Thursday, March 31, 2011

Bottle Feeding....

Skang kan tengah hot pasal botol2 susu yang nnti akan diharamkan oleh gomen kan.....jadiknyer.....pakat beria la cek kt bontot susu anak memasing lepas ker tak.....atie ada la 3 botol brand anakku yang tak lepas piawaian.....beli botol tue masa belum fizri lahir lagi...try google cari gambar botol susu tue..tapi takder la plak.....dia yang warna putih tue....yg gemuk2 comel mcm atie tue ha...heheheheh.....fizri suka botol tue sbb botol tue takder la sebesar botol2 yang atie beli.......nak pegang pun senang.....puting pun fizri suka sbb struktur (wah....mentang-mentang blajar civil....struktur ko...ingt bangunan ker apa....hahah)sbb struktur puting tue dia mcm leper skit....puting tue jenama fiffy sbenarnya....atie pakaikan pada botol anakku....mak mentua atie yg suh guna puting tue......sbb dia tgk cucu-cucu yg lain pakai.....so....atie kene gunalah kan...kang derhaka plak.....huhuhuhuhuu
Memandangkan botol susu tue bukan BPA free...so atie slowly ajar fizri tak guna botol tue.......


Selain botol susu anakku..atie ada jugak beli botol jenis tommee tippee nie..sbelum nie atie gunakan botol nie untuk air masak jer.....masa memula atie guna botol susu nie.....mak atie sound atie..."....ya Allah besarnya botol susu nie....lagi besar dari muka fizri ha....".....hahahah.....atie akan guna botol nie untuk air masak jer....sbb fizri takkan tersedak......biler botol anakku tue dah tak pakai...atie skang latih fizri minum susu dalam botol nie dan air masak plak atie dah ajar pakai botol yg ader skali ngan straw tue......sbb dia dah pandai sedut.......ingt nak beli lagi botol nie....ader yg terbaru warna biru jernih.....kiut giler.....tapi kan....fizri tak berapa teruja ngan botol nie.....minum tue minum la susu dari botol nie....tapi dia akan letak..pastu kuarkan pastu letak balik puting tue dalam mulut.......sbb dia lebih suka botol yang bawah nie.....

Selain botol2 kt atas.....atie ada beli jugak brand avent nie.....kalau lah anak aku pandai cakap.....sah-sah dia marah atie......botol mcm2...puting pun lain2...naik pening fizri.....tapi fizri ok ngan puting2 yg berbeza nie...seme dia bedal.....memula atie beli botol avent yg biasa tue...yang kaler dia biasa tue.....tapi atie dah letak kt umah mummy fizri...sbb umah mummy dia atie letak botol anakku jer....jadik atie suh mummy dia buang jer botol2 tue...atie gantikan ngan botol avent.....rupa-rupanya......masa atie nak bg botol nie kt mummy dia......mummy dia dah guna sbenarnya botol nie kt fizri.....dia cakap lepas dengar jer berita pasal botol nie....dia terus ajak ayah fizri gi beli botol avent kt fizri...untung betul lah fizri....ramai orang sayang.....kalau tak keberatan...belikan skali oven kt saya kak...ngeh...ngeh...ngeh....
Jadiknyer skang nie ader dua botol susu avent kt umah mummy fizri....pastu atie beli lagi dua botol susu jenis nie...letak kt umah.....tapi bukan avent yg biasa tue....atie beli avent tinted honey tue.....cantik ok....botol dia mcm warna keemasan ok...heheh...kiut2.......mak nyer yg eksited beli botol nie.....muahhahahahha

Pastu hari tue blogwalking...jumpa plak botol jenis MAM nie.......puting dia lebih kurang mcm puting yg atie guna kt botol anakku tue.....terus teruja nak beli....tambah plak kak lieya bagi link web yg jual botol2 nie...kt onebabyworld.....murah pun murah.....cantik pun cantik.....terus klik and beli....nasib baik atie beli satu ok.....sbb fizri tak suka......heran gak.....takut kt gambar dolphin tue ker??......nangis2 dia tak nak....atie pun try la hisap....rupanya struktur permukaan puting tue...(wah...ayat aku..hahahh)struktur permukaan puting tue dia mcm kesat skit...patut la fizri tak suka.....puting yang lain kan dia licin jer...yang nie mcm kesat2.....try guna puting avent.....tapi dia bocor la plak.....so...skang nie atie tengah cari puting yang sesuai untuk botol nie..sayang la plak kan kalau tak guna.....

Tengah duk google cari puting susu yang sesuai ngan fizri...terrrrrrjumpa la plak botol jenis m0mma nie....kiutnyerr.....gemuk gedempol....puting tue dah lebih kurang mcm avent...cuma mcm panjang skit......nak beli...tapi takut fizri terkejut la plak...apa ke gemuk nau botol dia nie....kang dia tak nak guna plak.....rugi lagi.......so....lupakan jer hasrat tue....kiter guna avent ngan tomme tippee jer lah kot kan......senang.......muehehheheh



wife yusri n ibu fizri...

Mysterious item on hill top



Tak tau la korang perasan ker tak perasan.....skang nie banyak sangat simbol2 pelik nie muncul kan...cuba korang baca paper metro hari nie...muka surat 12 ngan 14...tetiba ada muncul simbol tue......kemarin ada budak praktikal bgtau dalam fatwa jakim tetiba ada gak benda nie....dari mana yer muncul seme nie?....pastu baca plak blog kak jemah...dia pun citer benda yg sama....korang tak rasa pelik ker......atie dah pelik lama dah......tapi makin menjadi-jadi plak skang.......hope seme nie mainan prasaan jer lah.......cuba tgk video yg atie upload kt atas tue......sori kak jemah...atie upload gak video nie.....tue baru satu....ada lagi video-video dalam youtube yg tunjuk penemuan simbol nie....nauzubillah......pelikkan....ermmmm



wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, March 30, 2011

Pening layan tourist rupanya

Skang nie opis atie tgh panas..
ader sorang tourist nie tgh ngamuk2...
siap nangis lagi...
mcm belakon jer..
tak tau saper salah
yg pasti
kementerian mak nie lah tmpat kene maki
nak tak nak...
terima jerlah....
huhuhuhu


wife yusri n ibu fizri...

Clash

Tetiba nak bukak topik pasal putus cinta...tak sedar diri padahal dah kawin....saper pernah putus cinta angkat tangan...wah...ramainyerrrr......sian korang yer...sabar bebanyak yer...yang putus tue putuslah...carik jer yg lain...tak semestinya kiter tak bleh nak bercinta dah....
Sedih betul tgk budak2 muda skang nie...wah...mcm lah tua sangat aku nie....hahahhah...asal putus cinta jer...dah rasa down sangat...rilek la beb....kumbang bukan sekor pun....kalau betul la sekor tue jer yg ada dalam dunia nie....for sure la ramai nak rampas kan....nie berekor-ekor ha...ko shortlisted yg mana berkenaan...ha...bt pilihan....yang dah putus tue...ko lupakan jer.....
Tgk mcm akak ko nie......atie la tue.....senang jer masa nak putus....mangkuk tue cakap mcm nie kt atie...."..saya rasa kiter patut putus la.....hubungan nie tak lojik..."...sampai skang atie tak menyesal...tak down...tak nangis guling2....heran lagi ada....sbb alasan dia bagi mcm tak bleh nak pikir dek akal.......apa makna "tak lojik" tue....aku bercinta ngan kunsa kah selama nie......??....konfius mak.....itu dulu.....biler dah selidik.......memang untung la dapat kahwin ngan en.yusri....sekurang-kurangnya hubungan atie nie "lojik"....muahahhahhah
Memang la atie pun bukannyer pakar sangat bab cintan-cintun nie....tapi please la....yang dah putus tue...putus....tak payah ko sedih-sedih bagai.....dia bahagia dan ko pun kene cari bahagia......kalau dah jumpa....setia lah pada yang sorang tue....buang masa jer ingt yang lama......bt kiter sakit hati lagi ada tgk kawan tue elok cantik jer bahagia kan.....daripada sakit hati baik kiter sakit pinggang...sbb kurang-kurang ada gak panaflex tampal nak bagi baik sakit pingang tue........kalau sakit hati ubat apa yang ada......ko nak bunuh diri......nnti ko jugak yg mati...tak sempat nak kahwin.....rugi...rugi....jadik2 adik-adik berkenaan yang duk ngadu2 kt ahkak nie....ahkak nak nasihat skit yer.....yg dah putus...putus lah yer.....stop sampai situ jer......jangan langsung pikir pasal dia....pikir pasal kebahagian kiter plak........ok...babai.....

wife yusri n ibu fizri...

