Friday, July 25, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum.....
wah.....sunyi jer blog....uols dah start cuti eh??
atie last hari nie....
cuti start minggu depan direct seminggu....
atie beraya kt a.star raya pertama tue....
raya ke-3 baru balik terengganu
tak sabar nye nak balik.....
first time nak bawak balik si airil jumpa abah....
jangan tak percaya yer....
abah atie tak jumpa lagi si airil....
tgk gambar tue biasalah.....tp tgk real belum lagi...
sedih kan...... :(

Hari nie big boss bagi balik awal....best nyer....
bleh la kemas umah skit....kemas beg skit...
tak la kalut sangat pagi esok...
wah kau.....mcm kan nak balik beraya jauh jer...
padahal nak balik a.star jer pun....hehehhehe
bukan apa.....nnti atie direct dari a.star terus ke terengganu...
tue yang mcm2 benda nak bawak tue.....
Ishh...tetiba bleh blur pulak nak taip apa...
maklumlah....mood raya dah datang nie........bukak puasa nnti pun tak nak masak...
nak beli jer...(mcm lah sbelum nie tak pernah beli kan hahahahhah)
periuk belanga kiter kasi kemas berkilat siap2....
kahakhakahakah....over nau bunyik nyer kan....


Aiskrim pop.....
hari tue gi giant nampak la satu pek aiskrim pop nie...
apalagi...sambar la sepeket kan...
buh dalam freezer.....tunggu bagi keras
kiter kasi patah....hahahah
kenangan tue kenangan zaman budak2....




Dua beradik tgh tido time atie gi keje
atie masuk awal raya nie....
6.30 dah kuar umah.....
jalan jem kan...
kesian jer tgk....
nak bt mcm mana....saya yang menurut perintah maaaaa.....

Ok lah uols....
atie nak balik nie...
Akhir kata Slamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin....
babai uols....


wife yusri ibu fizri n airil

Wednesday, July 16, 2014

Familia

Best nyer lahai dapat cuti direct 4 hari.....
walaupun anak dan husband skolah....
tapi itu tak menjadi masalah.....hehehehe
pagi isnin tue husband hantar si kecik gi umah pengasuh....
pastu berduaan la dia ngan si fizri gi skolah........
si omak nyer apolaie......membuta dulu barang seminit dua....
wakakakkakak....
seminit dua apa nyer.....kul 10 baru terjaga.....hampeh dot com betul....
Bangun tue terus la buat operasi mengemas rumah secara besar-besaran........
Berhabuk bersawang betul rumah sejak atie pantang hari tue.....
Masa cuti bersalin tak bleh nak mengemas sangat sbb ada anak kecik...
risau takut habuk kan....
nie biler dah start keje...anak pun dah start hantar pengasuh bolehlah atie ambik masa skit nak mengemas...
memang puas hatie betulla.....
bolehlah beraya dengan tenang nnti....gituuuu....
macam la ko beraya kt penang kan........hehehheh


Lama tak letak gambar family kan.....
ha....skang nie bertambah la jejaka dalam rumah nie....
tunggu la si airil besar skit....mesti dia join abang dia bergusti ngan apaknya...
mau terbalik agaknya rumah tue nnti.....
nie kejadian kemarin.......
bawak anak jenjalan kt mall....tapi macam biasalah...
walaupun makan cukup...tido cukup....konsert tetap akan ada.....
si airil dengan air liur menjejes.......biler tarik tangan dia tak kasi isap....dia meraung mcm kene pukul kekdahnya....
si abang plak ngamuk2 mintak nak main game keter kt dalam mall nie...
kaki pun tak sampai nak tekan pedal minyak ada hati nak main.....sabar jer lah anak oi...


