk kantung lagi.....aduh..rasa berdebar...kalau dah masuk kantung mestilah lagi dekat nak bersalin yer tak...nie yg bt atie lagi berdebar nie...macam mana la atie masa meneran nnti..adakah sama macam kiter teran berak sembelit...dah..dah..nak start melalut la tue.....
Lagi satu yg atie risau sbb kt terengganu kan musim banjir..risau la perjalanan kitaorang nnti..ngan jalan licin....aduh...mesti lagi lama duk dalam kete kan...lagi sakit pinggang la atie nnti.....doakan yer kitaorang slamat sampi dan slamat pulang....
Lupa nak citer...sbenarnya isnin hari tue atie dah start lapor diri kt penang...pejabat baru atie skang nie kt tingkat 56 komtar...uols bayangkan daripada tingkat 7 kt opis lama skang nie atie kt tingkat 56 plak...giler tinggi...lif toksah cakap la...memang laju giler masa naik....telinga nie hari2 bengang.....yerlah opis tinggi sangat...dan yang paling tak bleh blah tue...punch card hari2 merah...berderet ok....dah datang awal pun still merah lagi....aduh....camner nak bt yer...atie ingt nak beli la satu mesin punch card letak kt umah...senang....bleh ker....huhuhuu.....biler opis tingi2 camnie benda yg paling atie takut kalau tetiba sakit nak bersalin kt opis...camner nak bt??...tunggu lif satu hal dah...harap2...jangan la sakit kt opis..risau gak...
Oklah uols nnti atie update lain yer...Bt kengkawan semua...Slamat Hari Raya Aidiladha...hati2 dijalan raya....gambar kt opis baru nnti atie upload kt entry lagi satu...mcm2 benda atie nak kongsi...

Tuesday, November 17, 2009

beza dulu....ngan skarang.....

kalau dulu.............................

- gi keje kene awal...nak elak jem...almaklumlah...putrajaya banyak giler trafik lite...kete pun duyun-duyun kuar.lagi satu sebb nak dapat parking yg cantik..yerlah kan..keje taraf 3 bintang cam atie nie manalah dapat parking khas...letak jerlah kete kt panas terik..kalau nasib x baik...block jer lah kete orang lain..thats why la kete atie nie banyak giler parut....calar sana..kemek sini....dah nasib.......
tp skang...kalau nak gi keje....kuar la kul 745 pun totap sampi awal....nak kata dekat..tak la sangat...jauh la jugak...nak kata laju...taklah...slow jer atie bawak...apek tua kayuh beskal pun lagi laju dpd atie.....takkan nak kuar kul 760 kot...huhuhuh.....
kalau dulu.............................
- gi keje tak makan lagi...smpi opis br beli makanan ngan member...tue pun kul 830 br makan....maklumlah pagi sangat pun tak lalu lagi.....beli makanan pun yg simple2 jer...kalau nasik lemak beli sebungkus jer..tue pun dah kenyang giler...
tp skang.....pepagi lagi mak mentua dah belikan makanan...tak makan takut kecik hati...hati mak mentua kene jaga woo....tue petua klau nak jadik menantu prihatin...hehehhe....bekpes wajib nasik lemak tetek dua bungkus......ala...nasik lemak yang balut cam gunung tue lah....yg tajam kt atas......apsal atie panggil nasi lemak tetek??ha...nie seme member se poli dulu lah...diorang panggil nasi nie cam tue....jangan ingt atie bt iklan sx plak....sila salahkan member ku itu...huhuhuhu....
kalau dulu...........................
sampi opis panas enjin komputer dulu...tengok tenet...bukak email...bukak ladang...tanam apa yg patut...makan2....dalam kul 9 br terhegeh2 nak bt keje...(nie klau bos lama atie baca nie mampos la....rendah la SKT atie tahun nie)
tp skang...kt opis baru masuk jer keje...tepat kul 8...jam punch card bunyi...terus bt keje....pergh...suspek betul la atie kt diorang nie...stop makan dalam 10 minit..sambung balik keje....sembang pun sambil bt keje....dan tepat kul 1 br kuar rehat..kalau lagi satu minit belum kul 1...selagi tu la diorang bt keje....100% markah la atie bg....heheheh...tp atie..tetap macam nie...sembang tetap sembang...maklumlah x der keje lagi.....
kalau dulu............................
tak der maknanya atie nak baca surat khabar....kalau baca pun atie tengok dulu tajuk dia...yg best2 br nak baca...pastu ruangan hiburan.....tue pun baca cepat2...
tp skang....setiap jenis surat khabar atie slalu khatam....utusan...metro...berita harian.....nasib baik surat khabar harakah,tamil nesan ngan siang pau jer tak der...kalaulah ader surat khabar tue..atie rasa skang nie atie dah teror cakap bahasa tamil...........berita luar negara..dalam negara...kesihatan...sukan...sekecil2 mana berita tue pun atie baca.....ko nak tanya pasal apa pun...atie bleh jawab punyerlah......nak tau naper.....sbb tak der keje..nak hilangkan rasa boring....segala mak nenek benda atie baca....
kalau dulu............................
punch card bunyik kul 5...br nak kemas meja....punch card pun lambat2...kadang2 balik lewat...
tp skang tepat jer kul 5...atie jadik orang first skali gi punch....giler excited nak balik...hahahahha
kalau dulu............................
balik pada ofis rehat2 depan tv....nak mkn....malam kang baru nak makan...tue pun yg simple...
tp skang.....balik opis...mak mentua dah siap goreng kuih....malam makan lagi nasi....malu siot........nie pun br jer mak mentua atie suh gi makan lagi apa yg ader dalam peti ais tue...aduh....camner nie....asyik makan jer...sebb tue badan atie skang nie kembang dengan jayanya....
kalau dulu............................
hari2 bawak kete kancil standard jer...tak der maknanya...nak bagi lowered ker....nak buh enjin turbo ker.....nak tinted gelap gelita ker....tukar sportrim ker....tak der masa atie nak pikir....basuh pun jarang2.....
tp skang...kete kenit atie tue dah di'katik'kan oleh en.somi..tanpa ader rasa bersalah....dah la kete kancil tue memang dah kecik...en.somi pi katik lagi....biler tengok sbijik cam ayam serama versi kete...kecil dan ketot...nasib baik comel...comel pun sbb orang yg bawak tue memang chumel...huhuhu...dan skang....asal lalu bonggol jer...kene sengetkan skit...ketot sangat...dah la yg bawak hari2 pun mak buyung yg memang sedia berat nie...tambah lowered la kete tue...kalau asyik terseret kt bonggol jer mau bocor lantai kete atie tue.....emmmm....
kalau dulu............................
en.somi slalu panggil si cantik la...si comel la....manja2....
tp skang...en.somi slalu panggil si tembam...tensinyer....tengoklah...lepas bersalin nnti atie akan kembali solid molid kalah pasha sandha....itulah matlamat atie..hehehheh...doakan diriku berjaya...amin.....
huargh...ngantuk nyer......eh...nak stop cam nie jer ker entry nie...lantaklah....otak dah kering la plak...nak kene charge....babai..muahxsss.....

