Wednesday, December 29, 2010

Happy Befday Sayang....

Anak i dah besar ok....dah setahun......cepat jer masa berlalu kan........smalam dia bt perangai .....merengek jer....pastu mcm mara2 kiter tak tentu pasal...bagi susu x nak.....bagi tido tak nak.....main2 ngan dia tak nak.....tak tau la naper......sajer kot nak bt perangai....huhuhuhu.........biler game bola start....baru dia brenti merengek.......hahahhaah.......ader2 jer fizri nie.......tgk bola tak sampi 15minit......terus dia tido......sampai la pagi tadi....tak nak bangun....atie gerak dia nak antar kt umah mummy dia pun dia tak nak bukak mata.......biler atie ucap selamat hari jadi kt telinga dia...... bleh plak dia senyum sengih2....padahal mata tutup tue.....fizri..fizri........entry kali nie atie tujukan khas untuk anak atie.......hope biler biler besar nnti....dia bacalah....hehehehhehe
Dear Fizri,
Hepi befday sayang.....hari nie genap setahun kamu lahir.....masih terasa lagi sakit nak melahirkan kamu waktu itu.....tak sangka cepat jer masa berlalu...ibu pun dah makin tua.....tapi ibu tetap vogue ok.....ehehhhe.........entry ibu kali nie ibu tujukan khas untuk anak ibu......ibu nak kamu tahu betapa ibu ngan abah sayang sangat sama kamu.......
Pertama kali ibu disahkan mengandung....ibu rasa takut.....takut ibu tak mampu jadi ibu yang sempurna mcm orang lain....takut sbb masa tue ibu berjauhan ngan ayah kamu.......2 benda tue yang selalu ibu pikir.......tapi makin lama perasaan tue hilang....biler setiap kali ibu pandang perut ibu....ibu tau ader benda bernyawa dalam perut ibu.....ibu tak punyer harta berjuta........apa yang Tuhan bagi pada ibu masa tue........adalah kamu...kamulah harta ibu di dunia dan akhirat...kamulah yang ibu harapkan suatu hari nnti dapat jaga ibu dan abah.........
Alhamdulillah sepanjang ibu mengandungkan kamu......ibu selamat....walaupun ibu berjauhan ngan abah kamu....tapi Tuhan lindung ibu dari anasir2 jahat sekeliling ibu........ibu datang checkup setiap bulan tanpa ditemani abah kamu.......walaupun masa tue ibu pening2 bawak keta......tapi ibu gagahkan diri ibu demi kamu........setiap minggu ibu balik jumpa abah kamu....ibu naik turun bas......tapi Alhamdulillah.....ibu selamat pergi dan selamat kembali.......sedih biler ibu lihat orang lain ader suami kt sisi......tapi ibu....semua kene bt sendiri.......pegi klinik sendiri....pegi keje sendiri.....pegi kl naik bas pun sendiri.........tapi ibu tetap bersyukur biler ader kengkawan ibu yang sudi membantu....ader yang sudi hantarkan ibu sampai pudu....ader yang sudi carikan buah delima untuk ibu.......rezeki kamu agaknyer............

Sepanjang ibu pregnant kamu tue....ibu pernah tau...panjat tangga dari tingkat 1 sampi tingkat 13...semenyer....sbb lif umah ibu rosak.......fizri bangga tak?.....hehehehehhe.........sbb tue ibu nak....fizri jadi kuat.......mcm ibu jugak.....huhuhu.....tak mudah menyerah kalah......dan jugak pandai berdikari....... jangan suka mengharapkan bantuan orang lain......ibu nak fizri berdiri dengan kaki fizri sendiri.........fizri bleh kan?.......
Kadang2 ader mulut jahat yang cakap.....anak yang lahir hujung tahun...lembap....serius memang ibu kecik hati.....tapi siapa diaorang nak tentukan seme tue....Tuhan tue maha adil.....kawan ibu ader juga yang lahir hujung tahun...skang nie dah jadi engineer pun.........apa yang penting kiter kene berusaha untuk majukan diri kiter....macam tue jugak ibu nak anak ibu berjaya dalam apa jua bidang yang fizri minat....ibu support fizri dari belakang........jangan dengar kata2 negatif dari orang yang belum tentu berjaya dalam hidup dia............setiap waktu ibu berdoa agar anak ibu berjaya dalam hidup.......aminn......
Akhir kata dari ibu.......ibu nak fizri tahu yang ibu dan abah sayang sangat sangat sangat sangat ngan fizri.......walaupun kehidupan kiter bukanlah semewah orang lain....tapi kiter mewah dengan kasih sayang cinta rindu......itu yang paling penting kan....semoga suatu hari nnti anak ibu jadi orang yang berguna.......orang yang berjaya....dan yang paling penting.....orang yang ingat asal usul....tak lupa agama...dan tahu menjaga hati orang tua.......harapan ibu pada fizri amat tinggi......insyaallah.....berkat doa dari abah dan ibu....fizri akan berjaya juga dalam hidup fizri.....ibu dan abah sayang fizri tau...nnti kiter sambut befday fizri yer......babai.....muahs....
lots of love
ibu


muah...muah...muah...muah......



wife yusri n ibu fizri...

Kalau lah aku dapat surat macam nie.......siaplah en.yusri..............

Suami bin Lelaki
17, Jalan Angkasa,
24300, Kemaman
Terengganu.

Isteri binti Perempuan
17, Jalan Angkasa,
24300, Kemaman
Terengganu.

25th July 2010

Puan,

PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Perkara di atas adalah di rujuk.

1. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya. Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu, memandangkan masih ada 3 kekosongan, eloklah jika dapat di penuhi secepat mungkin. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yang merupakan setiausaha saya di pejabat. Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita. Kekosongan yang selebihnya akan di isi di masa akan datang.

2. Untuk makluman pihak puan, yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini. Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya, saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.

3. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak, manakan mungkin puan dapat menjadi seperti sekarang. Semua yang puan miliki sudah bertambah besar.Kereta besar, rumah besar, rantai besar dan pakaian besar. Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.

4. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat. Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan. Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkan bukan?

5. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi, pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.

6. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini. Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.

7. Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian, Terima Kasih.

"BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA"

Yang Ikhlas Memohon,

Suami bin Lelaki


wife yusri n ibu fizri...

........

Mak mentua atie ader kt umah skang nie....kan cuti hari tue...kami semua pakat gegar kl reramai.....atie balik dulu penang...sbb selasa keje.....mak mentua atie balik hari selasa.....sebelum balik alor setar....diaorang seme singgah umah atie dulu......sajer nak jenjalan penang katanya......heehhe....atie memang tak kisah diaorang nak tido umah atie....tapi yang jadi masalah nyer...biler tetiba jer atie plak bleh blur2 nak bt pa per....
Kemarin bt air oren....bleh plak terbuat manis giler hokey.....tak pasal2 bleh dapat penyakit kencing manis pree jer kemarin tue.......pastu tadi bt air teh...tinggalkan untuk diaorang brekfast.....skali husband call cakap....."ayang tak buh gula ker air teh tadi.."............muahhahahahahha.......series atie betul2 tak prasan.........sori yer mak....cheq tak prasan tadi tak buh gula dalam ayaq teh....takpa mak....jaga kesihatan...hehehehheh
Apsal ntah atie mcm nie.....sbelum nie sesaper datang umah ok jer....mungkin sbb tak cukup tido kot...yerlah...start dari sampi kl tue....berjalan jer kejenya.....memang letih la....dari pagi bawak ke malam...pastu sambung pagi lagi.......hari isnin hari tue lagi dasyat....kami reramai gi melaka.........sampi kul 11 mcm tue....pastu balik kul 3 petang lebih...sampai putrajaya....pastu lepas maghrib tolak balik penang plak........kalau keta tue bleh cakap...dah lama di sound nyer kami nie....hahahhah.......so far....jalan jauh dengan anak kecik yang makin aktif nie...memang mencabar minda ok.....fizri mana suka kalau lelama dalam kete.....mula la dia bt perangai.......ketuk2 tingkap kete...nak kuar....hehehheh...fizri...fizri....
Eh....esok fizri cukup setahun la....ya Allah...kejap jer anak atie dah besar....dah nak setahun rupanya....huhuhuhuhu...


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, December 28, 2010

Keletihan

Sampai umah kul
2 pagi...
kemas skit apa yg patut
tido.....
pastu bangun kul 6 pagi
masak, basuh baju
datang keje....
dan skang
rasa mcm nak pengsan jer
huh.....



wife yusri n ibu fizri...