Oit....badan kembang lagi nie.....
hahahha....
lepas bersalin atie baru turun 14 kilo......
nak try turun 5 kilo lagi...
harap2 bleh la....hahhahaha......
bukannya tak bleh nak turun badan tue boleh tapi tuelah biler hari2 makan kek mau tak statik berat badan.....
atie nie agak lemah skit kalau tgk desert.....
pantang nampak kek.....agar2....kuih2 melayu mesti nak beli....
nasi tak makan sangat takper....desert tue penting...sbb tue biler nak kurangkan badan 
agak lambat skit......
eksesais pun jarang.......tapi takper..
pelan2 kayuh orang kata.....hehheheh
Fizri dah start nak ngajuk....biler ajak gambar.....tunjuk peace jer...senyum tak nak....
adik macam biasa.....jari dalam mulut....memang trademark dia dah tue....kalau boleh 10 jari dia nak masukkan dalam mulut tue....
sedap sangat gamaknya....


See.....puas tarik lagi tarik lagi kuat suara dia marah kiter balik.....
sampai kene pakaikan bip...
sbb baju confirm basah la....


Abang Fizri...
si budak ngajuk.....panjang ha muncungnya tue....
makin besar makin banyak akal....
terlampau sayang adik dia....
tapi biler adik nangis dia dulu yang marah...
"adik nie asyik nangis jer......nie abang ada nie..."
hahahhahhahahah


my hero...
abang fizri tak mo join....
nak mengajuk katanya.......


wife yusri ibu fizri n airil

Friday, July 11, 2014

Sesi membalas pinggan

Bulan puasa nie kan uols terkenal jugak dengan bulan bersedekah....
tambah kalau hidup berjiran kan....
memang menimbun la pinggan kat umah...
ha.....mcm atie jugak lah....
start dari hari pertama puasa....sampai hari ke 6 puasa....
pinggan jiran ada sembilan nak kene balas....
hahahahhah......mula lah pening nak balas apa kan...
atie nie bukan nyer terer masak sangat...
masak simple2 bleh la....nak jamu laki sendiri rasa dah lepas...
tapi biler kene jamu orang luar mulalah penyakit parkinson nak datang
tambah bulan2 puasa kan.....
tak berapa nak kompiden jer rasa masaka atie tue....
tapi takper...yang paling penting niat kiter tue....ecewahhhhh




Nie masak lemak cili api ketam....
first time dalam seumur hidup atie nie first time atie masak ketam...
hari tue gi kedai beli barang basah skit....
ternampak la ketam segar2....terus teringat kt laki...
husband atie dah banyak kali dah berzikir suh masakkan ketam kt dia.....
bukan atie tak nak masak...
tapi atie alergik skit....pegang ketam nak bersiang pun tangan bleh gatal2....
hari tue masa atie masih keje kt spa....pernah muka atie bengkak lepas makan ketam
bukan makan ketam ...tapi makan kuah ketam.........mak sedara yang masakkan 
gi klinik hampir2 doktor nak cucuk kt vontot.....tapi atie tak nak...
hilang lah seri vontot mak nnti kan....so doc bagi ubat alergik yang paling kuat...
makan sebijik ngantuk terus.......lepas kes tue memang atie tak sentuh ketam langsung
fobia kau......
tapi bukan lauk nie yang atie masak bagi kt jiran
dah lah first time masak kan.....bersiang pun tak berseni langsung.....(laki mak yang tolong siangkan)hahah
ada jugak yang tak lalu makan nnti....
tapi end up....hasilnya amatlah sedap kau........hahahha
taut jugak memula nak makan.....atie rasa kuah skit......isi laki tolong kopekkan skit...
uhhh manisnya........sedap nyer isi ketam....
last makan isi ketam masa skolah rendah......masa kt spa makan kuah ketam......sampai lupa lah mcm mana rasa isi ketam.....kahakakahakhakah
tapi lepas tue.....mata merah dah skit.....badan start gatal......
berdebar dah masa nie....husband suh masuk bilik rehat....dia tak kasi garu2 sangat....
tapi alhamdulillah......kegatalan tue tak melarat sangat....so lepas nie bleh makan lagi...wakakakak...
atie beli 3 ekor jer....6 hinggit...murah jgk kan......
ketam kecik...tapi isi padat gitu.....