Sunday, November 08, 2009

entry nie khas buat kwn2 di SPA...i luv uols...muahxss...

assalamualaikum...ehem..ehem..tetiba jek jadi sopan dan santun..almaklumlah..dah lama betul tak update..blog goblog nie...bukan apa..masa tue ader....tp kalau start nak update blog tue..tetiba jerk jadi malas...tambah plak hati nie sayu jer sebb entry kali nie khas buat kengkawan atie kt pejabat lama..(SPA)..sob..sob...masuk minggu nie rasanya dah 2 minggu atie kt pejabat baru...skang atie kt kem.pelancongan...

sepatutnya penempatan atie kt penang...tp bt sementara nie atie kene understudy kt kedah dulu....nak tak nak...kene jugak la...jadiknyer...bt sementara waktu nie atie menumpang kt umah mentua...atie rasa uols bleh bayangkan kot kalau dah duk umah mentua atie jadik camner...bukan belakon ok..tp menjaga tatasusila..hik..hik..makan pun kalau dah kenyang..paksa gak makan...nak jaga hati mentua...huhuu....atie tau uols mesti nak tau atie sihat ker tak kan..eh..nak tau ker...heheh...kalau dah duk umah mentua...mak mentua jamu nasi lemak pepagi dua bungkus...balik keje..makan lagi..malam makan lagi..kesimpulannya...skang nie atie dah terlebih 'sihat'...jangan la uols nak tanya lagi atie 'sihat' ker idak....menyakitkan hati ok...
Skang nie hati atie dah stabil kot skit...memula start keje pejabat baru..rasa nak memberontak jer...yerlah...dah la kene transit dulu kt a.setar...pastu tempat duduk pun kene tumpang tempat orang lain dulu..jadiknyer hari2 rasa nak mara jer..nak nangis pun ader..tambah plak asyik teringat kt kengkawan lama...lagi la rasa sedih..
sebelum atie pindah dulu...ada la pejabat lama bt makan skit2..terharu rasa...tambah plak ada jugak yg bagi hadiah...terharu giler...bt member2 atie yg bagi hadiah tue..atie ucapkn bebanyk tima kasih..sayang jugak korang kt atie yer..hehehe...atie pun sayang sangat kt uols...rasa nyer...memang payah nak jumpa kengkawan yang sekepala ngan atie...tp nak bt mcm mana kan..en.suami kt penang...takkan la atie nak duk putrajaya sengsorang plak..dah la tunggu masa jer nak malatop nie...

sajer ambik gambar nie kenangan..

hadiah nie annor ngan kak ina yg bagi...thanks..diorang belanja makan kt warisan lagi...walaupun lain bahagian tapi kitaorang teman mengumpat dalam tepon..eh..bukan mengumpat la ....berkongsi pandangan...huahuahua


memula tue kawan atie yg sama2 lapor diri bt makan2 skit...ala...3 org jer....makan kt taman warisan....dah lama tak kumpul mcm tue...biler dah start jumpa..sembang tak berenti la.....rindunyer kenangan tue...bt annor ngan kak ina..jangan lupakan atie yer...korang sahabat atie sampai akhir hayat sejak dari mula lagi kiter kenal...


jangan tengok model boyot tue yer...model dah telebih boyot..tp tetap tk sedar diri nak posing...prasan cantik la tue...gambar nie atie tujukan bt member2 SPA seme..nak tau naper??ha..cuba tengok apa yg model tue tunjuk.....'BUAT KERJA'.......hehehehhe...ha...atie tujukan untuk kengkawan kt SPA la...hahahahhaa....jangan memain jer...buat keje ok.....(jangan mara)
gambar nie serius ok atie tak tau aper motip dia....tapi setelah dikaji selama 3 minggu atie rasa masa atie posing nie..jin aprit dah start masuk dalam badan atie..sebb tue otomatik jer atie terposing mcm nie....eemmmmm....


yg nie tak yah citer la kot....untuk tontonan 25 tahun keatas sahaja...huahuahua

gambar kt atas ngan bawah nie sumbangan ehsan dari kamera canggih liza...panas mata ok tengok kamera tue...geram jer...' abang.....nak satu...' hik..hik..masa nie liza belanja makan pizza kt alamanda..thanks liza...nyusah2 jer...tp kalau ko ngan adli ader rezeki lebih belanja la aku lagi..tak rugi nyer...hahahh...pun 3 orang jugak..atie,liza ngan sal.... nie ader pesanan skit dpd atie untuk uols seme..tolong jangan tengok lelama gambar atie kt atas nie...cam pelik jer...baju tue rasa nyer tak braper sesuai kot untuk atie..nmpak kembang kan...atie tak kembang...maintain kurus lagi..sila ambik perhatian...huahuahua


yang nie la kak ina ngan annor...miss u la...
dua gambar kt atas ngan bawah nie memang atie tak bleh tengok....betul2 sedih la...diorang la antara kawan2 atie yg best...bt uols...atie sayang korang sangat2...memang susah nak jumpa kawan macam korang...atie sayang korang sangat2...jangan lupakan atie yer....

nielah antara hadiah-hadiah yg atie dapat..tima kasih bebanyak pada seme yg hadiahkan semua barang nie...semuanya atie suka...cantik2..









gambar2 kt atas nie...tak der motip sbenarnya..sajer jer nak ambik..semua tue berkaitan ngan keje atie kt SPA...sajer nak jadikkan kenangan....biler belek2 seme gambar memang sedih....atie rindu semua kenangan tue...walaupun skang nie atie dah jauh..tp kenangan keje kt SPA..tetap terpahat dalam hati atie.... lebih2 lagi kenangan bersama2 k.yati....yg gambar bilik fail tue..kalau uols nak tau..bilik fail tuelah tempat atie nak nangis ker nak lepas geram ker...setiap kali cari fail tak jumpa dalam bilik tue la atie bertenggek sampai ke petang...kalau keje terlampau banyak sampi dah naik tension..dalam bilik fail tue jugaklah atie tenangkan kepala atie...heheh....
Rasanya sampi sini jer kot....mata pun dah ngantuk nie...esok kene keje...akhir kata..cewah...heheh....bt seme member2 atie di SPA tue...atie sayang korang selamanya....dah dapat orang baru yg duk tempat atie tue jangan plak korang lupakan atie yer...pa pe hal nnti kiter calling2 la yer...insyaallah..dah lepas bersalin nnti sampi jugak atie kt putrajaya tue...kalau dulu sorang jer...nnti dah bertiga la....Atie jugak nak mintak maap jika ader bt silap kt korang..maklumlah..atie nie kan manusia biasa...doakan atie selamat bersalin yer...miss uols sangat...muahxxssss....

