Friday, November 21, 2014

Cuti skolah dah bermula uols.....

Yeay.....cuti skolah dah bermula.....
yang paling hepi dalam umah tue bukan fizri tapi en.yusri....
bermulanya cuti skolah...maka bermulalah jugak 
sesi merehatkan otak....
tiada kelas...tiada assigment....
takder buku nak semak...
tak payah nak hadap jem pepagi...
tak payah nak ngadap kertas soklan......
tue yang hepi semacam tue...
so boleh lah fokus ngan reno umah ngan bisness.....
kasi kencang gitu income....

Hari nie skolah fizri bt sambutan hari kanak2 ngan birthday untuk 
budak2 yang lahir pada julai hingga disember...
fizri opkos lah termasuk...dah kata lahir hujung tahun kan...
tapi tahun nie atie tak sempat nak sediakan kek untuk fizri
sian dia....sori yer sayang...next time k....
cuma sempat sediakan party pack jer....
nie pun gagah jugak waktu rehat kemarin 
berkumpulan gitu ramai2 gi serbu kedai borong....hahahahhah




Dan inilah hasilnya....
atie sediakan untuk 50 orang.....
fizri hepi biler kata semua nie untuk kawan2 kt skolah...
fizri memang mcm nie.....suka bersedekah...alhamdulillah.......
hari2 klau dia gi skolah....kalau ada coklat ker kopok kt umah yang dia suka...
dia akan bawak gi solah....bg kt member kamceng dia....
sama jugak lah kalau gi pasar malam...
nampak 2 3  orang pemintak sedekah...setiap orang tue jugaklah dia mintak duit kt atie nak bersedekah...
hope berkekalan sampai ke tua...
tak rugi kalau kiter suka bersedekah kan....


Sambil buh dalam plastik...
sambil bilang cukup ker tak....
tapi tuelah...lepas nombor 39 dia patah balik ke nombor 10...
mauhahahahha....




Gambar nie cikgu skolah dia wasap kt group tadika genius....
fizri kt skolah orang panggil dia adik....
budak umur 4 tahun pun panggil dia adik....
eh...lupa nak citer pasal hari konvokosyen kan...
ok...yang tue next entry k.....



Kek nie cikgu skolah yang sponsor khas untuk budak yang lahir bulan 7 hingga 12
eh....sikit jer eh.....
yang paling blur si fizri...muka mcm tak der perasaan....hahahha
ibu bapa pun dijemput jugak....
tapi tuelah kan kerja......nak ambik cuti sayang pulak...
sbb atie confirm kene cuti banyak bulan 12 nie....
pengasuh bercuti kan........huhuhuhu




Sedih pulak biler tgk gambar nie....
tgk anak berdikari sendiri...
selalu kt umah...atie akan suap...
sbb kalau makan sendiri....dia tak makan punyer....
kejap jer anak mak dah besar nyah....
no wonder lah hari tue mintak nak bersunat....
lepas nie terima menantu lah atie cik kak oi.......huhuhuhuhuhuhuhuu
tahun depan insyaallah atie hantar kt skolah nie lagi kot....
atie tak mintak pun pra........sbb kalau pra kt skolah husband....
takut lain citer pulak nnti kan.....
yerlah......satu skolah ngan abah sendiri kan......
takut perangai manja menjadi2....hehehehhehe.........
ok lah uols.....i babai dulu nie...hehhehehehheh

*ada pesanan penaja skit.....bbcream dah habis stok....tunggu dapat stok baru nnti atie kasi promot kaw2 eh...sesapa yang belum beli....better beli cepat...beli ngan atie eh....kata sayang atie....muahahhahhaa......yang nak jana pendapatan ngan prepaid pun bleh jer call atie...ambik no kt sidebar tepi tue yer...jangan malu2.....ok bye....*


wife yusri ibu fizri n airil

Tuesday, November 18, 2014

Saya sayang family saya....