Ha....lauk nie lah yang atie masak....
sambal udang....
yang mana jiran bagi sampai 2 3 pinggan tue atie bagi cempedak goreng skali....
berdoa banyak2 dalam hati masa masak tue biar sambal udang tue sedap....
alhamdulillah menjadi.....mihmimhihmihmih
ingt nak hantarkan skali kt member atie yang bujang sorang tue....
skali tgk lauk cukup2 untuk seme pinggan jiran....so tunggu lain hari  lahmasak bagi member atie rasa skit...
jiran atie  masing2 surirumah sepenuh masa........
nak tunggu atie balas memang hujung minggu la gayanya.....
selesai membalas....baru lega hati nie....
tapi lega kejap jer....
termasuk semalam....dah ada 3 pinggan baru yang nak kene balas....
naik pening dah nie pikir nak balas apa....
dah la "teror" masak sangat kan.....takper jangan risau
nnti kiter google resepi apa yang senang mudah cepat dah sedap untuk dimasak yer....
hehehehe



wife yusri ibu fizri n airil



Thursday, July 10, 2014

Ragam si anak.....

Assalamualaikum....
wah...sedar tak sedar dah 12 hari nie kiter berpuasa...
mcm tak caya jer...pastu raya....kihkihkihkih....
raya tahun nie bertambah best sbb anak dah 2...
kalau tahun lepas atie tengah mabuk ketipang payung....
ha...kali nie kiter bleh melantak puas.....tapi laksa masih berpantang lagi...
owh ais pun atie kurangkan skit...
kurangkan yer...bukan tak minum terus..
mana tahan tgk air sejuk glup glup glup......perghh....
lalu kt tekak musim panas cenggini memang mahbeles la.....
hahahhha.

Tahun nie atie nak try latih fizri berpuasa....
tapi masih gagal.......kahakahakahkah....
orang bangun sahur pun dia nak bangun sahur gak...
orang makan nasi dia mintak susu....
biler suruh puasa dia kata "wokeh ibu...fizri "kuasa" yer..."
biler bgtau puasa tue tak bleh makan minum air......azan maghrib jer baru bleh makan....
"wokeh ibu"....
tapiiiiiiiiii...................selang 2 jam lepas tue....
mintak nak minum susu....biler cakap "eh fizri kan puasa....mana bleh minum susu"
"fizri "kuasa" la ibu.....ibu catap kan tak bleh matan ngan minum air tapi fizri minum susu jer...fizri "kuasa"....
yerlah anak ku sayang...."kuasa" lah sangat kan.......

Biler gi bazar ramadhan nak beli kuih....
owh....dia lah paling champion membeli...
kejap kang nak beli mee goreng...kejap kang nak kuih karipap...pastu nak air milo....siap minum sambil jalan lagi tue...
kalah kiter yang tengah berpuasa....
dia tak tau mak dia nie duk telan jer ailio tgh milo sejuk sejuk mcm tue....
dugaan betul....
takper....pelan2 ajar....
kalau bleh atie tak nak umpan apa2....biar fizri tau apa makna puasa....kenapa kene puasa....
baru dia hargai skit erti puasa yang sebenar....-amacam...ada gaya uztajah tak?..mihmihmihmih


Nah...nie gambar terbaru 2 beradik....
gambar tak der kene mengena pun ngan citer fizri ber"kuasa" tue...
skang nie kalau bergambar pun kene tgk keadaan dulu....
mana nak handle si airil ngan ailio menjejes dia tue..
mana nak handle si fizri yang duk berposing sakan siap berpeluk tiang bagai kt shoping mall
mcm2 hal....si airil so far senang nak jaga....
perut kenyang....cuaca sejuk...senang hati lah dia....
kalau perut kenyang tapi berpeluh panas....ha....bergegar la dunia....
hari tue lagi la...
gi shopping jap nak carik kasut raya fizri....
biasalah kan......husband atie nie jenis yang cerewet skit.....
so...memang makan jam jgk la kan...
kejap ambik yang tue cuba...ambik yang nie cuba....
kene tunggu promoter carik saiz la bagai.....
si airil nie dia jenis tak bleh tunggu lama kt sesuatu tempat...
dia cepat boring....agak dia dah boring kot tgk si abang kejap2 cuba kasut baru...
dia menjerit pastu membebel sensorang....tak pasal2 jadi tontonan umum.....
tue baru adik....yang si abang plak biler terlampau hepi sangat dapat kasut baru...
bleh la pulak dia buat konsert siap menyanyi bagai 
kejap kang lagu gadis jolobu tue..pastu lagi si black yang demi cintamu tue.....pastu lagi si tegar la....
haih la anak.....sorang menjerit sorang menyanyi.....
kecoh betul.......
orang duk gelak2 jer tgk dua beradik nie....tak pasal2 mak ngan apak ko glemer anak oi......
hehehhe...

oklah....jumpa lain entry eh....
babai uols.....






wife yusri n ibu fizri...