Thursday, October 22, 2009

waduh.....kepenatan....letih bangat dong....

hari nie rasa lega lepas dah slesai macam2 keje....nak diumumkan di sini bahawa atie dah dapat tukar.....alhamdulillah...slesai sudah kesengsaraan dan penderitaanku slama nie....atie dapat kem.pelancongan...macam mana la pejabat baru tue nnti yer...adakah atie akan kerap melancong sbb bekerja di kementerian tersebut...hohohohoo......syok jugak...tapi berangan jer lah kot...
atie lapor diri 20hrbln hari tue...jauh tue..kt pwtc....nak drive?tak der maknanya...kang tak pasal2 sesat terus tido dalam kete...atie naik train jer...ada jugak yg nak tolong antarkan..tp taknak lah...malas nak susahkan orang...atie mai redah jer ikut gerak hati....dah sampai pwtc tanya pak guard..skali silap da.....bukan dalam bangunan pwtc...tp bangunan lain....nasib baik ader sorang akak nie tolong tunjukkan..siap ikut lagi..risau agaknyer tengok atie cam blur jer....dah la ngan perut boyot....memang letih ya amat....tue belum atie letih drive lagi..kalau uols nak tau...atie kuar umah kul 730 gitu....dalam surat tak cakap plak kul braper kene lapor diri...jadiknyer...atie antar akak kt pejabat dia dulu...pastu terus pecut ke lrt sungai besi...hajat di hati tak nak naik erl sbb letih la nak jalan..naik turun tangga lagi...tak pasal2 nnti ader gak branak kt stesen....skali biler dah sampi lrt sungai besi tue..parking plak penuh...aduh....carik kt sberang pun penuh...nak bt camner..patah balik la...terus gi erl putrajaya.....tak braper ong la hari tue...
dah sampi kem.lancong tue....kene tunggu bukan main lama lagi...atie siap tido lagi atas sofa...dah memang tak pedulik dah.....letih ok...jalan banyak...perut plak lapar giler...baby siap tendang2...cakar2...perut lagi mintak nasi....atie rasa macam nak pengsan jer....uols bayangkan daripada kul 1030 sampai kul 400 ok atie tunggu....nak tak nak...atie turun makan la...lantaklah orang cari ker tak...janji atie makan....masa tue...nasi yg tak sedap jadik sedap...dah dekat nak habis baru prasan....nasi yg atie order tue, nasi goreng kampung punyer lah tawar...ngan air yg manis giler....hish..dugaan betul la....atie hadapi seme tue sorang2...redha jer lah....sob..sob...
biler dah habis sesi taklimat...macam biasa la...balik....skali naik train...ader sorang minah arab nie dia gi angkut skali buah durian masuk dalam lrt...woit...ko tau tak lrt dah la ramai orang.....bau plak macam2....tingkap plak mana ader...berekon plak....ko gi angkut buah durian tue masuk apakejadahnya minah....duk plak sbelah atie...dah naik pitam ok....rasa cam nak jer ambik buah durian tue...hempuk kt kpala minah arab nie....ko tau tak aku nak pengsan ok...nak pengsan.....ko agak2 la nak bawak buah pun.....atie prasan ramai yg nak marah gak..yerlah......ngan berasaknyer....ngan bau durian nyer....ramai yg atie tengok tak sabar2 nak turun....sabar jerlah aku ngan minah arab nie....dia bleh bt derk jer.....apa ko ingt bangga sangat la dapat bawak bau tue masuk lrt....
atie sampi putrajaya lebih kurang kul 6 lebih kot....sampai umah...tak ingt apa dah.....tebongkang dalam bilik....kaki giler punyer sakit.....bangun2 tengok dah insyak.....terpaksa la ganti smayang maghrib.....malam tue demam....aduh...nasib atie malang betul hari tue.....

Tuesday, October 13, 2009

bizi ngalahkan menteri kerja raya......

apsal tajuk tue atie letak menteri kerja raya...ntahlah...yang tue jer pun yang terlintas dalam hotak tadi masa nak start taip...ngeh..ngeh...tapi yang pasti..atie rasa minggu nie memang minggu yg meletihkan....rasa macam setiap minit tue ader jer keje kene buat....
dah lama atie tak balik penang...husband atie yg datang sini...atie bleh bayangkan rumah kt penang tue berhabuk giler...atie ngaku yg husband atie memang jenis pengemas....tapi klau nak sapu umah tue...tak der nyer...dia pantang skit habuk2 nie....kalau atie yg sapu pun..mesti dia lari jauh2....yg atie plak memang kalau dah start mengemas...habis segala mak nenek atie klebek....biler sapu tengok banyak betul sampah...rasa cam bangga nyer.....bukan bangga sebb kumpul banyak sampah..tp bangga sebb tak sia2 atie angkat sana,angkat sini,lap sana, lap sini....hehehe.....
dan minggu nie atie kene balik...nak kene jumpa mak bidan ambik minyak selusuh...mak mentua atie la yg suh...nasib baik mak mentua atie tanya dah ambik ke belum..yerlah kan..nie first time pregnant..manerlah atie tau benda2 nie.....biler dah masuk 7 bulan nie atie rasa cam berdebar jer...takut pun ada.....pastu tiap2 hari mesti pikir barang baby banyak lagi yang nak kene beli nie....fenin..fenin...dah kebetulan husband atie datang..jadiknyer...hari cuti sesi mengisi masa lapang ngan mensopingkan diri beli barang baby la...rambang mata uols...itu nak..ini nak....memula tue kitaorang beli skit2...pastu masa raya hari tue....kuar ngan mak mentua...mak mentua plak yg soping barang baby untuk kitaorang...dah cuba dah tolak banyak kali....tapi beria nau mak mentua nak bayor....malu den..malu..rasa cam nak sorok muka dalam stroller tesco jer...banyak plak tue yg mak mentua sponsor....heheh...nie saper yg pregnant nie..atie ker mak mentua...huhuhu
minggu lepas pergi parkson alamanda...nak cari lagi skit barang...kebetulah kitaorang ader dapat baucer...tapi sah kt parkson jer lah...parkson kt alamanda nie tak lah besar sangat...nak cari barang pun kene tawaf 27 kali baru jumpa.....masa tue kalau tak salah atie kitaorang tengah cari suar untuk husband atie...tapi dah jalan banyak kali jalan tak jumpa jugak...pastu atie nie memang jenis kalau tak jumpa barang tue direct jer tanya kt promoter yg berdekatan....atie pun tangkap muat jer terus tanya sorang mamat nie....yg atie punyerlah bengap nyer tak tengok dulu mamat nie promoter kt parkson ker tak.....atie tengok warna baju dia lebih kurang sama jer...dah la mamat nie masa nie tengah nak beli suar dalam...atie pun tak tau apa motip atie pi tanya mamat yg duk tengah pilih suar dalam nie....sedangkan ramai lagi promoter lain..yg pompuan pun ader...ker sbb atie rasa mamat nie cool sbb pilih suar dalam..miahahahha....tapi yg pasti mamat nie bukan promoter kt parkson ok...dia hanya pelanggan yang nak beli suar dalam...malu atie ok....husband atie dan..dan..tak ngaku bini...mangkuk tandas betul la...
keje kt opis minggu nie memang berlambak..mana nak urus kmk la (saper keje gomen mesti tau kan kmk tue apa)mana nak urus keje hakiki la...memang letih...sampaikan masa nak bercucuk tanam kt fesbuk pun tak sempat...hehehe....tp takper....keje ngan hati yg senang tak la terasa sangat letih nyer...ok lah..atie nak gi sambung keje plak nie....update nie pun pasal pala hotak atie dah hang tak leh nak pikir pa per lagi...huhuhu.....

