Wednesday, June 30, 2010

Lagi 6 bulan cukup setahun....

Hari nie genap umur anak atie 6 bulan...wah.....cepatnyer....rasa macam baru jer smalam push kan si kenit nie...tup..tup..dah 6 bulan dah...pasnie setahun...pastu 20 tahun..pastu 25 tahun...pastu dia kahwin...pastu..dia dapat anak...pastu atie dapat menantu...pastu atie dapat cucu....owh....mcm scary jer.....huhuhuhu.......ala.....tue lambat lagi kan......apa yang penting skang....anak atie si fizri nie...tengah membesar bagaikan juara......sepanjang 6 bulan nie....atie memang cukup2 bahagia dengan apa yang atie ader skang........ader suami....ader anak......cukup....cukup nak membentuk sebuah keluarga bahagia lagi harmoni....ahaks....nak berfalsafah plak i nie....auwww...........k lah uols....jom tgk perkembangan anak atie skang yer......
*fizri skang nie memang dah cukup expert bab2 meniarap....letak jer...nak niarap..letak jer nak niarap...letak lah kt katil ker...kt toto dia ker...atas riba ker....kira nak pusing jer...dalam kete pun bleh dia nak niarap.....memang menguji tahap kecekapan si ibu betul.....lepas niarap...dia pusing kan badan balik..pastu dia pusing nak niarap balik...pastu pusing balik.....macam adik sincan slalu bt tue...pusing...pusing.....sampikan ngan atie skali nak terpusing tgk fizri pusing2...eh...braper banyak pusing da.......
*terbaru skang..fizri dah start angkat vontot nak merangkak.......comel jerk....secoet jer bontot dia tue...ngan pampers nyer...bulat jer...hahahhaha....vontot anak i seksi u.....jangan jeles.....tp angkat vontot la....sbb kalau angkat vontot..dada dia tak leh nak angkat...kalau angkat dada..vontot plak tak leh nak angkat.....skang nie atie tgk fizri tgh berusaha keras nak merangkak cepat.....sepenuh tenaga wo atie tgk fizri berusaha nak merangkak...bagus betul anak ibu....berusaha tanpa pernah kenal erti letih...mcm nie lah anak ibu...tak mudah putus asa.....caiyok..caiyok....
nie masa dalam pantang.....buruk nyer muka atie...eh..muka dalam pantang memang mcm nie kan....hahahahhah
*fizri skang dah tumbuh gigi...ader dua batang...kt bawah...putih bersih jer...kalau fizri senyum..nampak la gigi dia yang dua batang......comel giler....atie yang terlebih excited tgk fizri dah tumbuh gigi.....dan start daripada tue...atie dah gosokkan gigi fizri dengan berus gigi baby....hope gigi fizri akan tumbuh dengan cantik macam gigi atie jugak...muahahhahahahha...terperasan plak....hahahha
*fizri skang suka sangat main ngan bola....kalau dia tengah nangis atie bagi permainan yang lain....dia tak nak...tapi kalau bagi jer bola...tersengih jer.....nie sah faktor keturunan bapaknyer la nie...masa atie pregnant kan si fizri nie...bapak dia slalu gak la cakap ngan fizri nak suh fizri jadik pemain bola sepak.....sah dah terkenan ngan bola anak aku nie...fizri....dah besar nnti katakan tidak pada bola yer...ibu tak suka fizri main bola...ibu nak fizri blajar jer...uhuk...uhuk...no bola bola ok......*kejam tak??........ *fizri skang kan...kalau atie pura2 mara dia...dia tengok jer muka atie lama2..pastu bt2 merajuk...pandai betul la dia skang.....atie yang nak mara pun jadi tak nak mara....nak gelak pun ader nak nangis pun ader...fizri..fizri.....bukan dengan atie sorang jer...kemarin mummy dia citer .....mummy dia pura2 mara fizri sbb nak main jer tak nak tidur...terus dia pandang muka mummy dia...pastu bt muka mcm nak nangis...terus mummy dia gelak...pastu peluk dia...baru dia senyum balik......pandai belakon betul anakanda ku sorang nie.....
*ermm...apa lagi yer.....jap nak ingt....ha...nie lagi satu perangai fizri yang menguji keimanan atie laki bini....tak taulah angin kus kus mana yang datang....sejak piala dunia nie....tepat jam kul 2 pagi cam gitu.....bulat jer mata fizri nie.....suh tido balik pun tak mau....pastu merengek2....memula dia bt perangai tue heran gak.....tp satu malam tue....dah atie ngan husband pujuk tak jalan jugak.....husband pun pasang la tv.....sbb kebetulan masa tue husband atie nak tgk result piala dunia kan.....sekali biler bukak jer tv......pastu tgk tengah ader game masa tue....fizri terus senyap...pastu mata duk pandang tv jer...tgk game bola masa tue....ingtkan sajer jer kan....esokkan pun cam gitu la jugak...sampi la malam semalam.....jadinyer...tetiap malam...kul 2 camgitu....terpacak la fizri ngan abahnyer tgk bola sesama...habis jer game.....tido la dua branak tue....aduh.....tak tau lah..kebetulan ker....memang fizri nie lebih cenderung ker bola tak tau la....tapi atie harap masa kecik jer lah...sbb kalau boleh atie nak fizri tumpukan pada pelajaran saja....permainan...setakat biasa2 bleh la............kalau nak serius...better daftar jer terus fizri nie kt kelab manchester tue..manalah tau kan......bleh jadi pemain dunia....bleh tumpang bangga yer dak....muahahhahahah............
itujer lah kot....nnti dah setahun...atie bt lagi entry cam gini yer......walau apa pun peel si fizri nie...atie tetap sayang..rindu..cinta ngan budak kenit nie........dialah intan..payung..berlian...permata...gangsa...zhulian..dalam hati atie........muahs......fizri anak ibu yang palinggggg pandai.............sayang fizri......happy six month sayang..............






wife yusri n ibu fizri...

Atie kembali.........

Salam uols............lamanyer blog atie nie sunyikan...bukan sengaja tak nak update yer.....tp sebab atie sbenarnya tak brapa sihat la 2 3 hari nie.....semenyer mula pada hari jumat minggu lepas...kan hari jumaat tue opis atie ader bt majlis makan buah durian bersama menteri pelancongan....sumpah uols....atie makan skit jer....lagipun memang atie nie bukannyer penggemar durian yang tegar kan...pastu balik plak malam...dalam kul 9 sampi umah....mandi2 seme tue....atie dah start rasa mcm sejuk2 jer badan...kejap sejuk..kejap panas...kejap sejuk kejap panas...ha gitu.....pastu esokkan...pagi lagi atie dah bangun..kemas umah...berdesup balik kampung atie kt kulim plak....pastu berdesup skali lagi ke kulim hi tech sbb ader photoshoot ngan family.....cuaca plak panas2 manja gitu.....dah habis posing gedik2 seme tue..balik umah....makan.....minum plak air sejuk.........sedap....
Habis jer minum air sejuk dua tiga botol kt umah....tekak atie dah rasa lain..dia perit2..pedih2...gatal2.....telan panadol soluble 2 bijik.....tak jadi apa......ahad petang balik penang...atie dah rasa lain macam badan...menggigil2 jer...fizri atie tinggalkan kt apaknyer.....langsung atie tak pegang...takut berjangkit plak nnti.......tido malam tue....rasa macam berpusing jer umah...dengan pening....dengan sejuk gedik badan nie......tak tau atie nak cakap mcm mana....isnin pagi tue...atie bgtau husband kata yang atie tak mampu nak gi keje....takut nnti pa perhal jadi tengah jalan..tak ker naya kan......jadiknyer isnin tue atie el....nak ambik mc...tak larat nak gi klinik......pastu pagi selasa kemarin...bangun pagi...dah rasa sihat skit.....terus bersiap nak gi opis....sampi opis...ambik dokumen yang patut...berdesup ke alor setar plak....ader urusan keje kt sana...sehari suntuk duk alor star...sampi umah kul 7 malam gitu.....malam tue...atie demam balik......telan panadol 2 bijik...tido...bangun pagi tadi...rasa segar skit.....bersiap la nak gi keje...aper.....sekali sampi opis....kene aircond....badan rasa menggigil balik.......waaaaaaaaa.................den domam lagi....huhuhuhuhu....bos.......nak balik boleh????
nie gambar masa gi alor star kemarin....