Mulut itu....

Pompuan itu : Anak akak yer....

Atie : A'a....:)

Pompuan itu : Comel nyer......dah la putih.....mulut mcm angelina jolie...

Atie : Erkk.......anak akak laki.....bibir tebal mcm abah dia....

Pompuan itu : Geramnyer saya......nasib baik kecik....kalau tak dah lama saya kiss....

Atie : Ha??.....


Bibir fizri kategori tebal skit....angelina jolie versi laki...hahhahahahhhaha....nasib baik tak ajar puting....bayangkan kalau fizri isap puting...lagi muncung lah mulut tue....hehehehheheheh


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, March 29, 2011

Inside of my heart....

Jag tror jag behöver för att stoppa alla de saker jag redan börjat ... det ska jag integöra allt ... jag kene stärkte andan i dessa dagar ... Jag tänkte samma sak ...... Jag ärredan utmattad tänkande. ... satan .... vänligen PEGI bort från mig .... Jag vill inte alls ...jag vill att saker nie Ngan lyckligt liv .... min man och jag bor är ganska nöjd med dem... inte inget behov av ko Ngan vill komma nära mig igen .... sist men inte minst ... Jag hatar dig ...... men egentligen inte vet hur du vill säga .... förmodligen det enda sättetnie ...
Sekian...


wife yusri n ibu fizri...

Impian saya...

Orang lain pulun pasang wish list nak beli henset blackberry la...nak melancong kt london la...tapi atie....satu jer yg atie nak....nak oven...ngeh...ngeh...ngeh.....tak gempak langsung wishlist mak nie...muahhahah......mak tak segan bgtau yang mak memang tak der oven...sian kan........dari belum atie kahwin sampai la dah ada anak nie...dah berpuluh-puluh ribu lemon atie duk print jer resepi baking-baking nie....tapi satu habuk pun tak bleh nak bt...sbb oven non ado.....
Cantik kan oven nie..........boleh nak beli....tapi biler pikir punyer pikir...banyak lagi benda yg memerlukan duit....mak nie bukan orang senang....so...tahan jer lah napsu....walaupun hakikat sbenar biler tgk oven nie terus terbayang nak try bt curry puff.........sob....sob....ader sesaper yg nak tolong hadiahkan ker....bulan 10 yer...sempena birthday mak yg ke 22 tahun......eh.......hahahahahahah


Saper pernah guna oven jenis nie....angkat tangan......oldskool giler kan.....atie pernah guna ok oven nie....zaman mak atie......nie kira mcm oven pertama family atie la.....lama giler la oven nie.....sbb dah lama sangat pakai oven nie....cermin atas tue pun pecah....abah atie try la buh cermin lain.....tapi lain plak jadiknyer....tak bleh nak bakar kek...mungkin cermin tak sesuai kot....last2...cabut cermin tue....tutup ngan tutup periuk jer....hahahahaha.....terus tak bleh guna langsung........

Oven nie pun cantik gak kan.......see...taste mak nie yang bese-bese jer....tak der grand sangat.....tue pun husband tak tergerak hati pun nak tolong belikan....dah banyak kali mak berzikir kt telinga apak fizri...tapi dia bt derkkk jer.......siap ckap lagi...."alah....abang tak suka kek....nak bt apa beli oven..."...hellooooo cik abang...bukan stakat nak bakar kek ok....nak bakar ayam....bakar ikan....bakar kuih raya ....bt curry puff inti sardin....seme boleh ok....nak bakar abanggggg pun boleh.......jadik belikan saya oven satuuuu........

Dedulu kalau atie gi umah kengkawan mak kan...kalau tgk umah dia ada dapur mcm nie....on the spot atie agak yg dia nie memang kaya.....zaman dulu la.....kira canggih lah......oven ada dapur pun ada.....atas masak bawah bakar....uhuhuhuhu......maklumlah....umah mak atie kan hanya ada dapur yang dua tue jer......tapi ok what.......ada gak tempat masak kan......huhuhu....ada orang cakap kalau pakai dapur jenis nie...api dia mcm tak kuat...betul ker?......sronok lagi pakai dapur yg dua jer....orang cakap yer...bukan atie.....

Kalau nak harapkan apak fizri belikan oven...sampai subuh awal tahun depan pun mungkin tak dapat lagi....tapi hati dah berkobar-kobar nak baking nie....satu jer cara yg atie rasa boleh melaksanakan impian mak nak baking......kidnap oven oldskool jenama butterfly mak den.....ha.....idea bernas tue......daripada duk dalam plastik cantik jer terletak atas lemari dapur mak den tue....baik lah dipinjamkan sementara kepada anak pompuan yg kiut lagi cun nie.....hahahha.......antik kan family saya.....jangan gelak ok........mak saya memang suka pakai oven nie.....lagi senang katanya......banyak berjasa oven nie....selepas pemergian oven bulat yg cermin retak tue......abah atie belikan oven yg nie.....canggih katanya.......walaupun oldskool...tapi oven nie lah yg bt kan cheese cake saya sedap ok...ramai puji...........ngeh....ngeh....ngeh.......

Nak cari oven...nak cari oven....nak cari oven.......muahahhahahahha


wife yusri n ibu fizri...

Monday, March 28, 2011

Perlu takut nie....

Klik pada gambar untuk lagi clear yer...


Tetiba dapat message nie dalam facebook tadi.....mcm perlu gerun jer.....lain mcm jerk bunyiknyer puji atie sampai melangit tue......mat salleh...apa ke nama ntah....serius la rasa mcm takut la plak.....apalagi...terus atie private kan fb atie tue...huhuhuhu.....
Yang herannya....apa la yg cantik sangat kt minah tudung pink pegang anak tue.....dah sah-sah mak orang kan...apa la yg ko interested sangat.....banyak lagi pompuan2 seksi meksi tayang luruh dalam fb nie....ambik jer lah yg tue......tapi tima kasih la bro......tetiba gua hepi la lu puji2 nie....thanks ya......nak belanja makan mcm tak kena plak.......gua kan binik orang......ngeh..ngeh...ngeh....


wife yusri n ibu fizri...

Full aktiviti

Hari minggu yang betul2 full....maklumlahkan hari gaji...kuar beli barang la...settle itu la...ini la...mcm2...pagi sabtu tue punyerlah awal fizri bangun...langsung tak bagi can maknyer nak bangun lambat....nak tak nak kene bangun gak la....fizri nie kalau dia tgk takder orang yg kawal dia..memang ada jer yang dia nak bt.....skang nie hobi baru suka buang barang....hari tue henset atie dia buang dalam tong sampah...pastu remote astro tue....agak dah bosan main dia buang la....nak kene babap nie....hehehhe...

Sabtu pagi abah fizri kene gi skolah....aktiviti apa ntah...tinggal la kami dua branak nie....mcm biasa lah..kalau dah tinggal atie ngan fizri jer...memang melekat jer manjang....atie basuh pinggan kejap pun dia meraung sambil tepuk2 lantai geleng kepala....dia takut atie tinggalkan dia....naik semput dah sabtu tue.........kalau boleh dia nak kiter tumpu kt dia sorang jer......nasib baik malam sbelum tue atie dah siap2 kemas umah...sbb atie tau kalau tinggal atie ngan fizri jer memang tak jadi la nak bt keje kan....atie memang mcm nie...hari cuti jer memang atie akan kemas umah kaw-kaw punyer....dah tebiat....kadang2 husband pun naik rimas....sbb atie akan suh dia kuar dulu gi memana sementara nak kemas umah....dia kata umah dah cukup kemas dah nak kemas apa lagi....eh....marah plak...untung ok dapat bini pengemas nie....muahhahahahah

Dah tido kan fizri dalam kul 10 mcm tue...siap2 plak nak masak....teringin la plak nak makan ayam masak lemak cili api....dah tumbuk seme bahan...masuk dalam periuk...tetiba baru prasan santan takder....hahhahahahhah.......nak gelak pun yer...nak nangis pun yer.....bahan dah tumbuk nie...takkan nak buang mcm tue plak kan......punyer lah pikir mcm mana nak renovate balik resepi nie....bukak peti ais...nampak tempoyak.....apalagi...atie bedal buat masak tempoyak....jadi ke tak jadi belakang kira.......masuk seme bahan...tunggu mendidih..masuk tempoyak....buh ayam....nie kalau orang pahang tgk nie mau pengsan...tetiba buh ayam kan....hahahhaha...resepi apa la atie bedal nie...lantakkk....tapi kan...biler tiba time rasa tue....sedap ok......muhahahhahah....tak sia-sia cuba.....

