Monday, September 22, 2014

Bz lah sangat...

Bizi menyetelkan keje.....
kahkahakah...mcm banyak nau keje nyer....
keje hari2 buat....tapi makin dibuat makin bertambah plak....
ermmmmm......

Gambar takder yang terbaru...
alih2 benda yang sama jer......minggu nie husband ada kelas...
so bertiga jer lah lepak dalam umah....
melayan permintaan anak2....
si abang kejap kang nak sup makaroni...
nak main bola....
nak main motor....
nak susu...
si adik kejap kang gedegang dengar dia jatuh...
tak tau la apsal si adik nie cepat sangat la pergerakan dia...
merangkak pun baru lesen L...dah tak sabar nak berjalan...
dah start nak meniti tepi kusi.....
agak tak belen tue yang tetiba jer dengar gedegang tue.......
suara bleh tahan suka nau menjerit tiap kali nampak si abang....
jerit antara nak marah dan suka......campur aduk gitu...

Opis....kiter citer pasal opis plak eh....
member sbelah atie dah dapat tukar....nurul......
dah sunyi rasa ofis nie... :(
tapi takper...dia bertukar pun untuk kebaikan....
sampai biler nak duk dekat satu2 opis lelama kan...
mcm atie jugak....atie pun akan bertukar...
hajat di hati nak tukar seberang...permohonan dah hantar...
harap dapat lah secepat mungkin....
dibuatnya atie nak pindah umah nnti....kene plak tak dapat tukar memang masak kari lah atie nnti...
mana nak bayar umah...
duit minyak opkos bertambah...
tol highway tol jambatan....
tue seme kos tue....
muahahahahhaha.....
sambung citer pasal opis.......
opis skarang makin sunyi....geng happening geng sporting makin kurang....
sedih jer rasa......
tapi takper......keje masih tetap diteruskan...
nnti dah lama nnti biasa la tue.....kannnnn....
hehehehh

oklah...nak sambung bt keje....
babai...esok ada gambar baru kiter kasi update ok...
hehehh








wife yusri ibu fizri n airil

Thursday, September 18, 2014

Bizi carik lampu

Salam uolssss....
lamanya atie tak bersiaran kan...heheheh
atie cuti uols......cadangnya ambik hari isnin jer...
sepatutnya kemarin kene masuk kejelah kan....skali si abang fizri la pulak demam....
kesian pulak nak tinggalkan kat husband....so...atie pun cuti lah....
demam sbb main hujan.........maklumlah balik kampung alor setar minggu lepas.....
jumpa sepupu sepapat.......tambah pulak musim hujan kan skang nie.......
takkan nak tgk jer hujan tue kan.....apalagi pakat ada projek tersendiri la masing2..
projek main hujan..........
tak pasal2 tok jah dia mengamuk....tiga2 orang berlari takut kene piat telinga ngan tok jah....
sabar jerlah anak.....

Kali nie balik kampung agak kebizian sikit...
bizi carik lampu....
ok.....percayalah uols....
selama nie atie ingt beli rumah......kipas lampu semua tue disediakan...
skali tak eh???...
hahahha...
terkejut masa dapat kunci umah tue....
tgk wayar lampu berselirat....
nak tanya kt kontraktor yang tunjuk umah tue segan la pulak.....
kang nampak nau bengapnya.....
tanya husband...memang tak disediakan...kene carik sendiri...
habis tue yang harga rumah melampau sangat mahal nyer apsal????
hahahahhahahah.....nak marah pulak......

Takperlah....
kurang2 kiter bleh buh lampu kipas yang kiter berkenan kan....



Kedai lampu...
terteleng habis tengkuk duk melangut tgk lampu...