Atie slalu mcm nie tau...
asal ada be kt nuffnang belambak...mulalah tak tau nak update apa...
padahal masa nie lah nak bt duit pun kan....
takper....rezeki ada dimana2...feeling alim sangat....hehhehe

Hari nie husband atie exam....
maka smalam pulun la dia study kan...
atie mcm biasa tido...hahahhaha...
mak tak tau nak tolong apa nyah....
mak tolong bagi semangat.....hope result kekal cemerlang...
doa dari seorang isteri gitu.....

Minggu nie last la kan skolah...pastu cuti....
husband atie dah cakap nak pulun kaw2 bisnes tunetalk tue....
alhamdulillah bonus masuk......
percayalah tak rugi kalau join bisnes nie...
kalau nak tau lagi lanjut....ambik no husband atie kt sbelah tue....
bbcream pulak...alhamdulillah berjalan mcm biasa....
cuma bt masuk skarang stok habis kt atie....
nnti dah dapat....kiter promote kaw2 lagi....hehehehehhe
banyak customer dalam penang atie cod jer....
yang pos pun ada.....rezeki.....moga berkat kan....aminnn



Walaupun sibuk berbisness
family tetap la keutamaan.....
balik umah.....walaupun henset manjang jer duk berbunyi...
tapi dengan anak tetap kene main....
airil perlukan perhatian lebih....sbb dia jenis yang manja....
nak berdukung...
marah kalau kiter tinggalkan dia sensorang....
ko nak masak ker...nak mandi ker.....tak bleh....kene 24 jam ngadap dia....
jadik bertabah lah yer anak ngadap mak ko yang busuk nie...
muahahhahahahhahah
menangis pulak bkn sikit.....skali dia tarik tone suara dia tue....
sampai tingkat 10 pun boleh dengar....
pastu kalau kiter pujuk......bt cemek2 bibir....
mcm kan sedih sangat....
tapi tak berenti nangis.....
sampailah kiter ambik dukung dia.....baru la dia nak gelak....
nasib la 
fizri plak banyak menyembang....
sembang pun dah macam orang tua2......
ahad hari tue ada konvo tadika dia....
naik tergelak tgk video fizri duk menari2....comel semenya.....
atie tak pi pun...husband atie sorang jer...
sbb kalau atie pi bawak airil sekali confirm berlaku huru hara nnti...
nnti atie update pasal konvo fizri yer....




Cuti skolah nie tak der plan nak kemana
hajat di hati nak balik kampung....
tapi telefon abah hari tue...
huisshh...musim hujan nie k.ngah...kang banjir naya...
hahahhah.....
ok...kiter tunggu perkembangan cuaca mcm mana....heheheh
ok lah uols...nak sambung keje nie.....
i try untuk update sekali sehari...i cuba yer uols...
bajet mcmkan ramai nau baca blog ko nie atie woi...
takper...konfiden level kene tinggi.....walaupun takder orang pun yang sudi baca blog picisan nie.....kehkehkehekehkeh




wife yusri ibu fizri n airil





Wednesday, November 12, 2014

Ragam dua beradik...

Bz nyer iols........penat sangat rasa badan nie...
kt opis....tp kt opis still bleh relax lagi...bz keje pun tapi masih ok........
opis nie apa yang penting skang mental kene kuat...
kalau mental tak kuat...memang akan berlaku perang dunia ketiga la 
hahahhahahaha....
atie tak pernah anggap serius...
atie anggap kes-kes kt opis nie celah gigi jer....
kalau takder watak sampingan mana best kan....
watak sampingan nie lah penceria keadaan orang kata....muahahhahaha

Balik umah handle anak....lagi semput uols....
anak mak yang no 2 tue si airil....
amboi skang nie dia.....
kalau marah larang dia...dia marah kiter balik...
ibu babap jgk kang...
marah bukan apa pun....dia sronok sangat nak masuk bilik air........bahaya kot....
bilik larang.....dia pusing badan dia mengadap kiter pastu membebel....hahahhahah
sabar jerlah....