Thursday, December 23, 2010

Selamat hari Krismas


Update secara pantas yer kengkawan.....tajuk takder kene mengena langsung ngan citer kt bawah.......hajatnyer nak update tadi....skali internet mcm hampeh.....naper tak update kt umah??????........owh....kt umah tak bleh...sbb nak uruskan anak lagi.....nak uruskan umah lagi...nak uruskan husband lagi.....uruskan husband tue yang lama sikit tue....muahahhahahahahaha..........owh yer.....kemarin budak opis belanja kek...sempena krismas......katanya.....walaupun hakikat sbenar mamat tue pure ganu....na na na na na....ganu kiterrrr..........hahahhahahahahhaha.......tima acih yer...nnti belanja lagi.....enjoy ngan pic kt bawah...........pikah!!!!!!!! kamu dah masuk dalam blog kiter.....eo.....eo...eo...eo....eo.....huhuhuu

Nie nak bgtau nie......lepas keje petang nnti.....ambik fizri terus gi kl.......sajer nak jenjalan kt sana.......bersama family mertua ok....hope tak jadi perkara yang tak diingini....mak serik nyah.......tapi diaorang dah bertolak dulu.......kami akan menyusul kendian.......memula husband tak nak gi........skali ko smalam baru dia betul2 confirm nak gi.......apalagi.......terus zasss kemas barang apa yang patut la kan....cuti pun atie dah ambik....so...hari isnin nie saya cuti....yahuuuu....kl here i come........nak singgah SPA tak??....ermmm.....maluuuuuu..........hehehehehheh
Nie nak bgtau lagi satu perkara nie.....minggu depan kan befday fizri......tapi...sampai skang husband tak bg hitam putih kata setuju tak nak bt sambutan........mak geram jer......biler tanya...."erm....nnti abang pikir....lambat lagi kan".....dia ingt befday anak dia nie jatuh tahun lompat.........quotation atie dah bagi......lulus jer lah kan......jangan terkejut....itulah style husband atie.......dia mintak atie list kan seme benda2 yang melibatkan kos dan tempat.......satu quotation kalau bt kt mcd...satu lagi quotation kalau bt kt tepi pantai..........jadiknyer........kiter tunggu minggu depan yer.....apa jawapan dia......hehehehhehehehehehhe.....ok lah uols......kiter jumpa selasa depan yer....doakan saya selamat pergi dan selamat kembali......babai......

Cantik kan kek nie....

Atie : Biler kiter nak korbankan kek nie pikah??
Pikah : Raya korban dah lepas kak....
Atie:Krismas sok la kiter korban kan kek nie.....
Pikah : Elok gak tue.....bleh sapu krim nie atas ayam turkey tue nnti
Atie : Bijak gak otak ko nie pikah......
Pikah : Eoo.....eoo.....eo....eooo......(sambil tepuk anjing laut)
Atie : Muahahahahhahahahahahahhahah

wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, December 22, 2010

Gelagat Fizri...

Nak tengok gelagat fizri yang tebaru??.....meh enjoy tgk video nie.....abaikan suara sumbang kt belakang tue yer....hehehheheheh

. video

Pengapitku kahwin

Minggu lepas....atie balik alor setar....ader kenduri.......adik ipar kepada kakak ipar atie merangkap pengapit masa atie kahwin.....kahwin.....ha....paham tak.....kalau tak paham bt2 mcm paham jer lah yer....hehehhh....masa atie kahwin dulu.....dia siap ambik cuti lagi nak jadi pengapit atie.......sbb tue lah atie tak jadi gi melaka....bukan apa...nnti kecik plak hati dia kan kalau kami tak sudi nak datang masa majlis dia nnti.....dua2 pengapit atie dah kahwin.....ok lah tue...heheh....cuma pengapit atie yang masa kt umah pengantin lelaki tue jer yang belum kahwin....sbb masih bawah umur....muahahhahahahahahahha...........uols enjoy la yer ngan gambar yang sikit nie.......mood nak bergambar ke laut masa nie.....hehehehh.......nak ngarang panjang2 pun mcm tak braper nak larat la plak...maklumlah...badan still tak sihat sangat lagi.......tapi nak bgtau nie....kiter tak der isi tau.....ngeh......ngeh....ngeh......


Nampak sangat atie ngan anak atie jer yg beria posing........welll.....hahahhaha

Kenduri nie bukan kt umah pengantin tau....tapi diaorang bt kt homestay....first time tue atie dengar orang bt majlis kahwin kt homestay..selalunyer orang bt kt hotel ker....kt dewan ker........ok jugak bt kt homestay nie...umah tak der lah selerak sangat kan....hehehhehe

Pengapit atie dulu yang skang nie dah jadi pengantin tue yang baju putih tue....tengah berdebar tunggu tok kadi.....

Serius atie tak tau apa tema pelamin nie...tolong jangan tanya saya yer.....

Malu2 plak......hikhihkih.......nie husband atie yang snapkan gambar nie....sbb masa nie atie sibuk uruskan hero bujang atie yang bucuk2 macam tue.............
sbb dia nak
nie
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

nak milk la apa lagi......so...kiter sumbat jer kasi senyap.....muahahhahahah


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, December 21, 2010

Tak sihat

2 kali hari nie masuk surau...tido......start petang kemarin la badan tak berapa nak sihat...habis muntah seme makanan yang atie makan kemarin tue....on the way balik umah kemarin....badan dah start menggigil....sampai rumah terus pengsan....sian fizri....ditepuknyer muka atie nak ajak main....tapi serius badan tak bleh nak angkat langsung...pening nyer hanya tuhan jer yang tahu....hari nie datang opis mintak husband hantarkan......nak ambik mc mcm malas plak nak gi klinik...nak ambil el pun rasa mcm malas jugak...last2 datang gak opis.....tapi tak bt keje...tak larat...aparaa.....mulut rasa pahit jer.....eeiiiii....


wife yusri n ibu fizri...

Monday, December 20, 2010

Atie update esok yer....
sbb gambar banyak yg tak
transfer masuk laptop lagi...
heheheee


wife yusri n ibu fizri...

Friday, December 17, 2010

Opis saya.....

Hi korang.......atie melaporkan keadaan opis skang yer.....keadaan opis pada waktu nie agak sunyi yer.......tambah plak dengan suasana yang tenang.....menambahkan lagi tahap ketakutan yang sedia ada...muahahhahah.......opis atie skang nie kosong....tinggal atie, member atie si liza ngan bos sorang en.raduan....kami tiga orang jer yang tak nak pegi retreat kt melaka tue...sbb nyer memasing ader hal weekend nie ngan family.....sepatutnya seme staff diwajibkan pergi ke melaka hari nie...balik hari ahad......dibenarkan bawak family....semenyer ditanggung ok.....heheh...best tue....tapi nak bt mcm mana.....den tak jadi gi.......huhuhuhuhuhu...........menurut kata Pengarah...kalau ikutkan hati dia....dia nak suh atie bt surat tunjuk sebab kenapa atie tak nak gi melaka......giler dowh....paksa ok.....heheheheheh......tapiiiiiii......nasib baik bos atie backup atie dari belakang.......untung dapat bos mcm tue kan.....
Tapi skang...bos atie dah tak der kt opis nie......dia dpt naik pangkat lagi....so skang nie dia ditugaskan kt balai polis plak....huhuhuh.....sedihnyer.........atie ingt lagi memula atie nak start keje sini......giler takut atie nak keje ngan dia....sbb ramai yang kata dia nie mcm ader something wrong skit......ramai yang tak ngam ngan dia....tapi.....biler dah lama skit ngan dia....ok jer......banyak benda yang dia ajar atie.....daripada zero.....atie dah expert skit2 bab pelesenan nie........first time keje ngan dia memang agak terabur skit.....sbbnyer dia banyak explain dalam bahasa inggeris....kalau dia cakap dalam bahasa melayu pun....agak tunggang langgang la jugak.....heheheh.......tapi biler dah lama skit keje ngan dia.......kiter dah boleh faham aper yang dia nak sampaikan......
Yang bestnyer bos atie nie lagi.......seme akta pelancongan......dalam pala hotak dia ok.....ko cakap jer masalah aper.....on the spot dia dah bleh bagi akta aper yang ko kene rujuk......bukan stakat dalam bahagian pelesenan jer......bahagian kewangan pun dia expert jugak.......dia bleh tau...ini under apa...ini under apa.......pendek kata...kiter bleh blajar la banyak benda ngan dia......lagi satu yang bt atie lagi terharu keje ngan dia nie.....sbb dia jenis yang hargai apa yang orang bawahan bt untuk dia......pegi la memana pun...meeting kt kl ker.....mesti dia akan puji staff dia.......untuk pengetahuan uols....staff dia tak ramai yer....termasuk atie.....3 orang jer staff dia......hehehhehe.......dengan Pengarah pun.....kalau pengarah mcm nak kondemkan kami yang 3 orang nie....mesti dia yang pergi depan dulu untuk backup kami......hehehheheh.....selama nie kami tak tau.....tapi biler dalam meeting kemarin dulu.....baru lah pecah rahsia biler pengarah sendiri cakap ".....u nasib baik sbb pn.cheah backup u..."......banggakan dapat bos mcm tue.....
Tapi skang......Puan Cheah aka bos atie di bahagian pelesenan...dah tak der......saper lah yang nak gantikan tempat dia nnti....hope dpt yang sempoi...huhuhuhu.......dan skang nie...keje banyak yang terpending...sbb nyer takder bos yang bleh meluluskan seme lesen2 nie.....bukan sesenang yer kiter bleh bagi kt memana bos....hanya bos yang ader kuasa melulus sahaja dibenarkan untuk bt kelulusan seme lesen2 nie....hehehehhe.......
Tetiba rasa mcm best jer keje hari nie.........muahahhahahhahaha......sbb tenang kot......dalam tenang2 nie..........hati tetap berdebar ok.......yerlah bos dalam bilik.....atie hujung sini....yang kawan atie plak hujung sana......saper nak jawab??????????????