Cinta hati saya....
adik sampai nampak perut tak malu....
kemarin checkup si adik...
agak sedih sbb berat dia statik tak naik.....
tak pepasal masuk line kuning....
kuat minum susu....cuma dia tak berapa suka bubur nasi...
asal suap bubur jer buat muka geli mat mat mat mat......
risau takut dia tak nak makan....
takper.....kiter cuba lagi.....
mungkin si adik nie selera western mcm si abang kot....
positif atie positif...jangan tension.....
seronok tgk gambar nie kan...
mcm tenang jer dua bradik nie...
tapi jangan terpedaya....
di sebalik penghasilan gambar yang tenang nie......


Ada ribut yang melanda....
hahahhah
si adik nak pusing merangkak jer kejenya...
si abang suka nau bt muka tiap kali nak ambik gambar...
mana lah maknya tak pening....
hahhahaah




wife yusri mak fizri n airil





Friday, September 12, 2014

Anak jantan saya....

Dalam rumah nie.....atie sorang jer pompuan....
yang lain lelaki......yang lain tue adalah en.yusri aka husband atie fizri n airil....
masa fizri sorang......memang dah kecoh pun....
mau tak kecoh....kalau main gusti tue....the rock pun naik takut tgk....
tue masa baru sorang anak kan...
ok skarang.....tambah lagi sorang si budak kening lebat airil



Airil suara memang taiko la......sampai umah sbelah pun tanya kenapa....
dasyat ko dik.....malu ibu.....
bukan nangis pun...tapi lebih kepada saja sesuka buat "ramai" (penang kata)
lagi dia tgk si abang ngan apaknya bergusti....
lagi dia menjerit sorak bagai....
atie kt dapur pun bleh urut dada....
atie bleh bayangkan kalau anak 10 nnti mcm mana...
muahahahahhaha....
tunggu la dah bleh jalan nnti....atie rasa makin teruk la apaknyer kene smackdown...


Gambar nie ambik minggu lepas...
hari ahad.....masa apaknya ada kelas....
kesian.....kene duk dalam rumah jer.....
main la korang dua beradik....
si abang tension sbb si adik tak reti lagi main otomen....
yang adik pandai....cuma tarik rambut abang sambil menjerit....
hahahahha


Muka airil sebijik muka fizri masa kecik...
cuma airil versi ada kening...mata pun bulat....
airil merangkak masa umur 4 bulan...
gigi tumbuh masa umur 5 bulan...
memang cepat...
sampai atie pun tak puas nak tgk dia menyulur...
kejap jer dah merangkak....
mummy dia pun terkejut..........
mungkin tak sabar nak main ngan abang kot....


Dua cinta hati saya.....
ops ada sorang lagi.....en.yusri la....hikhikhihkihikhihk
amboi....gatai....


Fizri dah bleh membaca skit2
hari tue eksited balik umah citer 
cikgu hadiahkan pistol sbb dia dah bleh baca...
apsal ko tak mintak bmw sebijik nak??.....
hahahahhaha



Eksiden...terlajak kona baring....tak pasal2
adik ditimpa moto.....
abang berdiri tegak elok sambil tgk adik nangis....
nak angkat dia takut.....hahahahhaha
mcm2 ragam anak.....
tapi walau apa pun saya sayang keluarga saya.....




wife yusri ibu fizri n airil

Wednesday, September 10, 2014

Family time

Family time katanya....
mcm nie lah kami sefamily kalau husband takder kelas minggu nie....
skang husband atie dah sem6...lagi 2 sem jer lagi
maka tamatlah kehidupan sebagai pelajar...
harap lebih terurus la lepas nie...hahahaha
bukan apa....naik kesian pulak tgk malam2 bersengkang mata ngadap assigment...
assigment pulak bukan calang2 punyer....
atie tgk pun tak paham..
maklumlah otak beku....hahahhaha......
paling kesian masa atie bersalin hari tue....
mana dengan nak bt assigment....nak jaga baby lagi yang selalu gak berjaga malam......
atie tgh dalam pantang kan...hal rumah banyak husband kene handle...
tue pun nasib baik atie pantang kejap kt umah mentua...
dibuatnya pantang umah sendiri....ada jugak bt assigment sambil mendodoi anak kan....
tapi yang heran tue....result gempak la pulak.....
naik heran atie ngan kepala husband nie....
study memang tak sempat la ngan anak kecik....anak besar...bini lagi....
tapi result kebabom....
sama jugak masa exam PTK dulu.......
skali ambik terus lulus.....naik terus gaji P2
padahal masa exam tue....pen pun pinjam orang sebelah....
harap dua2 anak dia ambik la otak apaknya skit...
sbb otak mak nyer tak leh pakai....dah berkarat....
hahahahhahah