Wednesday, October 07, 2009

makan cokodok tepung yang hitam legam....

kejadian berlaku smalam...lepas smayang isyak...perut duk bunyik2 mintak sesuap nasi...tp tak der maknanya atie nak masak dalam keadaan malas smalam...jadi ambik jalan mudah bt cokodok tepung gandum kosong+garam+gula...buat cair2 skit sbb nak bagi garing...walaupun bahan dia cuma 3 tue jer..tp kesedapannya memang tiada tandingan.....(bagi tekak kampung atie la kan....)
dah siap bancuh tepung seme barulah start sesi panaskan minyak....ok...atie lupa yg atie bukak api terlampau kuat...ingtkan minyak tak panas lagi...atie pun gi tengok tv dulu...masa tue citer tari tirana....tak leh miss citer nie sbb ader pelakon idola atie.....saper lagi...yg pegang watak sbgi makcik guard tuelah...hahahah...tak lama pun atie dpn tv tue....sedar2 nampak berasap jer kt dapur...arghhh....minyak aku......tutup api...bagi asap kurang dulu....barulah atie masuk tepung...bt comel2...lagi sedap nak makan...heheheh
ok....lupa jugak nak bgtau...dalam masa yg sama juga...atie basuh kain....lepas masukkan tepung dalam minyak panas yg berasap2 tue...atie pi tadah air dalam mesin basuh..maklumlah mesin basuh cheq manual bukannya otomatik.....sambil bt andaian cokodok atie lambat lagi nak masak, atie pun lepak2 dulu kt tempat mesin basuh tue sambil bersms ngan husband......lepas air dah penuh.....dah pusing..dengan hati yg tenang lagi control ayu...kembalilah atie ke dapur...skali tengok....arggghhhhhhhhhhhhhhhh.................cokodok aku hitam ok......hitam legam selegam...legamnyer.....ayo...amma...appa...kadawalei......sabar2......nie nak marah sapa......jap..jap...nak sms husband mara2 cakap nie dia punyer pasal la...sapa suh nak sms ngan bini dia nie....huh...tp last2 atie tak jd sbb tau nnti atie yg kene balik.....kua...kua....kua....tuelah dah terang lagi bersuluh memang salah sendiri tp totap gak nak salahkan orang lain.....nak buang...sayang la plak...mak cakap....jangan membazir...nnti pintu rezeki tertutup....ok..ok...nie bukan mak yg cakap, nie atie yg cakap, sbb alasan sbenarnya malas nak bancuh tepung lain....jadiknyer...makan gak la....nak bg kurang rasa pahit tue....buh sos banyak2.....hajat di hati nak makan cokodok garing2...last2 ambik ko....bukan stakat garing tapi dah tahap keras kematu...hampeh dot com betul la.......nasib baik makan cokodok tue sambil tengok pelakon idola atie belakon....kurang la skit rasa frust tue...sbb bleh gelak2.....miahahahah

Tuesday, September 29, 2009

Hari Raya....

Rata-rata blog seme kisah pasal raya..memang best la suasana raya memasing..macam atie plak nielah first time atie beraya jauh dpd keluarga....tahun nie beraya ngan keluarga mentua....family atie plak balik kampung kt terengganu..seminggu plak tue....raya ke-7 baru atie balik kulim.....huhuhu....
sama jer raya atie ngan orang lain....yg bezanya atie dapat rasa suasana balik kampung sengsorang dengan menaiki bas...ayat skima tue...habis waktu opis....terus ke pudu...alhamdulillah pudu tak sesak pun...lepas bukak puasa kt mcd 'sensorang' sronot gak yer biler jalan sorang2 nie....mulut tak letih sangat nak bercakap...atie nie kan jenis yg banyak cakap...lepas dah habis makan terus ke pudu..bas pun dah siap tunggu..kiranya seme berjalan lancar la...best giler...mungkin nie la last atie dapat rasa suasana balik kampung..yerlah lepas nie...kalau dapat pindah ke penang...suasana tue tak braper rasa sangat la...yerlah penang ngan kedah bukannyer jauh pun..kentut pun boleh dengar..hahahh....tapi kalau la buang tebiat nak rasa suasana balik kampung jugak, boleh jer....kiter pusing2 dulu...kita jalan2 ke perak dulu,pastu nak buang tebiat lagi terus ke kolumpo..pastu patah balik ke alor setar...ha...kan jauh tue perjalanan....tp kalau orang lain tau sah-sah dikatanya buang tebiat+sengal.....heheheh
highway malam tue punyerlah sesak....atie naik bas kul 830 sampi penang kul 430...lamakan....naik kematu buntut nie....sampi jer terus pi kedai mamak bersahur.....balik umah...semayang subuh terus kemas2 beg...kemas2 umah....bg cantik2...atie memang macam nie..kalau nak kemana2 memang bagi umah kemas dulu...pastu bertolak balik as dalam kul 10 gitu...
sampi jer umah mak mentua dah terasa macam tak sabar sangat nak raya..tak tau la pasai pa....malam tue lepas bukak posa layan tengok anak buah husband main bunga api...yg xcited nyer bukan bebudak tue..tapi pakcik diorang...saper lagi suami atie la....punyerlah sronok dia main bunga api....aduh...agaknyer masa kecik tak pernah main kot..hehehh....suasana malam tue memang meriah la....sekejap meletop kt sana...pastu sini...pastu sinun....atie apalagi...jenuh melatah la...mana taknyer...skali bunyik cam bom atom...mana tak terkejut anak dalam perut...heheh....
pagi keesokkannya dah raya...lepas semayang raya.....duduk dalam bilik ngan husband berduaan..bukan bt projek yer...hahhahha...takkan lah pepagi raya nak on kot....agak2 la....sesi mintak ampun la.......mintak maap sambil gelak2....den baru jer nak syahdu2 nie...tapi biler tengok muka husband cam nak tergelak pun ader....tak feel langsung.....pastu kan...atie dapat duit raya dpd husband...wah...cam best jer...heheh..tq cayang.......ha...pastu apalagi....sesi beraya ke umah sedara la....naik kembung perut...berderet2 makan laksa...pastu campur ngan nasi beriani....atie bleh bayangkan anak atie tengah berenang ngan kuah laksa+nasi beriani.....ketat giler perut...tue belum campur ngan biskut raya almond london tue..setiap kali bertandang umah orang yg hidang biskut nie...mesti atie rasa punyer...raya tahun nie memang biskut nie la yg atie cari dulu..tak tau la naper...mengidam la tue...beraya sakan...sampi ke malam....pastu biler balik....mandi2..terus tido...sesi tak sedarkan diri....ingt gi beraya nie tak letih ker...letih wo...letih makan...
Raya ke-2 atie ajak husband beraya kt rumah kengkawan atie....waduh..best bangat...sembang sampai tak ingat ada laki kt sbelah..maklumlah lama tak jumpa...sampai ke perlis atie beraya...rindu giler ngan kengkawan sepoli dulu...rindu pada zaman berjimba-jimba...rindu pada zaman menonggeng moto tetangah malam reramai sebb stress nak exam esok hari....yang kelako nyer ada satu hari tue kitaorang kuar nak lepaskan tension pasai soalan exam susah tahap bleh pecahkan pala hotak ngan pakai kain batik plak jer...tp masa tue bukan naik moto la...naik kete....masa nie sorang jer member yg pakai kete...sanggup berimpit dalam kete tue reramai sebb nak kuar memalam.....tp kitaorang takat ronda2 taman jer.....takut la nak pi jejauh...kang kene kidnap sapa nak bayar duit nak tebus balik...heheheh
Raya berikutnya....banyak duk umah jer....tak kemana-mana...sampai la hari sabtu baru atie balik kulim...tahun depan plak giliran umah atie la....muahahhahaha.......







Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Lusa nak raya dah nie...semangat semakin berkobar2 nak balik kampung...walaupun hakikatnya terpaksa beraya di umah mentua dulu....huhuhu...family atie plak balik trengganu...sadisnyer....first time tue atie beraya sebagai isteri...tak sabar wo...sbb nak mintak maap pepagi raya...almaklumlah banyak bt dosa kt suami..huahuahua.....tapi rasa2 nyer macam tak der...kuakuakua....yg paling tak sabar sebb nak makan kuih raya...tak tau la apa kene ngan atie tahun nie...suka sangat makan kuih raya...kalau sbelum nie atie tak brapa nak bersungguh sangat nak makan, tapi tahun nie...dia punyer aura tue lain macam.....mana biskut yg atie beli seme atie dah rasa....tp biskut yg paling kronik stakat nie biskut almond london...dah sekerat bekas atie makan...memang tak bleh nak hidang kt orang la gamaknyer....nie pun ader rasa2 macam nak makan biskut raya...tp tahan jer napsu nie sbb puasa kan....
Oklah tak nak cakap banyak...di kesempatan ini atie nak mengucapkan Slamat Hari Raya pada seme member2 alam maya....yg mana termakan terminum harap dihalalkan yer...hati2 bawak kete balik kampung...jangan makan banyak sangat lemang ngan ketupat nnti sakit badan...heheheh.....sesaper yg bt umah terbukak tue jangan lupa jemput mak buyung nie...atie bab2 makan skang nie memang tak tolak....terima jer..almaklumlah napsu nak makan dah datang...pasnie bleh la tengok badan atie versi kembang semangkuk...heheh...ok lah..kiter jumpa lagi seminggu lepas nie yer....atie tak der mood nak keje nie...asyik pikir nak raya jer...cadang macam nak ambik half day jer....bos pun yilek....merdeka giler atie skang nie...takper..jangan tunjuk sangat keterujaan tue...bt rilex jer..sesambil tue meh kita main tanam2 pokok kt pesbuk...huhuhuu...

Monday, September 14, 2009

Menatap Matamu...

First time dengar lagu nie kt radio trus dah tangkap cintan....best wo...jom nyanyi sesama...slow dan syahdu jer....ek..ah..ek..ah....(eh..silap..tue lagu dangdut)....heheh..

Menatap Matamu - Aril AF
Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Friday, September 11, 2009

tak update bukan bermaksud malas...tapi sbenarnya sibuk...

tolong jangan menyampah..yer..atie tau tajuk entry tue agak poyo...huahuahuahua...tp ader atie kisah???hehehh...start posa sampi dah dekat nak raya baru la tebukak skit hati nie nak update...memang asyik tertangguh jer.....bukan sebab malas...tp ader jer benda yg interrupt...
memula tue nak update la pasal menu first bersahur sebagai isteri nie...skali biler nak cocok menatang kabel tue kt pc..skali kuar ayat jiwang "please contact admin..........."apa yang pc atie nie merepek meraban pun tak tau la...buang karan jer...baru jer nak bangga nie...seumur hidup atie, nie lah first time atie bangun kul 4 pagi semata2 nak masak..bukan panaskan lauk yer...tp masak makanan yg baru...nie..kalau mak atie tau sure dibuatnyer kenduri kesyukuran sebb anak dia dah ader kesedaran sivik....hehehhe.....tp bukan menu apa pun...atie cuma masak nasi goreng ngan bt cucur udang jer...pastu air teh o panas...tapi bagi atie dah cukup bangga la tue..kalau sbelum nie tak der maknanya atie nak bangun semata-mata nak masak untuk bersahur..slalunya atie makan roti takpun tak bangun terus...huahuahuah.....
tue satu hal...pastu hari tue dah terbukak skit iman nie nak update blog...skali datang opis....tetiba badan atie nie rasa lain mcam...dan SAH....atie demam..dekat seminggu la jgk....sejak pregnant nie memang kerap la atie demam....dugaan2.....memula malas la nak pi klinik...skali biler en.yusri tengok bini dia asyik terbongkang jer kt katil....dipaksa jgk la bini dia pi klinik...skali cek....ha..ambik kau....baby pun lemah...patut la atie tak rasa baby gerak..ingatkan baby tak larat nak gerak sebb posa...tak pasal2 kene tazkirah ngan doktor....dan hajat dihati nak posa penuh tak tercapai...terpaksa la tinggal jgk...kesian kt baby....doktor cakap baby lemah sangat......tp alhamdulillah....skang dah ok...baby pun dah kembali aktif...asyik gerak jer....hehehee
pastu hari tue gi check up....kena tazkirah lagi ngan misi kt spital tue..berat atie turun mendadak..padahal makan macam biasa...sepatutnya berat kenalah naik dalam 2 kilo kan...tp atie skit pun tak naik...turun lagi ader lah...memang sejak pregnant berat atie tak brapa nak naik..heran betul...cuba masa bujang dulu....punyerlah ikat perut..diet..tp skit pun berat tak turun...pelik betul....kene pregnant tiap2 tahun la gamaknyer...heheheh....
begitulah ceritanya....macam2 benda jadik kt atie...hari nie br la atie nak update....update blog nie pun biler ader sorang member atie sound direct kt atie....dah kene ketuk baru la terhegeh-hegeh nak bukak blog...slama nie asyik baca blog orang lain jer....oklah uols....nnti atie update pasal raya plak yer...heheheh...tak sabarnyer nak raya.....sbb nak makan ketupat...huhuhuhu...mengidam ok....

Friday, August 21, 2009

Selamat Berpuasa...