Yang pakai baju kebaya merah tue lah bos atie...Puan Cheah....



wife yusri n ibu fizri...

Thursday, December 16, 2010

Hari nie agak blur....
skit nak update blog....
sbb bos dah bertukar....
dia naik pangkat.....
keje ader yang terpending......
eh....nie apa kene mengena
bos naik pangkat ngan
tak update blog nie....
muahahhahahahahahhahahah
ntahlah.....


wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, December 15, 2010

B.I.T.K


Memula nie.......



Pastu jawapan dia yang nie....


2 benda nie yang atie duk gemparkan dalam fb kemarin ngan hari nie....sampaikan ader yang tanya.....hak aper?....saman menyaman ker.....muahahhahah....tak der lah dik non sampai nak saman menyaman nie...mak tak layak nyah nak saman orang.........hak apa yang atie tuntut??.....heheh......takderlah besar sangat yer....tapi sbb nak kasi effect tue gempak skit so atie guna la perkataan yang bombastik skit.......hak yang atie tuntut tue hanyalah hak atie untuk dapat BITK........saper keje gomen mesti tau kan apa BITK tue.......its stand for Bayaran Insentif Tugas Kewangan............
Citer nyer mcm nie.....masa atie memula masuk keje sini.......atie ditempatkan di unit pelesenen......skop keje pelesenan....memang atie tak tau....zero ok......ngan fail meja pun tak der....yer...masa memula masuk sini saya takder fail meja sbb pejabat nie pejabat baru.....dulu dia MTPN....tapi dah dibubarkan....kementerian plak ambik alih.......kira atie nie mcm parameswara la...sbb datang jajah opis orang lain....wah....bleh masuk dalam sejarah negara nie...hahahhahah.......jadiknyer masa tue....skop keje atie....atie tak braper tau sangat....lepas diterangkan itu ini.....ooo....tau la skit yang atie kene bt tugas2 pelesenan.....atie try mintak nak bt admin....tapi bos atie tak kasi....ala....bos yang atie pernah citer dulu tue.....amoi.....hehehhe......ok jugak dia tak lepas atie masa tue....sbb kalau atie bt keje admin skang....mampus la......sbb dapat bos yang tak tau bt keje.....giler dowh.....seme kiter kene bt....dia...hanya duk dalam bilik...pastu chatting.......hahahahha....eh...apsal aku gelak nie.....
Pastu....masa atie nak belajar bt keje nie....datang pegawai admin...mintak atie bt jugak tugas kewangan.....masa tue....dia janjikan elaun kewangan untuk atie....ok...fine takper........masa atie kt pejabat lama....once kiter dah tau itu tugas admin....so....admin yang akan uruskan....tapi dalam kes nie....atie ingtkan......pegawai yg janjikan elaun untuk atie bt lah surat ker apa ker untuk hantar kt HQ kan.........sbb nyer....setiap kali atie tanya....elaun tue betul ker atie dapat....dia cuma cakap....."jangan risau.....HQ yang uruskan....".......skali kau......hampeh.......kenapa atie kata hampeh?....jawapan dia kt bawah.....
Hari ahad hari tue....atie kene gi pejabat pelesenan di Alor Setar...mcm biasa...ader keje skit.....Ahad ok....Ahad.......sbb kalau atie pegi hari keje biasa....agak payah skit sbb banyak pegawai unit atie yg takder....takder orang plak nnti unit pelesenan nie....so....nak tak nak....atie kene korbankan hari cuti atie......atie angkut skali husband ngan fizri.....duk kejap kt umah mak mentua....hehehe......on the way ke sana tue....atie terpikir......".....aku nie asyik pikir pasal keje jer pasal pejabat pasal client......tapi pasal aku?......langsung pun tak sempat nak pikir.....tue belum lagi masuk bab kene bt keje event nie ha.......sejak masuk kem. nie keje lagi bertambah ok......."........pastu tetiba teringat yang elaun BITK yang pegawai admin tue janjikan kt atie......yer......dah nak dekat setahun pun....tapi satu habuk pun tak der....bayang2 permohonan pun atie tak nampak......pastu tetiba jer dapat semangat...yess....aku kene tanya dan fight jugak hak aku yang diaorang kata nak bagi tue.........selama nie aku terima wang hasil beribu2 ok........stakat nak bayar 40hengget sebulan tak kan tak mampu kan.......mana janji pegawai tue????
Sampi kt pejabat alor setar tue...atie tanya member atie yang sama kejenya mcm keje atie......dia pun tak dapat...dulu dia try nak mintak....tapi sorang pegawai dia kt sana kata dia tak layak....lagi dasyat ok....kejam jer rasa.....pastu atie sepakat ngan dia.....kumpul seme pekeliling yang ader.....tunjuk kt bos memasing........Hari isnin hari tuelah start perjuangan atie ngan kawan atie....cewahhh....mcm nak gi berperang jer....muahhahahahha..........kami kumpul seme maklumat...kelebet habis memo2 yang lama......dan....skali kau....atie tgk pekeliling tue....sah sah.....memang atie layak dan terlebih layak pun.......pastu tadi....atie masuk bilik pengarah.....and...bermulalah sesi pot pet pot pet.........
Dan akhirnya.......kami berdua berjaya......pegawai kawan atie ngan pengarah atie bersetuju untuk menyokong permohonan kami........tak sia2 aku kelebet laman web jpa cari pekeliling ok.....alhamdulillah.....lepas satu peringkat........pasni masuk peringkat satu lagi....means peringkat HQ......tapi kalau ikutkan bukti yang atie ader skang nie.....HQ tak bleh nak tolak permohonan atie sebbnyer.......bukti yang atie ader tue bertandatangan KETUA SETIAUSAHA....kukuh kan....hope semenyer berjalan lancar lah.......aminnn.....gembira sbb tak sangka pangarah setuju nak sokong....selalunya asyik nak cantas jer....walaupun sah2 pekeliling kt depan mata.......
Moral of the story dari citer atie nie.....atie dah dapat pengajaran yang once kiter dah masuk opis kiter yang kecik nie....kiter kene pandai berdikari....rajin cek pekeliling......memang la ader pegawai kan...tapi kalau stakat namanyer ader pegawai...tapi keje langsung tak tau nak bt....sikit2....saya tak tau la.....sikit2....saya tak tau lah......saper tak sakit hati kan.....pengajaran satu lagi....jangan sesekali kiter percaya dengan rakan kiter....teruk kan....tapi tuelah kenyataan nyer.......sbb kawan kiter akan jeles apa yang akan kiter dapat.....owh...kes nie kawan atie yg kt pejabat kedah tue yang kene.......kesian dia ok.......nasib baik i bagi nasihat dan kata2 semangt kt dia supaya sama2 berjuang untuk hak memasing.....wah.........hehehehheh...........stakat nie atie takder lah kene mcm kawan atie........cuma terkena skit jer biler kawan kiter sendiri kata kiter tak bt keje dan takder keje....datang keje hanya tgk tenet.....yang nie aku kene ok......giler dowh...sesedap mulut jer nak cakap mcm tue kan....memang la atie tgk tenet.....TAPPPIIIIII.....keje atie berjalan...no sangkut sangkut ok....lagi satu bukannya always ngadap tenet.....5 minit tgk....5 minit tgk......kebetulan masa tgk tenet tue dia lalu.....terus bt tanggapan sendiri.....tak baik tau....kecik hati i...terus daripada hari tue......atie berjaga2 dengan dia.....takut dia tikam belakang kiter lagi.......orang takkan nmpak dia jahat...orang akan nampak atie yg jahat...sbb atie jenis mulut tak bleh nak cover.........muahhahahahahhahah......eh.....gelak plak.....
Oklah uols.....jari nie dah kejung la duk taip panjang2 nie....dah lah cuaca sejuk.....dah nak krem jer jari nie ha......uols doakan yer supaya atie berjaya dengan apa yang atie tuntut tue.....sbenarnya nak tuntut yang backdated tue...tue yg bersungguh tue cari bahan...hahahha.....


