Thursday, November 25, 2010

Mcm nie lah aku hari2............

Woohoo....dapat smangat dari member2 fb suh update blog....so.....nak tak nak atie update gak...bukan tak nak update...tapi otak nie.....kejung jap tadi...tak tau nak start ngarang camner....nie kalau ambik spm time nie....kene plak paper karang mengarang...sure kantoi...hehehehh......ok kembali kepada topik asal kiter....atie just nak share ngan uols pasal aktiviti atie tiap2 hari.......ulang lagi skali....tiap2 hari ok.......benda yang sama...pegi keje balik keje makan tido bt keje luar.....arghh.....i need time for me to relax....pegi bt facial ker....pegi slimming centre kasi urut2 badan ker.....takpun gi joging....oh bestnyer.......eh...tetiba teringat kt husband atie yang mana skang nie duk senang lenang kt umah.......jeles sih.....

Dimulakan aktiviti atie dengan bangun jam 5 pagi.......sejak ader anak yang dah start makan makanan pejal nie.....pukul 5 ok atie bangun pagi.........mmg memula tue malas....tapi biler pikir anak nak makan....otomatik bangun......well....ibu mithali.......muahhahahahhha........bangun jer...terus atie masuk dapur kuarkan barang2 nak masak bubur kt fizri ngan nak masakkan breakfast untuk atie bwk gi opis dan juga untuk husband atie yang kuat makan tue....eh.......hahahah.........

Masak bubur untuk fizri senang jer...sesimple yang boleh......dah siap masak tue....atie siap2 buh dalam bekas...hantarkan kt umah mummy dia.......alhamdulillah fizri makan...tiap2 hari habis.....tapi make sure atie kene letak bayam....fizri lebih suka bayam daripada sayur2 lain....nak jadik popeye agaknyer anak i nie....ngeh....ngeh.....

Kadang2 atie goreng bihun...kadang2 keawteow goreng....takpun atie bt nasi lemak.....kalau malas,.....atie just goreng kuih2 frozen yang mak mentua atie bekalkan tue jer..........kadang2 kalau tak tau dah nak masak aper...atie beli jer nasi lemak singgit kt kedai mak temah kt tepi jalan nun....sonang.....tapi nasi fizri tetiap hari atie kene masak.......pernah skali mummy dia masakkan nasi fizri....tapi fizri tak nak makan ok......dia nak yang atie masak jugak....adoihai........nak kata sedap sangat atie masak....ermmm..biasa jer........air tangan ibu dia rasa lain skit kot....

Habis seme aktiviti masak.....atie mandi...semayang.....siap2...pastu antar fizri kt umah mummy dia...ha...yang nie memang take time skit....coz atie kan over peramah....kalau tak sembang tue memang tak sah....atie kene kuar umah antar fizri dalam kul 6.55 pagi gitu.....so sampi umah mummy dia dalam kul 7.00...jem pepagi kt lif....heheheheheh......lepas pok pek pok pek sembang ngan mummy dia....cepat2 atie turun balik umah....ambik henbeg ngan bekal breakfast tue........tengok jam....alahai dah 7.15....sepatutnya atie kene start drive kul 7.10 gitu....baru la tak terkejar2.....5 minit pun kene kira ok......kebetulan hari nie atie kuar dah kul 7.15...so.....i kene speed laju punyer.....dah tak der masa dah nak panas2 enjin nie....kang kalau panas2 enjin.....mau kang japgi atie yang panas nnti duk hadap jem.........tension siot.....

See...jalan jem ok......nie yang malas nie kalau kuar umah lewat.....jem kt penang nie....masyaallah.....lebih kurang sama ngan jem kt kl nun.....dengan bas kilang la....dengan basikal warga myanmar la.....tension...tension.....kene plak pagi nie ader jentolak plak duk jalan nyet nyet nyet kt depan......rasa nak jer i tolak jentolak tue duk tepi skit......dah tau pagi jalan jem dengan orang yang nak pegi keje....lagi dia nak bawak kuar jentolak dia tue.....pastu bt muka selamber jer........huh.......


Sepatutnya....atie kene ader kt jalan nie....tepat jam 7.25...tak bleh lebih walau seminit pun.....tapi hari nie....atie ader kt simpang yang kalau ke kanan kiter ke jambatan......kalau kiri kiter akan ke komtar kul 7.32.............oh...tak bleh jadi....memang dah lewat nie.......masa nie....masing2 bawak laju..........atie pun sama........memang tak ingt apa dah...ingt punchcard jer...........potong kiri potong kanan....potong la yang mana sempat.............seme kete mcm tue....laju..........well.....masing2 nak kejar punchcard takut merah....huhuhuhu

Manalah atie tak bawak laju........see......dekat nak sampai komtar tue........jalan akan jem lagi skali.......hari2 kalau uols nak tau benda nie lah yang akan atie tempuh.......letih ok...letih....letih ngan jem....letih ngan kete yang kejap masuk kiri kejap masuk kanan tanpa bagi signal.....owh........