Assalamualaikum.....di kesempatan ini...atie ngan husband nak mengucapkan Slamat Menyambut Bulan Ramadhan bt seme kawan2 di alam maya ini...Sekiranya ader yg terguris dengan tingkah laku atie......terasa hati dengan kata-kata atie slama ini harap dapat dimaafkan dari ujung rambut sampai la ujung kaki............Dan doakan atie bertenaga dan dapat puasa penuh tahun nie...bukan slalu dapat peluang puasa penuh nie.....muahahhaah

Thursday, August 20, 2009

meeting ngan husband pasal baby.............

rindunyer kt mamat baju merah belang2 nie....

hari tue..masa husband atie datang sini...tetiba jer atie tanya husband....."bang...kalaulah atie tak dapat tukar gak lepas bersalin macam mana yer?".....nak tau husband atie cakap per......"atie brenti jer lah keje....kalau taknak brenti keje...baby biar abang yang jaga.....bleh abang main bola sama2 ngan dia..".........atie macam WHAT!!!!!...........brenti keje??.....mungkin tidak.......atie bukan nak derhaka kt suami...cuma kalau nak brenti keje tue....rasanya atie macam tak bersedia....yerlah kan...kalau atie keje skurangnya dapat lah meringankan beban husband atie tue......lagipun....ada la jugak simpanan atie untuk masa depan kan....takpun...kalau ada pa pe hal yg terjadi...mintak simpang la....dibuatnya suami atie pi gatai tambah lagi sorang bini......uish...mintak dijauhkan la.....tak ke naya atie....masa tue atie dah terbayang..mesti husband lebihkan bini muda...heheheh...bleh plak terbayang benda macam tue.......huhuhuhu.....
dan satu lagi cadangan tue...lagi lah atie tak setuju....atie dah rancang kalau ditakdirkan atie mempunyai stok susu cap gantung yang banyak.....insyallah atie nak menyusukan sendiri baby atie ngan susu penuh krim nie...heheheh....kalau atie letak baby kt penang....mestilah kene bagi susu formula kan....kesiannya baby.....takkan suami atie yang nak susukan.....badan leper semacam nak dapat susu cam ner...muahahaha...lagipun..atie macam sayangnyer nak duk jauh ngan baby...tambah plak skang nie atie dah start rasa pergerakan baby....rasa macam timbul satu prasan...eh bukan...prasaan sayang....syahdunyer.......jadiknyer......kitaorang tak der keputusan lagi....mana tau ader rezeki pindah pi penang sbelum bersalin......insyallah...AMIN.......

eh...eh...apsal....tulisan tetiba jadik besar nie...dah banyak kali ubah...tp still sama jer...lantaklah....malas nak godek2....heheheh


Wednesday, August 19, 2009

sesi mensurprise!!!!!!!!!!!!!!!!!1

07.08.2009...besday husband atie...atie tak rancang pun nak bt surprise...tp tetiba jer datang idea nak bg husband atie nie kejutan...besday dia sbenarnya hr jumaat...kengkonon memula tue atie beria janji ngan husband, atie ambik cuti jumaat....last minit tue...atie call cakap yang atie cancel cuti sbb ader kursus..apalagi...sentap la mamat tue..punyerlah merajuk....jenuh atie nak pujuk..
padahal sbenarnya takder pun kursus..sajer jer atie tipu mamat nie...huhuhuhu....hari khamis tue...bermulalah misi atie....habis jer waktu kerja..terus atie ke pudu..ambik tiket paling awal....masa dalam bas tue atie doa bebanyak...jangan la husband atie nie tetiba nak ber3g...kang jenuh gak kalau atie angkat...dia tengok suasana kt blakang cam lain jer...jenuh la atie nak mengcover nnti....heheh....
nak bg surprise atie nie menjadi...sanggup dalam bas tue....atie tahan mata tak nak bg tetido...padahal...atie nie amatlah pantang kalau naik bas ker.kete ker...otomatik jer mata nie layu smacam jer...asal husband atie tanya bt per...atie cakap tengok tv...siap dia tanya lagi citer apa...nasib baik la atie nie hafal la jgk rancangan apa yang ader hari khamis tue...heheh...
dah sampi penang....atie ambik teksi..masa tue dalam kul 11.40 kalau tak silap....tetiba jer husband atie cakap dia ngantuk....aduh.....atie pujuk la jangan tido lagi...sebb nak dekat sampai sangat kt umah....biler dah sampi...hati atie plak yg berdebar..sbb tak sabar nak tengok respond husband atie cam ner........hajat tue nak tunggu 12.01 malam..tp husband duk merengek kata ngantok la.....jadi nak tak nak ketuk gak la umah...sambil bt suara cam bebudak..nak bg husband atie nie ingt mungkin anak murid dia kot.....
skali dia bukak jer pintu...atie pun jerit...SURPRISE!!!!!!.....nasib baik jiran sbelah tak marah...muahahha...yg husband atie nie antara nak percaya ker idak..yerlah..malam tue kan malam jumaat...dibuatnya bukan atie tp makhluk lain..tak ker takut orang tua nie....heheheh...siap selak lagi kain atie...nak tengok kaki jejak tanah ker tidak....sebb nak confirmkan betul ker atie nie...heheheh....alhamdulillah..menjadik jugak.....senyum jer dia.....best sangat biler tengok husband atie senyum...tue tandanya dia bahagia kan..kan..kan...
dannnnnn.....hari khamis minggu lepas plak...husband atie plak bt kejutan untk atie.....dia tak bgtau pun nak datang putrajaya...skali petang khamis tue...dapat call..husband atie cakap dia ader kt presint 9.....nak caya ker tak nie.....skali biler atie gi sana..memang sah dia ader kt situ.....rupanya...skolah husband atie diarahkan tutup sementara sebb ada kes h1n1.....bercuti sakan la diorang......3 hari tue cuti......hari selasa br skolah bukk balik....huhuhu....
muka yg dah tembam....

tak sempat nak tunggu 12.01....


hanya yg nie jer yang mampu atie beli....lagipun..hs lama husband atie... tersangatlah nazak....




Wednesday, August 05, 2009

delima...oh delima.....


akhirnya...benda yg dicari dah pun ketemu...berkurun lama ok atie cari buah delima nie...punyerlah teringin...sampaikan menangis sebb tak dapat makan buah delima...ish..memang pelik2 la sejak ngandung nie...buah nie kan ikut musim jugak....skang kan bukan musim dia lagi...tp alhamdulillah...itulah yang dinamakan rezeki...hari tue kebetulan atie balik penang...bas yg atie naik nie brenti kt satu r&r nie...tak ingat la kt mana.....dah lepas gi toilet....sajer lah merayap ke gerai buah..hajat nak beli buah jambu....tup..tup...terjumpa buah delima...adalah dalam 5 bijik....apalagi..tak kan nak tolak plak kan..benda dah lama teringin..atie beli dalam dua bijik.....mahal nak mampos....4 hengget sebijik....pergh......harga macam nie bleh dapat nasik putih campur ayam campur sayur.....mintak diskaun pun tak dapat.....nak tak nak...beli lah jugak..nasib baik manis....kalau tak mau atie gi bakor jer kedai tue......muahahhhahahahaha.....

Monday, August 03, 2009

berduaan di tempat gelap...

romantikkan???.....

nie en.yusri...yang mana keow teow dia telah dicuri ngan slamatnya...muahhaha


terkejut bukak blog pagi tadi..niat di hati nak update la...skali kuar tulisan bahasa cina...apa ke hal la plak...blog nie boikot atie ker pasal lama tak update..nasib baik la atie masih ingt step2 nak update blog nie...heheheh...tp skang dah ok....

minggu lepas entah apa mimpi en.yusri tue ajak gi pantai kt queensbay....dah lamer katanya tak lepak2 kt sana...kalau stakat nak lepak borak2 gelak2 takperlah kan..nie siap tapau bekal nak makan kt sana.....nak candle light dinner ker mamat nie....tp bukan masak pun...beli jer....kitaorang makan char kuew teow.....duduk plak kt batu2 yg cam bukit tue...dah la gelap...tergagau2 atie dalam gelap tue...mulalah nak tergigit cili la....pedas tak hengat...pastu adegan ko curi kuew teow aku...aku curi kuew teow kau...yer...itu seme pasal makan lagi dalam gelap....ajak lagi atie makan dalam gelap camtue....padan muka en.yusri keow teow dia banyak atie kidnap..hahhahaha.....