Big boss tgk si abang main bola.....
masam jer.....sbb kene duk dalam stroller....
ibu tak larat nak dukung sayang....duduk la kamu dalam tue.....
tunggu dah pandai jalan nanti baru ibu lepas main sama abang yer....


Masih tak pandai nak berposing lagi....
tunggu lagi 2 3  bulan confirm mcm mak nyer....
hahahha





Si abang menunjukkan skill......
dah lama tak buat latihan main bola....
skill banyak hilang....
minggu nie balik kampung.....
nampak gayanya bulan depan la datang lagi padang kota nie buat latihan main bola....
hehehhe




wife yusri ibu fizri n airil




Monday, September 08, 2014

Rumahku syurgaku.....gitu tajuknya....

2 minggu lepas alhamdulillah kami dah ambik kunci rumah....
eksaited????.....opkos la nyah.....
hahahha...walau bermacam liku akhirnya dapat gak beli rumah.....
kami decide nak beli jugak rumah dari tahun lepas lagi.......sebelum atie mabuk ketipang payung loya stok siap nak mencangkung depan mangkuk jamban....ha kau....
punyer teruk la mabuk ngandung airil......
cari dalam mudah.com kot kot jumpa rumah yang ok......yilek....seme nyer mcm menyeramkan....
paling atie ingt rumah yang yg belakang tue kebun getah...semacam jer...
dah la atie nie penakut kan....dibuatnya kene tinggal rumah mcm tue....
ada gak yang menangis tak berlagu nnti...
alangkan rumah flat yang memalam riuh dengan budak main sepak takraw dan terang benderang pun atie takut....nie kan pulak kene duk umah cam tue....memang pengsan bangun pengsan balik la takkan atie duduk ok....hahahhahah

Pastu ronda kt kawasan kepala batas....singgah kat satu pemaju nie....
wah.....best nie ada satu projek rumah berkembar setingkat.....
eksaited....setelah bermesyuarat bersama husband kami pun cadang nak pi la letak duit deposit kan........
tapi uols......baru jer hajat nak letak deposit pegawai atie bagitau yang kawasan tue dekat ngan ladang tutttttttttt...............pepagi usah cakap la bau menusuk kalbu betul.....
lega sangat......kalau la atie tak tergerak hati nak bercerita kt pegawai atie
mau nyer skang nie atie menyesal tak berkesudahan nnti....
disebabkan frust tak dapat beli rumah tue....
husband atie pun search kt tenet mana2 lagi rumah yang tengah duh naik....
and yup......ada satu lagi pemaju...Hunza Properties.....
diaorang baru rasmikan satu lagi projek....
Tiba hari tue....husband atie gi sorang dulu sbb atie tgh keje....
balik terus bagitau yang dia berkenan sangat ngan rumah tue....
esokkan atie pulak gi tgk....
aduhaiiiiii....cantiknya......tapi rumah contoh ok....memang la cantik....
tgk harga....gulpppppp..........tersekat terus air liur....
muahhahahahahah.....