wife yusri n ibu fizri...

Friday, June 25, 2010

Persiapan Majlis Makan Buah Durian

Skang nie opis atie agak bz skit sbb petang nie ader majlis makan buah durian.......orang kenamaan yang hadir adalah Dato' KSU sendiri dan Menteri Pelancongan.......bayangkan.....persiapan dalam masa 3 hari jer........ermm....bagus...bagus......tp persiapan menari mcm hampeh jer atie rasa...hahahhaha...yerlah...skang niekan malaysia dah ada tarian satu Malaysia......dimana tarian satu malaysia nie adalah anjuran kementerian pelancongan sendiri...jadiknyer....sebagai staff kt kem nie.....secara tak langsungnyer atie kene blajar tarian tue....bukan stakat atie...seme staf yang keje ngan kem. nie kene tau........fuh....atie kalau bab2 menari memang suka la noks......tp bukan suka menari...tp suka tgk orang menari....kalau atie yang menari sure runtuh bangunan komtar nie nnti.....muahahhahaah.......tugas atie masa majlis nie nnti ader lah sebagai penyampai hadiah(biasalah...i kan suka inteprame..huahuahuahua) dan keselamatan sajork.......bleh la tgk menteri dari dekat nnti.....huhuuhuhu...k lah uols....i nak bt keje nie..nnti i update lagi pasal majlis makan buah durin nie yer......
ewahhh............

kelakar ok....ader yang pandang kiri...ader yang pandang kanan...hahahahah


yieha.....


dimana atie???......atie mcm biasa la...tukang ambik gambar sajork...kata blogger kan.....




wife yusri n ibu fizri...

Thursday, June 24, 2010

Anakanda ku....

Amacam??...pandai tk anak aku pilih orang yang nak dijadikan mangsa dukung dia.....tak main la 30 tahun ke atas....25 tahun kebawah la baru best........adoiyai..........selalunyer kan....biler ader orang dukung...kejap jer dia duk diam...pastu mula lah dia nak lompat2...dia nak pusing sana..pusing sini....sajer jer nak bagi orang letih pegang dia...tp biler gadis ayu nie dukung jer dia.....senyap jer...tak der pun nak pusing sana....pusing sini......fizri....fizri........nie sah ikut perangai abahnyer nie....muahahahahhahaha
wife yusri n ibu fizri...

Makan Lagi....

Kiter sembang pasal makanan lagi yer...huhuhuu....ok...kalau dulu...masa atie keje kt SPA......kalau tiba jer waktu rehat...memang jarang sesangat la atie nak kuar makan...kalau tak tido...mesti atie main tenet jer....nak kata diet...mungkin jugak....tp hakikat sbenarnyer puan-puan...atie memang dah jemu tahap cipan ngan makanan yang jual kt sana....asyik yang sama jer.....naik muak ok......kalau nak makan fast food terpaksa la ke alamanda....biler dah nak gi alamanda mesti la kene start keter yer dak...takkan nak jalan kaki kot...sure krem kaki tengah jalan nnti.......biler dah pegi ngan kete......nak balik ke opis plak satu hal nak carik parking......jem pale otak carik parking tau.....sbb tuelah atie jarang sesangat nak makan tengah hari....kadang2 jer atie makan.....
Tapi...biler dah pindah masuk penang nie....jadi mcm wajib jer atie kuar makan tengah hari...tp ader jugak la atie tak turun.....itupun sbb kenyang..takpun posa.....dah namanyer pejabat kt komtar kan...tempat makanan dia mak aih....pelbagai...nak makan fast food??....slow food??...seme ader..turun jer kt bawah.....dekat plak tue......pastu makanan kt sini memang sedap2......dan kadang2 tue ader yang volunteer nak belanja...bertambah-tambah sedap la makanan tue jadiknyer........keh..keh....nak tengok makanan yang membuatkan atie jadik ketagih nak makan tetiap hari??

megi goreng..pergh..........tempatnyer kt pacific mall......udang dia betul2 fresh.....dan megi nyer banyakkkkkkkkkkkkk.....dan otomatik perut kiter akan menjadi buncit lepas makan megi ini....mana taknyer...licin lecat pinggan tue atie kejekan.........
hahahhaha

pastu makan plak ngan ais kacang yang mana kacang dia tue melimpah ruah......walllah........sedap gilos....harga amatlah berpatutan...jadik siler lah datang ke sini untuk merasai kesedapan ais kacangnyer itu....(dah macam rancangan jjcm plak........tv3 siler ambik perhatian yer.....den ader bakat jadik pengacara rancangan nie...huhuhuhu)

wife yusri n ibu fizri...

Waduh...waduh.....cantik bangat..

Pagi tadi...on jer fb....dapat notice yang kak jeri aka fotografer masa akak atie kahwin tue tagged kan gambar fizri masa kenduri tue.....betul2 teruja dan terharu nyer lahai....gambar memang tak dapat nak dinafikan lagi memang super duper cantik gilerszszszzzzzzzzzzz........thumb up diberikan kepada fotografer2 berkenaan..........nie yang rasa macam nak tempah bt photoshoot nnti nie.....kak jeri...tnanks ya.......sebb sudi ambikkan gambar atie ngan fizri guna kamera muncung2 tue.......kalau sudi ambik la kami jadi model imho yer...ahaks......
pengantin wif fizri.......terjojol perut anak den tue ha.....

apsal ibu aku duk loncat2 tepuk2 tangan tue...buang tebiat ker??.....


eh..eh....fizri rasa mcm nak senyum la.....


yieha......senyum lagi....

auntie...sowi yer.....habis tangan auntie kene air liur fizri.......

ibu ngan fizri........tapi apsal ibu plak yang over nie????






wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, June 23, 2010

Lauk lagi......

