Tuesday, October 28, 2014

Minggu exam si Fizri

Start kemarin fizri exam....
hahahahhaha.....
kalah budak skolah nie exam bagai.....
kalau di tanya berapa paper.....
jangan terkejut kalau atie bgtau lebih kurang 8 paper......
dah sama taraf exam spm zaman mak ko nak.....
jadiknya...start minggu lepas lagi dah start bt ulangkaji....

Fizri dia suka belajar....
bukan puji anak sendiri yer....tapi itulah fizri...
kalau datang mood dia nak belajar.....tak kisah la membaca ker...mengira ker...
mewarna ker....
dia akan kusyuk pastu cakap sorang2.....
cakap sorang2 tue means dia akan ulang balik ayat yang bapaknya ajar....
contoh mcm nie lah...

Apaknya : Ok....kalau tolak....fizri lukis bulat2.....kalau ada 5 bulat.....fizri lukis 5 bulat...
                 pastu tgk simbol.....kalau simbol + fizri lukis lagi bulat.....kalau simbol - fizri tak                      payah lukis tapi fizri pangkah jer...bla bla bla bla bla....

ayat seorang bapak ngajar anak dia matematik....
pastu biler suh fizri bt sendiri nnti abah dia cek....
akan dgr lah dia ulang balik ayat tue...
kalau 5 soalan 5 ulangan ayat lah yang kiter dgr....
atie kt sbelah nak tergelak....
sbb cara dia cakap tue siap ada nada....
nada mcm apaknya....
dah sebijik mcm mengejek pulak kan....
tapi.....dgn cara tue fizri bleh buat....
alhamdulillah....
membaca dia dah bleh........tapi masih bertatih lagi.......
biler apaknya cek balik latihan yang dia kene buat tue....pastu siap dapat bintang....
nampak muka fizri mcm hepi sangat....
tambah kalau dipuji lagi bertambah tambah tambah suka....
pastu mulalah duk cakap...."fizri suka sangat ibu belajar....fizri nak belajar lagi lah....fizri pandai kan ibu".....
hahahhahahah...
itulah fizri.......
hope berkekalan sampai dia besar......amin......

Atie bukan nak kata apalah kan....
zaman skang nie.......belajar makin susah kan....
biler atie tgk soalan exam budak tadika....
dah mcm taraf budak darjah 2 punya soalan....
no wonder lah biler husband bawak balik kertas soalan nak cek...
atie jadi terkejut.....sbb soalan dia makin lama memang susah........
budak skang kene banyak tgk berita.....baca surat khabar.....
sbb ayat2 skang nie banyak yang diupgrade.....contoh nyer siap siaga......
ada masuk kot dalam ujian budak skolah rendah....
tak mustahil satu hari nnti budak skolah rendah akan belajar add math......
nasib baik la i lahir tahun 84.....muahahahahhahahhaha


Tekun nau bt soalan....
disaat abang fizri tengah belajar....
nak tau tak apa si adik tgh buat?



Dia masuk dalam bilik....asalnya nak kacau apaknya semayang....
tapi ternampak bakul....terus duk heret bakul......
Airil dia buat keje senyap sunyi....
tak mcm abang dia.....abang dia dulu riuh...
so kiter akan tau apa yang dia buat kan...
tapi si airil nie....kiter kene skalu intai....
sbb biler duk diam jer....
lama2 nnti dia jadi lain.....mcm kes kt bawah nie lah....





Tak pasal2 dah termasuk dalam bakul
bleh pulak tue dia senyap jer tak bergerak...
lepas ambik gambar kt atas tadi atie kuar lah balik sambung tgk fizri bt latihan...
alih2 apaknya panggil tgk apa jadi kt airil...........
hahhahaah
sabar jer lah....



wife yusri ibu fizri n airil




Monday, October 27, 2014

Saya geram nie....

Kadang-kadang terpikir dalam hati nie...
nak buang terus akaun facebook.....
pertama sbb banyak nau pembohongan.....
pembohongan dari segi status.....ataupun pembohongan dari segi gambar.......
camera 360 punyer hal....heheheheh
kedua banyak nau tepung talam.....
dalam fb perangai lain....di luar perangai lain....
ketiga banyak nau benda yang tak sepatutnya orang share tapi dishare...
means berkenaan politik.....i is kurang suka ok........
keempat....terlampau banyak keyboard warrior.....
skali komen.....amboi......mcm kan dia jer betul dalam dunia nie....
orang lain semua salah...seme jahat.....
tapi sbb musabab yang atie rasa mcm nak kick kuar akaun fb adalah reason yang kelima nie.........
seme hal berkaitan kanak-kanak.........penderaan....
apa2 yang melibatkan kanak2...atie sensitif.....
melainkan kalau dishare benda yang kelakar....itu lain cerita....