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, December 14, 2010

Dari kaca lensa Olie....

Kamera biasa2 sajer....so...gambar pun biasa2 sajer.....hehehhe
takperlah.....janji ader gambar yer dak.....

We wish u a merry krismas........teeeheeeee

Seme gambar nie atie snap masa event viva la georgetown hari tue
citer hari event tue nnti la atie citer yer......heheheh


wife yusri n ibu fizri...

Menan lagiii.....


Pikir beribu kali ok nak beli menan nie kt fizri.......takut dia tak nak main jer.....kang membazir jer beli.......nak tak nak....atie beli lah jugak.....kalau dia tak nak main....kiter simpan dalam stor......bg kt adik dia plak....eh....hahahhahaha

Tengah kacau abah dia nak pasang benda alah nie.....kalut betul dia....teruja la katakan.....

Mcm senget jer abah pasang menan fizri nie............

Tayar salah pasang nie bah......jap fizri betulkan......

Ok....dah betul dah.....heheheheh

Laju lagi....laju lagi....yiehaaa........

Alhamdulillah fizri nak main...suka giler dia......sampikan tak nak tido malam tue....teruja sangat....

Comel nyer menan fizri bu.......hehehehhe

Dah ader menan pun......tapi kalau lalu kt depan bilik air.......dia sanggup tinggalkan menan dia kt sbelah....dia masuk bilik air.......sabar jer lah........




wife yusri n ibu fizri...

Monday, December 13, 2010

Eh...eh...anak kak atie...sebijik ikut muka bapak dia yer.....

Setiap kali
kalau atie tunjuk gambar anak atie kt
sesapa..
mesti diaorang akan cakap
"muka anak kak atie...sebijik mcm muka husband akak..."
seme ok
seme
takder pun yang
cakap mcm muka maknyer yg kiut nie.
sob...sob...sob.....


ader iras-iras atie jer dalam gambar nie kan...dedua kiut....muahahhahahah

Ermm....memang sebijik kan........ader ker pertandingan muka seiras...nak masuk nie.....
yang paling tak bleh blah tue....
kalau atie balik kampung husband....
jenjiran seme cakap...
"cucu tok zah yang duk kt penang tue...sebijik muka tok zah la kami tgk.."
giler dowh....
tak pasal2 muka mcm nenek nyer plak..
ngeh.....ngeh.....

senyuman kami serupa.....say cheeseeeeeeee.........


wife yusri n ibu fizri...

Thursday, December 09, 2010

Slimming centre??

Sbenarnya nak up citer nie kemarin....tapi bz giler la plak kt opis......tak sempat nak update langsung...sempat masukkan gambar jer........nie citer hari isnin hari tue....atie ambik cuti sbb ada hal.....fizri atie tinggalkan ngan mummy dia....sbb kalau bawak nnti mau meraung dia bosan nnti...hehehhe.....projek apa??....ha....projek nie la.....muahahhah

Atie gi marie france bodyline.....nak bt urutan kt badan skit.....tak pernah atie mimpi nak masuk menatang nie...yerlah kan...mahal ok.......tapi hari tue....sbelum raya haji......marie france bodyline nie ader bt promotion kt qbay.....memula tue tak nak ambik....takut gak....kang kalau ambik kang tak pasal2 nnti kene bayar lebih dari yang dia cakap tue........harga pakej yang dia tawarkan daripada 500hengget tinggal 40hengget jer........pikir punyer pikir.....atie ambik.......ikutkan nak bt sbelum raya haji hari tue.....tapi pikir balik....kang rugi plak....yerlah...masa raya haji kan banyak makan daging....lemak tue.....tunda hari lain....tempoh dia sebulan dari tarikh kiter daftar nak ambik pakej slimming tue.........last2 hari isnin lepas baru gi........pengalaman?????......best giler ok......

Atie mintak tolong husband hantarkan atie kt qbay tue...pastu dia balik umah.....memang patut dia balik pun...kalau dia ikut skali tunggu atie dalam bilik tue....mau kurang pahala plak....cashier kt marie france tue punyerlah cantik...dah la cantik....seksi plak tue.....kang....tak tido malam plak husband i tue...muahahhahhah.......masa memula datang tue.....daftar kan nama dulu kt kaunter...pastu...dia panggil sorang minah cina nie.....bawak atie ke bilik rawatan....wah....mcm bilik orang sakit plak panggil bilik rawatan...heheheh

Masa atie masuk tue....dah ader 2 orang rupanya yang dah bt rawatan....ingtkan atie la orang pertama.....diaorang bawak atie masuk satu bilik untuk tukar baju.....lebih kurang mcm baju kimono jer atie tgk....bra kene bukak....dan panties kene pakai yang disediakan....habis salin baju seme tue.......simpan barang2 seme dalam lokar yang disediakan....duk kejap dalam bilik tue barang 5 minit......dan datang sorang lagi pekerja dia dengan baldi yang penuh ngan kain panas skali ngan kertas wrapping tue.......pastu dia suh bogel ko....tinggal bra ngan panties jer....malu mak nyah.......dia balut punyer balut punyer balut....dah mcm mummia jer rupa atie masa tue......atie kene balut dalam 20 minit mcm tue.....pastu dia datang...bukak balutan.....pastu dia sapu skrub kt badan plak.......best giler biler ader orang yg tolong skrub kan badan kiter......slama nie skrub sendiri jer...blakang badan nie ntah2 dah berkerak kot...yerlah tangan atie mana sampi......sental jer lah kt bahagian mana2 yang sempat sampi tue....hehehheheh

Pastu dia bawak atie gi bilik satu lagi......dia sapu menatang apa ntah...kt perut...pastu dia urut punyer urut punyer urut perut atie nie dalam masa 30 minit...lama giler ok....rasa mcm nak tertanggal jer kulit atie nie ha.......lepas disental nyer perut atie nie.....dia selimut badan atie ngan satu bendalah aper ntah.......ala.....dia mcm selimut panas la jugak.......best jer rasa......badan rasa tenang jer lepas kene urut.........dalam 20 minit gak la atie duk dalam bendalah tue....pastu selesai seme sesi rawatan.........dia hidangkan atie ngan minuman panas...teh hijau....rasa nyaman jer....relax jap dalam bilik tue....pastu tukar baju....dah siap......ingtkan biler dah siap....dia nak bt sesi promosi ker apa ker...untuk promote...tapi tak.....dia siap cakap datang lagi....hehehheh.....nasib baik....klau tak tak tau mcm mana nak elakkan diri dari kene dengar ceramah diaorang tue....hehehehhehe

Atie call husband mintak datang qbay skang...tapi tak nak balik lagi...atie nak jenjalan berdua ngan husband...memula ke al-ikhsan dulu....husband atie nak cari kasut.......pastu kitaorang ke pizza plak...makan2 dulu......heheh...baru jer gi slimming centre pecahkan lemak.....tambah plak lemak lagi....tapi atie tak makan pizza tau....i makan salad jer...muahhahah

Rasa mcm kambing jer biler makan salad.....hahahhahaha.....


Husband atie cakap........"......abang nampak sama jer badan atie nie....takder perubahan pun...."yerlah bang oi....bt pun skali jer....apa kata kalau abang dermakan saya limaribuhengget.....bagi saya masa sebulan jer abang akan nmpak badan saya langsing kalah tyra banks ok............amacam nak derma takkkkkk?????

Lepas makan seme tue......atie ajak husband gi tengok wayang plak....lama giler ok kami tak tgk wayang....dekat setahun la jugak.......atie tgk citer ngangkong...best giler ko...pecah perut gelak dalam panggung tue.......citer seram komedi yang sarat dengan pengajaran....ermmm.....not bad.....masa atie tgh beratur nak beli tiket tue......skali atie dgr orang belakang cakap...."apa barang tgk citer melayu nie...tak best la....tgk citer narnia la wei...."...........wah kau....belagaknyer.....orang melayu tue......kalau ko tak nak tgk citer melayu pun jangan la kondem sangat......walaupun tak der kelas tgk citer melayu...tp citer melayu kadang2 tue sarat ngan pengajaran tau....mcm citer narnia tue....apa ko dapat??setakat singa bleh becakap....apadaaa.....ngeh....ngeh....