Kurang lagi pahala posa atie hari nie......sajer jer nak tepek gambar lauk berbuka kemarin......nak rasa?...meh datang rumah atie reramai meh...hik..hik...hik....kemarin gigih nie..sampi jer umah...sinsing lengan baju terus masuk dapur...lauk seme husband dah kuarkan......tunggu nak mulakan operasi jer.....

lauk yang pertama...ikan cencaru sumbat....ekceli atie sumbat ahad lepas....kasi peram dalam peti ais....baru terasa dia punyer rempah tue......atie sumbat 7 ekor semenyer....tp goreng 3 ekor jer kemarin...lagi 4 ekor....kita sambung hari nie plak.....cedapnyer.....

nie gulai daging...lauk hari isnin...ada balance lagi skit....tak baik membazir kan...amalan syaitonnn...


sayur masak lemak....lauk kegemaran atie nie...makan plak ngan ulam pastu cicah budu....wallah.......

dan yang paling gigih atie masak adalah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




puding koktel...gara2 terbaca blog kak di......terliur la plak kan...jadiknyer...kemarin...pang pung pang pung pang kt dapur...gigih masak puding koktel......nak?????



wife yusri n ibu fizri...

My Boy

Hari nie atie masuk opis lambat skit...coz bawak si kecik tue gi check up untuk 6 bulan.....pejam celik pejam celik....dah besar rupanya anak i nie......pastu diri pun macam dah semakin tua......tp hati tetap muda ok.....muahahahhaha....seronok bawak si kecik nie gi check up sbb doc puas hati ngan pembesaran fizri....tak la naik secara mendadak...dan tak turun langsung.......graf yang cantik...kata doktor la........oh yer......hari isnin hari tue masa ambik si fizri dari umah mummy dia...mummy dia ader bgtau kt atie yang fizri dah tumbuh gigi..........gigi bawah...baru sebatang.....hik...hik...comel jerk gigi tue........makin kt menggigit la pasnie....hehehehehheh
alololololo.............tido sambil tutup telinga...

macam muka atie jer...saper kata macam muka husband.......


video

atie tak pernah upload video kt blog nie...jadiknyer....bt pertama kali dalam sejarah blog atie...atie dengan rasminyer mengupload video fizri main bola sempena memberi sambutan pada world cup 2010 di africa tue....huahuahuahuahau





wife yusri n ibu fizri


Tuesday, June 22, 2010

Kakakku kawin.....

Hari tuekan....masa balik kampung kan....alah....yang masa kakak atie kawin tue.....kan mcm2 insiden dah jadik kt atie masa tue....kesian tak kt atie?????.......kesian kan kan kan kan kan kan kan....uhuk...uhuk........biler dah mcm2 insiden berlaku pada diri atie selaku insan yang lemah lagi lembut nie.......jadiknyer seme apa yang atie rancang semenyer tak jadik......hajat dihati nak la tangkap gambar kahwin guna henset buruk atie......sbb nak update blog nnti kan...tapi hampeh....langsung tak jadi......
Pastukan pagi tadi...fotografer kakak atie selaku fotografer atie jugak dah upload skit dulu gambar kahwin kakak atie...uols tgk lah yer.....tp kan.....gambar atie ader separuh badan jer...hik...hik...hik....nak gelak ker nak nangis yer........nangis la....sob...sob....sob......
nielah abang ipar i.......i malu nak sembang ngan dia...sbb orang nyer tertib dan sopan santun tak macam i yang sembang kalau tak gelak kuat2 tak sah......auwwwww........

teringt masa i kawin dulu...mcm nielah jugak....pengapit pun sama

eh kak long....dia dapat cincin ngan gelang ??...mana aci.............


Datin Hamilah aka mak i....yang pakai baju pink tue.....


cuba uols tenung lelama gambar last nie.....pastu tgk kt blakang skali...nmpak tak yang pakai baju pink sama ngan Datin Hamilah yang tengah nak berdiri tue.......i lah tue......owh..terharunyer.....masa nie anak i tetiba jer test suara dalam masjid tue.....terus i bangun bawak dia kuar....sbb takut dia bt konsert rock plak........tp apa2 pun....i nak tunggu gambar sepenuhnyer lah.......sbb masa tue i banyak inteprem ngan kamera fotografer yang muncung2 tue...mesti banyak gambar i bersama anak i....auwwwwww........macam best jer biasakan diri i u i u nie......ahaks....





wife yusri n ibu fizri...

terliur la plak.....

Hari nie atie puasa.....start kemarin lagi..insyaallah kalau mampu nak puasa sampi hari khamis.....hari jumaat macam tak mampu jer nak puasa....maklumlahkan...rehat kan panjang....takut tergoda ngan kengkawan yang duk ajak makan sesedap...ish..takut terguggat la plak iman yang tak braper nak tebal nie............hehehehehhe
Kalau dah namanya puasa.....mestilah tak turun makan yer dak....jadiknyer......masa rehat duk ngadap com jer lah........tapi kan...atie naik heran la ngan perangai atie nie...masa puasa nielah...asyik nak tgk blog2 masakan orang.....pastu terliur sana...terliur sini...sajer jer carik bahan nak bagi kurang pahala posa....apa nak jadi lah ngan ko nie atie...ngeh...ngeh.....
Pastu tadi terjumpa plak ngan gambar lauk2 yang atie masak ujung minggu ari tue....tetiba jer rasa lapar sesangat.....ish.......
sup tulang....waduh....

makan plak ngan sambal ikan bilis.........


pastu air asam skali.....................
pergh.......bikin hati guwe tak tenteram jer nie.....huhuhuhuhu



wife yusri n ibu fizri...

Monday, June 21, 2010

Hari Bapak.....

Slamat hari bapak bt suami saya yang skang nie sedang bertugas di sekolah rendah teluk kumbar....smoga gigih mendidik anak bangsa yang tak lama lagi nak ambik upsr...*eh...dengar kata nak mansuh exam tue..*...dengan harapan smoga kanda berbahagia slalu.........huhuhuhu....di kesempatan ini dinda nak ucapkan sepatah dua patah tiga patah berpatah patah...bt kanda......
*terima kasih kerana menjadi seorang abah yang baik bt anakanda tercinta yang skang nie asyik meniarap pastu nak gosten blakang jer...biler lah agaknyer nak gi depan ntah...*
*terima kasih kerana slalu sangat bangun tengah malam btkan susu bt anakanda tercinta....dinda bukan sengaja tak nak bangun....tp dengar suara anakanda tercinta tue macam sayup2 jer.......dinda ingtkan dinda nie bermimpi....ngeh..ngeh....ngeh....
*terima kasih kerana slalu sangat tolong basuh baju dinda ngan anakanda kiter tue.......walaupun basuh guna mesin jer pun...tp dinda hargai sangat...heheheheh
*terima kasih kerana kadang2 kanda tolong masakkan untuk dinda...walaupun lauk hari tue telur goreng mata kobau....tp amatttttlahhhh...sedap kt tekak dinda yang kebulur nie...
*terima kasih kerana suka bawak dinda ngan anakanda berjalan pada waktu hujung minggu walaupun balik2 queensbay tue jer....tp dinda terharu tauuuu.....................
*dan akhir sekali terima kasihhhhh bebanyakkkkkkkk kt kanda kerana sambutan Hari Bapa yang pertama bt kanda kali nie...kanda tak mintak pun hadiah mahal2......kanda cuma mintak airkrim walls yang harga duabalang tujuhbelashinggit pastu dapat free cooler bag............owh.....selamat duit dinda......hahahahhahahahahah......................terima kasih kanda.....
Walau apapun......dinda (atie) ngan anakanda (fizri) mengucapkan slamat hari abah bt kanda (yusrizal)....kami berdua sayang bangat sama kamu...............muah...........
lots of love
atie n fizri
sayang kamu...........
*Slamat hari Bapa jugak bt abah atie yang tercinta Dato' Rasdi Bin Said....kak ngah sayang abah selamanya...terima kasih atas segala pengorbanan abah bt kami 4 beradik......*

wife yusri n ibu fizri...