Monday, June 23, 2014

Pengalaman bersalin kali kedua...

Lama sangat kan tengok gambar boyot atie tue ...
kahkahakhakah.....
punyelah takder masa nie nak update blog....
sampai dah masuk keje pun still blog berhabuk bersawang....
biler dah lama tak sentuh blog mulalah perasaan malas tue membuak2 terus rasa macam menyampah jer nak upload gambar
nak karang ayat lagi...
heheheheheh
keji sangat kan perangai....

Atie start keje minggu lepas lagi hari khamis....
rasa mcm tak puas jer duk umah....
nak guling2 ngan baby....
rindu nak jemput fizri balik skolah....
masak untuk family...
wah....mcm surirumah sepenuh masa plak kan...syok woooo
tapi tuelah.......nak tak nak kene keje gak.....
laki mak bukan nyer gaji 20ribu nyah boleh duk umah goyang kaki bagai...
hehhehe



Nie Airil Rifqi.....
no.2...adik Adha Fizri....
atie bersalin 13.03.2014
dipaksa bersalin sbb dah overdue, air ketuban pun kurang....masa biler turun pun tak tau la.....
pagi 11.06.2014 tue atie check up mcm biasa....
masa check up tue lah baru tau air ketuban kurang...
dia suh masuk wad terus...tapi atie mintak nak check in petang..... ha kau....perasan hotel sangat..hahahhha
sempat la atie balik umah dulu....kemas rumah....ambik barang skit lagi....
makan puas2 dulu......tunggu husband balik skolah baru atie gi hospital....
perasaan jangan cakaplah...takut wooooo....
sempat singgah tesco jap beli roti hotdog kegemaran fizri...
pagi tue dia ada pesan kt atie nak bawak roti hotdog pegi skolah...
dia tak tau mak dia nie kene bermalam kt spital malam tue....
perasaan bercampur baur...
sedih sbb fizri takder malam tue...sedih sbb risau mikirkan atie nie bleh bersalin normal ker atau pun operate jgk...
dan paling sedih sbb rasa sunyi mak ngan abah tak dapat datang tgk atie....





Masuk ubat 2 kali...
pastu atie buat lawatan tapak kt sepital tue...
sbb nak bagi jalan bukak cepat...
melawat tgk baby yang baru lahir...
comel2 woo.....bertambah tak sabar nak tgk baby sendiri....
sakit tak berapa kerap...still bleh tahan....
cuma yang paling tak bleh tahan biler doktor nak cek jalan...
doktor pompuan....giler ganas ko....rasa mcm nak terajang jer muka...
tak bleh ker nak cek elok...nie main seluk jer.....
biler dah bukak 4 cm....atie pun masuk lah bilik bersalin....
ada sorang nurse jaga atie.....baik sangat nurse tue...
lembut jer cakap......sampai dia dah habis shift pun dia tetap datang tgk atie dulu...
muka dia pun risau tgk atie sbb atie tak bersalin lagi.....
jalan bukan lambat....tp biler jalan dah bkk elok...
baby plak pi dongak....dengan atie sendiri pun dah lemah sangat...
nak tak nak operate jer lah...
sbb risaukan baby masa tue...
yerlahkan...air ketuban dah pecah...
kang kalau tunggu lama lagi bahaya kot...
takperlah...mungkin takder rezeki atie nak bersalin normal...
operate pun operate lah...janji seme selamat...
syukur alhamdulillah....