Masa tgh nak snap gambar nie....skali ader sorang mamat diapit plak ngan dua pompuan lalu......pastu baru perasaan....eh....aku mcm kenal jer mamat nie....la.....fadhil rupanya....bekas budak praktikal kt opis atie nie....kantoi...padan muka......sorok sangat awek ko....skali dah terkantoi ngan aku....hehehheheheh.......
Habis tgk wayang seme tue....atie ajak husband temankan atie bt facial plak...nie pun dah lama betul atie bt ok....dah berkerak dah muka atie nie ha.........nasib baik husband ok jer.....balik dalam kul 5 mcm tue....terus ambik fizri......rindu sangat kt buduk busuk masam tue....muahahha....shian dia kene tinggal....hehhehehe.......kejam kah aku??.....takkan...hehehhehe........bestnyer hari tue.....impian nak urut satu badan ngan nak bt facial dah tercapai...hehehhehe......rasa relax jer tau....otak pun rasa tenang jer tak rasa serabut sangat.....tima kasih juga kepada husband saya en.yusri sbb sudi layan kehendak saya.....sayang awak lah......


wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, December 08, 2010

O.L.I.E

Sabtu minggu lepas.........rancang nak gi pc fair kt pisa nun.....sajer la nak cuci2 mata kan kt sana.....sbelum gi sana tue....ader gak la atie dgr husband atie nak carikan kamera kt atie.....yer....saya mengaku yer slama nie kalau saya nak tangkap gambar apa2 pun....saya hanya pakai phone sahaja.....hahahahhahah....sbb saya tak der kamera.......hahahah...giler kuno kan saya nie....ngeh....ngeh..........ok berkenaan dengan husband atie yg nak belikan kamera kt atie tue......jangan harap sangat yer....sbb husband saya nie kan perancang kewangan yg bertauliah......kt umah cakap bukan main beria nak beli tue nak beli nie....tapi sampai jer kedai tgk harga....terus bt sujud syukur kt situ ok.....sbb terkejut tgk harga mahal sangat....hehehheheh.......sbb tue atie mcm tak harap sngt.....kalau ader....aderlah.....
Pagi tue....mcm biasa....bt breakfast...suap fizri makan..minum susu....mandikan dia...kemas umah....basuh baju...sidai baju...lipat baju....tidokan fizri.....kuarkan lauk nak masak tgh hari...pastu rehat ngadap tv sementara nak tunggu lauk tak beku dah....wah....banyak gak keje atie yer...huhuhuhuhuh......pastu tetiba mummy si fizri call.........ingtkan ader hal aper....skali dia mintak izin nak pinjam fizri jap satu hari nak bawak jenjalan......sbb si ayahnyer dah terlampau rindu sangat...mana tk rindunyer......seminggu suami si mummy fizri nie gi kl......biler dah balik penang....fizri plak tak gi sana sbb atie cuti kan......rindu sangat la tue....tanya husband.......husband atie kata...takperlah....ok jugak....sbb kiter nak gi pc fair nie...kt sana ramai orang...takut fizri lemas jer ngan orang ramai mcm tue...anakanda beta nie kalau orang ramai2 mulalah nak bt perangai.....dia rimas kot.....so....dalam kul 12 tgh hari mcm tue...mummy dia datang ambik fizri....wah...kemain suka lagi si fizri senyum sengih sampi ke telinga ok.........
Habis masak..makan....siap2 la atie ngan husband ke pc fair....ramai giler orang.....nasib baik tak bawak fizri......biler jalan berdua nie...rasa mcm bercinta la plak.......lama dah tak kuar berdua....slalunyer bertiga jer....rasa pelik pun yer jugak....yerlah...slalunyer duk dukung si fizri tue ha.....pastu bergaduh ngan husband suh dia dukung plak...lengoh tangan mak tau......jalan2 dalam tue...skali husband terparking kt depan booth olympus.....dia berkenan ngan satu kamera nie.....ingtkan memain...skali dia beli ok....mcm tak caya jer...laki aku ker nie...muahhahahahahahah............jadiknyer skang nie saya dah ader gadget baru.....biasa2 jer.....asal bleh tangkap gambar...rakam gambar...cukup....ingt nak sambar dslr.....tapi mahal lah...tak mampu....dapat yang adik dia jer....jadiklah kan.......huhuhuhuhu



Lebih kurang cam gini la kamera atie.......tak dapat muncung panjang...munjung pendek pun jadiklah....muahhahahaahhah.......atie dah ader nama dah untuk gadget atie yang terbaru nie......kalau kak ai namakan kamera dia kimie....atie nak namakan kamera atie yg kiut nie....OLIE....hukhuhkuhkhuk....comelnyer....lebih kurang nama atie plak kan.....ATIE+OLIE=KIUTIE.....muahhahahahhahahahha


wife yusri n ibu fizri...

Thursday, December 02, 2010

Hantu???.......

Ermmm...mcm mana nak start yer......ermmm......mcm mana yer....series tak tau nak start daripada mana citer nie.......ermmm....mcm nie lah....senang citer atie nak bgtau yang atie kene ganggu kemarin.......bertempat di opis......dalam bilik pengarah............

Citer tue mcm nie......mcm yg atie pernah cakap.....opis atie nie memang la cantik...tapi cantik yang klasik....ala.....mcm dalam cinta hantu.....kalau adegan dalam umah yg berhantu.....mesti dia mcm cantik klasik...pastu dia usang skit kan....ha....mcm tue lah opis atie.....kalau sbelum nie.....atie dengar citer member2 kene ganggu......caya?......kadang2 kene caya gak benda2 mcm nie.....
Dan smalam...terjadi lah benda nie kt atie......atie nie....salah satu keje atie kt opis nie adalah bukak resit untuk bagi kt pelanggan.....kalau dulu atie bukak resit secara manual......tapi skang nie...opis atie dah ader sistem eterimaan tue....sesapa yang keje kewangan mesti tau kan sistem nie......sistem nie plak kalau nak install kt tempat atie..bleh jer....tapi setiap kali kiter nak bukak resit kiter kene tukar ip komputer nie....so......mcm banyak keje skit la......jadiknyer.....pihak tm install la sistem nie kt salah satu bilik yang ader komputer.....dulu nyer...bilik nie pengarah yang duk....tapi dia dah pindah duk depan skit.....katanya nak dekat ngan staff..........bilik nie....atie ngan member atie jer yang slalu kuar masuk........bilik nie plak dia lebih kurang mcm bilik hotel gitu.....besar....ader set sofa....pastu ader satu bilik air+tandas besar.....yang mana kalau ko tengah buat projek dlm tue......pastu ader kapatobang airasia lalu...ko bleh say hai hai kt stewardess dalam tue......hahahhahahha..............pastu ader satu pintu besar....kalau ko bukak....ko akan terus ke bilik meeting....pastukan ader satu lagi bilik......kecik jer bilik nie...fungsi bilik nie i dunno.............heheheheheh
Pastu......pagi kemarin tue.....awal giler atie dah masuk bilik nie......masa tue... keadaan bilik nie agak gelap skit la.....tengah atie nak bukak resit masa tue....tetiba jer atie dengar mcm ader sorang duk tengah main tombol pintu dalam bilik rahsia tu........terkejut jugak la atie tapi atie tak syak lagi pa per....pastu bunyik lagi.....habis jer bukak resit atie terus pegi bilik tue dan terpacak la atie depan pintu barang seminit dua........sbb atie pikir...kalau betul tombol pintu nie bunyi lagi atie nak try bukak...bukan aper....atie takut ader orang terkunci jer dalam tue....kang tak pasal2 mati lemas....saper nak jawab??.......tapi tak bunyi la plak....atie kuar...atie terus tanya bos atie....en.amir.......en.amir ckp...orang tengah baiki kunci kot......ok....fine....takper.....nak mengesahkan lagi......atie tunggu jugaklah "orang" yang dikatakan baiki kunci tue lalu dpn atie....tapi sampai dah nak masuk waktu rehat.....takder pun sesapa yang lalu...meja atie nie dekat ngan pintu kuar masuk....so...atie bleh tau la saper yang kuar masuk kan......ok...fine....jangan pikir bukan2 dah....kiter bt je keje..........
Boom..bang...boom bang....bt keje.....petang tue plak......ader lagi resit yang atie kene bukak......so.....masa nak masuk bilik tue mcm biasa.........atie pandang la komputer tue kan...masa atie pandang tue......screen komputer tengah duk stay kt sistem kawan atie....sistem apa ntah.........takperlah.....yang bt atie konfius tue.....tengah duk pandang komputer.....otomatik sistem atie terbukak sendiri............tanpa ader sesapa yang klik sistem tue.......korang paham tak apa yg atie citer nie.......senang citer mcm nie la....kalau nak pegi kt sistem atie....kiter kene klik la kt sistem atie kan......tapi..dalam situasi atie nie.......tanpa ader sesaper pegang mouse masa tue.....sistem atie terbukak sendiri dan atie hanya duduk dan terus taip jer nama company yang atie nak bagi resit nnti......wah....panjang betul la atie citer...........series masa nie atie mcm blur2 lagi.....tapi atie terus jer lah bt keje mcm biasa.....cuma.....masa nak kuar jer bilik tue....baru atie rasa meremang jer bulu roma dan jugak bulu2 lain......tangan pun otomatik mengigil ok.......masa nielah baru atie rasa seram sejuk.....takut giler ok........nasib baik tak pengsan jer..........atie pegi tempat atie terus atie citer kt bos atie........otak tak yah cakap lah.....otomatik jadik blur2 terus........