Thursday, July 23, 2009

mimpi itu pelik cam cipan...

ye..ye...atie tau memang liat betul atie nak update blog...mcm yg atie penah bgtau dulu...nan ado citer..tambah plak skang nie camera plak tak do....tetinggal kt umah mak...atie balik umah mak minggu lepas...syiok giler sbb mak masak nasik dagang...giler kentang punyer teringin...cayang mak...yg ader kt atie skang nie hanya kabel camera jer...uols pikir la atie nak cucuk tang mana kalau tak do camera..takkan nak cucuk kt lubang idung plak kan...kang makin kembang plak...


punyerlah tak der citer..tp nak update gak blog...tetiba jer atie teringat mimpi atie minggu lepas....ader ker patut atie mimpi atie sbenarnya kawin ngan robot yg menyerupai manusia.....yg macam citer omputih...robot tue jahat...tp bleh nyamar tukar2 rupa jadik cam manusia...ha...tuelah yg atie mimpi.....
citer nyer cam gini...atie ngan en.yusri(husband atie la) borak2 depan tibi sambil ko geletek aku..aku geletek ko...skali datang sorang mamat nie sbijik muka nyer cam en.yusri...tokojut la....pastu mamat nie cakap la..dia sbenarnya en.yusri..dia kene culik ngan robot nie..kiranya yg geletek atie td la....sehari sbelum dia kawin ngan atie...tp en.yusri yg sbenar nie dapat lepaskan diri..lantas terus mencari buah hati nyer...(atie la tue)...dgr jer en.yusri sbenar nie citer atie pun terus toleh kt mamat yg geletek atie td...tup..tup....dia dah bertukar jadik robot..pastu en.yusri terus membuka langkah untuk bersilat ngan robot tadi...giler punyer pelik...ko bukak pencak silat nak lawan ngan robot...mesti la en.yusri sbenar nie kalah kan...muahahah...atie yg kt sbelah nie nangis beria la....
diorang lawan tak habis..sebb atie tetiba terjaga...siap menangis ko....meleleh air mata...pastu atie terus pandang muka en.yusri kt sbelah yg tengah berdengkur...atie kejut siap tampor2 lagi muka en.yusri nie....dalam hati atie masa tue atie yakin yang memang atie kawin ngan robot jahat....punyerlah terikut2 mimpi tue...dah terjaga..terus atie tanya..."betul ker abang nie yusrizal yg bercinta ngan atie masa poli dulu"...hambik ko..terpisat2 kawan tue nak jawab..tapi dia jawab la gak...."yerlah...habis tue?"..tak puas hati atie tanya lagi...."betul?abang tak tipu kan?memang abang nie yusrizal kan"..."yer....."...terus dia tido...pastu atie picit2 tangan nak rasa isi ker besi.....hahahahha......dah puas hati baru sambung tido balik....tp tak braper nyenyak lagi



Monday, July 20, 2009

perhatian kepada lalat2 hijau....

perhatian kepada elly yusof....(tak tau la nama sbenar ke tak ntah2 nama bedah senget jer kot)...di sini tuan punyer blog nak habaq mai skit....ko nie memang jenis pengecut ker?? kalau stakat nak comment nama orang pastu tak bgtau saper ko alahai sangatlah kekampungs nyer.....ko kalau nak kutuk orang skali pun brani la skit.....nie stakat bgtau nama(nama samaran jer tue...) pastu link pon ko tak letak...kalau ko letak bleh la tuan punyer blog nie view blog ko pastu kiter lawan kutuk2...best kan..kan...kan....dan kalau ko sakit hati baca entry2 dalam blog tuan punyer blog nie....lebih baik ko blah....tuan punyer blog nie pun tak penah nak ajak sesape yg dasar busuk hati baca blog pink nie..........muahahhahahha.....

Friday, July 17, 2009

..........

erkk...terlama la plak atie terupdate blog nie..bukan malas tau..tp takder story sangat pung...atie sihat alhamdulillah..hari selasa hari tue atie gi chekup..bt kali yg kedua...kali nie br betul turutan atie pi check up...kali pertama hari tue...masyaallah..berterabur...
yerlah kan nama nyer first time...misi kt kaunter tue dah bgtau memula kene pi mana pastu tue mana...yg atie punyerlah bangangnya...main hantam kromo jer...memula pi kaunter pendaftaran bukak buku..pastu kene pi makmal la kan....atie takkk....atie pi cek gigi..maklumlah kalau bab2 gigi nie memang atie suka...siap cuci lagi gigi..heehehehe...pastu atie pi terus jumpa misi nak cek perut....misi pun heran apsal no. atie sepatutnyer lambat lagi tp datang nak cek dulu..rupanya atie tersilap..kena pi makmal ambik urin ngan darah...tp nasib baik la misi tue ok...dia cek dulu perut atie nie...ishh...malu la plak...siap kene bukak baju dalam la pastu tayang bukit kt misi tue....naik sogan den...dah slesai bukak sana bukak sini...br la terhegeh2 atie pi makmal pastu jumpa doktor....
kali kedua checkup br la betul....satu persatu...takder nyer nak main redah jer....alhamdulillah perkembangan atie seme ok..berat pun naik ckit jer...normal.....dengar heart beep baby...teruja jap...laju plak tue...tp sayangnyer husband plak takder...tgk mak yong yg lain semenyer datang ngan husband..atie gak la sengsorang bawak diri kt klinik nie...sedihnyer lahaiii.....tp smoga anak atie nnti pun pandai berdikari cam atie gak...muahahhah...
balik dpd check up tue atie dah mula rasa lain jer badan nie...sengal2...sakit kpala..atie dah syak dah..nie mesti nak demam nie...first check up pun cam nie gak...naper yer??malam tue menggigil la badan..bt apa seme tak kene...sakit nyer..tuhan jer yg tahu...pengsan awal atie malam tue...
sembab betul kan muka atie...

maklumlah...badan tak naik sangat lagi....sbb tue bleh lagi pakai skirt ngan kemeja...(prasannyer..)muahahah


alamakkk....nmpk la plak perut tue buncit skit......




Thursday, July 09, 2009

tempoyak...

atie nie sbenornya tak suka makan durian tapi kalau tempoyak memang lah hantu....
baru jer blajar makan tempoyak..member umah lama yg ajar..
skali makan terus jatuh cintan...
kemarin.balik umah terus berdesup masuk dapur..
masak nasi...pastu tumbuk cili api buh garam skit...
gaul ngan tempoyak...
pastu goreng ikan bilis...tumbuk ikan bilis tue...
letak kt sbelah tempoyak..
pastu goreng plak ikan selar kuning...goreng garing2..
gaul nasi ngan tempoyak....haiah...
pergh...sodap nak mampos...
mak mentua lalu prasan..tp tak tegur...punyerlah menikmati tahap maksima...
tak caya???cubalah....