Petang sabtu tue....ke tesco la kami tiga branak.....beli barang umah.......paling terkejut bila tiba time nak bayar...barang makin mahal ok....atie rasa mcm skit jer atie beli...tapi cecah 200 ko....dah la pagi tue dah semput ngan fizri...nie petang semput lagi tgk harga barang yg kene bayar.......huhuhuhu.........

Itu citer sabtu....ahad plak.....pagi tue guling2 dulu tiga branak depan tv......dua branak tue apalagi bergusti la kan.....lasak ok......petang tue bawak fizri jenjalan kt qbay.......sronok kemain....ramai tegur fizri pakai baju jersi bola tue....mak atie yang belikan.....dia tahu yg cucu nyer nie memang minat bola....kt umah tue...cakap jer bola saiz apa....mcm2 saiz ok ader....besarrrrr!!!....sederhana....kecikkkkk!!!!.....seme ada.....naik jemu la atie balik2 bola jer.....nak mengemas satu hal.....atie susun la letak satu tempat...tak sampai 5 minit.......fizri punggah balik......huhuhuhu

Ader sorang cina nie....dia tgk fizri lari2 kt dalam qbay tue....terus dia mintak izin atie nak dukung......fizri dah sedih dah masa tue...ingtkan orang nak bawak lari dia.....hheheheh.....pastu cina tue cakap kt atie...."steady betul badan dia nie kak....."......ha kau.....nampak jer anak atie mcm kecik...tapi badan dia memang mcm steady skit....tue belum tgk tapak kaki lagi...lebar ok.....ramai yang tegur kaki fizri....sbb besar....ikut atie...hahahahhahahahha


Itu saja citer weekend kami....takder yg menarik pun.....sekali harung satu citer dalam satu entry...gambar pun tak der....harap gambar fizri jer lah....amacam hensem tak anak i...iras-iras david beckham kan....ngeh...ngeh...ngeh...


wife yusri n ibu fizri...

Friday, March 25, 2011

Citer hari Jumaat

Apesal ntah minggu nie betul2 rasa mcm malas sangat. Mungkin dah lama tak makan jamu gamaknyer.Asal datang keje jer mata ngantuk la, rasa nak tido la, pastu asyik lapar jer.Rasuk jin ker apa aku nie.
Biler dah malas nak bt keje, jadik moh ler kiter update blog.Nak citer pasal fizri sbenarnya, tapi sebb dah terlampau banyak sangat idea duk datang jadik kiter cancel.Update yg lite-lite sajork.Habis citer.Kepala pun tak pening.
Balik keje petang kemarin.Kt tempat parking tue.Ada la plak bt show free.Dia punyer peluk antara satu sama lain tue mcm tak bleh nak lepas.Mcm kene gam.Memula atie tak perasan lagi.Makin lama rapat ngan kete tue.Nmpak mcm bayang2.Skali toleh tgk orang duk peluk cantikkk punyer.Tak pasal2 dapat plak dosa sbb atie toleh bt kali kedua.Bukan nak tgk sangat pun.Tapi to be confirmed baik kiter tgk skali lagi.Muahahhahahhah......Pakaian masih lengkap lagi la.Pakaian keje plak tue.Mata mak nie kan tajam skit kalau bab-bab skodeng nie.Jadik nampak la baju batik yg laki tue pakai.Tapi malas nak pikir yg jahat2.So atie bt andaian sendiri.Mungkin pompuan tue tgh sedih.Dan yang laki mungkin dalam usaha memujuk.Tak baik buruk sangka kan.Masa bercinta bleh la kan.Dan kahwin nnti.Ko sedih ker marah ker.Takdernyer laki nak tadah bahu.Pepandai la carik bantal peluk bt bahan nak kasi cool down rasa sedih.Tapi yang atie heran tue.Mcm kan dah takder tempat lain dah nak cool down hati kekasih ko tue.Tempat parking pun jadik........
Balik umah siap2 nak gi pasar malam.Skali tgk drama begitukah cinta episod last.Tak leh jadi nie.Kene tgk.Kul 8 baru kuar.Perut dah lapar nie.Husband atie tak kasi masak.Dia nak makan nasi lemak kt gerai anak dara.Atie rasa takder lah sedap mana.Mungkin sebb yang tukang buh sambal tue anak dara cantik punyer.Yang tak sedap pun jadik sedap kan bang.Bagus betul strategi family budak nie.Good planning.Tue belum lagi lalu kt depan BJ Plaza tue.Saper pernah lalu mesti prasan yg ada satu gerai tue jual nasi lemak.Pompuan yg jual tue mak aihhh..lawa ko....kalah model ko....tapi dulu la.Skang tak tau ada lagi ker idak gerai tue.Kalau ada pun mungkin orang lain plak yg tukang jual sbb pompuan lawa tue dah jadik model nasi lemak.Saper tau kan.
Eh....sbelum kitaorang gi pasal malam tue.Tetiba ada bapa budak call kata anak dia gi training tak balik2 lagi.Sudah.......risau la husband kan.Petang kemarin memang husband atie agak bz skit.Nak antar bebudak gi selection kt skolah lain.Pastu nak handle budak training olahraga kt skolah.Sbelum nie ada sorang lagi cikgu.Tapi bini plak bersalin.Husband atie la handle sensorang.Husband atie antar bebudak 6 orang nie gi selection dulu.Pastu husband atie dah suh tunggu sampai husband atie datang nak ambik diaorang.Tapi bebudak nie plak tak nak.Nak naik bas.Husband atie tak bagi memula tue.Tapi bebudak nie beria nak balik sendiri.Mak memasing pun dah tau.Katanya.......Skali kau.Kul 830 tak balik2 lagi.Husband cool lagi.
Tapi atie plak yg terlebih risaunya.Yerlah.Anak orang tue.Kalau jadi pa per.Tak ker berpeluh kene soal siasat nnti.Atie ajak husband gi carik dulu bebudak tue.Carik punyer carik...Skali jumpa duk kt depan masjid.Kesiannyer.Rupanya bas takder.Kalau bas lalu pun diaorang dah tahan tapi bas tak brenti.Muka masing2 letih.Kesiannya.Atie nak ajak gi makan dulu.Tapi diaorang tak nak.Nak balik umah terus.Sbb diaorang ada tuisyen lagi kt skolah.Lagipun diaorang risau takut mak diaorang duk tunggu kan.Bagus nyer bebudak nie.Betul jugak.Atie yg bukan mak diaorang pun risau nie kan plak mak diaorang sendiri kan.Atie rasa atie plak yg over dalam kereta kemarin.Siap pesan lagi.Lain kali jangan balik ngan bas.Tunggu cikgu datang ambik.Cikgu sibuk ker tunggu jer kt situ.Hahahah.........
Yang bt atie terharu masa antar bebudak nie kan biler diaorang sorang2 cium tangan husband atie.Bagusnyer.Sejuk perut mak-mak budak nie.Sopan jer.


Eh...tetiba kuar gambar laksa.Laksa yg femes kt balik pulau tue.Not bad la rasa dia.Tapi sesapa yang datang penang mesti carik laksa nie.Femes giler.Penang nie sbenarnya banyak sangat makanan-makanan sedap.Cuma atie jer tak pernah gi lagi kt tempat makanan-makanan yang sedap kebabom tue....Tue Nasi kandar beratuq...Sampai skang atie tak pi beratuq lagi beli nasi tue.Dah banyak kali dah berzikir kt husband.Tapi dia bt derkkkk jer.Hangin tul lah.Belum kira lagi yg rojak padang kota tue.Agaknyer kurun keberapa la atie dapat rasa.Tapi mee sotong atie dah makan....Sedap giler ko....nnti atie gi makan sana lagi atie update citer tue yer.Ok.Babai...

wife yusri n ibu fizri...