Dah la hari khamis...malam tue kan malam jumaat.....huh...series takut...tue blm yang atie dengar mcm suara kawan atie duk gelak2 dalam tue.....tapi biler masuk jer..........hasrat nak tegur terus terbantut biler tgk tak der sesapa pun.....aduh...........takperlah kalau stakat nak kacau2 mcm tue.....jangan tetiba jer muncul sbelah atie pastu cakap........"...hai...bukak resit ker??....."....sambil sengih tayang gigi taring....kalau betul dia kacau atie dengan cara macam nie.....dan dan tue jugak atie hantar surat nak pencen 24jam serta merta..........takder dah tunggu umur 56.........serta merta ok..........huh..............


wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, December 01, 2010

Bola.....

Kiter bersiaran lagi skali yer puan2...
jangan terkejut jangan heran
malam nie angin datang satu badan
sbb tue blog nie duk bersiaran...
wah...mcm pantun empat kerat plak....
hahahahahaha...
nie kes sbb tak bleh kacau husband
tgk bola la nie
sbb tue atie online
kalau tak takder maknanya nak update
memalam buta nie..
dah la update dalam gelap plak tue
anak atie dah tido...
fizri nie plak kalau dia tido
tak nak langsung cahaya....
huhuhuhuh
Malam nie ader game bola
malaysia lawan indon.....
memula malaysia gol
pastu indon plak gol
tapi bukan pemain dia yang jaringkan
pemain kiter ok
dia tak sengaja masukkan bola tue dalam gawang kiter
free2 jer indon dapat mata
eh..mcm pengulas sukan plak atie nie
panjaga gol kiter pun satu hal
apsal malam nie performance dia tak bagus ha..
ubah cuaca kot kan....
tue satu hal lah kan
yang lagi satu hal tue
apsal jersi pasukan kiter berubah plak nie
dah mcm jalan raya jer atie tgk
muahahhahahahah
eh.....terkutuk plak
bukan aper..mcm kelakar plak kan...
i kan buta seni...so tak nmpak
unsur2 kegagahan dalam baju tue....
huhuhuhu
never mind lah
asalkan pemain kiter pakai baju sudah
cakap pasal bola nie
dah tentu la lelaki yang lebih expert kan
mcm dalam umah atie nie
paling expert opkos la husband saya
jadik....setiap kali atie dok cakap..
eh..apsal jadik mcm tue....eh...mcm mana bola tue bleh masuk...eh...kenapa dia kene kad kuning
eh..kenapa muka coach mcm nak marah jer
so..husband atie la yg kene jawab kan
skali tadi masa atie tanya mcm tue
husband atie sound baik punyer
"...gi main jejauh boleh tak.....?"...
kecik hati ngan paru2 i tau
nie yang rasa nak ngajuk
taknak masak selama 44 hari nie
huhuhuhuhu
sampi hati u halau i tau
i balik umah mak mentua i baru u tau.
muahahahhahah
eh.....indon tambal lagi satu gol plak
dah 4 ok.....
lagi ketat muka laki den tue ha....
rasa mcm dia nak terbang gi indon jer tue...
hehehehehehe
tuelah penangan bola
isteri kt sbelah pun tak diherannya
dah la masa game tgh rest tadi
husband ajak makan kuaci
skali kau.....
kulit jer ditinggalnyer kt atie
hampeh dot com betul la
huhuhuhuhuhuh
wife yusri n ibu fizri...

Testing.....123.....

Dah lama
atie tak online kt umah
setelah sekian lama
berukband nie
duk terperuk jer kt dalam laci nun
hari tue atie dah terminate
sbb nyer rasa rugi jer
duk bayar bulan2
tapi langsung tak guna
membazir kan
tapi hari tue
husband atie gi sambung balik
semata2 sbb dia nak antar satu email penting kt jpn
gigih ok dia pegi bj plaza hari tue
semata2 nak sambung balik line tenet berukband nie
padahal boleh jer lepak kedai mamak
memana jap...
pastu online la ko kt sana...kan senang tue...
pastu lepas dah sambung
dan dah antar email seme...
terperuk la lagi skali beruk nie kt dalam laci tue ha
sakit hati mak nie tau...
tue ader desas desus plak atie dengar
dia nak terminate lagi skali beruk nie
wah kau....mcm anak tokei celcom plak yer....
takper...takper......nasib baik bukan duit i tau
kalau duit i
i penyet2 badan u
i uli2 badan u
i jadik kan u berukband...
nak??????????????



wife yusri n ibu fizri...

Tet..tett.....

Setiap kali atie jumpa mummy fizri masa nak antar atau ambik....mesti atie akan tanya perkembangan dia.....tanya apa yang dia bt...makan aper...tido tak....main aper......berak tak.......hahahhah.....yerlah....satu hari tak dengan kiter....harapkan malam jer...malam pun skejap jer.....kul 8.30 mcm tue........fizri dah beradu........so.....atie kene tanya la kt mummy dia aktiviti dia hari tue.....so far stakat nie alhamdulillah....fizri ok jer....slalu main ngan anak mummy tue.............pagi kemarin...mummy fizri citer la kt atie pasal fizri......
mummy : atie nak tau tak.....kemarin kan..atie letak la fizri ngan anak akak dalam bilik jap....akak nak sapu sampah skit kt luar......pastu......akak dengar la anak akak duk sembang ngan fizri...."...fizri....kiter nak namakan kumpulan kiter apa yer??...........pastu atie nak tau fizri kata apa......".......tet....tet......".....pastu fizri gelak.....akak yang dengar dari luar nie nak tegelak la....sbb fizri nie mcm tau jer apa anak akak tue cakap......
atie :...ader jer fizri nie......kelakar plak atie dengar......
Tue citer pagi kemarin.....pastu petang kemarin plak......masa atie balik dari opis......atie main2 ngan fizri pastu atie sajer la cakap kt dia...".....ooo....anak ibu dah ader kumpulan yer.....bgtau ibu jap apa nama kumpulan fizri........"......pastu tetiba jer fizri cakap......"......tet...tet....bu...."........pastu dia gelak.....series pecah perut atie gelak tgk gelagat dia......dengan muka2 plak tue.......skang nie fizri dah faham apa yang atie ngan husband atie cakap......dah besar dah anak aku nie wei......rasa sayu jer........atie dah tua.......arghhhh..........
Tak sabar atie nak tunggu fizri dah pandai cakap spenuhnya....sbelum nie......dia dah boleh panggil abah....tapi suku kata kt blakang jer la........bahhhh..........atie plak......buuuuu..........mcm lembu plak aku rasa..muahhahahahha...........pastu biler atie ngan husband sembang pasal fizri.....dia diam jer......mungkin dia nak dgr sama kot apa yang atie ngan husband cakap pasal dia......tapi kalau dia dgr atie ngadu kt husband pasal fizri bt perangai....mulalah dia bt muka kt atie....pastu cebik2....marah la konon.....hehehehhehe............tuelah peel anak atie skang......dah besar dah.....nak masuk setahun dah pun......



wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, November 30, 2010

i
-
-
-
-
-
-
-
-
luv
-
-
-
-
-
-
-
-
-
en.yusri
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
n
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
fizri
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
so
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
much
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tetttttttttttttttttttt



wife yusri n ibu fizri...

Main Kawin2......