Tadi bkk fb....ada orang share pasal budak2 di taska....
otomatik sedih...nangis....
terus teringat anak kt umah....
mungkin sbb atie seorang ibu so atie bleh rasa perasaan bilamana anak 
diperlakukan mcm binatang....
mak mana yang sanggup tahan biler tgk anak kene macam2....
budak kecik nie...
apa yang diaorang tau....
mereka dalam dunia mereka sendiri...
kiter yang dewasa nie kene lah berpikiran lojik skit....
apa lah salah budak tue.......mereka tak tau mana yang betul mana yang salah....
kalau tak jadi pa per takper....bayangkan kalau sampai patah riuk...
lebam sana sini...
dan paling dasyat meninggal....
yang paling bodoh skali....biler jadik benda mcm nie...biler tanya pada pihak yang bertanggungjawab.....sorang pun tak tau....
jawapan paing bangang skali kan....

Orang yang sesuka hati buat budak mcm nie slalunya tergolong dalam golongan yang psiko....
mungkin dia biasa kene dera....
ataupun dia memang tak suka budak2.....
sepatutnya sbelum ambik orang2 psiko nie bekerja dalam mana2 nursery....
ketua nursery tue kene buat ujian psiko dulu........
letak tekanan dekat dia....
kalau agak bleh handle baru lah ambik bekerja.....
letak tekanan nie bukan letak budak betul2..........
bagi jerlah apa2 kerja yang boleh sbb kan di stress.....
kalau dia pandai tangani stress dia tue......means dia bleh untuk bekerja dgn budak2....

Nak handle budak memang kene banyak sabar....
atie pun kalau bertiga jer ngan anak2 kt umah.....
memang boleh pengsan....
si abang nak itu ini....si adik tak bleh langsung berenggang ngan maknya....
terpaksa lah maknyer masak sambil mengendong anak kt sbelah.......
kalau letak dia kt bawah....walaupun atie ada tak sampai sejengkal jer ngan dia
tetap lah dia melalak mcm kan mak dia nie duk sebatu jauhnya.....
tapi..............apa lah budak2 nie tahu......
kiter cakap lah apa pun.........yang dia tau.....saya nak...saya nak jugak ibu saya....gituuuu
dah kalau budak tue ngamuk....ko gi pukul lagi....budak tue akan diam ker??????
ngamuk lagi adalah.......dasar psiko.............
dia ingt dia pukul budak tue.......budak tue akan diam.....
meh sini nak bagi penendang skali....baru paham bahasa kot.......
dasar psiko kan....memang perangai tak masuk akal.....

Atie satu jer kalau tertengok video2 penderaan nie....
atie slalu doa banyak2....biar nnti dia pulak yang rasa mcm mana kene pukul.....
macam mana kene paksa makan....
macam mana rasa kene ketuk kepala.....
doa banyak2 biar termakbul doa kita..........
akta kanak2 pun kiter kene ubah.....
sesapa yang didapati bersalah mengakibatkan malapetaka pada kanak2.....
hukuman sebat 50 kali......baru dia tahu langit tue tinggi ker rendah......huh..........

Marah betul atie hari nie.....
sebak rasa dada nie.....





Airil........
apa lah budak besar nie tahu.....
kalau dia tahu benda tue tak bleh makan....dia tak kan makan....
pasal tak tau lah pantang jumpa benda apa kt lantai terus nak masuk mulut.....
kiter sebagai manusia yang dah matang....berakal....
kene lah pantau...didik....ajar anak dengan cara yang betul....
bukan dengan cara bantai membantai.....
moga terbit penyesalan pada seme kaki pukul budak di Malaysia nie....
Aminnnnn........




wife yusri ibu fizri n airil











Friday, October 24, 2014

Fizri dan Airil

Ye....hr nie dah jumaat....
esok cuti....best nyer duk umah....
relax2kan mata dari ngadap pc.....
duk umah ngadap budak mata bulat ngan budak mulut tebal...
hahahhahahhahhah....
suka nau kalau ngata kt anak tuh.....
tgk lah baka sapa kan.....
muahahahahahahah..........