Reaksi fizri masa memula jumpa adik dia tue...usah cakap lah...
punyer lah seronok...
cium berkali2....
pastu heran kenapa adik asyik tido jer...
hahahahh......
paling tak bleh blah dia bleh pakaikan adik dia topeng otomen...
nasib baik la husband atie perasan...
si adik pasrah jer apa yang abang buat kat dia....
kahsiannnn...


Atie berpantang kt umah mak mentua...
nak balik kampung terengganu
husband plak tak sampai hati...
dia kata nnti dia rindu nak tgk airil....
rindu lah sangat kan...
muahahahhaha.....
atie pun tak sampai hati nak tinggalkan fizri......
so pantang jer lah kt alor setar...
tiap minggu husband balik...
lagi 2 minggu nak habis pantang baru atie balik penang...
pantang sendiri....
dah cekap kan...
cuma tak bleh sangat bergerak...
operate kali kedua nie lagi sakit...
saper yang pernah rasa mesti tau kan sakit tue macam mana....


Serupa jer dua beradik nie kan...
rindu plak dua beradik nie biler tgk gambar nie...
hehehhe.
oklah...keje banyak nie...
nnti kiter sembang lain...

wife yusri ibu fizri n airil


Monday, March 10, 2014

Saya yang terkini

Assalamualaikum
kalau ikut kan hari nie tarikh due atie...
tapi mcm kes fizri jgk.....bb overdue...
mungkin syok la kot duk dalam perut lama2....
makan sedap2 kan....kang kuar nnti kene minum susu jer...
kihkihkihkih.....

Tgk esok la mcm mana...esok atie kene gi spital bersalin..
kalau seme normal....doktor suh balik dulu...maka balik berehat kt umah la...
tapi kalau doktor suh masuk wad....maka atie serah diri la kt wad esok...
heheheheh...
hope semenyer berjalan lancar...
tidur banyak terganggu skang nie...kejap kang terjaga...
cek ada tanda ker tak der tanda....
cuak punyer pasal....
atie bukan apa...
sbb atie takder pengalaman turun air ker turun darah ker...
sbb mcm fizri dulu atie overdue....
dan doktor pi tebuk nak bagi air ketuban atie pecah...
kali nie punyer pun nampak gayanya mcm nak overdue jgk...
walaupun tarikh atie dah bagi sebenar-benarnya....
takper.....janji atie takder pa pe masalah...bb seme ok....
tak payah risau...
doktor pun dah cakap...kalau overdue sekali pun no problem....
kiter tgk la esok lusa mcm mana...

Skang nie negara dikejutkan ngan kehilangan kapatebang MAS...
(ayat buku teks sangat)...
masa dapat tau info nie rasa terkejut....takut...sedih....seme ada...
walaupun takder adik beradik dalam tue...
tapi sebagai manusia kiter tetap rasa sedih...
hope diaorang selamat...tue jer yang kiter mampu mintak...
kalau boleh hentikan segala spekulasi yang merepek tue...
dgr jer apa brita yang kuar.....
kadang2 sedih biler baca status sorang2......
mcm2 andaian....kalau bleh rentikan lah...
jaga perasaan ahli keluarga mangsa....

Atie jadi risau biler dapat tau brita pasal nie...
bukan apa......terus terang lah kan atie bagitau
atie memang jenis penakut naik flight....walaupun dah banyak kali naik kapalterbang....
tapi rasa takut tue masih ada..
tanya lah kawan opis atie...
masa first naik dulu atie tak takut....rasa teruja...sbb tak pernah naik kan....
seronok jangan cakap lah...
tapi makin lama atie jadi mcm takut....semenyer lepas atie kene serangan panic attack masa dalam flight...
rasa mcm nyawa kt hujung tanduk dah.....
biler flight bergegar makin kuat rasa panic tue....
hanya Tuhan jer yang tau perasaan atie.....
lepas pada kejadian tue lah atie jadi makin takut nak naik flight...
fikir bukan2....
pikir flight terhempas la....
fikir kene telan dek puting beliung la.....its sound merepek kan....
tapi tuelah yang atie pikir.....