Berturut atie dapat undangan perkahwinan dari member atie...memula tue...kenduri bekas opismate atie....caon namanyer.......dia nikah 10.10.2010..tapi kahwin 4.11.2010...nikah gantung dulu...entah gantung ker tak gantung tak tau lah...muahhahahah...sbelum nikah tuelah dia datang opis atie jemput....siap cakap..."kak atie orang pertama tau saya bagi kad...kalau tak mai gak kecik hati saya..."....heheh...yerlah dik oi.....akak ko yang cun nie datang ok.....masa atie gi kenduri tue...rombongan staf2 SPA baru jer balik....huhuhu...tak der rezeki nak lelaga pipi ngan diorang...sempat jumpa nasratul jer....heheheh......dah pregnant rupanya minah tue....tahniah yer....hehehehhe......memula tue atie nak bergambar ngan pengantin....tapi husband atie plak tak nak...katanya...seme orang mcm pandang dia jer....dia segan.......apa kes ntah nak segan......takder maknanya orang nak pandang u cik abang oi...orang pandang pengantin ok...kita nie pengantin lapuk.....orang dah taknak pandang dah......muahhahahahahha.......
Pastu minggu lepas...atie ke kenduri member skolah atie plak......siti hajar.....member skolah convent dulu.......dia jemput guna fb jer....tak sempat nak antar kad kot....memula tue tak nak pergi sbb tak tau umah dia kt ner....dia cuma bgtau umah dia blakang skolah convent.....tanya husband nak pegi ker tak.....dia ok jer...sbb mengidam nak makan nasi minyak.....u pregnant ker bang.....hahahhahah............sampi kulim tue....atie terus tuju ke skolah convent la kan...nasib i baik u hari tue....dia letak signboard awal lagi kt taman selasih tue............so follow signboard tue jerlah......nasib baik tak ramai siti hajar yang kawin hari tue...kalau tak dah sesat dah atie nie.....yerlah....kt signboard mention nama pengantin ngan pasangan........nama pasangan kawan atie mana lah atie tau......so...main agakjer.....sampi kt simpang skolah tue....nampak kain rentang besar punyer....tgk nama.....yes.....betul la tue........Taman Bunga Mawar rupanya....yang si shikin kawan atie tue pi bantai cakap Taman Bunga Raya.....hahhahahahahahah........nasib baik aku tak sesat tau.....muahhahahahhaha
Masa atie sampi tue...pengantin tengah berarak.....tak pasal2 orang ingt kami nie family belah pengantin laki....hahahhaha........pengantin tengah sibuk so kami makan dulu...intai jugak kt khemah2 lain..mana tau jumpa kengkawan skolah convent.....tapi takder rezeki kot.....sempat jumpa zawani,dilla ngan amelia jer........heheheheeh........dengar kata diaorang datang lewat skit....lepas dah makan2 tue....atie gi la nak jumpa mak bapak pengantin.....nak bg hadiah skit.....atie memang la tak kenal kan mak pengantin....so tanya la sorang makcik nie.....
atie : ...erm....makcik....mak pengantin pompuan mana satu yer.......
makcik tue : mak pengantin pompuan?.....kenapa??...
atie :...nak bg hadiah skit kt siti hajar....
makcik tue :.....owh....jap yer...........eh.....makcik la mak siti hajar....mak pengantin pompuan tue.............hahhahahahahahha.........
Giler kelakar ok mak kawan aku nie...bleh plak bt lawak.....seme pakat dok tgk atie ngan mak kawan atie nie gelak........almaklumlah....atie nie kalau gelak...tak der nyer nak cover2..........sound baikkkk punyer.....muhahhahahahahhahah................so....itu jer lah citer atie di hari perkahwinan kawan atie....gambar yilek....sbb mcm biasa....laki saya nie penyegan...mcm kan dia plak yang jadi pengantin masa tue......so....enjoy jer lah gambar anak teruna saya nie dekat depan umah mak saya......lepas habis kenduri tue atie singgah umah mak......siram pokok skit......mak atie takder....balik kampung........so...mak pesan kalau gi kulim....siram jap pokok bonsai kesayangan tue....hehehehehehhehe

Serabai betul anak atie nie....mana lah tak selekeh........tak duk diam langsung...ader jer kejenyer,.....

"Ibu..pampers dah penuh nie........nak salin lah....fizri tak selesa...."

Gelak mengekek sampai meleleh leleh air liur tue......hahahah


wife yusri n ibu fizri...

Monday, November 29, 2010

Befday Fizri??......

Hi auntie2.....fizri in da house....
ibu fizri tak sempat nak update blog
dia tengah bz pikir nak bt besday party untuk fizri
ibu cakap....
fizri cukup jer stahun ibu nak bt besday party
ader tiup2 lilin..
ader makan2
ader nyanyi2 lagu besday kt fizri
mcm best jer
tapi abah fizri tak nak bt
dia suh beli kek jer sebijik
pastu ajar fizri tiup lilin
mana la fizri tau tiup lilin
kalau sembur air liur tue fizri expert la
hahahhahaha
tak sangka fizri nak
cukup setahun jer kan
patut la ibu cakap fizri makin tinggi, makin kuat minum susu, makin kuat menjerit, makin kuat main, dan makin kuat kacau abah tengah tido....
fizri nakal ker??
takkan auntie...
fizri baik kan...kan...kan........
ok lah auntie...fizri nak sambung main plak
terimalah gambar seksi yang terbaru dari fizri....

amacam??....macho tak???????????


wife yusri n ibu fizri...

Pantang??.......

Tadi atie berblogwalking.....well....pepagi isnin nie....mood nak bekerja yilek.....dah kelaut dah mood i tue.....heheheh...tetiba kan termasuk la plak satu blog nie.......dia crita pasal proses melahirkan bayi dia yang pertama....sama macam atie....kene czer....tapi kes dia mcm lagi teruk ok....
Paling teruk biler dia citer yang masa dia tengah pantang tue.......ok...nak bgtau nie....pantang orang yang kene robek perut ngan pantang orang bersalin normal nie.....lebih kurang sama la skit2....tapi pantang bersalin normal nie lebih bagus sbb kiter bleh laksanakan proses pengurusan badan dengan cepat......kalau czer nie.....no bengkung2 ok.....dah habis pantang baru boleh pakai bengkung....thats why la perut mak nie buncit nyah....auwww.....eh...buncit pun seksi tau....muahhahahahahhah

Masa dia nie pantang.....memang dia tak braper nak pantang...makan ikut sesuka hati dia jer....pastu kejap2 bangun duduk bangun duduk......stokin tak pakai.....pastu dia bleh plak bantai pi angkat satu baldi yang penuh air nie dalam bilik mandi.....and lepas tue uols tau aper yang jadi??....perut dia yang kene jahit tue terkoyak balik ok....darah kuar banyak plak tue....atie yg baca nie rasa ngeri plak....adoihai.....biler gi hospital....tak pasal2 kene jahit lagi skali......owh scary ok........
Patutlah masa atie masih dalam pantang tue......mak mentua atie punyer lah jaga ok.....itu tak bleh ini tak bleh...duduk lelama sangat tak bleh......kene baring jer manjang......tue belum lagi kes yang tak bleh mandi tue...kene lap jer.....seme nyer sbb nak bagi kesan jahitan kt perut atie masa tue betul2 kering.....masa nurse datang umah atie untuk cek baby ngan atie masa tue pun kata....jahitan kt perut atie nie cantik....yer ker cantik....den tengok biasa jer......buruk ok....tak pasal2 i ader parut...ngeh....ngeh.......nasib baik la atie ikut jugak pantang mak mentua ngan mak atie sendiri masa tue.......ikan haruan tok sah cakap la......dah berpuluh ekor atie makan....badan pun dah lebih kurang macam bau ikan haruan jer.....muahhahahahahhaha......
Pastu lepas dah habis pantang....atie kene cek lagi skali jahitan atie kt hospital bersalin tue.....just nak cek kesan jahitan...doktor tue terkejut biler atie tayang parut atie kt dia....dia cakap parut atie nie cantik....tak timbul.......kalau sbelum nie dia slalu jumpa parut yang tebal2 jer.........tetiba rasa bangga.........tgk la kan saper yang jaga atie masa pantang hari tue......giler ketat ok mak-maks nie jaga i....hahahhahahahha.....eh....tapi kan....sbenarnya atie ader gak langgar pantang larang tue sbenarnya............atie pernah curi gi dapur minum air sejuk yang dalam peti ais tue....giler nyaman ok....dah la musim panas masa tue....dapat seteguk dua syahdu giler ok......lepas minum tue...muka rasa berseri jer.........husband atie rasa nyer tau kot kenapa atie senyum...tapi dia pun bt bodo jer...hahahhahaha...memula takut gak...tapi atie guna teori atie sendiri....kan kalau kiter minum air sejuk...... badan kiter kan akan panas secara semulajadi dari dalam.....jadiknyer.......dalam pantang seharusnya dibolehkan minum air sejuk....untuk tujuan pemanasan dalam badan kiter....betul tak uols teori i nie...betul lah kan........muahhahahahhaha......jamu pun panas what.......


wife yusri n ibu fizri...

Friday, November 26, 2010

No point

Takder bahan
nak update
blog
ermmm...



wife yusri n ibu fizri...

Thursday, November 25, 2010

Mcm nie lah aku hari2............