Friday, June 18, 2010

Balik Kampung - Last Episode

Sori....ingt nak upload gambar...tapi berjanggut giler tunggu...tak jugak kuar...so....entry nie gambar yilek.....amma...hahahahha
Tibalah hari nak bertolak balik ke kedah.....kemarin kan abang ipar atie dah sound awal2 nak balik kul 9.....atie??.....takder maknanya atie nak ikut cakap dia....dia sapa.........laki aku kah yang nak kene follow jer arahan dia....malam lepas diorang dinner kt umah atie tue....abang ipar....kakak ipar atie....biras atie...mak mertua atie...ngan askar 4 orang tue...tido hotel...atie sefamily...tido kampung.........masa tue atie ader gak ngadu sesikit kt mak atie...tp apalah yang mak atie bleh bt.....hanya dengar jer lah.......tp rasa lega la skit biler cita kt mak..
Pagi esokkan tue......kan kata kul 9 kan nak bertolak balik.......padahal atie dah bgtau husband atie...kalau bleh...pagi tue nak pegi jap umah tok sedara atie yang tengah sakit...ader dua orang...sorang belah abah...sorang lagi belah mak.....rasa ralat kan kalau tak pegi tgk orang tua sakit......tp memandangkan abang ipar atie nak sesangat balik awal......ok...takper.....atie ikutkan lagi.....tapi atie dah bagi syarat kat husband atie....nnti atie nak balik kampung lagi dalam masa terdekat nie....nasib baik husband atie memahami...tak pasal2 dia yang kene...padahal nak marah kat abang ipar......dah sampi bawah hotel tue....husband call cakap kami tunggu kt bawah....sbb atie malas nak naik......tapi husband kene naik gak sbb mak mertua kata banyak barang nak bawak turun......atie ingtkan kejadian sakit hati nie habislah kan...takkkkkkkk ok.....
Anak abang ipar turun dua orang,...pastu bukak kete atie.....bukak bonet...dia sumbat seme barang2 mak mertua ngan akak ipar atie dalam bonet......padahal bonet dah penuh.....abang ipar atie pun skali...dia sumbat2...pastu hentak2...tak cukup dalam bonet...dia humban stengah barang tue kt tempat duduk blakang.........astaghfirullahalazim.......mengucap panjang atie.....memang betul2 tak sangka macam nie rupanyer perangai diorang....sampikan atie terpaksa menjerit cakap.....kete dah penuh sangat nie......tak nampak ker?????.....memang masa nie dah betul2 hilang sabar........pastu diorang bt bodo...blah pegi kt kete diorang.......
Pehtu husband atie datang tgk bonet takleh nak tutup....atie pun apalagi.....bukak pintu.....terus cakap kt husband....apsal keluarga abang nie bodo sangat....tak nampak ker kete kiter nie dah penuh ya amat....pastu disumbatnyer barang kt tempat duduk blakang...mak ngan akak nak duduk macam mana....tak der otak ker nak pikir mak nak duk macam mana....kalau tak pikir pasal atie pun..pikir la pasal mak...bukan mak atie pun,...mak sendiri...........husband atie merah padam terus muka dia...tak sangka atie nak marah sampai mcm tue.....uols bayangkan....kete abang ipar atie.....barang sikit jer....tempat duk blakang hanya ader 2 anak dia duk...tue pun budak kecik...apa salahnyer...tumpang kejap barang mak sendiri kt kete dia.....bukan barang orang lain pun...barang MAK SENDIRI..............atie marah bukan sbb pikir pasal keter yang dah sendat tue....tp atie marah sebb pikirkan macam mana la mak mertua atie nak duk kalau barang dah penuh mcm tue...sampaikan mak mertua atie terpaksa bersila duk kt kusi.....bayangkan perjalanan yang jauh....orang tua duk bersila....tak ker sakit nnti.......BODOH!!!......
*sabar*sabar*sabar*................memang tahap kesabaran atie dah sampi tahap maksimum dah.....dalam hati atie masa tue..langsung dah hilang tanda hormat kt abang ipar sendiri........kenapa atie sorang jer nak pikir pasal hati diorang.....nak jaga keselesaan diorang...tapi diorang langsung tak pikir pasal hati atie......hrmmmmmmmmmmmm.........
Otw balik tue....mak mertua atie nak sembang pun...atie cakap sikit jer...serius memang atie kecik hati dengan apa yang dah jadi....hajat dihati nak beli barang sikit bagi kt member opis semuanyer terbantut.....gara2 seme nielah..........tobat....inilah first dan last atie jalan2 makan angin ngan diorang........dan sori lah kalau atie nak balik a.setar dalam masa terdekat nie....pintu hati atie...dah betul2 pedih ngan sikap orang yang mcm nie.......bagi atie......lantaklah diorang nak cakap apa lepas nie......asalkan jangan kacau hidup atie sudehhhh..............bluwekkkk...........malam tue kami tido kt a.setar...pun atie senyap sesenyap seyapnyer....dah hilang mood nak cakap apa pun...........
Esokkan tue atie ngan husband otw balik umah kami plak......heheheh....pehtu...tetiba jer husband pegang tangan atie.......dan cakap..yang dia betul2 mintak maaf ngan apa yang dah kluarga dia bt kt atie.....dia pun tak sangka macam2 perkara akan jadi.......dan husband atie harap sangat yang hubungan kami sebagai isteri tak terjejas dek perbuatan orang lain....hahahahah.....nak gelak pun ader...nak nangis pun ader......hahahhahah.....tp gaduh gak pun....but skang dah baik tau sbb husband janji nak tebus balik apa yang dah jadi masa balik kampung tue.....dia janji nak bawak atie jalan makan angin gi memana pehtu naik kapatobang.....hahahahhahah........jahat tak atie...mintak yang bukan2......lantak.......
Oklah...dah macam2 atie luahkan perasaan dalam blog atie nie....bukan niat atie nak burukkan keluarga mertua....tapi atie cuma nak luahkan perasaan atie....kepada pelakon2 yang menjayakan drama "MARI KECIKKAN HATI ATIE".....atie ucapkan terima kasih banyak banyak banyak banyak banyak dengan apa yang dah korang bt kt atie.........terima kasih sangat2.......
Psst....dengar kata hujung tahun nie nak gi nilai plak...diorang tak pernah gi.....pehtu hanya atie jer yang tau jalan...diorang tak tau.......nak offer atie gi???...bleh jer...tapi takder maknanya atie nak ikut......sori naik lori......huh.........................
wife yusri n ibu fizri...