Thursday, March 24, 2011

Opsss...

Citer nyer mcm nie....
hajat di hati nie nak update blog
nak buh video
dari pagi sampai la skang nie...
upload video tak habis2....
skali tetiba bleh plak dia cakap mcm nie
"video yg ada ingin buh tak dijumpai"...versi bahasa inggeris ok....
terus malas nak upload lagi...
hahahhahah
lenkali la yer....


wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, March 23, 2011

The Lion King Song






wife yusri n ibu fizri...

Pepagi lagi aku dah bt lawak free kt tempat parking...giler dowh...

Mcm biasa lah pepagi...
datang keje...
cari parking
dapat port cantikkkk punyer
terus parking...
pastu ambik henbeg
ambik bekal nasi
hari nie atie bawak bekal nasi
bersama ikan tenggiri goreng bercili
sedap....
tutup pintu kete....
cek tudung cantik ker tak kt cermin kete tue
ntah mcm mana
atie bleh nyanyi ok.....bukan lagu stacy
tapi lagu nie..
"mariii kita ker ladang....hoi....."
on the spot atie dengar mamat sbelah kete atie tue
gelak kaw-kaw ok
ya Allah
mcm mana tetiba bleh nyanyi lagu ladang nie...
malu mak ok......
nak cover malu...
buat2 masuk balik kete kengkonon mcm ada barang lagi tertinggal la
padahal nak suh mamat tue gi dulu...
malu nak duk skali dalam lif
paling tak bleh blah tue
dengan bekal nasi kt tangan
nyanyi lagu tue...
memang sebijik nampak mcm nak gi ladang....
mak malu nyah hari nie.....
ngeh......ngeh....ngeh.....


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, March 22, 2011

Pelancaran Bukit Bendera

Akhirnya tanggal 19 Mac 2011.....keteapi bukit bendera pun dilancarkan....alhamdulillah...semenyer ok........event paling best kot stakat nie.......malas nak citer panjang......sbb dia lebih kurang mcm pra pelancaran hari tue....cuma kali nie vvip dia agak ramai gak.....TYT ada....guan eng pun ada.......

Kaki2 nielah yg kerja kuat selama nie.......masa hari kejadian tue....atie kene duk kt atas bukit bendera.....jadik atie tak tau apa jadik kt bawah....dengar kata....seme ok lah........tengah syok senang lenang kt atas...dapat call kata vvip dah naik...kelam kabut la kan......paling tak bleh blah press ramai giler ok....naik pening mata....dah la tak nak ambik gambar mak yg kiut nie...kecik hati mak nyah.....

Masa pelancaran nie...diaorang ada bt satu video khas tentang keteapi nie...tetiba rasa mcm meremang jer bulu roma....serius rasa terharu...sedih...bangga....ingtkan atie sorang jer rasa mcm tue....kengkawan atie pun sama mcm atie jugak......sedih biler tgk pekerja2 kontrak tungkus lumus pagi bawak ke malam nak bt rail keteapi nie.....bangga sbb tak sangka malaysia pun boleh jugak jadik mcm negara luar yg lain.....kiter gunakan khidmat kontraktor dari luar jugak untuk create benda nie..........part paling best biler dia tunjuk yg kiter akhirnya berjaya laksanakan projek nie.........walaupun bukan atie yg ketuk batu2 besar bagi pecah nak letak kt rail....tapi atie tetap rasa mcm bangga sbb jadi sebahagian dari komuniti keteapi nie.....malaysia boleh!!!......patriotik betul aku hari nie......

Mengikut sumber2 yang boleh dipercayai...masa first time nak start test keteapi nie....takder saper pun yg berani naik....hanya 4 orang driver saja..........bangga betul aku ngan diaorang nie......mcm patut jer letak nama diaorang dalam buku sejarah form 1 kan...muahahhahahah


Dari petang jumaat bawak ke hari sabtu......kaw kaw punyer keje......atie tak tido hotel....atie balik umah...kengkawan lain jer yg stay hotel....tapi bukan bleh senang lenang.....tak pasal2 diaorang dapat mesage suh gi jugak opis malam tue semata2 nak print apa ntah......sori la geng...atie tak join....sbb tak sangka plak miss suh kiter gi opis malam tue.......tapi apa2 pun...korang memang layak dapat APC la wei.......huhuhuhuhu......
Habis event bulan 3......datang jer bulan 4.....lagi sakit kepala.....dah la staff pun makin kurang......bebudak praktikal.....ada...pikah...yana....pun nak habis......sedih ok...sedih....mcm sunyi jer skang nie....lim budak unit atie dah tamat kontrak....tak sambung dah....sob...sob....pastu nadia ngan rafis pun habis.....sunyi nyer....pastu nnti budak praktikal plak habis.......mesti nnti i miss moment2 sengal mcm nie......payah nak dapat geng mcm korang...korang best gilak........

Habis event tue dalam kul 2...balik umah main ngan fizri kejap...entah mcm mana atie bleh tertido...letih sangat.....pastu ahad plak....atie ditugaskan untuk antar yen yen kt airport...nasib baik umah mak dekat nyah....cuma nasib tak baik nyer.....biler mak gi airport antar yen yen sarung suar jean jer......no protokol...heheh.......yen yen ok la kot....tapi tetiba jumpa plak menteri belia dan sukan.....sudah.....selang 10 minit sultan perlis pun join sekaki dalam bilik vip kt airport tue....terpaksa mak mencover line dengan nyorok skit kt belakang2......hehehhe........ramai plak vip hari tue.......hehehehhe.......

Itu lah citer atie di weekend hari tue......minggu yg letih....sbb tue datang opis kemarin rasa malas jer nak bt keje......bleh terima ker alasan nie.....hahhahah........ok lah...nak babai dah.....sbelum tue nak bgtau nie.....dalam bulan 4 rasanya baru keteapi tue mula operasi untuk orang ramai.....cuma tarikh sebenar jer tak confirm lagi.....itu urusan pihak PHC plak........naik jangan tak naik...best....nnti atie upload video yer.........byeeeee...............teeheeeeee.......


wife yusri and ibu fizri



Monday, March 21, 2011

Itu Gurauan Kasar ok....

Sori la if entry nie bt sombedi kecik hati.........atie memang tak berniat....tapi tetiba jer rasa nak meluahkan apa yang atie rasa atie patut bersuara.....sbb banyak sangat atie tgk orang duk bt lawak pasal kes jepun tue....
Serius atie tak berapa nak suka biler terdapat somebedi yang kengkonon bt lawak tapi bagi atie hundred pesen itu bukan lawak yang boleh dikategorikan sebagai lawak yang boleh membuatkan orang gelak terbahak2.....serius bukan.........
Bayangkan yer.....dekat jepun tue rakyat dia tgh bersedih dgn bencana yg menimpa diaorang..tapi somebedi kt sini boleh plak bt lawak kata otomen lari la masa bencana tue...otomen tgk konsert la....doraemon lari pegi negara luar la.....please la......hentikan lah seme tue........for me....itu bukan lawak.........
Insaflah yer.....bayangkan kalau negara kiter plak yg kene...pastu rakyat luar plak cakap........"nie mesti keluang man keluar makan tomyam sbb tue rakyat dia banyak yg tak terselamat....".....ko agak2 nak marah ker nak gelak..........fikir-fikirkanlah yer.....it is not funny.......

wife yusri n ibu fizri...

Cikgu Shida & Dato' Siti Nurhaliza

Femes giler rupanya cikgu shidah nie
muahahhahahaha
eh....atie nak update benda lain sbenarnya..
tapi serius..
takder mood ok hari nie
so enjoy la dulu video
siti ngan cikgu shidah nie...











wife yusri n ibu fizri...

Friday, March 18, 2011

Life saya di sini ok ok sajork...