Woohoo....dapat smangat dari member2 fb suh update blog....so.....nak tak nak atie update gak...bukan tak nak update...tapi otak nie.....kejung jap tadi...tak tau nak start ngarang camner....nie kalau ambik spm time nie....kene plak paper karang mengarang...sure kantoi...hehehehh......ok kembali kepada topik asal kiter....atie just nak share ngan uols pasal aktiviti atie tiap2 hari.......ulang lagi skali....tiap2 hari ok.......benda yang sama...pegi keje balik keje makan tido bt keje luar.....arghh.....i need time for me to relax....pegi bt facial ker....pegi slimming centre kasi urut2 badan ker.....takpun gi joging....oh bestnyer.......eh...tetiba teringat kt husband atie yang mana skang nie duk senang lenang kt umah.......jeles sih.....

Dimulakan aktiviti atie dengan bangun jam 5 pagi.......sejak ader anak yang dah start makan makanan pejal nie.....pukul 5 ok atie bangun pagi.........mmg memula tue malas....tapi biler pikir anak nak makan....otomatik bangun......well....ibu mithali.......muahhahahahhha........bangun jer...terus atie masuk dapur kuarkan barang2 nak masak bubur kt fizri ngan nak masakkan breakfast untuk atie bwk gi opis dan juga untuk husband atie yang kuat makan tue....eh.......hahahah.........

Masak bubur untuk fizri senang jer...sesimple yang boleh......dah siap masak tue....atie siap2 buh dalam bekas...hantarkan kt umah mummy dia.......alhamdulillah fizri makan...tiap2 hari habis.....tapi make sure atie kene letak bayam....fizri lebih suka bayam daripada sayur2 lain....nak jadik popeye agaknyer anak i nie....ngeh....ngeh.....

Kadang2 atie goreng bihun...kadang2 keawteow goreng....takpun atie bt nasi lemak.....kalau malas,.....atie just goreng kuih2 frozen yang mak mentua atie bekalkan tue jer..........kadang2 kalau tak tau dah nak masak aper...atie beli jer nasi lemak singgit kt kedai mak temah kt tepi jalan nun....sonang.....tapi nasi fizri tetiap hari atie kene masak.......pernah skali mummy dia masakkan nasi fizri....tapi fizri tak nak makan ok......dia nak yang atie masak jugak....adoihai........nak kata sedap sangat atie masak....ermmm..biasa jer........air tangan ibu dia rasa lain skit kot....

Habis seme aktiviti masak.....atie mandi...semayang.....siap2...pastu antar fizri kt umah mummy dia...ha...yang nie memang take time skit....coz atie kan over peramah....kalau tak sembang tue memang tak sah....atie kene kuar umah antar fizri dalam kul 6.55 pagi gitu.....so sampi umah mummy dia dalam kul 7.00...jem pepagi kt lif....heheheheheh......lepas pok pek pok pek sembang ngan mummy dia....cepat2 atie turun balik umah....ambik henbeg ngan bekal breakfast tue........tengok jam....alahai dah 7.15....sepatutnya atie kene start drive kul 7.10 gitu....baru la tak terkejar2.....5 minit pun kene kira ok......kebetulan hari nie atie kuar dah kul 7.15...so.....i kene speed laju punyer.....dah tak der masa dah nak panas2 enjin nie....kang kalau panas2 enjin.....mau kang japgi atie yang panas nnti duk hadap jem.........tension siot.....

See...jalan jem ok......nie yang malas nie kalau kuar umah lewat.....jem kt penang nie....masyaallah.....lebih kurang sama ngan jem kt kl nun.....dengan bas kilang la....dengan basikal warga myanmar la.....tension...tension.....kene plak pagi nie ader jentolak plak duk jalan nyet nyet nyet kt depan......rasa nak jer i tolak jentolak tue duk tepi skit......dah tau pagi jalan jem dengan orang yang nak pegi keje....lagi dia nak bawak kuar jentolak dia tue.....pastu bt muka selamber jer........huh.......


Sepatutnya....atie kene ader kt jalan nie....tepat jam 7.25...tak bleh lebih walau seminit pun.....tapi hari nie....atie ader kt simpang yang kalau ke kanan kiter ke jambatan......kalau kiri kiter akan ke komtar kul 7.32.............oh...tak bleh jadi....memang dah lewat nie.......masa nie....masing2 bawak laju..........atie pun sama........memang tak ingt apa dah...ingt punchcard jer...........potong kiri potong kanan....potong la yang mana sempat.............seme kete mcm tue....laju..........well.....masing2 nak kejar punchcard takut merah....huhuhuhu

Manalah atie tak bawak laju........see......dekat nak sampai komtar tue........jalan akan jem lagi skali.......hari2 kalau uols nak tau benda nie lah yang akan atie tempuh.......letih ok...letih....letih ngan jem....letih ngan kete yang kejap masuk kiri kejap masuk kanan tanpa bagi signal.....owh........

Biler dah lepas jem seme tue.....atie akan parking kete atie kt perangin mall....lagi skali atie akan bergelut plak ngan parking yang 8 tingkat tue.....tingkat 1-5 takder parking......tingkat 6 baru ader parking....so....berputar2 la atie masa nak naik atas tue....saper yang pernah pegi perangin mall mesti tau kan parking dia mcm mana.....nasib baik tak pregnant...kalau pregnant nie mau termuntah atie tengah jalan tue nnti.....hehehhehehehe...............pastu satu hal plak...nak cari petak parking......pusing2...parking....tutup enjin......tutup alarm....zassss......menuju ke komtar.....

Masing2 jalan laju nak ke komtar......kene plak opis atie kt tingkat 56........atie kene cepat...bukan bukak langkah seribu dah...langkah limaratusribu atie bukak.....semuanya sbb tak nak bagi punchcard merah.......

Lif kt komtar nie dia asingkan dah.......level bawah.....level tengah ngan level tinggi skali.....so...sesaper yang level rendah....ko jangan gegatal nak naik lif level tinggi....aku hempuk kang...kene plak kalau masa tue atie betul2 dah lewat....mula la nak sumpah seranah dalam hati nie....huhuhuhuhuhu..tak pasal2 dah bt dosa pagi nie....huhuhu....tgk muka sensorang.....masing2 tension jer tunggu lif......sesaper yang terlibat dalam gambar nie...harap maaf yer....den ambik gambar cecuri....huhuhuhu

Atie dah lewat...tapi biler tengok sorang2 duk tekan butang bawah daripada tingkat atie nie.....rasa tension jer tau......ishhh......sabar...sabar.....

Satu...satu....lif duk brenti.....last2 sampi gak kt opis atie.....dan.............u see.............tepat kul 8 ok atie terpacak kt opis.........nasib baik punchcard tak merah hari nie.....aduhhh.............pagi2 dah letih...........letih ngan jem............

Inilah workstation saya........sampi opis....bt keje itu ini itu ini...tgk fb...tgk blog......kadang2 kene plak bt keje luar...gi kedah la....gi bt inspection premis la......pastu ader seminar pa per yang kene handle la.....aduh....letih...............tapi enjoy...........pastu tepat kul 5...balik.......tue pun kalau balik kul 5...kengkadang tue...kul 5.30 baru balik......kalau balik 5.30..ngadap jem lagi la jawabnyer......heheheh......sampi umah.....ambik fizri...pastu sembang jap ngan mummy fizri tanya fizri bt apa sepanjang hari tue.....tanya aktiviti dia....hehehe......pastu balik umah.....masak plak untuk makan malam........tapi kadang2 la....kadang masak...kadang tak......tapi mcm kerap jer masak...laki mak kan kuat makan.......eh...ker aku yang kt makan sbenarnya....muahhahahahhah...........
Pastu dalam kul 9 gitu....dodoikan fizri...fizri dah tido....turn atie plak ambik tempat nak tido......sejak ader anak nie...memang awal ok atie tido........tengok tv kejap jer...pastu mata nie slow jer layu.....letih sehari suntuk full ngan aktiviti....kejap pegi sana...kejap bt itu kejap bt ini.......aduh........tue belum lagi atie terkejut tengah malam dengar husband atie mengigau..."...kenapa tak bt keje skolah????!!!!!"............giler tension laki aku kt tempat keje yer....hehehehheheheeeh..............dan esokkannya............itu jugaklah aktiviti atie.....arghhhh........letih.............dan skang....atie tengah pikir nak ambik cuti sehari......nak pegi spa....urut badan...bt facial kt muka........yes......i need time for me to relax.....relax kan badan....relaxkan otak....relaxkan kaki dari tekan pedal minyak.......jap nak cek kalender....agak2 biler yer saya nak ambik cuti nie.....



wife yusri n ibu fizri...

nuffnang