Balik Kampung - Part 3

Sambung citer balik kampung....kali nie...dugaan lagi teruk ok......biler ingt balik...rasa geram+nak marah+nak maki.......semenyer bersatu teguh menjadi satu perasaan yang lebih dikenali sebagai "MENYAMPAH".....macam tuelah atie rasa masa tue......
Hari sabtu selang sehari kenduri belah pompun...tibalah masa kenduri belah lelaki plak...umah pengantin lelaki nie kt Manir Terengganu...saper yang pernah duk atau tinggal kt ganu..mesti tau kan jarak antara besut ngan manir tue agak jauh jugak la.....berapa jauh tue tak dapat atie nak explain macam mana......sempat la kot tido sambil mimpi dating ngan Brad Pitt pastu datang Misha Omar nyanyi lagu romantik...ok tak kelakar........otw nak ke manir tue.....ader la lalu kt tepi pantai...pantai aper...tak ingt la plak.....atie ada cakap....nnti balik...kalau nak singgah pantai nie pun ok gak.......tapi mak mentua atie cakap....tak yah la...kiter pegi pantai irama tue jugak.......sebagai menantu yang menurut perintah nie....atie ikutkan jerlah....yerlah..hati orang tua nie nak kene jaga jugak kan.....
Sampi umah pengantin laki tue....ngap...ngap..ngap....makan.......seme dah start jadi kalut...bukan kalut ngan family atie yer...kalut ngan family mertua.....tak habis2 duk cakap...cepat lah...cepatlah....padahal....tak sampi 15minit pun duk kt umah pengantin tue......semenyer sbb dioarang tak sabar nak shoping kat pasar payang plak......sampikan abah atie terkeluar ayat....ya Allah....apa yang kalut sangat nie...tak bleh sabar ker...?...tapi tak lah cakap depan keluarga mertua...tp cakap depan atie.....malu tau tak....mana nak jaga hati mak abah sendiri..mana nak jaga hati keluarga mertua.....semenyer dah jadi tak betul......last2 atie bt jer apa yang atie rasa betul........sajer jer atie bt lambat2..kejap2 gi ambik beg kakak antar kt umah mertua dia...pastu kejap2....atie gi ambik hantaran letak dalam kete...pastu bt2 sembang ngan mak ngan abah atie...pastu sembang ngan sedara atie sendiri......diorang nak panas hati..panas la......kalau atie dah cuba sedaya upaya nak jaga hati keluarga mertua naper diorang tak pernah cuba nak jaga hati keluarga atie....atie balik kampung kali nie bukan hundredpesen nak shoping....tapi sebab KENDURI...faham tak KENDURI!!!!!!!...............*sabar*sabar*............
Ingtkan biler atie bt mcm tue...diorang faham la...bukan atie sengaja nak bt lambat2..tapi atie nak la jugak sembang ngan sedara atie.....dah la nak jumpa susah...nie pun belum tentu balik biler plak.....tp diorang lagi kejam ok......diorang hon..hon....kete plak.....masa nie memang hati atie dah betul2 terbakar....dasar manusia yang tak der hati ngan perasaan macam nie lah.....diorang hon jer...terus atie pandang kt kete diorang pastu siap jeling lagi...padan muka korang....tak pasal2 dapat jelingan maut daripada aku........nak marah???...marah lah...berani marah aku????...................
Lepas jer atie mintak maaf bebanyak daripada mak ngan abah sbb apa yang dah keluarga mertua atie bt tue........atie pun naik kete....nak bertolak gi pasar payang plak nie.....dlm kete tue....atie senyap sesenyap senyap nyer.....husband atie nak tegur pun takut2...mungkin dia tau yang atie nak marah sesangat ngan keluarga dia......pastukan tetiba jer air mata atie nie jatuh....sedih ok biler ingt apa yang diorang dah bt kt keluarga kiter....cepat2 atie kesat takut mak mentua ngan akak ipar atie nampak.....husband atie prasan.....tp dia pun tak bleh nak kata apa....nak sejukkan hati atie......terus jer atie call kawan atie..kata atie ader kt pasar payang.....sbelum nie member atie ader pesan..kalau datang KT jangan lupa call dia.....sbb tue atie call.....mieza namanya...kawan seopis masa atie keje kt SPA...skang dia dah tukar gi terengganu ikut si talha laki dia......
Pelat dah tukar ko.......daripada pelat sabah.....tukar jadik ganu....hahahhaha...mieza..mieza.....eh..apsal anak ko sombong sangat ngan aku ha......hehehehhehehehehheh.............mieza..ko prasan tak yang muka aku mcm nak nangis jer...aku kecik hati ngan keluarga mertua aku la mieza....huhuhuhuhu...nasib baik jumpa ko.......hepi skit aku........moga kiter jumpa lagi yer....uhuk..uhuk...uhuk.....

Gambar kiter yang satu lagi tue...aku tak upload la...sbb aku nampak gemuk....hahahha...jangan mara........dah habis keluarga mertua atie shoping tue...kitaorang pun bertolak la balik ke pangkal jalan...memula masa nak datang ganu nie...atie ader pasang hajat nak di masjid kristal...tapi biler dah keadaan macam kapal nak karam jer...terus kensel...pendamkan jerlah niat tue.....sbb keluarga mertua nak gi pantai irama....sesape yang tau jarak daripada KT ke bachok mesti dah dapat agak kan betapa jauhnyer jarak dia tue....TAPI!!!...sbb nak jaga hati orang...atie ikutkan jer.......padahal anak atie masa nie dah bosan duk dalam kete lelama....atie sendiri pun dah naik kebas bontot nie.........tp demi nak jaga hati semorang.....atie ketepikan prasaan sendiri...........
Tapi.....jadik la plak satu kejadian yang bt atie betul2 nak jadi HULK........uols bayangkan.......sbelum nak sampi bachok tue...akan sampi pekan jertih jap...dimana hotel keluarga mertua atie nie duk......dengan tak der mesage..t.akder call......kete abang ipar atie terus belok masuk hotel.....kitaorang heran la....sbb memula tadi cakap nak gi pantai irama tue....nie belok masuk hotel plak....pastu akak ipar atie pun call tanya..naper singgah hotel.....tau tak diorang cakap aper......nak brenti smayang jap....ok...takper...memang tak kisah.....walaupun hakikat sbenarnyer atie dah bagitau yang kiter semayang kt depan pantai tue...sbb dpn pantai irama tue memang ader masjid........senang la sekali harung.....tp takper lah......tak nak melengahkan waktu.....kitaorang plak terpaksa jalan dulu sbb dah terperanngkap ngan jem kt pekan jertih tue...nak belok memang dah tak bleh......kene straight......pastu kitaorang tunggu la dekat petronas dekat ngan pekan jertih tue........ada lah dalam 15 minit...akak ipar atie yang tumpang kete atie call lagi skali...nak bgtau yang kami tunggu kt petronas....uols tau tak diorang cakap apa........ermm...tak jadi la nak gi pantai tue....sbb susu anak dah habis..nak beli susu anak jap........dasar manusia pentingkan diri sendiri..........masa nie level marah atie betul2 dah maksimum.....apa salahnyer bagitau awal2 tak jadi pegi......nasib baik kami call..kalau kami tak call.....sah berjanggut kami tunggu kt petronas tue....husband atie masa nie apalagi...mengamuk la...tau dia cakap apa.....dah tok sah nak memandai nak gi memana dah.....kiter jer nak pikir pasal diorang tapi diorang tak pikir pasal kiter.....mak mertua atie ngan akak ipar atie...terus senyap....atie dalam hati....ok gak tak nak pegi pun..bleh aku rehat...aku dah ajak...tapi korang yang tak nak pegi....lantaklah.........padan muka kt anak korang tak dapat tengok pantai.......
Sampi hotel tue......abang ipar atie ngan isteri dia turun nak gi beli susu.....anak dia yang lagi dua tue....duk senyap jer atas katil...atie tgk...mata diorang merah...mungkin baru pas nangis...mak mentua atie tanya..naper....nak tau apa dia cakap....."erm....abah kata nak gi pantai yang kiter jumpa tue...bukan nak gi pantai irama tue......".....masa tue geram jer atie nak cakap.....apsal abah korang nie bengap sangat.....henset besar sajer...tapi tak der langsung inisiatif bagitau kt kami...kalau bgtau awal2 kan senang....susah sangat ker nak bgtau...ermm...kami nak singgah kt pantai yang kiter lalu tue jerlah....tak yah lah gi pantai irama tue....susah ker nak cakap macam tue........atie ngan husband nie ikut jer cakap mak mentua...dah dia kata nak sangat bawak cucu kesayangan pi jugak pantai tue...kami ikut jerlahkan......huh......
Dah duk dalam hotel tue..mak atie call ajak makan malam kt umah tok......tgk...keluarga atie punyer nak jaga hati keluarga mertua....tp diorang.....tak tau la.....kalau ikutkan hati...tak der makna dah nak ajak dioarang makan kt umah tok...pandai2 la korang carik makan sendiri...tp tue dalam hati jer...sbb atie nie masih lagi ader adab...atie ajak.....tp masa diorang makan tue..atie langsung tak layan diorang....mak atie ngan mak sedara jer yang layan.....sakit dalam hati nie hanya tuhan jer yang tahu...........oh yer...lupa nak citer.....sbelum datang umah tok atie...abang ipar atie sound awal2...esokkkan hari ahad nak bertolak balik awal...takut sampai malam...nak bertolak balik kul 9.......padahal check out hotel kul 12....tau dia bg alasan aper....sbb kalau tolak lambat nanti sampi malam....yinadei....ko nak ikut jalan mana nie.....jalan hutan ka???......sambung lagi next entry...kali nie atie dah betul2 meletop..............