Biler dah lepas jem seme tue.....atie akan parking kete atie kt perangin mall....lagi skali atie akan bergelut plak ngan parking yang 8 tingkat tue.....tingkat 1-5 takder parking......tingkat 6 baru ader parking....so....berputar2 la atie masa nak naik atas tue....saper yang pernah pegi perangin mall mesti tau kan parking dia mcm mana.....nasib baik tak pregnant...kalau pregnant nie mau termuntah atie tengah jalan tue nnti.....hehehhehehehe...............pastu satu hal plak...nak cari petak parking......pusing2...parking....tutup enjin......tutup alarm....zassss......menuju ke komtar.....

Masing2 jalan laju nak ke komtar......kene plak opis atie kt tingkat 56........atie kene cepat...bukan bukak langkah seribu dah...langkah limaratusribu atie bukak.....semuanya sbb tak nak bagi punchcard merah.......

Lif kt komtar nie dia asingkan dah.......level bawah.....level tengah ngan level tinggi skali.....so...sesaper yang level rendah....ko jangan gegatal nak naik lif level tinggi....aku hempuk kang...kene plak kalau masa tue atie betul2 dah lewat....mula la nak sumpah seranah dalam hati nie....huhuhuhuhuhu..tak pasal2 dah bt dosa pagi nie....huhuhu....tgk muka sensorang.....masing2 tension jer tunggu lif......sesaper yang terlibat dalam gambar nie...harap maaf yer....den ambik gambar cecuri....huhuhuhu

Atie dah lewat...tapi biler tengok sorang2 duk tekan butang bawah daripada tingkat atie nie.....rasa tension jer tau......ishhh......sabar...sabar.....

Satu...satu....lif duk brenti.....last2 sampi gak kt opis atie.....dan.............u see.............tepat kul 8 ok atie terpacak kt opis.........nasib baik punchcard tak merah hari nie.....aduhhh.............pagi2 dah letih...........letih ngan jem............

Inilah workstation saya........sampi opis....bt keje itu ini itu ini...tgk fb...tgk blog......kadang2 kene plak bt keje luar...gi kedah la....gi bt inspection premis la......pastu ader seminar pa per yang kene handle la.....aduh....letih...............tapi enjoy...........pastu tepat kul 5...balik.......tue pun kalau balik kul 5...kengkadang tue...kul 5.30 baru balik......kalau balik 5.30..ngadap jem lagi la jawabnyer......heheheh......sampi umah.....ambik fizri...pastu sembang jap ngan mummy fizri tanya fizri bt apa sepanjang hari tue.....tanya aktiviti dia....hehehe......pastu balik umah.....masak plak untuk makan malam........tapi kadang2 la....kadang masak...kadang tak......tapi mcm kerap jer masak...laki mak kan kuat makan.......eh...ker aku yang kt makan sbenarnya....muahhahahahhah...........
Pastu dalam kul 9 gitu....dodoikan fizri...fizri dah tido....turn atie plak ambik tempat nak tido......sejak ader anak nie...memang awal ok atie tido........tengok tv kejap jer...pastu mata nie slow jer layu.....letih sehari suntuk full ngan aktiviti....kejap pegi sana...kejap bt itu kejap bt ini.......aduh........tue belum lagi atie terkejut tengah malam dengar husband atie mengigau..."...kenapa tak bt keje skolah????!!!!!"............giler tension laki aku kt tempat keje yer....hehehehheheheeeh..............dan esokkannya............itu jugaklah aktiviti atie.....arghhhh........letih.............dan skang....atie tengah pikir nak ambik cuti sehari......nak pegi spa....urut badan...bt facial kt muka........yes......i need time for me to relax.....relax kan badan....relaxkan otak....relaxkan kaki dari tekan pedal minyak.......jap nak cek kalender....agak2 biler yer saya nak ambik cuti nie.....



wife yusri n ibu fizri...

5 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

FUH....mmg jenuh ko nak gi keje kan atie, tang katjalan raye ngan nak parking pastu nak naik ke opis tu buat akak rase mcm penat tu....beza gile mase keje kat putrajaya kan tie, tapi tak pelaaaa..ade hikmahnye, dpt dekat ngan husben n anak kan......

ape2 pun akak respek sebab korajin buat bekpes pagi2...kalo akak masak bubur tuk anak jek....tekak sndiri beli kat kafe dahla hahaahah

atie said...

kak lieya;memang beza giler ngan putrajaya kak...kt sana parking tak der nyer nak naik sampi tingkat 6 nie ha....heheh....rasa mcm nak pindah balik gi sana jer....hehehe

ieda said...

salam kenal dari akak

ermm masak2 pagi nie sama mcm akak jugak .. semua kena buat ikut jadual kalau salah time tersasar x sempat semua heheh

itulah rutin kita sebagai ibu dan isteri kann :)

atie said...

kak ieda:salam kenalan dari atie...hehehe

farra8979 said...

wah, sti ari2 g keje penat kan.. tp skarang ni kat putrajaya pun klu awal2 jem.. melainkan klu WP3 n g keje dekat2 6.30am..

nuffnang