Bukan nak kata lah kan...harga rumah kt penang nie memang stok menikam kalbu ok.....
tak tercapai dek akal betul la harga dia....
rumah yang atie beli nie pun kalau ikutkan dia dah bg diskaun banyak kot...
tapi tetap harga stok boleh membunuh...
eh...apsal mahal sangat ntah rumah skang nie?....
buat dari berlian ker hape ha??......
setelah dibincang ditimbal balik...buat kira2 congak tolak darab bahagi semua cukup....
kami tutup mata.....kami terus letak duit deposit....
kira tak pandang belakang dah....
janji aku beli rumah...
bukan apa rumah yang atie duk skang pun....tuan rumah banyak kali dah bg hint mcm nak suh keluar jer...
kejap kang nak naik sewa....kejap kang kata nak jual rumah...
sebelum kiter orang kene berambus....baik sediakan payung sebelum hujan...
gitu kekdahnya.....
lepas jer letak deposit......terus shoot balik kedah.....
masa tue hari sabtu kot..........
dan malam tue jugak la atie tau yang atie pregnant kan si airil.....
terus diam.....terpaksa buat lagi skali kira-kira tolak darab bahagi seme cukup.....alhamdulillah....
rezeki Allah swt nak beri kami terima dengan hati terbuka.....
dua rezeki sekaligus orang kata.......
syukur.....


Rumah saya.....
lokasi kt bertam....
kawasan tengah membangun.......mcm2 kemudahan ada....
memang cukup puas hati....


Ajak kontraktor tgk skali.....
nak tanya harga kalau nak luaskan dapur tue....
keluasan dapur memang bleh belagak vontot kalau ramai2.....hahahhahah





Kesian......rumah sewa takder pagar....
keje duk bukak tutup pagar jer la kalau datang sini.....
nampak keter depan tue...
tue keter orang nak promote mcm2 la tue...
tapi percaya la uols.....tanya harga nak buat siling pun siap mencecah 30ribu ok...
naik pitam mak dengar.........better jagan la ambik ngan diaorang...
mahal bebeno...


Gambar belah atas atie tak ambik....
belah atas ada satu lagi hall.....
rumah nie dia ada 2 jenis...
satu yang takder hall kt atas satu lagi ada hall kt atas...
mcm rumah atie nie ada hall kt atas....
khas untuk kalau lah satu hari nnti husband kluar kursus.....
tinggal atie bertiga je ngan anak kt umah....
memang reramai la lepak hall atas tgk tv.....kata penakut kan....hahahhahah
kalau bleh nak letak peti ais sekali kt atas...
yang kecik pun jadik la....janji nnti tak payah nak turun bawah kan....
kata takut.......kang kalau hantu kejar kiter camner.......
wah kau....berangan no1...
wakakakakkakaka.....






wife yusri ibu fizri n airil

Wednesday, September 03, 2014

Ragam si anak...

Anak atie baru jer 2....tapi dia punyer riuh tue mcm kan beranak 10
si adik cara si adik si abang pulak cara si abang...
selalunya lepas balik keje....
atie akan pastikan atie sapu skit2 dulu umah...
kemas apa yang patut.....
biler seme dah ok....baru lah atie ambik 2 beradik nie kt umah mummy diaorang
bukan apa kang kalau dah ambik.........tak terhandle plak nnti...
mana dengan nak masak....
dengan nak melayan peel dua orang nie lagi....
nak mengemas umah lagi...padahal umah dah kemas pun pagi tue....tp tetap nak pegang penyapu kemas lagi sekali....
tue lah peel atie....
kadang2 atie rasa atie nie ada satu penyakit yang nama dia apa ntah...(malas pulak nak search apa penyakit nie)
yang jenis suka nau nak seme benda tersusun perfect.....pastu kalau ada jer yang tak menepati piawaian mesti hati tak tenang lah....
contoh kalau pagi tue atie dah kemas umah....cantik tersusun dah nie.....tp biler balik petang tue ttp nak kene kemas balik dari a to z.....walaupun.....takder habuk pun.....
sama jugak kalau nak balik keje kan...
meja dah kemas elok nie...pastu ternampak plak kertas senget skit....
sanggup dengan dah galas henbeg nie....terbongkok2 susun balik kertas seme.....
penyakit nie memang tak berjangkit ngan orang atau menyusahkan orang pun...
tapi akan menyusahkan tuan punya badan sendiri sbb buat keje banyak2 kali....
pernah tau sekali tue....nak pergi keje la nie....
dah turun bawah.....sekali tgk husband sidai kain tuala senget benget.....i is stress ok....
atie selalu sidai kain tuala kt luar rumah kalau nak gi mana2....so hari tue memang nampak la husband duk sidai kain tuala tue....dia main sidai jer........panas jer mata nie tgk tau....atie pun apalagi....
sanggup nie naik atas balik....pi sidai bagi elok....
husband sampai geleng kepala la tgk perangai atie....
sampai dia pernah cakap...." atie nie letih bukan apa....suka sangat nak nampak perfect..padahal seme dah ok kot...."
eh biarlah.....i memang suka nampak kemas dan cantik....huh.......