Wednesday, July 08, 2009

kejadian ngeri bg pompuan boyot...

SARI BERITA PENTING MELAPORKAN....
PUTRAJAYA-07.07.2009- Terdapat satu kejadian ngeri telah berlaku di Presint 11, kuarters kakitangan kerajaan...Mangsanya adalah seorang bakal ibu muda(nak gak sebut muda.heheh) yg telah memboyot selama 4 bulan..Sebelum kejadian ibu muda ini telah menshoppingkan duit nyer di pasar malam berdekatan untuk membeli tempoyak yang telah menjadi igauannya sejak sekian lama...Selain itu ibu muda ini telah membeli bermacam-macam barang yg berupa makanan untuk menjadi santapannya dalam masa seminggu...Dalam erti kata lain banyak gak la ibu muda ini telah beli dan barang-barang beliannya amatlah berat untuk dibawa.....
Setelah selesai menshopping...ibu muda ini telah pulang ke sarangnya di presint 11 dimana baru sebulan didudukinya.Apa yang mengejutkan ibu muda ini apabila beliau terdengar bunyi siren kebakaran yg amat kuat..Apabila siren ini berbunyi secara otomatiknya semua lif yg terdapat di situ terbuka secara sendiri dan tidak akan bergerak sehingga siren itu berhenti..."OMG" kata ibu muda itu...."takkan nak tunggu kt bawah kot"....katanya lagi..."dah nak maghrib nie"...kata orang kt sbelah yg tidak dikenalinya itu...nak tak nak ibu muda ini terpaksa mendaki tangga flat tersebut dimana sarang ibu muda ini terletak di 'TINGKAT 13'...diulang.....13....bukan 3 yerrrr.........cuba anda bayangkan bagaiman ibu muda ini mendaki dari tingkat G hingga ke tingkat 13 dengan membawa barang beliannya yg amat berat tersebut....
Dengan keadaan terpaksa ibu muda ini pun mendaki satu persatu anak tangga sambil menyanyikan lagu sedih "apalah..nasib diriku yang malang.oh...tuhan...tak boleh bersenang lenang....."...pendakian diteruskan lagi sehingga ibu muda tersebut sampai di tingkat 12....yes!!!....satu lagi..kata ibu muda tersebut dalam hati....tetapi ibu muda ini tetiba jer rasa perutnya mengeras semacam...pastu rasa macam nak wek..wek....alamak!!!!.....nie petanda nak muntah nie...Ibu muda nie pun apalagi...dengan segala kekuatan yg ada beliau terus mendaki sehinggalah beliau berjaya sampai di tingkat 13...dan terus masuk ker rumah lalu menuju ke bilik air...untuk memuntahkan semua benda yg terdapat dalam perut beliau....setelah selesai ibu muda ini pun terus mengambil bantal busuknya dan melandingkan badan kerana beliau terasa bahawa lutut dan tumitnya seperti hendak tercabut... ohhhh.....malangnya.....SEKIAN BERITA MELAPORKAN.....


Sikit lagi

yes!!!!! dah sampi...


inilah mangsa yg dimaksudkan itu....huhuhu




Tuesday, July 07, 2009

...............

haluuuu......mesti ramai yg cakap atie malas lagi nak update blog kan..kan..kan...sbenarnya bukan......atie ada exam minggu lepas...3 hari berturut tue....sakit giler pala otak nak jawab seme paper tue...huuhu....habis jer paper last hari khamis hari tue...terus atie demam..agaknya terkejut tengok soklan yg boleh bikin pecah pala otak....maklumlah...atie nie kan spesies malaszzzzz.....skit nak bc buku..lelebih lagi buku yg banyak akta2....tak ker terguling2 atie nak baca...tak tau la camner result nyer nnti...takot woo.....mintak2 lulus la...AMIN..............
atie nak bt pengumuman nie....atie dah tak der muntah2...suka...suka....jadi dengan ini atie dah bleh makan macam2...tp bt masa skang atie macam teringin nak rasa air tin..yg bergas tue...waduh....sedapnyer....kalau nak rasa skit bleh ker?????....smalam atie mimpi makan roti ngan coklat coki yg panjang tue...tak penah2 nak makan benda alah nie..tetiba teringin plak...pelik betul kan prangai orang pregnant nie...heheheh
ermm....hari ahad hari tue atie terkilan sangat sbb tak dapat nak join sebeday anak kak siti...si comel aiman..ruginyer...memang dah rancang nak pi...tp last minit terpaksa cancel...atie demam lagi hari tue...kang berjangkit jugak ngan bebudak kt sana tak ke naya...KAK SITI...atie mintak maap bebanyak yer....buat aiman....hepi belated besday yer..smoga menjadi anak yg soleh dan hensem...muahahahah

datang opis terus ngadap roti nie...skang perut sudah kenyang....blurpp....nak????dah habis pun...hahhaha...ok..skang sambung bt keje plak...see ya...muahhhh....


Wednesday, June 24, 2009

dah puas malas...skang nak rajin plak..

alahai...lamanyer atie tak update blog nie...rasa cam dah setahun tak update..atie pun tak tau nak cakap apa lagi..memang tahap kemalasan atie nie melampau-lampau...dan skang atie muncul kembali ngan semangat dan azam baru...ceeewaahh...jangan nnti datang balik penyakit 'm' nie udah la...kalau uols nak tau selama penyakit 'm' atie nie melanda,atie just jadik silent reader jer...jejak pun atie tak tinggal...hehehe...sowey yer...
alhamdulillah skang nie atie rasa semangat skit...alahan pun macam dah kurang...tp still ader lagi la morning sickness tue....sepanjang alahan atie tue...nasik langsung atie tak sentuh...dengar perkataan nasi pun dah rasa nak muntah...atie cuma makan roti jer...pastu ader la skit2 kuih...memang seksa la...lapar...tp biler time terbayang makanan tue rasa muntah pun datang...biler dah muntah...masyaallah...sampai nak terkeluar bijik mata atie nie...dia punyer masam...uwekkkk....suami atie pun alahan gak...dia cuma muntah ngan pening jer..
lagi satu benda yg bt atie nak muntah..biler terbau minyak wangi brave yg jenama silky girl tue...hari tue husband ader beli....biler dia pakai jer..atie rasa cam nak temuntah jer...ingtkan tak bleh bau badan suami atie...tp biler suami atie br lepas mndi tak pakai wangian apa pun...ok jer atie...tak derlah plak nak muntah2..memula tue tak syak la plak sebb minyak wangi nie atie termuntah...tp ader satu hari tue..atie masuk bilik pegawai...skali semerbak bau minyak wangi nie...memang sebijik...terus rasa cam nak pitam kt situ gak...pas pada tue lah baru atie tau yg atie tak bleh bau minyak wangi nie...dan atie dah belikan minyak yg baru untuk husband...yg lama tue atie sorok jauh2....kalau bleh bayang botol tue pun atie tak nak tengok...hehehhe....

nie gambar terbaru atie...masa nie alahan masih teruk..tp gagah jugak berposing sebb gambar nie sbenarnya untuk projek KMK kitaorg kt opis nie...

nie gambor candid masa meeting KMK tue.....masih slim lagi kan?...muahahahahha

nuffnang