Mak ngan abah ada kt umah atie skang nie
smalam sampai...
terkejut atie ok....
tanya adik naper tak call dulu sbelum datang
seprise katanya.....
dah makan seme....
tengah kemas dapur...
abah atie datang...
dia tanya
"kak ngah mcm mana keje skang??..."
"ok ker??"
"abah tgk mcm sibuk jer...?
dan ini jawapan saya...
"Memang sibuk sikit abah..
tapi kak ngah suka keje mcm nie
sbb kak ngah bleh blajar banyak benda
kalau sbelum nie
hanya tugas admin jer yg kak ngah tau
tapi skang.....mcm mana nak deal ngan menteri pun kak ngah dah blajar..
tambah dapat kengkawan opis yg satu kepala..
bertambah best kak ngah kt sini
tgk badan kak ngah pun abah bleh tau kak ngah hepi ker tak hepi kt sini
abah jangan risau
keje kak ngah ok ok saja...
kak ngah suka sangat2 keje nie....
orang kata kalau dah pindah balik negeri keje jadi tak best
fakta tue seme salah.....
tak cuba memang tak tau...
tapi kalau dah cuba
lagi best kot duk kt negeri....
*itu pendapat atie yer kawan2...."
heheh




wife yusri n ibu fizri...

Thursday, March 17, 2011

Life as a makcik-makcik

Makin hari atie rasa mcm lebih kepada makcik2 dah ha......yg pasal umur tue memang tak dinafikan lah...memang makin hari makin naik....cuma muka jer kekal awet muda....hahahhahah....nak jugak......
Hari isnin hari tue...lepas balik dari as........kemas2 barang yg patut.....tetiba ada orang duk ketuk pintu....biler bukak....ada la 2 orang pompuan nie.....
Pompuan tue : Assalamualaikum kak.......maaf la ganggu.....nie ha....saya ada satu produk nie nak tunjuk kt akak....manalah tau akak berkenan.......nie krim untuk kurus nie......saya kan kak...anak dah dua....tapi cuba akak tgk badan saya........ha....akak pun patut cuba gak.....
Skali dia tak kasi can atie nak mencelah ko....sambil beria tunjuk produk dia......ada lagi sorang akak nie yg duk backup kt blakang...pastu ada 2 budak...nie sah anak pompuan nie la tue...nak buktikan yg betul dia ada dua anak tapi badan still maintain.....
Atie : O......krim kurus yer.......owh.......takperlah kak......
Belum jer habis atie nak cakap yg atie tak berminat ngan produk tue...terus dia potong ayat atie.....
Pompuan tue:Alah.....cuba lah dulu......nie...akak kenal tak...makcik senah(sori atie bantai jer buh nama nie...sbb dah lupa lah nama yg betul....) kt tingkat 4 tue....dia tue anak dah 6...badan memang besar dulu...skang nie kak......kalah anak dara......tue makcik jenab kt tingkat 8 pun sama......akak cuba lah dulu......saya gerenti....belum pun habis sebotol nie.....badan akak tak mcm makcik2 dah...percayalah........
Argghhh......rasa nak jer aku smackdown sekali dua......berani yer ko kata aku mcm makcik2.....erkk.....rasanyer mcm yer jer......muahahahahha.......tolong la cover skit nyah woi......sakit hati mak nie ha.........takper....takper......budi bahasa budaya kiter.........atie tak smash....atie senyum jer......sbb dah tak der point nak kata apa.....sedih nyer........pastu dia tanya atie nie keje ker.....keje apa....keje kt mana.......patutlah tak pernah nmpk........mcm mana nak nampak kalau kuar umah pepagi buta...balik pun dah dekat maghrib baru sampai umah.....pastu kan.....dia siap ajak lagi atie join geng2 astro bergerak kt taman bawah tue....muahhahahah.....
Pompuan tue:Sesenang nnti mai la join kami-kami nie kt bawah......bukan bt apa pun....sembang2 jer......sronok.......bleh gak kiter kenal2.......mcm nie la orang pompuan mcm kami yang tak kerja nie......duk umah pun boring jugak.....
Terus ingt kt mak atie.....dulu......masa duk kt kem.....mcm nie lah surirumah kt kem tue....tepat jer kul 6....masing2 turun bawah...sembang.....ader yang bawak bangku.....maklumlah......ramai sangat ahlinyer.......sampai tak cukup bangku yang ada tue ha.........masa tue atie ngan akak....sronok la kan....yerlah...biler mak dah turun...takkan anak nak duk kt umah plak.....so...moh kiter reramai....geng2 mak kt bangku....anak2 plak......main la......hahhahaha.....meriah giler........skang nie pun ada lagi...mcm kt flat atie nie memang hari2 atie prasan ada mesyuarat ahli astro bergerak kt taman tue......cuma malas nak join jer....sbb rasa mcm dah kuar tajuk jer biler atie masuk....muahhahahahahha
Tue kt flat atie......kalau kt taman2 mewah plak...bukan surirumah yg bt mesyuarat....tapi maid2 yang bt gather2 nie..........hahahhahah............normal kan........biler akak nie ajak atie join ahli mesyuarat astro bergerak nie...terus rasa mcm......owh.......rupanya aku dah layak masuk persatuan tue rupanya......muahhahahahhahahahah
Sbenarnya.....dari start jadik bini si yusri nie memang atie dah jadik makcik pun....mak sedara kepada anak2 sedara en.yusri tue......ada la dalam 6 orang.......tue yang baju merah tue....musuh atie tue tiap kali atie balik as....hahhaha........ader jer benda dia nak marah atie....atie pun sama...suka sangat kacau dia.....mana lah atie tak kacau.....tgk badan dia pun dah rasa geram....dah la sihat....pejal plak tue isi dia.........nama aina maisarah......dia lahir sama tarikh dengan atie nikah.......sbb tue kot atie suka sakat dia.....mcm tak der kene mengena jer alasan tue.......hahhaha.....kadang2 dia tgk atie duduk....dia pun sama duduk tepi atie pastu duk sengih2.......atie memang dah geram ngan dia sbb comel+nakal.....atie terus cubit dia.....hahahhah...terus lari tak mau duk tepi atie....nasib ko la aina dapat mak sedara mcm atie nie....hehheheheh

Masa dia lahir....dia lah satu-satunyer cucu pompuan..........tapi nama jer pompuan....tue cuba tgk tangan dia tue...kene simen tue....jatuh basikal....tulang lari......dalam pada kene simen tue...bleh lagi dia smackdown abang dia......tue belum lagi yg dia kejar fizri satu umah semata2 nak cium fizri........aina...aina.........anak sedara en.yusri yg paling atie suka.........mak dia pakaikan lah skirt....baju gown....tapi.....dia pakai.....cuma biler duduk jer....dia pi selak sampai nampak sepentot tue..........hahahahaaaaa......
Pagi isnin tue dia tgk atie duk kemas2 beg nak balik...pastu dia masuk......duduk depan atie......
Aina : Cik atie nak pi aner nie.....
Atie : Cik atie nak balik la.....tak nak la duk sini...aina suka kacau fizri....
Aina : Angan ah.....aina amau ium iji ah......(jangan lah....aina tak mau cium fizri dah)
Atie : Yer ker.....tak nak lah...cik atie nak balik gak.....tak mau kawan ngan aina.....
Aina : Angan lah....uduk ngan aina....ha.....(jangan lah....duduk ngan aina).....
Atie : Tangan aina sakit tak??....(sambil atie dul belek tangan dia....)
Aina : ha....tak ah....atai....atai jer......(tak lah...gatai jer....)
Atie : Tuelah aina lasak sangat.....pompuan kene jadik sopan mcm cik atie....cik atie cantik tak??(nie memang soklan bonus atie slalu tanya ngan anak sedara en.yusri nie....sajer....)
Aina : ik tie ntik cm aina ha.....(cik atie cantik mcm aina lah....)
Yerlah aina woi.......cik atie cantik mcm aina......tunggulah cik atie balik bulan depan......cik atie buli aina lagi.....






wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, March 16, 2011

Letih..

Lagi skali bt site visit..
giler letih hari nie..
semput ok...
pelancaran hari sabtu nie
makin hari makin rasa tenat
tapi kes makanan settel..
lega giler...



wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, March 15, 2011

Kembang vontot mak hari nie ok....