Lepas ambik dari umah mummy ini lah aktiviti 2 beradik
tgk kartun kampung boy......
apa yang best sangat pun tak tau la kartun kampung boy tue.....
baik kan dua beradik nie....
jangan percaya uols....si adik tue....kejap jer duk elok....
pastu nampak si abang minum susu botol dia pun kalut la nak kacau....
si abang pun apa lagi kan...."ibuuuu...ibuuuuu...ibuuuuuuu....."
selagi atie tak settlekan si adik kacau abang lagi tue lah duk ibuuuuu ibuuuu ibuuuuu...
muahahahhahahah


Airil dah tumbuh gigi...
baru kemarin perasan....
tue pun mummy dia yang perasan....
makin galak la nak mengigit nnti....


Si abang dah boleh membaca skit2....
alhamdulillah.....
tapi masih slow lagi...takper.....teruskan usaha lagi yer sayang....
belajar pandai2.....moga jadik anak yang soleh dan berguna suatu hari nnti....aminnnnn


Jari dan mulut memang tak bleh dipisahkan...
trademark si airil boyot...hehehheheh


See......dah start kacau abang.....
layankan jer lah 
tapi walau mcm mana sekalipun perangai dua beradik nie...
ibu tetap sayang anak2 ibu tau....
nie lah permata yang ibu ada....sob...sob...sob.....




wife yusri ibu fizri n airil

Tuesday, September 02, 2014

Bz sangat ker nyah

Yup....
atie bz mengalahkan perdana menteri uganda....
muahahhaha....
tue yang tak sempat nak update tue...
bulan lepas paling banyak punch card atie kene sign....
manjang jer keluar...
biler ada kt opis jadik sibuk nak habiskan keje yang bertangguh sepanjang atie takder tue kan...
balik umah rasa lemau jer.....
tp kene jugak masak.....kemaskan umah.....layan anak....
tang layan anak memang menguji kesabaran...
dgn si abang nak bersembang...
yang si adik plak pantang nampak muka mak nyer manjang nak nangis...
nak susu jer pun....tapi menangis macamkan kene pukul...
kuat nyusu skit si adik...
tapi badan maintain....

Atie bz kursus skit bulan lepas tue....
nak kene cukupkan kuota 7 hari kursus setahun...
nie baru ada 4 hari.....mana la nak cekau 3 hari...
kalau bleh nak kursus dalam penang jer...
tapi tak bleh la plak kan sbb hq banyak bt kursus kt pd jer....
kalau kami yang negeri nie kene travel skit la....
kalau tak der anak kecik takper gak....
nie ngan anak duk menyusu badan agak susah skit la....
ada satu hari tue...nama naik nak kene gi kursus kt HQ....
tapi satu hari jer pun....atie ngan sorang member nie...nama Nurul....
mcm biasa kalau ke HQ...maka nak flight la kiter....
hahahhahahahahhaha.....tak tau nak gelak ker nak nangis biler kata naik flight