wife yusri n ibu fizri...

Thursday, June 17, 2010

Balik Kampung - Part 2

Ok...kiter bersambung part yang ke-2........kt entry lepas atie ader citer kan pasal kenduri akak atie pun atie sempat lagi kuar gi carik hotel...semenyer sbb nak jaga keluarga mentua punyer pasal......terkejar2 atie....memula gi carik hotel..pastu balik umah tok...siap apa yang patut......anak atie masa nie cukup baik...tak meragam pun..gelak jer kejenyer...pehtu....atie pun siap2 nak gi masjid.....akak atie nikah ngan sanding hari yang sama...owh..lupa nak citer....atie balik kampung nie konvoi 2 buah kete....satu lagi kete ngan abang suami atie.......keluarga mentua atie tak ikut ke masjid...sbb masa nie...diorang masih di chalet...tengah kemas barang2 nak pindah masuk hotel....
atie teringin sangat nak tgk saat2 kakak atie nak jadi isteri orang...tambahan plak akad nikah bt kat masjid hadari...rasa macam artis jer....sbb masjid dia memang besar...pastu fotografer 2 3 orang.......tapiiiii................belum pun saat akak atie nak dinikahkan....suara anak atie dulu yang kluar....dah la nyaring...seme pandang atie ngan fizri.......hahahhha...fizri..fizri......tak pasal2 atie kuar dulu.....hehehehh.....ok...dah habis nikah tue.....husband atie bergegas gi chalet nak ambik mak dia.....yerlah...nak suh abang dia datang sendiri....memang tak tau jalan la kan.......husband atie pun satu hal.....masa dia start kete nak gi ambik mak mentua atie tue...dia bleh tak perasan susu fizri dalam kete.......kalau stakat susu yang dah dibancuh tue takperlah...bleh bancuh susu baru...tapi...nie skali ngan raga dia bleh tak perasan.....atie letak raga dalam kete sbb malam sbelum tue...kami anak beranak tido jugak kt chalet tue...sbb diorang takut......walaupun atie sendiri nie pun penakut...tapi kalau dah ader lelaki dewasa 2 orang kt chalet tue...bleh la bt peneman kan........kecoh ok umah tok atie masa kenduri tue..bukan kecoh apa pun..kecoh ngan anak atie la...nangis nak susu..kesian sangat...sampikan mak sedara atie terpaksa bancuh susu dutch lady sbb nak bagi kat fizri.....anak atie minum skit sangat...tak sampi seteguk.......mungkin rasa lain la kot....sbb anak atie minum susu bebelac.....aduh...lama ok tunggu husband balik.....dalam sejam lebih jugak la kot...ntah2 lebih........kesian betul anak atie.......
husband atie sampi jer kt umah tok...cepat2 atie ambik susu kt dia....bagi fizri minum..makan...pastu atie turun plak bawah...layan keluarga mentua......tanya apa yang tak cukup.....pastu ajak naik umah......layan elok.....yerlah...orang dah datang dari jauh kan....dalam 2 3 jam jugaklah diorang duk kt umah tok atie....pastu diorang pun balik...masa nie dah pindah masuk hotel......atie plak duk la kt umah tok atie...hajat dihati nak tido umah tok malam tue....tp memandangkan ramai jugak orang kt umah tok malam tue...mak ngan abah atie suh tido hotel...takperlahkan........petang dalam kul 6 lebih macam tue baru kami gerak ke hotel......lepas kenduri dah reda...atie bawk si fizri jenjalan kampung......senyap jer dia.....

muka selekeh giler masa nie....memang betul2 tak bermaya...fizri pun dah tukar uniform....lupa nak bgtau...gambar kahwin akak atie...langsung tak sempat nak snap....kalut ngan si kecik tuelah......harapkan gambar ihsan dari fotografer jer skang....banyak gak gambar atie ngan fizri kt fotografer tue......maklumlahkan.....fotografer tue orang yang sama masa atie kahwin....bleh la nak mintak tolong tangkap gambar atie ngan fizri...tima kacih kak jeri...jangan lupa gambar fizri meniarap tue yer...ahaks.....hahahhahah......