Tue..tgk tue muka biler marah kiter.....
monyok jer.........
amboi dia tue.......
agak kiter bt tak layan....cemek2 bibir nak nangis....
skang dah pandai main ngan abang....
masa nie tgh main raksasa ngan ultraman...
yang jd ultraman opkos lah abang dia kan....
si adik pun dah tau watak dia raksasa....
buat lah suara mcm monster gitu....




Pandai mengusik abang....
ermmmm......mereka la penyeri atie....balik umah....
walau tension mcm mana pun ngan keje....tgk muka anak...mood hepi pun dtg....
sayang sangat kt diaorang nie...... :)



Si abang nie memang dah mcm abang2 sangat perangai nyer....
pagi kemarin tgh bersiap nak gi skolah....dia mintak nak bersunat......
biler tanya tau ker sunat tue mcm mana....
dia kata sunat tue potong kaki....hahahahhahahhah
kalau lah bersunat tue potong kaki nak....
memang laki2 muslim kt malaysia nie tak berkaki la nak oi.....




Bulan 12 nie pengasuh airil ngan fizri mintak cuti....
bukan sehari dua hari ok...
tapi sebulan.....
kalau ikutkan tue...memang atie tak susah hati lah sbb cuti skolah kan...
husband atie ada.......
walaupun hakikatnya cuti skolah nie husband atie nak all out pasal bisness tune talk dia tue...
eh...nak bgtau nie....
bisnes tunetalk dah masuk uols....ahamdulillah....
so...jangan lah tangguh2.....better join ngan atie bisnes nie...atie akan guide biar kiter sama2 merasa....gitu kekdahnya....ok stop kisah bisnes...
walaupun nak all out....husband atie bleh on jgk bisnes tue kalau fizri sorang 
sbb bleh jer bawak fizri gi memana......
sbb dah biasakan.....
tapi si airil tue pulak mcm mana.....
dah lah kalau nampak muka atie atau husband memang 
dia tak nak langsung susu botol....
nak susu badan jer...
kt umah pengasuh nak pulak minum botol....
mcm2 betul si kecik nie....so...biler pengasuh cuti....duduk pulak ngan husband....
apa yang dia nak hisap nnti........
naik susah hati la pulak kan....
takkan atie nak ambik cuti selama sebulan kot....
cuti mak dah tak cukup nyah.....
nak bawak ke opis....
fuhhhhh...ada jgk yang tak jadi bt keje nnti....
aduhhhh....naik pening mikirkan nie.....
takper....masih ada masa nie nak latih dia minum botol....
harap2 berjaya la nnti kan.....
dibuatnya dia tak nak
ambik cuti tanpa gaji la nampak gayanya....hahahhahah



wife yusri ibu fizri n airil




Wednesday, November 05, 2014

Pengalaman sendiri....

Alhamdulillah....baru diberi kesempatan untuk update blog....
lately nie agak bz....
hari nie curi2 masa skit untuk share ngan pembaca pasal #bbcream seqybeauty....
walaupun sebenarnya awal pagi lagi dah ada yang bt hati i terluka....sob..sob...sob....
tapi takper.....jangan disimpan dendam tue...nnti diri sendiri yang merana....
cuma ucap alhamdulillah...
seme nie dugaan orang kata...

Ok...stop pasal tue kiter sembang pasal bbcream eh...
atie seorang yang simple
simple maksud atie.....atie tak mekap...
nak gi opis ker...nak kuar jenjalan ngan family ker...ada event ker....
atie just apply...cream olay...pastu cream siang safi balqis...pastu bedak...
cukup....gincu ikut mood....kadang pakai kadang2 tak.....
memula pakai seme benda nie...nampak elok cantik...muka menawan lah kan...
tapi tak sampai stengah hari muka jadi berminyak........kusam....
kalau berdiri sbelah hantu kak limah pun orang tak dapat beza mana satu atie mana satu dia...
sbb sama jer....
sbb tue member atie pernah cakap..."kak tie nie muka biasa ker muka bangun tido ker...sama jer...takder beza".....nampak sangat memang selama nie i kak limah kan.....
muka atie mmg tak der sangat masalah jerawat.....
tapi blackhead...whitehead...minyak...banyak wei.....
muka atie mmg kn banyak renovate
tp takder lah renovate sampai kene operate bagai....hahahha...tue kt korea jer....
kt malaysia kiter renovate pakai mekap jer....hehehehh....