Airil...si budak mata bulat.....
skang nie suka nau berdukung......
letak jer....menangis sekuat hati....
tak suka orang tinggalkan sorang2....nak kene ada orang sama....
ngadap dia main......
mcm tue kalu.....kuali belanga seme tak berasap lah anak oi......
semalam lagi lah....
ambik dari umah mami.....si abang fizri kuar jap main ngan kawan....
si apaknya tak balik lagi....
atie letak kejap jer kt hall bagi mainan barang satu dua....
bontot tak cecah lagi lantai...dibantai nya menangis mcm kene dera kekdahnya....
pastu cebik2 tgk kiter....bt muka kesian....
tapi tuelah...malang betul nasib dia sbb mak nyer hati kebal....tinggalkan kejap...pastu lari2 gi dapur nak kuarkan sotong.....
seminit pun tak sampai tau......maklumlah rumah kecik jer kan...
lagi kebal hati atie...lagi kuat dia menangis tak berair mata....
nangis ngada orang panggil......sabar jerlah.....





Airil memang dah lama aim nak ambik mainan dalam lemari tue....
tapi masih tak pandai nak bukak pintu almari....
so hari2 memang keje nyer ngadap jer lemari sambil pikir mcm mana lah nak bukak...
hahahhahah
bontot yang tak tahan tue.....




Cinta hati saya.....
si abang fizri suka cium sayang si adik.....
suka hiburkan adik dia nyanyi lagu labah2.......
si adik pun nampak jer abang dia....sengih sampai ke telinga
hepi kan biler tgk anak hepi........
hehehheheh






wife yusri ibu fizri n airil...

Tuesday, October 21, 2014

Relax2 jer dulu....

Oh myyyyyy...................
bz nyer saya...sampai kan nak menjengah tgk blog pun tak sempat.....
wakakakakkakakak.....
menjak tukar unit nie......kerja mak pun hundred pesen berubah......
alhamdulillah....diberi kesempatan untuk belajar benda baru....
atie sendiri yang mintak untuk tukar unit....
4 tahun bergelumang dengan lesen....
jemu kot.....
serius paling tak paham macam mana bleh ada manusia yang statik buat satu-satu kerja
tue untuk tempoh yang lama.....
tak termuntah ker????
atie sampai dah satu tahap....
tgk lesen pun nak termuntah....hahahahhaha.
atie dah boring biler asal nak cuti hati tak tenteram....
asal cuti lama pastu nak naik keje rasa menyampah...
sbb tau ada banyak keje yang menimbun atas meja....
so.....elok sangat la atie mintak tukar...
nak tukar jabatan lambat nau prosesnya kan...
so kiter tukar unit dulu....
kurang2 bleh blajar benda baru.......
so far selama bekerja kt jabatan nie...
atie hepi jer.......
balik umah mengada muka anak2....bertambah lah hepi....
dalam keje nie.....
kita jangan sesekali ada rasa menyampah....
kiter kene hepi jer bt keje....
walaupun dalam hati membara jer rasa.....
rasa mcm nak meletup hati nie tahan marah....
tapi kiter chill2 jer.......hahahhahahahahah....
atie pernah ada perasaan nak marah.....
geram...menyampah...meluat.....
tapi end up....tak kemana pun rasa tue.....
makin lama rasa mcm tue....kiter yang sakit.....
so....better perasaan tue kiter tukar kepada rasa hepi....

Atie ada sorang member nie........
keje nyer hari2 merungut kt fb.....stress la.....tak suka la....
benci la.......lagi dilayan perasaan tue....
lagi bertambah stress lah kiter....percayalah....
sampaikan biler kiter hari2 mengadap status dia rasa mcm menyampah pulak....
cuba kalau kiter rasa menyampah dengan keje tue....
kiter jangan buat untuk tempoh sehari 2.....
kiter relax2 dulu....ambik masa.....tgk sikit2....percayalah....
lama2........keje yang paling kiter menyampah....
akan jadi satu keje yang paling kiter hepi nak buat....
sbb apa?....sbb kiter dah tau mcm mana nak handle....
masa memula atie kene duk lesen....
hanya Allah swt jer yang tahu hati atie....
hari2 balik dalam keadaan stress...benci....menyesal mintak tukar......
sampaikan biler customer datang jer rasa mcm nak nyorok bawah meja....
tapi.......itu masa mula2 kene hadap keje baru....
biler dah lama2.......tgk customer pun dah bleh bt melawak....bergurau pulakkkkk.....hahhahahahhahahah
hidup nie kalau takder cabaran tak best ok....
biler ada cabaran....masalah....baru lah kehidupa berwarna-warni gitu.....
bayangkan kalau hidup korang hari statik jer....bangun...keje...balik...tido......urhhhh......
boring kot.....
bagi lah ada masalah sikit2...baru best.......
pandai nau nasihatkan orang kan....
tunggu lah masalah sebesar alam datang....baru lah tercirit atie masa tue....
wakakakakakakkak
ok lah uols....sambung bt keje pulak....
atie cuba nak selesailan  2 3 masalah nie.....
bt sementara nie....kiter redah jer seme....
kalau salah kiter bt layan....
apa nak takut.......
hahahahhahahaha