habis kes kenduri hari tue......keadaan biasa sajer......sibuk kenduri......esokkannyer...keluarga mentua atie ajak nak gi kota bharu..pasar siti khadijah...memang hajat atie nak bawak pun...lepas pegi pasar siti khadijah tue....atie ingt nak bawak gi pengkalan kubor.....sbb atie sendiri pun memang dah lama tak gi....seronok la kan...kalau pegi reramai.....sampi jer pasar siti khadijah tue...mak mentua ngan akak ipar atie apalagi...shoping kopok..shoping baju....shoping tue...shoping nie.....sampaikan atie sendiri naik pening......memang banyak giler ok...sampi naik ngeri atie tgk......dan uols tau saper yang bawak barang2 tue semua......atie ok................dah la berat giler......hajat di hati atie nie nak shoping skit....terus terbantut......takut atie tak mampu nak bawak nanti..husband atie dukung fizri.......akak ipar atie...dukung anak dia...mak mentua atie...takkan nak bawak kot.....kesian ok......berat tau...jadi yang tinggal saper lagi..atie la...keluarga abang ipar atie dah pegi mana ntah,,,,dah berpecah.......pastu dalam pasar siti khadijah tue.......anak atie ok jer....tak der langsung nak meragam sangat...yang banyak meragam pun anak akak ipar tue......sikit2 ok ek ok ek.........pastu akak ipar atie plak tetiba sakit perut.....kejap2 kluar masuk tandas.....pastu anak dia mak mentua atie dukung jap.....anak akak ipar atie nie plak tak bleh lansung orang nak dukung....dia punya nangis tue...satu pasar tue bleh dengar......sampikan fizri pun takut...kalau dah menangis tak brenti mak mentua atie rimas la kan.....pastu ajak balik....plan memula nak pegi situ sini situ sini...terus terbantut.........takperlah...ikutkan jerlah.....pastu abang ipar atie pun datang jumpa kami kt luar pasar tue.....abang ipar atie ngan family dia sbenarnya nak jalan lagi....yerlah kan....mana puas....aper....skali mak mentua atie cakap nak balik.....atie ikut jer.....tp apa yang btkan atie tersentap tue...mak mentua atie bagi alasan nak balik sbb anak atie mengamuk sakan dalam pasar tue.......kecik hati atie....padahal hakikat sbenar fizri baik jer...langsung tak nyusahkan orang.......yang anak akak dia mengamuk mak mentua atie tak cakap pun...sampikan dalam hotel duk cakap lagi anak atie yang ngamuk.......masa tue atie rasa betul2 kecik hati sangat......sampi hati orang tuduh anak atie macam tue..nak nangis rasa......biarlah...atie malas nak kata aper....


otw balik ke hotel tue.....keluarga atie...akak ipar atie....ngan mak mentua..balik dulu...otw nak balik tue....skali husband atie tersilap bawak jalan mana ntah terus kami sampi kt pantai irama....bachok.......atie pun tak tau mcm mana bleh smpi pantai tue....kami pun apalagi...brentila kan...dah la kt pantai irama tue tengah ader pesta pantai...memang meriah.....kami sampi pantai irama tue...terus call abang ipar cakap nnti singgah pantai irama....atie dah bg direction teliti dah...ikut signboard bachok..pastu ikut jalan tepi pantai...memang akan jumpa pantai irama...kalau tak jumpa jgak...tanya orang.....tak tau la jalan mana yang abang ipar atie ikut..skali dia tak jumpa.....atie nie sampikan nak suh dia brenti memana...atie nak pi ngan husband gi ambikkan......tapi husband atie plak tak nak.....tak bleh nak salahkan husband atie gak...yerlah...letih kan........pastu kami pun balik...sampi hotel...tgk seme masam muka.......aduh....atie jadik serba salah......mana satu nak ikut cakap laki...mana satu nak jaga hati keluarga ipar....naik pening ok...sampi jer hotel....mak mentua atie pun apa lagi...pot..pet..pot...pet....la jugak kt keluarga abang ipar...atie ngan husband pun ada terkena gak la tempias tue.......sabar jerlah........pastu nak bagi sama adil....atie cakap....esok kiter pegi lagi......lepas jer bawk rombongan pengantin aka kakak atie ke kuala terengganu nanti atie akan bawak gi pantai tue.....tgk...punyerlah nak jaga hati semorang.....
tunggu entry kejadian kt kuala terengganu plak yer.....heheh




wife yusri n ibu fizri...

Balik Kampung - Part 1

Wah kau...nak jugak citer pasal balik kampung berpart2...hahahhah...lantak...janji i bahagia kan.....ok...kiter straight to the point...no kona2 baring ok.....meh sini kawan2 seme..atie nak cerita pasal kejadian2 yang diingini dan tak diingini masa balik kampung hari tue......serik ok...serik....bukan serik balik kampung tercinta tue....tapi serik sebb bawak skali keluarga mertua........jangan terkejut plak ngan apa yang atie cakap nie......meh sini atie nak citer apa yang terjadi......
memula korang tgk la barang2 yang atie bawak balik kampung...sikit kan.......nak bawak banyak nak bt aper...bukannyer nak duk 2 3 bulan kt kampung tue....bawak apa yang patut la kan......ok..tarik napas dedalam dulu.......ok.....balik kampung kali nie sbb nak meraikan kakak atie yang nak naik pelamin tue........sbelum balik tue......atie ader jugak jemput keluarga belah suami datang skali kenduri akak atie....diorang nak datang lambat tak kisah.....nnti dah sampi pekan besut tue...atie jemput la kan.......atie jemput keluarga mentua awal jugak la.......so bleh diaorang bincang2 anak beranak nak gi ke tak......pastu seminggu lagi sbelum atie nak balik kampung tue....keluarga mentua call..kata jadi nak gi....ok......atie pun sebagai menantu...suka la kan...selain datang kenduri akak atie tue...bleh atie bawak skali diorang jalan2...memang tuelah niat atie....sbb diorang penah cakap yang diorang pernah datang skali jer kt terengganu........
nak duk kt umah tok atie..memang tak la kan...sbb keluarga atie pun dah cukup ramai...tambah plak ngan sepupu sepapat....nak ajak keluarga mentua duk umah tok atie...takut diorang tak selesa kan...jadi sebagai menantu yang nak jaga hati mak mentua ngan keluarga dia....atie dah siap awal2 tempah chalet..memula tue abah atie offer nak carikan chalet....tp atie kesian plak ngan abah atie...yerlahkan...mana nak pikir pasal kenduri lagi..nak pikir pasal kenduri akikah anak atie lagi.....jadi atie tak nak la susahkan abah atie....biar atie sendiri yang cari....atie ingt lagi keluarga mentua atie penah cakap...kalau bleh diorang nak duk chalet yang bawah pada seratus pastu nak yang dekat ngan pantai....atie pun cari la dalam internet nie...call chalet tue...call chalet nie.....semenyer penuh...maklumlahkan...cuti skolah...memang penuh la...tambah plak banyak kenduri kahwin....last2 dapat la satu chalet nie...namanyer tettttttt.............wah macam melodi plak...hahahhaha.....memula atie booking tue...heran gak.....sbb dalam internet memang tak der laman web chalet nie.....memang owner chalet nie ader bgtau atie yang chalet dia nie...kategori bajet punyer....tak kisah la kan........yang bleh atie tempah chalet nie sbb owner dia ader cakap...yang chalet dia nie...mcm chalet...ader dua bilik...dua bilik air....pastu memang murah...enampuluhhingit satu malam......murah kan.....