Dalam banyak2 produk yang dijual....
hati atie mcm tertarik jer ngan produk dari blogger sepet tue...
bbcream by seqybeauty....
yang bt tertarik tue....sbb sepet nie dulu seorang pharmacist....
so...dia mmg tau bahan2 yang selamat..bahan2 yang halal...bahan2 yang membahayakan....
sbb tue dulu kan pernah ada kes pasal paraben2 nie...
so dia pernah terangkan dari a to z kesan paraben dalam sesuatu produk....
lepas tue....tgk pulak testimoni dari sepet dan ahli keluarga dia....atie mcm 
eh....mcm menaraik tertarik ko mmg da boom la kan....
terus terpikat.....

Pastu baca pulak penerangan dari sepet pasal bbcream terus rasa mcm jatuh cinta dan rasa nak try....
jap eh...atie kopipes skit kebaikan dia.....


kredit to sepet 

Lagi satu.....maklumat nie atie dapat dari my bos sendiri aka sepet...hehhe
bbcream nie kalau korang nak tau....dia adalah waterbase.....so percayalah
kalau korang pakai...insyaallah percent nak nampak muka berminyak memang tipis
minyak takder...hanya kulit yang flawless jer yg tinggal...hehheheheh




Nie muka atie selepas diapply cream olay dan bbcream....
tak berminyak kan.....
nampak licin jer.....
atie tak pakai 360 punyer camera yer...
nie mmg betul2 original punyer.........
atie pernah tertipu ngan camera 360 nie...so takkan kiter nak menipu orang pulak kan....tak baik....


Up satu lagi gambar...
beserta ngan detail gitu....hahahahhahaha....
benda yang elok takkan lah kt nak senyap sorang2 kan...
kene la kongsi together2....
barulah sama2 cantik.....gitu......

Atie dah jadi agent.....
dan alhamdulillah dah jalan beberapa botol dah....
suka2.....
sesapa sini yang area penang.....atau luar kawasan penang pun boleh....
atie boleh jer hantar cod boleh pos pun boleh.........kalau cod tak bleh sbb jauh........pos pun atie  boleh....
demi mu bakal kastemer ku.....apa pun ku sanggup........(amboi ayat....hahahhaha)

Mesti ada yang tanya...apsal tak letak gambar before ngan after....
letak la baru kitaorang percaya....
bukan tak nak letak...tapi.....takut nnti biler letak....korang pulak pengsan...
mcm yang atie cakap lah....
atie tak guna 360...tak mekap....
bayangkan betapa horor nyer muka atie kan...
tapi takper....sbb nak yakinkan lagi kastemer atie up satu gambar....
tapi janji jangan terkejut.....
situasi gambar yang horor tue sama jer dalam 2 gambar kt atas....
dalam keadaan tengah hari......bersedia yer......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




opocot.....
pakej lengkap.....muka berminyak....dan kulit kusam....
ok bye....
tak sanggup nak tgk.....

sbelum lupa....
ada pesanan penaja skit.....

NAK BBCREAM CARI ATIE - 012 5696579
NAK CARI SIMCARD JANA PENDAPATAN CARI HUSBAND ATIE - 012 6915775

eh..termasuk iklan lain pulak....hahhahaha




wife yusri ibu fizri n airil

Monday, November 03, 2014

Saya bz nie...

Fuh....very the bz uols.......
kt umah cara kt umah....
kt opis citer lain pulak kan....
pastu urusan rumah baru lagi.....call tak brenti.....
tambah pulak tgh bt biz bbcream n tunetalk nie...
pergh.......naik pening kepala den nie ha....
tapi tak per....seme nie rezeki.....
alhamdulillah.....