Tapi alhamdulillah....makin lama makin hilang....
last atie naik flight masa kene gi kursus kt pd....pi ngan member la....
masa tue dah makin reda rasa takut atie tue....
tapi tak tau lah nnti akan datang mcm mana....
sbb memang dah lama atie tak naik....sbb masa gi kursus tue pun atie dah pregnant....
tapi lepas baca brita pasal pesawat nie
hope panic atie tak menyerang lagi la....
susah ok nak kawal...kene ada kekuatan.....

Ok lah uols...
nie atie nak sajikan gambar atie yang terkini.....
atie sendiri terkejut ok....
besar nyer lahai....
hehehehhe...
jangan terkejut plak....sila pasrah yer masing2
husband dah komplen...dia kata atie berat....
ekelehhh.....berat lah sbb ada bb...tgk la lepas bersalin nnti...
kalah nasha aziz ok....muehehehhe




Sajer tak besarkan gambar....
mak malu nyah.......
hehehehhehe



wife yusri n ibu fizri

Thursday, March 06, 2014

Dah sarat sangat nie ha...

Assalamualaikum.....
amboi dia....biasa tue....
suka sangat main aci nyorok...kejap timbul...kejap kang tenggelam...
hehhehe
biasalah....mood wanita mengandung nie lain skit...
ada masa dia rajin sampai kan satu rumah nak berkemas...panjat turun kerusi...
last2 mcm dugong terdampar sbb perut sakit giler....
ha....atie la tue....
husband balik jer ngadu konon nak kan simpati la kan...
last2 kene marah balik ada lah...
"yang pegi kemas rumah panjat turun naik kusi saper suruh.....kalau jadi pa per nnti mcm mana...dah la abang kt skolah...skolah tue pulak bukan seme tempat ada line...pot pet pot pet pot pet.....(i is sedih ok)"
sampai hati....
kalau mak buyung nie tak buat...alamatnya berdozen la habuk tue tau....
husband atie ada tolong bab2 kemas umah nie...
tapi biasalah kan kalau dah namanya laki.....
buat cincai boncai la....
tue yang nak tak nak atie buat gak...sikit2 jer lah...
cuma hari tue jerlah...rasa mcm terajin skit...
tue yang berkemas sakan....
persediaan sebelum bersalin kata orang....hehehehhhe

Atie due minggu depan....
pegi check up kemarin doktor kata....seme normal...
sama mcm pregnant fizri dulu....
darah ok....kencing ok...
cuma alahan jer lah...
doktor pun ada bgtau kalau overdue pun takder masalah sbb atie tak der pa per masalah...
aishhhh......kalau overdue jgk mmg ikut abang dia si fizri la nie....
suka nau duk dalam perut yer.....takper lah nak...
dah bersedia nak kuar nnti jgn lupa hantar signal kt ibu yer...kihkikhikih
fizri pun tak sabar nak jumpa baby....
pagi tadi dia tanya lagi..."ibu biler baby nak kuar?....lambat nyer baby nak kuar bu"
abang mithali lah katakan....

Biler jarak jauh dari anak first nie kan...
perasaan dia sama jer mcm nak bersalin anak sulong...
nerbes....pastu ingt2 lupa rasa sakit nak bersalin mcm mana...
kejap kang google...
kejap kang tanya mak...
kejap kang tanya kakak....
kejap kang tanya member
takut usah cakap lah kan....
persediaan pun mcm blur2....eh apa lagi yer yang tak beli...
owh...tue kene beli...
eh...bidan tak tepon lagi...
seme kembali mcm nak bersalin sulong....
atie memang tak der check list bagai...
pakai gerak hati jer....
gituuuuu......

Hope semenyer dipermudahkan......
uols doakan atie ngan baby selamat yer...
takut nie....
doakan atie bleh bersalin normal...
tapi kalau dah ketentuan Allah s.w.t atie operate jgk....
atie terima....asalkan keduanya selamat....Aminnnnnn



wife yusri n ibu fizri...

Monday, February 24, 2014

Keselamatan harus diutamakan....



Lama tak dengar citer pasal fizri kan...
fizri ok...alhamdulillah....
dah makin matang....dah makin abang2......dah makin suka ngan baby...
kalau tak manjang jer nak ngajuk ngan baby..
asal beli barang baby muncung panjang ke depan.....
asal ngajuk ngan husband dan atie jer....nak pukul baby...
yang sakit bukan baby.....ibu dia yang sakit....sabar jer lah....