Someone dedicate this song for me and said
"honestly you are beautiful"...
dan tetiba jer saya rasa tak nak bt keje......
sbb takut jari patah...bleh gitu???
muahahhahahahahahhahahahha


JUST THE WAY YOU ARE

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
mars-just-the-way-you-are-lyrics.html
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

*Bagi can atie nak rasa cantik yer puan2...sbb lepas nie atie nak update pasal 'makcik-makcik' plak....best ok jadik makcik-makcik nie.....*



wife yusri n ibu fizri...

Friday, March 11, 2011

Kereta "itu"

Sabtu lepas....bawak fizri main kete yang misteri tue....hehehheh......so far stakat nie kete tue dah tak gerak sendiri dah.....nak gerak mcm mana kan kalau husband atie letak dalam kete atie.....full terus kete kecik atie tue ha.......duk la dendiam dalam tue....jangan tetiba ko bunyi time aku drive sudah....ada gak masuk longkang nnti.....


Amacam special tak no plak kete anak mak nie.......cepat2 beli nombor...mana tau kene kan...eh.....harammmmm........muahahhahah.....atie beli yg kecik jer pun.....hajatnyer nak sabar yg sebijik mcm kete apaknyer tue....tapi fulus tak brapa nak lebat....so...sambar kecik2 sudah....tue pun fizri dah tak braper nak naik dah....fizri nie cepat boring skit.......

Safety first yer anak2.....tgk gambar nie mcm sweet jer dua branak nie.......diaorang la penawar atie.......sambil keje bleh plak tetiba teringt kat husband teringt kat anak.......kata sayang kan.....heheheheh

Yer....anak saya nie...memang takder prasan ok naik kete nie....jalan ker tak jalan ker sama jer ekspresi muka dia tue ha....mcm pasrah jer ha.........kadang2 tue dia tunjuk sana sini sambil sebut de de de......atie ingtkan apa la de de de tue......rupanya "there"......tuepun mummy dia yg bgtau atie......."fizri dah pandai sebut there atie kalau nak gi memana.......kejap2 there sambil tunjuk belah kanan....dia suh kiter bawak dia gi sana la tue....."........bengap gak mak ko nie fizri woi....hahahhaha

Biler dia dah boring dia mintak nak turun....pastu abah dia la plak main tekan2 remote tue....takper...biarkan jer la....siannyer kt husband saya...time dia kecik dulu mana ada benda nie kan.....hehehehhehe

Pastu ajak abah dia jenjalan kt lain..........jenuh kawal dia sorang nie....

Ya Allah...atie ker tue......gemuk nyer ko nie atie woi.......bebawak la diet skit.....

Tetiba rasa mcm nampak atie nie tinggi jer dalam gambar nie...walaupun gambar tengah tunduk....tapi posisi badan atie tue menunjukkan mcm atie tinggi kan....paham tak?...tak paham sudeh.....huhuhuhu



Mana la anak atie nie tak lasak....cuba tgk apa yang husband atie bt kt fizri tue......dia ajar panjat tiang la.....pastu dia terbalikkan budak tue lah....aduh.....pengsan mak nyah........tapi kan....kalau pernah baca buku pasal growing child nie.....posisi kiter terbalikkan anak kiter sbenarnya elok....tapi janganlah bt kerap sangat.....kang jadik lain pulak...

Tgk tue....tapi fizri suka jer.....

Comel nyer dia.......huhuhu


Dah habis boring la nie sampai siap nak merangkak lagi....dah....jom kiter balik.......meh kiter tgk video yang sempat atie upload nie.....bleh tgk muka fizri yang pasrah jer masa naik kete tue.....huhuhu


video






Thursday, March 10, 2011

Partime job belah malam....

Balik keje smalam...nampak satu beg kertas soklan yg tak disemak lagi...husband atie bawak balik...nie tak lain tak bukan nak suh atie tolong semak sama2 la nie....mesti nak suh i bt partime........i ok jer....suka...sbb bebudak zaman skang nie memang kretip giler....tak caya??....meh tgk...
Kertas yang pertama......apsal ntah gambar jadi senget.....takperlah yer....jom senget kepala ramai2.....heheheh...cuba uols tgk soklan no.28..........hahahhah....perkataan yang bergaris tue.....soklan nie mintak kita bagi kata lawan bagi perkataan yang bergaris........budak nie jawab betul......tapi cuba uols tgk tang jawapan memula yang budak tue bagi.....hahahahhahah......dia padam tak habis....jadik....atie bleh tgk la memula jawapan yang dia tanda tue......dia bulat jawapan gersang..........hebat betul budak nie.....nie mesti kaki tgk dvd kan....hahhaha


Kertas yang kedua......cuba baca soklan yang no 2 tue......budak nie bulatkan jawapan yang b tue.......hehehehhehe.............memang budak nie pandai bt lawak...tue belum kira ada yang bulatkan jawapan d.....lagi la atie nak gelak guling2.........huhuhuhu

Kertas last........yang nie memang atie rasa mcm nak pengsan biler gelak........apa kebenda la budak nie bt lawak.....dia ajar cikgu dia bahasa siam kot........pecah perut atie tgk.....terus tak sampai hati nak semak ketas pekse.....boleh bikin semput aja......
Budak2 zaman skang nie mcm2 yang kita boleh nampak kan....contoh mcm budak2 kt atas nie....atie tanya gak husband atie...budak2 nie seme keluarga dia mcm mana........yerlah....nak selidik la jugak kan....agak terkejut la gak biler husband atie cakap.....nie seme anak2 orang yang berduit jugak........mak bapak keje besar2...pakai kete besar ambik anak....tapi biler mak bapak tak ambik berat pasal anak mcm nie lah jadinyer.......nie budak yang darjah 3....kelas kedua last......maknanya kelas yg no.4.......terkejut biler husband atie kata....masih ada lagi bebudak yg tak bleh nak baca......bukan dari keluarga susah........bleh dikategorikan sebagai keluarga senang.....tapi husband atie cakap....kurang perhatian dari family.....tue yg kekadang budak pun malas nak belajar.......keje nak main jer......
Entahlah...benda nie susah nak cakap sbenarnya.....atie pun ada anak.....biler atie semak ketas pekse yg jawapan dia mcm gini....terus atie kata....budak nie memang kretip........suatu hati nnti mungkin budak2 nielah yg berjaya...sapa tau kan..........aminnn.........eh lupa nak bgtau......ada gak 2 3 soklan yg budak nie tak letak jawapan......tapi atie dengan berbesar hatinyer.......terus ambik pensil......dan dot dot dot.....tak salah kan kalau kiter tolong.......dapat gak la markah tue sikit.....hehehheheeh



wife yusri n ibu fizri...

Surat untuk makcik kaunter pos

Pagi-pagi lagi
kakitangan POS MALAYSIA BERHAD KOMTAR!!!!
dah buat mak marah tau..
mak tak suka...
jangan la marah2 makcik...
tgk muka makcik tue dah kedut pun
jadi saya sebagai pelanggan makcik tadi
tak nak la marah lama2
sbb nnti saya cepat tua...
jadi saya senyum
lantas terus klik laman web pos malaysia
dan terus bt aduan kt situ
sbb saya tau saya tak salah pun
saya bagi duit kt makcik
makcik mintak duit lagi kecik
memang saya takder...
takder langsung
kalau ader duit kecik saya bagi tau makcik
makcik...
makcik jangan tipu saya kata makcik takder duit kecik tau
sbb saya nie bekas staff pos malaysia jugak
jadi saya tahu sbenarnya dalam peti besi yang bos makcik pegang
mesti ada kan
tapi sbb makcik malas nak tukar jadinyer
makcik cakap la duit kecik takder
makcik nie pandai bt lawak yer
tak lojik tau kalau pejabat pos takder duit kecik
ok lah makcik...
saya dah bt aduan tue
babai....
sekian............



wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, March 09, 2011

Lumrah Alam....