Minggu lepas sepatutnya atie ke langkawi...
kene keje skit....
rasanya dalam opis nie....atie sorang jer yang tak kemana2...
yang lain seme dah pergi melancong....huhuhuhu....
nak bt mcm mana kan...komitmen banyak nau....
plan nak bawak sefamily pegi....tapi husband plak ada kelas....
takkan nak tinggal anak dgn husband kan.....
terpikir nak pergi bertiga jer ngan anak2....
tp mikirkan nnti akan ada adegan riuh rendah stok mcm kan bt konsert metalica...
so...baik tak yah.....
kang tak pepasal kene halau kuar dari hotel yer dak....
kalau ada husband lain citer.....bleh la backup.....
nak tinggal anak dgn husband kt umah pun masalah jgk...
hari sabtu ada kelas.....
takkan nak mintak tolong mami dia jagakan yer dak...
atie kalau boleh tak nak susahkan pengasuh hujung-hujung minggu....dia pun nak rehat jgk....
pastu nak bawak salah sorang pun tak bleh....kalau bwk fizri....airil pulak mcm mana...
dah lah breastfeed.....
kalau bawak adik....kesian plak kt abang.....sbb dah tau husband akan bz punyer...
last2 seme tak yah gi....duk umah...
tapi elok jgk lah atie tak jadik pi sbb malam jumaat tue....si airil ngan fizri sama naik demamnya.....
huhuhuhuhuhuu

Ok tak sempat nak review pasal bbcream lagi....
tunggu keadaan kembali tenang akan direview yer...
tapi apa yang boleh atie cakap....
mahveles ok krim nie....
tak sia2 beli dan tak sia2 jgk jadik agen....
oklah uols....
enjoy pic hari ahad kami....
bawak bebudak tgk pantai...
airil first time tgk laut....
tak pernah lagi bawak dia jalan2 pantai....
hehehehhe


Majoriti gambar airil seme nyer monyok....
apa yang ditensionnya tak tau la......
tue kaki tue....
kalau pakai kan kasut.....keje nak tarik jer...
buh stoking plak keje nak mengisap jer stokin tue....
last2 berkaki ayam lah ko nak....
masuk tempat beraircond baru ibu pakaikan stokin eh.....
cuba senyum cikit....
tgk mcm ibu....
senyum  jer....
hehehehe


Anak bujang saya......
yang nie memang jenis suka bergaya....
lepas mandi....baju suar pakai sendiri...
pastu ambik minyak rambut.....sikat......pakai bedak....
rambut ada stail tersendiri....
pacak2 ok.......baju suar pilih sendiri.....
kasut kene padan ngan baju atau suar....kalau tak padan tak nak pakai.....
itulah anak bujang saya.....


Adik?....
adik ok jer......
buat lah apa pun dia senyum jer....
yang nie pantang nampak ibu dia...
nak berdukung jer...
kalau mcm fizri dulu....masa baya2 nie....dia rapat ngan abah dia...
tapi yang nie memang ngan atie...
mgkn sbb bf kot kan....
hehehhehe

Oklah...ada masa nnti atie review pasal bbcream tue eh....
gambar pun tak sempat lg nk letak kt ig....sepet nak promote tue....
ampunkan i bos....hehehehhe




wife yusri ibu fizri n airil



Tuesday, October 28, 2014

Minggu exam si Fizri

Start kemarin fizri exam....
hahahahhaha.....
kalah budak skolah nie exam bagai.....
kalau di tanya berapa paper.....
jangan terkejut kalau atie bgtau lebih kurang 8 paper......
dah sama taraf exam spm zaman mak ko nak.....
jadiknya...start minggu lepas lagi dah start bt ulangkaji....