owner chalet nie cakap lagi....yang chalet dia tepi pantai......so...atie apa lagi...booking la.......pastu atie mintak tolong abah atie tgkkan chalet tue....ok ker tak......aper...skali chalet tue sebijik macam rumah apa ntah....bukan kategori chalet ok...tak tau la atie nak bgtau macam mana chalet tue..nak tgk gambar chalet tue???...ader kt bawah skali.......uols bt la tafsiran sendiri........dah la jalan nak masuk ke chalet tue semak samun.....pastu pantainyer sikit punyer jauh....ya Tuhan......tension ok.....atie memang rasa serba salah sangat ngan keluarga mentua......nak tebus balik salah atie...esokkan tue atie ngan husband keluar carikkan hotel untuk keluarga mentua atie......uols bayangkan...padahal hari tue hari kahwin kakak atie...sempat lagi atie keluar carikkan hotel....punyerlah nak jaga hati diorangkan....mana atie nak tolong kenduri kakak atie..mana atie nak layan anak atie yang duk ok..ek..ok.ekkk....tue.....serabut ok........memang atie prasan yang diorang dah start nak tarik muka ngan atie....ah..lantaklah...nak marah..marahlah....atie dah cuba bt yang terbaik......

cari punyer cari....dapat la satu hotel...alhamdulillah...memang betul kt pekan jertih....lega atie...sekurang-kurangnya...atie dah dapat tebus balik apa yang dah atie silap...walaupun biler pikir balik....atie rasa atie tak salah....sbb yang salah sbenarnye owner chalet tue..lain kali cakap la betul2 kan....."chalet ambo nie....macam rumoh jah.....dok serupo mace chalet tepi pantai tue....burok jah ruponyor.....pahtu dale hute pulok...kalu nok...tempoh la.....".....ha....kan senang terus terang macam tue..........

nielah chalet dia...yang owner maksudkan ader dua bilik ngan dua bilik air tue...macam tue lah...nampak tak ada dua pintu.....kalau satu pintu tue satu bilik air jer lah..kalau ambik dua pintu tua dapat lah dua bilik air.......jadik nak tak nak kitaorang satu pintu jer...sbb kalau ambil dua pintu dia kira cas saturatusduapuluhhinggit......skang nie atie plak yang pening...aku yang tak paham ker..ataupun owner chalet nie yang putar belitkan fakta sbb nak bagi aku tempah chalet dia....hermmmmm...tak tau la.....benda dah lepas............apa2 pun aku rasa masa nie keluarga mentua nak marahkan aku sikit2.........




wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, June 16, 2010

ZZZzzzzzz.....

atie baru start keje hari nie.......keje x la banyak sangat...tp mood nak update blog tue...tak datang.....nak kene seru banyak kali mood tue baru dia mai kot.....huargh...ngantuk pun ader gak....letih giler......uols tunggu entry balik kampung atie yer....banyak benda yang nak diceritakan....tunggu...........

wife yusri n ibu fizri...

Monday, June 07, 2010

den cuti lamo nie...babai....see uols next entry yer....

Nak bgtau nie....lusa atie cuti panjang..sampi la hari selasa depan....rabu baru masuk keje.....atie balik kampung kt terengganu nun...uols doakan smoga perjalanan atie pergi ngan balik nnti selamat yer....akak atie naik pelamin 10hrbulan......sesapa yang nak datang...jemputlah yer...bleh kiter lelaga pipi nnti........memandangkan esok plak atie kene gi a.setar .....ader keje skit...so....blog atie nie akan start senyap daripada esok sampi lah hari selasa depan......rabu tue..kalau jadual atie kt opis nie longgar skit.....bleh la atie update citer kt ganu plak......hehehehheheh.........tp tak salah kan kalau uols nak baca gak blog atie nie......bleh baca balik entry dedulu kala...hahahahahha........
ok lah...uols tgklah gambar2 atie masa gi taman botani.......kalau ikutkan hati takder maknanya atie nak gie taman botani nie.....banyak monyet ok...atie nie bukan bleh tgk benda yang terlompat2 tue....mula lah penyakit melatah nie datang.......gi taman botani hari tue pun sbb nak jumpa tokei dot..dot...dot....nnti atie citer yer.....monyet kt situ bukanduk dalam sangkar ....dia jenis bebas.....tue yang atie takut tue...takut dia lompat atas kpala fizri jer...dah la anak atie tue rambut...alahaiiiiii......halus jer..........
ini budak kan......sekejap jer dia suka...pastu melalak....sbb rimas duk kt situ lama2............



yang nie.....peristiwa kemarin..........dah berbulan lamanyer tak cuci kete......bukan kete i......kete husband i ok........kete i sentiasa berkilat....auwwwwwwww
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dan picas last untuk hari ini.....gambar fizri la......nie apaknyer punyer keje la nie....dia pakaikan anak dia songkok...pastu ajar anak dia main buaian.........sbb si fizri kan jarang duk dalam buaian tue.....jarang sesangat......



wife yusri n ibu fizri...

aktiviti last minit....

Sabtu ngan ahad minggu lepas...gigih atie...yusri...ngan fizri....gi shopping.....memula gi sunshine...kt situ...baju bebudak cam fizri nie memang cantik2...comel2...cute2....rasa macam nak borong seme tue...tapi apo kan dayo....duit nan ado....cukup2 makan jer ha....heheheh.....gigih shoping seme nie bukannyer apa pun...sbb kenduri akak atie la.....mak atie aka datin milah tue dah pesan awal2 dah......."mak nak....hari kenduri belah kiter tue...seme pakai warna merah...belah laki plak warna hijau.....baru nampak cantik....jangan memandai nak pakai warna lain.....ingt!...."......hahahahha....cam gitu la gayanyer......jadik...sebagai anak yang mengikut perintah datin milah ngan dato' rasdi tue......haruslah ingt perintah tue yer puan2..........
memula borong baju fizri....pastu baju apaknyer......antara baju atie..fizri..ngan yusri....baju yusri lahhhhhhhhhhh...palinggggggggg.....payah sekali nak jumpa yang sesuai ngan tuan punyer badan tue..........saper cakap pompuan cerewet beli baju...meh atie nak sangkal statement nie.....untuk pengetahuan seme orang....lakilah paling cerewet skali nak shoping baju.......naik juling bijik mata atie ngan fizri tgk si yusri kejap2 tukar baju..kejap2..tukar baju.....nak marah...kang jadik derhaka plak.....huhuhuhuhuh....lantaklah.......biarkan ...janji dia bahagia.....nasib baik beli baju jer dia cerewet...carik bini tak cerewet plak......patutlah dapat bini muka kemek macam atie nie ha.............

alololo...comelnyer anakkkkkk..............ibu...............heheheh

nielah budak yang cerewet pilih baju tue....

aunty kedai nie pun...naik pening layan en.yusri.....huhuhuhu

sbelum balik.......masuk kedai hadiah jap...nak beli hadiah besday untuk anak mummy fizri...oh yer...hari tue fizri dapat kasut daripada mummy dia...tetiap bulan kan...ader jer benda yang mummy dia belikan....seme jenama looney tunes......mummy si fizri nie penggemar barangan looney tunes...memang comel2 barang baby jenama nie.....


hasil rembatan hari tue.......cuba tenung betul2 yer kengkawan...semenyer baju fizri abah dia ngan baju adik atie.....baju atie..yilek......sempat beli mascara kt elianto tue jer...sob...sob...sob....






wife yusri n ibu fizri...

nuffnang