Biler baru habis SPM...orang akan tanya......tak dapat sambung memana ker??.....result ok ker??...kalau tak ok kahwin jer la senang....
Biler dapat sambung blajar.....orang akan tanya....sambung kt u mana.....course aper?...senang ker dapat keje nnti??
Biler dah grad...orang akan tanya......pointer braper?.....agak2 dapat keje tak habis jer grad nie....
Biler dah dapat keje....orang akan tanya lagi....keje aper?..sesuai ker ngan course?..gaji braper??
Biler dah lama keje..orang akan tanya.......biler nak kahwin...takkan nak tunggu umur 30 baru kahwin...cepat2lah kahwin.....nnti tak laku susah.....
Biler dah kahwin...orang akan tanya....tak ngandung lagi ker....takkan merancang kot....tak baik tolak rezeki dari Tuhan....anak tuekan rezeki....
Biler dah ngandung...dah bersalin...anak dah besar dalam setahun...orang akan tanya....biler agaknya nak tambah anak lagi....tengah umur muda nie.....elok sangat la kalau membiak dengan jayanya......takder lah sunyi sangat anak sulung tue....ada gak geng dia nak main nnti....
Biler berjaya membiak dengan jayanya......orang tak tanya dah...tapi terus bagi statement berani mati......"...perghh...ramainyer anak ko......".............
Tension mak nyah.......tapi tuelah lumrah alam.....pasrah jer lah....... bt masa skang nie...
mak berada di ranking soalan yang no.7 tue....huhuhuhu


Tunggu Fizri besar dulu baru bleh bagi adik....kan fizri kan.....hahahhahahah



wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, March 08, 2011

Hati seorang blogger

Hanya nak orang di luar sana tahu isi hati seorang blogger yg bermula dari zero dan bercita2 untuk menjadi seorang blogger yang berjaya......yg mana boleh menjana pendapatan dengan hanya berblogger saja....insyaallah kalau semua tue terjadi...saya lah orang yang paling bersyukur dan paling gembira sekali.....itulah cita2 saya....
Tapi kalau tetiba datang seseorang telah mengkondem blog secara terang2...sapa yang tak terasa....tambah plak manusia yg mudah kecik hati mcm saya nie.....on the spot rasa mcm kecik hati...sedih...nak marah...selama nie saya berblogger bukan saja nak suka2.....saya start blogging dari zaman bertunang...tarikh sbenar pun saya tak ingt....dengan hanya bermodalkan gambar masa bertunang tue lah saya start buat blog....
Motip utama saya berblog nie sbb saya suka nak kongsi dengan orang di luar sana tentang kehidupan saya....dari zaman bertunang sampailah dah beranak sorang nie.....selain itu saya juga nak kengkawan saya yang mana skang nie berada jauh dari saya tahu yang saya masih bernyawa di bumi Allah ini.....sehinggalah satu hari kawan saya liza perkenalkan saya kepada satu konsep yang boleh menjana pendapatan melalui blog....iaitu nuffnang..........lalu motip saya untuk terus berblogging bertambah2.........ok what.....sapa nak bagi duit bebanyak hanya dengan blogging??....habaq mai sat.....
Walaupun income saya dalam nuffnang hanyalah sederhana...tapi hari2 tgk ada peningkatan....terus mood saya untuk berblogging melonjak dengan jayanya......saya tahu kadang2 corak penceritaan saya mungkin ada yang tak bleh terima......saya bukan mcm sesetengah blogger yang slalu update pasal hasil tangkapan shopping barang branded....yang slalu update pasal bercuti kt obersis setiap bulan.......saya sedar yang saya tak mampu nak update citer2 mcm tue....saya tahu kemampuan saya dan suami saya setakat mana....
Tapi itu semua tak patahkan semangat saya untuk terus berblogging......dengan kesedaran sivik yang saya ader tentang saya tak mampu nak cerita pasal harta benda saya.....jadiknyer saya beralih pada cerita2 tentang kehidupan saya.......tentang husband saya yang hensem...tentang anak saya yg comel mcm saya....tentang family saya yg best...tentang family mertua yang btkan saya malu jer nak balik kampung sbb mak mertua saya slalu sponsor barang dapur.....tentang opis saya yg sentiasa sibuk dan happening...tentang kawan2 opis saya yang seangkatan kesengalan nyer dengan saya....yer....itu jer yang mampu untuk saya ceritakan dalam blog saya.....
Saper kata nak jadik blogger nie senang mcm kacang....angkat tangan.......owh...anda salah yer.....sbenarnya susah nak jadi blogger nie...nak kene sentiasa ada bahan yang best...kalau tak best pun tak best jugak sbb orang baca separuh pun dah rasa meluat nak baca dah......dan siapa jadi blogger mestilah subjek karangan masa darjah 6 dia kene skor A++....barulah orang terhibur nak dengar celoteh dia hari2.....pastu nak jadi blogger jugak mestilah tahu ambik hati pembaca dan corak penulisan mestilah yang up to date......barulah boleh jadi blogger yang berjaya........hehehheh
Cuba anda bayangkan....penat2 kiter cari bahan nak update blog......kiter curi masa untuk mengarang cerita2 dalam blog....skali tetiba orang cakap........"borrriiinggggggg"..........dia tarik cantik punyer tang hurup g tue.......aduhhh.....menusuk kalbu smpai menikam jantung ku yg kecil ni........yer.....saya dapat message begitu hari ini......hanya tuhan jer yang tahu betapa sedihnyer saya.......walaupun anda boring membaca cerita saya di dalam blog....pleaseee...tolonggg....saya merayu agar anda tak meneruskan pembacaan anda.....dalam erti kata lain.. jangan baca....kerana anda membuatkan hati saya bertambah sedih pilu......bayangkan orang yg rapat dengan saya plak tue yg cakap mcm tue.......so sad......terus kuar lagu kumpulan spoon..."piluuu......uuuu....piluuu....sepilu..piluu nyaaaa......."..........
Tolong lah wahai insan tersebut.....walaupun anda kata niat anda bergurau....tapi saya disini merasakan gurauan awak hari ini agak kasar sedikit....dengan tidak semena-mena saya juga telah bergurau agak ganas dengan awak melalui sms.........so...kesimpulan disini...awak jugak telah berkecik hati dengan saya.....takperlah.....saya tak kisah....saya dah redha dengan seme nie....sbb awak jugak lah yg dulu telah mengkondem pasal saya update tentang hasil masakan saya....saya sedar hasil masakan saya tidak begitu menggiurkan awak.....saya sedar hasil masakan saya tidak disusuli dengan hiasan grand2 mcm dalam cerita top chef astro 702....tapi sekurang2nya....husband saya menyukai hasil masakan saya........biler dah husband suka....saya rasa dah cukup bahagia....saya update pasal makanan bukan lah untuk menunjukkan saya terer memasak.....tapi sbb saya nak kongsi resepi saya....itu jer.......
Begitu jugak biler saya update pasal bukit bendera...posing dalam keretaapi baru....bukan hanya nak sesuka....tapi saya cuma nak bgtau kepada semua rakyat malaysia bahawa ketaapi bukit bendera dah kembaliiii...........jadik ramai2lah kita bercuti di penang.......pasti anda rasa bahagia.......selain itu saya nak cerita pada anda semua bahawasanya saya dapat rasa dulu naik keteapi baru......ha....bangga di situ.....satu jer saya nak tanya.....kau hado??????....hahhahahah.....sori sbb saya gelak jahat........itu saja niat saya.....tak lebih dari tue.....tapi biler tetiba awak ber'gurau' kata seme nie boringggg.......terus semangat saya down dari tingkat 56 terus jatuh dot ke dalam tanah lalu menuju ke dalam teras dalam yang berada dalam bumi....siler semak buku sains yer kengkawan......
Fuhhhhhh............begitu panjang luahan hati saya sebagai seorang blogger......sbelum saya akhiri ceramah saya disini.....ingin saya warwarkan kepada orang yg berkenaan......takperlah.....anda boleh terus mengkondem blog saya....tapi saya tidak akan sesekali berhenti dari terus menjadi blogger....sbb saya teringin nak jadi mcm redmummy......hehheheheh.....banyak dapat income.....lagi anda kondem....lagi banyak akan saya update pasal cerita2 saya terkini......akan saya berusaha agar nuffnang dapat menempek iklan dengan lebih banyak lagi dalam blog saya.....itu janji saya.......akhir kata....saya mintak maaf kepada anda sekiranya saya ada kecilkan hati anda....tapi sedarlah bahawa anda juga telah banyak mengsmallkan hati saya....tapi takper....sbb saya dah biasa....saya dah biasa rasa biler awak telah memblendkan hati saya sehancur2nya.....tapi sy ttp sy.....saya mempunyai semangat yang kuat untuk hadapi seme dugaan daripada anda.........penamat kata.....dari saya.....saya mintak maaf sekiranya saya kecilkan hati anda.......anda tak nak mohon maaf dari saya ker??????......ok.....babai
Yang ikhlas menaip sampai lengoh tangan.....
Atie.......

wife yusri n ibu fizri...