Fizri dia suka belajar....
bukan puji anak sendiri yer....tapi itulah fizri...
kalau datang mood dia nak belajar.....tak kisah la membaca ker...mengira ker...
mewarna ker....
dia akan kusyuk pastu cakap sorang2.....
cakap sorang2 tue means dia akan ulang balik ayat yang bapaknya ajar....
contoh mcm nie lah...

Apaknya : Ok....kalau tolak....fizri lukis bulat2.....kalau ada 5 bulat.....fizri lukis 5 bulat...
                 pastu tgk simbol.....kalau simbol + fizri lukis lagi bulat.....kalau simbol - fizri tak                      payah lukis tapi fizri pangkah jer...bla bla bla bla bla....

ayat seorang bapak ngajar anak dia matematik....
pastu biler suh fizri bt sendiri nnti abah dia cek....
akan dgr lah dia ulang balik ayat tue...
kalau 5 soalan 5 ulangan ayat lah yang kiter dgr....
atie kt sbelah nak tergelak....
sbb cara dia cakap tue siap ada nada....
nada mcm apaknya....
dah sebijik mcm mengejek pulak kan....
tapi.....dgn cara tue fizri bleh buat....
alhamdulillah....
membaca dia dah bleh........tapi masih bertatih lagi.......
biler apaknya cek balik latihan yang dia kene buat tue....pastu siap dapat bintang....
nampak muka fizri mcm hepi sangat....
tambah kalau dipuji lagi bertambah tambah tambah suka....
pastu mulalah duk cakap...."fizri suka sangat ibu belajar....fizri nak belajar lagi lah....fizri pandai kan ibu".....
hahahhahahah...
itulah fizri.......
hope berkekalan sampai dia besar......amin......

Atie bukan nak kata apalah kan....
zaman skang nie.......belajar makin susah kan....
biler atie tgk soalan exam budak tadika....
dah mcm taraf budak darjah 2 punya soalan....
no wonder lah biler husband bawak balik kertas soalan nak cek...
atie jadi terkejut.....sbb soalan dia makin lama memang susah........
budak skang kene banyak tgk berita.....baca surat khabar.....
sbb ayat2 skang nie banyak yang diupgrade.....contoh nyer siap siaga......
ada masuk kot dalam ujian budak skolah rendah....
tak mustahil satu hari nnti budak skolah rendah akan belajar add math......
nasib baik la i lahir tahun 84.....muahahahahhahahhaha


Tekun nau bt soalan....
disaat abang fizri tengah belajar....
nak tau tak apa si adik tgh buat?



Dia masuk dalam bilik....asalnya nak kacau apaknya semayang....
tapi ternampak bakul....terus duk heret bakul......
Airil dia buat keje senyap sunyi....
tak mcm abang dia.....abang dia dulu riuh...
so kiter akan tau apa yang dia buat kan...
tapi si airil nie....kiter kene skalu intai....
sbb biler duk diam jer....
lama2 nnti dia jadi lain.....mcm kes kt bawah nie lah....





Tak pasal2 dah termasuk dalam bakul
bleh pulak tue dia senyap jer tak bergerak...
lepas ambik gambar kt atas tadi atie kuar lah balik sambung tgk fizri bt latihan...
alih2 apaknya panggil tgk apa jadi kt airil...........
hahhahaah
sabar jer lah....



wife yusri ibu fizri n airil




Monday, October 27, 2014

Saya geram nie....

Kadang-kadang terpikir dalam hati nie...
nak buang terus akaun facebook.....
pertama sbb banyak nau pembohongan.....
pembohongan dari segi status.....ataupun pembohongan dari segi gambar.......
camera 360 punyer hal....heheheheh
kedua banyak nau tepung talam.....
dalam fb perangai lain....di luar perangai lain....
ketiga banyak nau benda yang tak sepatutnya orang share tapi dishare...
means berkenaan politik.....i is kurang suka ok........
keempat....terlampau banyak keyboard warrior.....
skali komen.....amboi......mcm kan dia jer betul dalam dunia nie....
orang lain semua salah...seme jahat.....
tapi sbb musabab yang atie rasa mcm nak kick kuar akaun fb adalah reason yang kelima nie.........
seme hal berkaitan kanak-kanak.........penderaan....
apa2 yang melibatkan kanak2...atie sensitif.....
melainkan kalau dishare benda yang kelakar....itu lain cerita....

