Monday, November 22, 2010

Dah 2 tahun dah..........

Hari nie 22.11.2010....genap 2 tahun atie jadik bini kepada yusrizal my cinta hati jantung limpa paru2 buah pinggang.......hehehhe....pejam celik pejam celik...dah 2 tahun....rasa macam baru smalam jer akad nikah......muahhahahahh.......sbenarnya atie pun tak braper nak ingat dah....maklumlahkan...faktor usia.....eh....mengaku pulak diri dah tua...hehehe.....

Dikesempatan ini.....sajer lah atie nak bt entry pasal kisah cintan cintun atie dulu......heheh...masa tengah hangat bercinta tue....husband atie dah cakap.....start jer dia dapat posting ngajar nnti...dia nak kami dua nie bertunang.....masa tue......rasa mcm...eh..betul ker mamat nie........dah bersedia ker aku nie nak jadi tunang orang......mcm2 la dalam kpala otak masa tue.....tapi last2...tunang jugak pun...

Atie bertunang 2 tahun...lama kan??......maklumlah....saya nie terlangkah bendul akak saya......mana lah taukan...tetiba dalam masa 2 tahun tue.....akak atie nak kahwin.....bleh la langsungkan dia dulu.....takderlah saya kene bagi cincin nnti kt dia......hahahhaha...giler kedekut punyer adik.....tapi dalam masa dua tahun tue...tak jugak akak atie nak kahwin.....nak tak nak...atie kene kahwin la dulu......kene jugak la beli cincin bagi kt akak atie tue....huhuhuhu.......nasib baik mas murah masa tue....muahahhahah


Masa zaman pertunangan tue....mcm2 dugaan ok......kejap2 gaduh...kejap2 gaduh...maklumlah...duduk plak jauh...masa tue...atie kt putrajaya....husband atie kt penang.....jarang2 jumpa...tue yang asyik nak gaduh jer...pernah sampai nak putus ok.....husband atie masa tue bagi kata dua.....nak putus cakap je nak putus....kalau tak nak putus.......jangan gaduh2 dah....masa tue atie nak gaduh lagi sbenarnya..... tengah period kot masa tue...hahahha....mana angin tak sampai ke kepala.....tapi pikir balik....kalau aku mintak putus...kang tak pasal2 sampai ke tua aku tak kahwin kang.........muka bukannya mcm angelina jolie......orang ajak kahwin pun dah kira bersyukur...muahhahah...giler desperate kan...ngeh...ngeh......last2 dedua senyap....putus....tak....gaduh pun tak.......lama tue baru baik balik......


Persiapan kahwin??...biasa...biasa ajer......kejadian yang tak diingini menjelang hari kahwin atie...atie dah pernah citer.....malas nak repeat dah......pendek kata.......hari kahwin atie masa tue...ader yang best..ader yang kiciwa....tapi banyak best kot.....rindunyer suasana tue....kalau dulu..kenduri kendara...atie yang kene bt keje....tapi masa tue....atie jadi big boss....duk dalam bilik.....orang datang mekapkan muka yang tak cantik nie....orang datang salam senyum2...pastu tangkap gambar...rasa mcm selebriti jer.......muahhahahahahhahaha.......


Atie nikah 22.11.2008.....sanding....29.11.2008.....seminggu atie nikah gantung......no tido sekali...hehehehhe.........esok nak sanding....petang tue....atie sempat lagi kuar gi beli itu...beli ini.....hehheheheh......nasib baik tak kene luku kpala.....yerlahkan...mana boleh darah manis kuar memana...kang kalau jadi pa per nnti..saper yang nak jadik pengantin pompuan nnti............


Giler bambam atie masa nie.....nie dah diet nie....tak makan nasi......memang masa atie nikah tue....badan atie tembam betul......tak tau la naper...tapi biler dah kahwin......otomatik badan nie susut skit....masa pregnant kan si fizri pun badan atie tak naik sangat....


Ayu tak???.......ketat ok kain nie....nak duduk pun kene pandai cover...kalau tak...mau rabak kain tue atie kerjakan....


Me...and my akak yang mana tak sampai setahun atie kahwin.....dia plak yang bertunang ......nak jer aku mintak balik cincin langkah bendul tue...muahhahahahhahah....jap..nak cek siku....buruk ker tak...hahahhah


Mak sedara saya yang jadi tulang belakang bagi segala persiapan masa hari bahagia saya......


Watikah...beta kan keturunan diraja.....


Purplessss girlsssss.........kewl kan......


Sekarang....dah tak der makna nak tentang mata mcm nie....asal duduk rapat mcm nie jer....fizri datang sambil merangkak....pastu mencelah duduk kt tengah tue....pastu bt muka tak bersalah.....dengki betul budak kecik tue kalau tgk mak ngan apaknyer feeling2 pengantin......tak nak adik kot.....hhehehehehheheh....well..........


Auwwww......stim giler mata laki den tue........


Nie hari kahwin belah husband atie plak......oren ang...ang......tapi dalam gambar....nampak nice jer.......chumel........masa nie mata atie dah bengkak merah2......so...masa mekap tue....kak ina aka jurumekap atie.....risau takut mata atie berair...nak pakai mascara pun meleleh2 air mata atie.....tapi alhamdulillah mekap tetap tip top.....good job kak ina.....

Dengan baju ketat....tudung plak terlilit......mata merah.....rasa mcm nak pengsan jer hari tue......penat ok penat....penat senyum...penat gelak...penat posing......dah la makan malu2....giler ko nak makan gelojoh...tertetas nnti baju gua saper nak jahitkan nnti.....hehehhee......lepas beberapa bulan kahwin.......daripada pakai baju cantik2 kt atas nun....tetiba jer beta transform jadi mcm nie...............
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Tadaaaa...............beberapa bulan selepas itu....gua terpaksa sarung baju yang besar gedabak plak.....nie seme gara2 mamat baju hitam tue............hahahhahahahaah..............alhamdulillah dalam masa dua tahun nie......beta dan suami beta dah paham sesangat dah perangai memasing.......beta bahagia....tue jer yang mampu beta cakap.....tambah plak biler beta dikurniakan seorang anak...wah....tambah2 ceria ok keluarga beta......hehehhe......hope atie sefamily terus bahagia sampai biler2........amin




wife yusri n ibu fizri


4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

hepi anivesari adikku.....ehem ehem.....ape laa adiah dpt nie yeak hihihi....

semoga atie dan suami bahagia selalu yeak....

NuLi FotoBloG said...

Semoga Atie&Yusri bahagio sampai bilo bilo sokmo sokmo selamo-lamo nyoo.... :D

atie said...

kak lieya:takder der hadiah hadiah nie kak.....laki den cakap nak hadiah kene beli sendiri....huhuhu

nuli:aminnnnnnnn..........nice kan gambar kawin i...hahahha

kaklong said...

oi,sampai setahun la....die 22/11, org 29/11...cukuple tu...jeles la tu..haha

nuffnang