Ok lah...terus terang atie cakap...
atie memang takut skit naik kapatobang
walaupun dah banyak kali naik...tapi sawan takut nie tetap ada...
kes nyer bukan apa pun....hari tue masa fly ke sabah...
cuaca teruk sangat...sampai kapatobang bergegar...
masa tue mcm2 la terlintas dalam kepala nie....
jangan ditanya la apa yang atie pikir kan...
memang lepas dari hari tue......asal kene naik flight pi mana2 jer mesti dah tak bleh nak tido malam sebelum tue dah.....husband atie pun dah tau kalau atie cakap jer kene naik flight sekian sekian hari mesti dia kene jadi pakar psikologi malam tue nak tenangkan atie...muahahhah
member opis pun dah tau dah perangai atie nan satu nie...
penakut.....muahhahaha.....
tambah2 plak biler no flight hari tue.... MH1137
kan lebih kurang tue....
tapi alhamdulillah seme selamat....terima kasih kt member atie si nurul....banyak tolong atie...hahahhahaha
siap bawak novel lagi untuk atie.....nak kurangkan nerbes punya pasal.....
mcm la bleh konsentrate sangat kan....
masa balik lagi kelakar.....
atie kene duk seat tengah.....sebenarnya atie tak suka seat tengah ker seat tepi tingkap ker...
atie lebih suka seat yang dkt laluan orang tue....sbb rasa lagi terjamin kalau jadi pa per
atie bleh bayangkan kalau kapal bergegar...atie bleh lari dulu...walaupun hakikatnya takder tujuan pun kalau ko nak lari pun....bukan bleh kuar dari kapatobang pun....hahahah
tapi sekurangnya atie tak rasa terkurung.....ha....gitu.....
tapi masa balik atie kene duk seat tengah....
masa tue dah dekat nak sampai penang....
rasa gemuruh dah kurang...so..curi2 la skit pandang luar tingkap...
sekali masa pandang tue....kapaterbang tengah senget nak belok kan...
masa tue...masyaallah......terus istighfar tak brenti....hahahahhahahahah
kelakar giler biler ingt balik....
tak tau la biler sawan takut nie nak hilang......


Tak pepasal citer pasal sawan kapatobang kan....
asal nak citer pasal kursus nie sebenarnya....
atie kursus stylish...
best giler kot.....



Salah sorang penceramah.......
style giler....ex-gomen staff
suka cara dia berceramah...
banyak tips dia bagi....dan suka tahap keyakinan diri dia.....
walaupun lelaki tapi suka beli henbeg.....
lagi mahal dari henbeg mak ok.............
search cutecarry...akan kuar la pasal dia....


Penceramah kedua....
yang tudung merah tue.....
aidafarrell




Penceramah yang ke3
isteri dato fazley....
orang nyer rendah berisi....
pandai ambik gambar untuk nampak effect kurus...
sbb tue dalam gambar nie nampak atie jer yang giant....
dah terpaksa la atie tidak membesarkan gambar nie...
takut nnti pengsan uols tgk ke"giant"an atie dalam nie.....
hahahhahahahhaha

Ok la uols....
esok sambung berceloteh lagi....
babai....




wife yusri ibu fizri n airil








Monday, August 25, 2014

MH17 DALAM KENANGAN

Tanggal 17 Julai 2014
Malaysia sekali lagi dikejutkan dengan insiden yang membabitkan
kapal terbang malaysia...MAS....
sedih.....MH370 masih belum dapat jawapan pasti
tapi kiter diuji sekali lagi dengan MH17
atie dapat berita nie masa nak bangun sahur
husband bagitau....dia siap tak dapat tido lagi sbb dia tau malam tue lagi...
tapi antara percaya dengan tak la kan...
tue yang husband atie bangun awal pagi tue nak tgk berita betul ker tak
yup...memang betul....terdiam atie masa tue...
terus teringat tragedi MH370 yang sampai sekarang masih belum ada berita

Jauh di lubuk hati ini
terasa simpati terhadap keluarga mangsa...
berdoa semoga segala urusan dipermudahkan
baik dari segi mencari mayat nahas
ataupun dari segi siasatan sbb nak carik sapa la si mangkuk hayun yang pi buat naya tue...
terngiang2 lagi biler pemberita sebut ditembak dengan peluru berpandu...
menyirap darah  biler dengar kan....