Sekolah dah makin rajin nak pi....
keje skolah pun memang hundred pesen dia yang bt sendiri...
dah takder adegan bapak yang bt keje skolah anak...
tulisan makin cantik...
kemas jer.....
mewarna pun ok....tapi tuelah....
suka nau campur kaler....
kalau epal tue......mcm2 kaler dia buh....
dah macam pelangi dah....
takper lah nak....janji ko kaler dan bt keje skolah....
kalau tak mcm tahun lepas...manjang apaknyer yang tolong buatkan....

Cuma satu jer yang tak bleh nak ubah...
pantang kuar umah...mesti kene beli mainan...
wajib....
yang nie memang susah nak ubah....
pernah sampai satu tahap dah atie ngan husband tak nak beli kan mainan
dia pujuk belikan mainan kotak kt dia....
alah...yang mcm ding dang tue....tapi bukan ding dang nie jenis apa ntah...
pastu bukan ada apa pun...ada lah ceklat sebijik...pastu mainan ntah pa per jer dalam tue...
50sen jer pun.....punyer lah nak mainan sangat kan......
bukan atie tak nak beli...kadang2 tue mainan yang dia mintak dah memang ada kt umah pun
membazir jer beli mainan yang sama kan....
harap besar skit nnti ubah lah....
kalau tak kopak la poket apak kau nak oiii....




Nie fizri kemarin....
baru dapat skuter...
dah lama dia mintak...atie jer yang tak nak beli....
biler terjumpa kt mydin.....ada plak gambar kegemaran dia si ben10
ha....nak la kan....
tgk harga....ok murah.......
full besi....tahan la skit kan....
ambik la satu....
anggap la hadiah hari jadi tahun lepas..
muahahahhaa...kejam betul mak kau nie nak...
memang befday fizri hari tue atie tak beli pa per...
sbb tak tau nak beli apa....kahsiannnn...
memang main tak ingt la malam tue...
hepi punyer pasal....
siap pakai helmet yang tak tahan tue.......
takut jatuh...."kalau jatuh nnti kepala berdarah" - fizri cakap....
sabar jer lah.....





wife yusri n ibu fizri...

Saturday, February 22, 2014

Kene lebih berhati2....

Alhamdulillah....
segalanya dah terjawab...
syukur pada Allah s.w.t........
lepas nie kene lebih berhati2....takut pisang berbuah 2 3 kali
jujur salah......tak jujur pun salah kan....

(kepada anon.......saya tak kacau hidup awak....so...awak jangan kacau hidup saya)


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, February 18, 2014

37 minggu sudehhhhh

Assalamualaikun....minggu nie atie dah masuk 37 minggu...
makin berdebor jer rasa....
kemarin check up.......alhamdulillah seme ok....
air ketuban kembali normal...
sebelum nie agak takut biler doc bgtau air ketuban sikit....
berkat doa suami semenyer kembali normal....
Biler dah hujung2 preggy nie....hidung pun makin nak kembang....
walaupun sebelum nie memang dah sedia kembang....
tapi biler hujung preggy nie makin kembang ok...
yang heran....kaki atie ok jer....
tak der bengkak apa pun....

Fizri dah makin terima kenyataan yg dia akan jadik abang....
dah kurang skit rasa sentap dia tue...
kalau tak asal cakap lepas nie tak bleh beli mainan kene beli baju baby....
muncung panjang sedepa....
ngajuk siap cakap " adik sedih.... "
tue takper lagi...
yang paling tak tahan dia pi citer kt pengasuh kata ibu abah tak sayang dia lagi...
alolololo....manjanya dia....

Penyakit malas nak update blog makin kurang...
skang dah rasa mcm bersemangat skit...
maklumlah...morning sickness dah kurang kan....
hehhehe.....

K lah uols.....nnti atie snap gambar preggy kali nie pastu atie tepek kt blog yer...
dengan harapan korang jangan terkejut plak.....
i membesar dengan jayanya ok....
muahhahahahah


wife yusri n ibu fizri...

nuffnang