Cocktail style

Gambar tak der kene mengena ngan citer....
cuma nak bgtau
mak baru tau
cocktail style tue aper...
muahahahhahahahahahhahaahha.......
masa kene lantik jadi ajk makanan nie
mak suka sangat
pastu biler bos cakap
makanan hari tue nnti adalah cocktail style
terus otak duk terbayang
air cocktail tue...ingtkan diaorang just nak minum air cocktail jer
rupanya cocktail style tue
mcm kiter makan makanan yg ringan2
pastu bersaiz mini
bak kata bos saya
"finger foods"...
dapat dibayangkan sekarang
betapa comel dan kecik jer makanan tue nnti
mesti tak cukup nak isi
perut mak yg besar ni
auuwwwwwwwwwwww
hahhahaha......
ok lah.....
mak dah terasa malu untuk beberapa hari.....
muehehheheheheh



wife yusri n ibu fizri...

Monday, March 07, 2011

Checkup Fizri

Hari nie bawak si kecik tue gi checkup........sungguh ku tak sangka fizri baik sangat.....mungkin dia tgk ramai sangat geng nyer tadi....pastu tgk plak sorang budak nie nangis kene cucuk...terus dia pun tak jadi nak melasak dalam tue....good boy....
So far fizri ok.....atie ingt berat dia naik mendadak la kali nie kan..sbb tgk dari cara dia makan tue......not bad la.....skang nie fizri lebih suka makan bubur sayur jer....kalau dulu atie masukkan jugak ayam dalam tue....tapi dah lama skit...dia boring....dan skang nie fevret food fizri biler atie masak bubur pastu bubuh kentang skit...keret skit...sayur bayam skit.....banyakkkkk dia makan.....suka jer atie tgk...biskut tiger jangan cakap la..memang dia suka sangat......
Makin besar fizri nie...makin banyak perangai dia yg bt atie asyik nak gelak jer......yup....fizri banyak belajar kt umah mummy dia....si ayah fizri plak memang speaking habis ngan anak atie nie...yerlah....dia pernah pegang jawatan besar kt syarikat petronas tue....no wonder la kan......alhamdulillah........asal atie nak ambik dia tetiap petang...mesti mummy dia citer.....fizri dah pandai tue....fizri dah pandai nie......banyak la.....syukur.......
Kt umah...atie ada jugak ajar dia.....ajar tgk flashcard....ajar bilang 1 2 3...tapi tuelah...beza biler mak dia sendiri yg ajar.....ada jer peel dia bt....lari sana lari sini.....biler atie tanya mummy dia mcm mana dia ajar fizri......sama jer mcm atie.....tapi tuelah...mungkin biler ngan atie dia nak main jer.....ngan orang lain...nak plak dia belajar....sabar jerlah.....takperlah nak oi....asalkan fizri dah start belajar ibu dah syukur sesangat........eh...abah dia pun ada jugak ajar....tapi kalau ngan abah dia lagi dasyatttt........bukan stakat ajar kenal huruf.......dia ajar skali mcm mana nak tulis....budak tue baru jer setahun 2 bulan lebih....dah ajar pegang pen....ada harapan nnti dia conteng gak dinding yg sedia ada tue.....
Kalau nak citer peel si fizri nie memang takkan habis..........mcm2 dia dah pandai...paling dia pandai....ambik hati kiter balik lepas kene marah.......atie saja la bt2 marah dia hari tue...pastu dia senyap jer tunduk muka pandang bawah....pastu biler atie senyap...dia datang pelan2 kt atie....cium pipi.....pastu senyum...nak mintak maaf la tue........pandai sangat....terharu atie.......pastu biler kiter tanya dia "fizri berak yer...."........dia datang dekat kiter pastu cakap...."cek...cek..."............dia suh kiter cek la tue...betul ker tak....hahhahahah.....good boy la sayang ibu nie........banyak lagi kalau nak citer pasal perkembangan dia.......tapi memandangkan keje banyak.......tunda dulu la yer....hehheheheh


wife yusri n ibu fizri...

Friday, March 04, 2011

Celoteh hari jumaat...

Perasan tak minggu nie seme entry atie kt blog tak der gambar....hehehhe....kurang bergambar hujung minggu lepas...mana taknyer....dah set cantik punyer bawak fizri main kete control dia tue....skali biler nak ambik gambar kamera tak leh on....cuak gak ingtkan kamera rosak ker apa ker kan.....rupanya bateri takder....patutlah ringan jer kamera masa atie usung bawak turun tue....husband la nie...dia caj bateri tue...skali lupa nak buh balik......penat jer fizri jadik hensem hari tue tau.........huhuhu
Pagi tadi datang keje hangin jer atie ngan satu kete nie.......kejap2 brek....kejap2 brek.....nak kata ada kete depan takder pun.....jalan lengang jer....dah la duk lane laju...pastu kejap2 main brek......ko nampak semut lintas ker bai yg ko duk brek2 nie......kalau ko naik motor bawak awek pastu main2 brek nie aku tau la kenapa kan.......eh...mcm pernah kene jer....muahhahahaha.......skali atie hon terus jer laju dia pecut.....masalah betul la.........dah pecut tak tekan plak brek tue.....testing brek agaknyer tadi....tapi agak2 la...jangan la ko testing tgh orang sibuk nak pecut kejar punchcard.....kang brek kemana kete kemana.....spital gak ko gi nnti....ha...amarah nie.....tue satu hal..........
Ada satu kes nie biler hadap kete mewah2 plak....nie lagi dasyattttt........kete mewah kt malaysia nie memang tak dibekalkan signal ker wei......asal nak nyelit jer....terus berdesup masuk...signal takder brek takder....dia main masuk jer......atie plak yg beria tekan brek takut tersondol kete mewah tue.....pergh....kalau sondol la.......mau gugur bulu kaki nak bayar ganti rugi......keter kecik sondol keter mewah.....fuhhhhh.....ngucap panjang aku......relax la bai.....ko nak nyelit skali pun agak2 la....bagi la signal dulu....agak2 aku dah spacekan skit ruang tuk ko nyelit.....ha....masuk la....nie tak.......kira nak redah jer..........apaaraaaa..........laki aku nak "masuk" pun bagi signal dulu ok.........eh.......hahhahahahahhaha......tetiba main double meaning plak.....
Smalam goreng mee.....suap fizri skit.....dia makan bertambah ok.......hantu mee rupanya anak mak nie........nasi dia memang kurang......buat la perisa apa...tetap dia tak nak........sedihnyer biler tiap kali nak masak....beria jer atie taruk memacam dalam bubur dia....skali dia makan skit jer.....mak dia jugak yang habiskan....mana lah tak naik badan nie ha.........nak buang sayang......last2 makan jer lah maknyer sampai abis....pagi tadi bt breakfast roti goreng....first try......sedap.....bagi fizri skeping....dia pun suka.....dengan tk gosok gigi mata pun nak tak nak jer bukak...atie umpan dia ngan sekeping roti.....apa taknyer.....asal tgk atie masak jer....hulur tgn mintak dukung....sbelah tangan pegang sudip...sbelah lagi kendong budak nie.....kalau ringan takperlah gak kan.........dah lebih kurang mcm beras sepuluh kilo jer atie rasa.......tgk....kan dah besar sbelah muscle atie nie ha.........haruuuu........
Memula citer pasal keter....tetiba masuk citer makan plak...sungguh tak bersopan.....hahhahahahhahahahhahahahha......k lah gengs.....nak sambung bt keje plak......babai.......habis camnie jer???????????......dah tue nak ending mcm mana lagi kan......huhuhuu


wife yusri n ibu fizri...

nuffnang