Tadi bkk fb....ada orang share pasal budak2 di taska....
otomatik sedih...nangis....
terus teringat anak kt umah....
mungkin sbb atie seorang ibu so atie bleh rasa perasaan bilamana anak 
diperlakukan mcm binatang....
mak mana yang sanggup tahan biler tgk anak kene macam2....
budak kecik nie...
apa yang diaorang tau....
mereka dalam dunia mereka sendiri...
kiter yang dewasa nie kene lah berpikiran lojik skit....
apa lah salah budak tue.......mereka tak tau mana yang betul mana yang salah....
kalau tak jadi pa per takper....bayangkan kalau sampai patah riuk...
lebam sana sini...
dan paling dasyat meninggal....
yang paling bodoh skali....biler jadik benda mcm nie...biler tanya pada pihak yang bertanggungjawab.....sorang pun tak tau....
jawapan paing bangang skali kan....

Orang yang sesuka hati buat budak mcm nie slalunya tergolong dalam golongan yang psiko....
mungkin dia biasa kene dera....
ataupun dia memang tak suka budak2.....
sepatutnya sbelum ambik orang2 psiko nie bekerja dalam mana2 nursery....
ketua nursery tue kene buat ujian psiko dulu........
letak tekanan dekat dia....
kalau agak bleh handle baru lah ambik bekerja.....
letak tekanan nie bukan letak budak betul2..........
bagi jerlah apa2 kerja yang boleh sbb kan di stress.....
kalau dia pandai tangani stress dia tue......means dia bleh untuk bekerja dgn budak2....

Nak handle budak memang kene banyak sabar....
atie pun kalau bertiga jer ngan anak2 kt umah.....
memang boleh pengsan....
si abang nak itu ini....si adik tak bleh langsung berenggang ngan maknya....
terpaksa lah maknyer masak sambil mengendong anak kt sbelah.......
kalau letak dia kt bawah....walaupun atie ada tak sampai sejengkal jer ngan dia
tetap lah dia melalak mcm kan mak dia nie duk sebatu jauhnya.....
tapi..............apa lah budak2 nie tahu......
kiter cakap lah apa pun.........yang dia tau.....saya nak...saya nak jugak ibu saya....gituuuu
dah kalau budak tue ngamuk....ko gi pukul lagi....budak tue akan diam ker??????
ngamuk lagi adalah.......dasar psiko.............
dia ingt dia pukul budak tue.......budak tue akan diam.....
meh sini nak bagi penendang skali....baru paham bahasa kot.......
dasar psiko kan....memang perangai tak masuk akal.....

Atie satu jer kalau tertengok video2 penderaan nie....
atie slalu doa banyak2....biar nnti dia pulak yang rasa mcm mana kene pukul.....
macam mana kene paksa makan....
macam mana rasa kene ketuk kepala.....
doa banyak2 biar termakbul doa kita..........
akta kanak2 pun kiter kene ubah.....
sesapa yang didapati bersalah mengakibatkan malapetaka pada kanak2.....
hukuman sebat 50 kali......baru dia tahu langit tue tinggi ker rendah......huh..........

Marah betul atie hari nie.....
sebak rasa dada nie.....





Airil........
apa lah budak besar nie tahu.....
kalau dia tahu benda tue tak bleh makan....dia tak kan makan....
pasal tak tau lah pantang jumpa benda apa kt lantai terus nak masuk mulut.....
kiter sebagai manusia yang dah matang....berakal....
kene lah pantau...didik....ajar anak dengan cara yang betul....
bukan dengan cara bantai membantai.....
moga terbit penyesalan pada seme kaki pukul budak di Malaysia nie....
Aminnnnn........




wife yusri ibu fizri n airil











nuffnang