Alhamdulillah jumaat lepas
sebahagian mayat dah dihantar pulang ke malaysia dan dikebumikan...
sedih biler tgk dalam tv....lagi sedih biler terbayang muka anak2 mangsa yang terlibat......
harap mereka semua tabah....
ini semua dugaan dari Allah swt..... 
dan kepada orang2 luar yang sibuk nau nak jadik keyboard warior...
hentikanlah rasa ketidakpuasan hati dalam diri tue...
sebelum memuat naik status yang merepek bagai
cuba bayangkan dulu kalau kiter di tempat mereka....
kemarin dalam berita pun ada cakap benda yang sama....
slalunya orang pendek akal jer yang akan berfikiran negatif....
sorry............

Al-Fatihah...





wife yusri ibu fizri n airil...

Wednesday, August 20, 2014

Kerja ka tak kerja ka sama saja....

Assalamualaikum...
alhamdulillah.......ada jugak masa nak menjengah blog..
kalau tak bersawang jer manjang....
hari nie rasa nak membebel skit...
lama betul kan atie tak membebel....
i bz uolsssss......
bz dengan apa pun tak tau la.......
ke hulu ke hilir....
start pagi bangun tgk si kecik....kalau dia senyum maknanya dia dah kenyang
so...bleh jer tinggalkan dia jap 
pandai2 la nak melayan diri dia sendiri tue...
kalau dia tak senyum muka berkerut maknanya nak menyusu lagi...
so....atie akan susukan dia  bagi kenyang2 dulu...baru bleh tinggal...
airil still breastfeed lagi....alhamdulillah
si kecik nie lain skit....dia pandai bawak diri...
kalau si abang dulu tak bleh....dia kene ada orang....kalau dia tgk takder orang
mulalah melalak tak tentu pasal....

Tinggal kan si kecik jap....
masa tue atie akan start kemas rumah....
sapu apa yang patut...gosok baju....
kalau dulu atie gosok siap2 malam sbelum tue...
tapi sejak ada si kecik nie....mak cepat ngantuk uols....
asal nyusukan dia malam tue nak bagi tido....dengan atie skali la tertido...
tue yang tak bleh bt apa lagi tue....
kalau airil tido kul 9 maka pukul 9 la atie tido....hahahhaha
fizri ngan husband tido lambat....
fizri study husband buat assigment....atie target tahun nie fizri kene pandai baca....
pandai2 la apaknya nak uruskan mcm mana....kata cikgu kan...
hahahhahahha
tapi oklah...fizri dah bleh membaca skit2..tapi perkataan yang pendek2 la....
fizri lebih kepada math....cikgu skolah pun cakap mcm tue...
kalau math jer dia hepi la....kalau subjek bm ker bi ker....dia banyak main....heheheh


Habis kemas umah....habis gosok baju.....
atie akan bersiap nak gi keje....
husband slalunya dah bangun masa nie...
dia akan handle si kecik...tukar pampers.....bagi wangi2 skit....baru la sronok mummy dia nak ambik....hahhahah
si abang pun akan bangun dah masa nie.....
habis settle si adik....settle si abang pulak...
memang keje apaknya la kan....
biler atie dah siap.....atie hantar airil ke pengasuh....
pastu baru lah drift gi keje.......




Sampai opis mcm biasa lah bt keje...
keje mcm biasalahkan...
ada jer manjang....
dah lali dah.....
curi2 masa pump susu...heheheh...tugasan baru nie....
habis keje balik.......urus hal umah pulak...
masak...basuh baju....sidai baju....main ngan anak.....family time kan...hehehe....
cukup time....tido....dan esok rutin yang sama lagi....
hari2.....
tak pernah ngeluh....cukup enjoy ngan kehidupan yang sedia ada....
ada masa dengan family....bleh masak bagi family makan....ada keje yang bleh bantu suami...lengkap....
cuma agak sedih biler.....


Ada orang yang perlekehkan kami wanita yang bekerja nie...
rezeki kami untuk bekerja...bantu suami....
dan rezeki uols kalau tak perlu bekerja...
duduk rumah....jadi surirumah sepenuh masa...
tak perlu perlekehkan kami....tak perlu kata yang kami tak der masa untuk anak2...
tak perlu kata kami tak pernah masak...
tak perlu kata anak kami tak cukup kasih sayang....
tak kenal mak bapak....
sedih ok kalau ada yang cakap macam tue...
dah mcm hina nyer wanita yang bekerja nie...
kita semua sama jer......
tak perlu la nak mencanang satu dunia kata u enjoy life sebagai surirumah...
cukup sekadar bersyukur dalam hati....
kadang2 status kiter tue akan mengguris hati orang yang membaca...
dalam friendlist tue bukan semenyer surirumah kan.....ada jugak yang bekerja...
paling sedih biler ada yang cakap....wanitya bekerja tak dapat nak breastfeed anak 
sepenuh masa....
eh hello.....saper kata.....
dalam masa kami bekerja nie kami kadang2 lari gi surau tau nak perah susu...
korang tak tau life kami tapi senang jer nak kutuk life kami nie sedih.....
ker korang yang sedih.......
cukup2 la eh....
kiter seme sama....tak perlu lah nak kutuk sesama kita eh...
buang masa jer..... :)



Ok...cukup kisah tue....
kiter citer lain eh...
airil dah 5 bulan....
dah bleh merangkak ok....
cepat sangat....kemarin bawak gi checkup....
amboi...kemain segak bergaya lagi tunjuk skill merangkak dia...
tertonggek-tonggek....over sangat......
si abang dah bleh diharap....
pandai pujuk adik dia kalau nangis....yang si adik...
lagi dipujuk lagi dia buat2 nangis......gedik sangat kan....muahahahha....
kulit airil agak sensitif skit....
dia mcm nak ecszema.....eh betul ker ejaan nie....
kesian tgk dia....
pipi merah jer.....
atie dah stop pakaikan bedak.....mandian pun tak pakai....
memang natural la bau dia....
nasib baik bau baby nie sedap kan....hehheheheh....
tunggu pulih betul2 baru bleh pakaikan bedak......
kemarin nurse bagi petua suh pakaikan krim hazeline snow...
katanya berkesan untuk kulit baby mcm airil nie...
tapi atie rasa mcm susah jer nak jumpa krim tue....
ker memang dah takder.....takper nnti kiter cari lagi yer sayang airil....



Fizri dah big boy....
tgk citer upin ipin kisah ikan laga tue....dan2 tue jugak suh apaknya beli ikan...
yang si bapak rajin melayan......gi la beli sekor.......
warna oren....beli bekas ngan makanan skali......
atie tgk jer perangai dua beranak nie...nak tgk sampai mana keeksaitedan diaorang nie kan
masa bawak balik ikan tue...amboi...kemain hepi dua beranak nie....
kejap2 kang duk belek ikan tue...
tapi tuelah...disebabkan terlampau sronok duk mengelek ikan....
esokkan tue ikan tue pun mati....
so kesian.....tak pasal2 atie rasa sedih....
atie bukan bleh kalau benda2 mcm nie...
kesian....
agaknya ikan tue mati sebab tgk si tuan dia terlampau eksaited kot.... :(


Tahun nie gambar raya family takder....
kalau ikutkan gambar nie dah bleh jadi gambar raya family...
tapi si adik bt spoil pulak....si abang pun selekeh.....
memang out la....


Gambar nie cantik....
sebelum si adik melalak kt gambar atas......dia bertenang mcm nie dulu....
tapi spoil biler si abang bt muka blur....adoihai
kalau si apak nya ada memang kene sangat lah kan....
takper....kiter cuba raya haji nnti....muahhahahahha





wife yusri ibu fizri n airil

nuffnang