wife yusri n ibu fizri n airil...

Monday, October 13, 2014

Kiter demam nie....

Kiter nak ngadu nie....
huhuhu....atie demam lagi....
seme nyer bermula hari jumaat hari tue....
badan dah rasa lain macam...pastu tekak rasa perit...
telan air liur sampai nak terkeluar bijik mata sakit punyer pasal....hahahah
jumaat tue dah start selesema.....bersin sampai nak tercabut hidung.....
nasib baik balik husband ambik...
kalau kene drive mau tengah malam baru sampai.....
menggigil kot.......

Balik umah.....mummy bagitau airil pun demam...
shabas betei shabas......sehati sejiwa gitu...
yang tak demam hanya fizri jer....
sbenarnya husband atie start demam dulu....
berjangkit ngan atie dan airil......berdoa jer dalam hati jangan lah fizri berjangkit....
hari sabtu tue...husband ada kelas...
tinggal la bertiga atie ngan anak2...
memang cabaran betul....
dengan badan menggigil...airil plak merengek....dukung dia rasa mcm nak pengsan jer...
nasib baik la fizri memahami....
layan diri sendiri....nak makan cari sendiri kt dapur...
biler atie tanya nak nasi tak....."takper ibu...abang kenyang".....
skali biler apaknya nyer balik.....
terus mintak nasi....
kesian nyer lahai....
dia tau ibu dia tak der tenaga kot tue yang tak mintak mcm2 tue....
dengan adik dia buat perangai...rasa mcm nak meletup kepala.....
tapi airil dah kurang dah suhu panas nyer....
suhu atie jer yang tak turun2......
makan minum apa pun tak.......
tak der selera.....
minum air pun masyaallah tak sedapnya.....
satu hari suntuk tak makan....
sampai berat turun 3 kilo.....tang nie i suka....kihkihkihkihkihkhikhih

Hari nie kalau ikutkan kepala still ting tong lagi....tekak dah ok....
selsema yilek....cuma batuk jer menjelma....
makan langsung tak....
cuma air 100plus jer yang bleh lalu kt tekak nie....
yang lain semenyer tak lepas tapisan........
harap2 cepat lah sembuh......kembalikanlah nikmat makan.....
kesian airil.....nak menyusu pun tak puas......huhhuhuhuhuhuhuhuu

Eh nie nak bagitau nie....
pertama kali sepanjang atie berblog nie....
atie dapat BE sebanyak nie....



Terharunya.....
walaupun blog atie nie kategori blog suram bulan mengambang penuh....
tapi tetap nuffnang sudi bagi be....
nak kene rajin update nie baru mencanak naik earning.....
slama nie kalau dapat be.....atie buat tak tau jer......
sbb tak der masa sangat nak mengupdate....
tapi kali nie kene selalu merajinkan diri....
barulah datang hasilnya.....
entah biler lah atie dapat rasa sponsored post....sob...sob...
hehehheheh

k lah uols.....kene kurangkan menaip....nak simpan tenaga skit....
dah la tak makan kan....kang ada jugak yang pengsan kang....


wife yusri ibu fizri n airil






Friday, October 10, 2014

Entry asal boleh....

Ohhhemmmmgeee......
tak selesanya.....hidung berair...tekak perit...
simptom nak demam nie....harap jangan lah demam....
kesian bebudak kt umah nnti...
nie tak lain tak bukan berjangkit ngan husband la nie....
takper...pasrah.....sakit itu penghapus dosa.....
heheheh

Tadi belek2 folder...terjumpa gambar2 makanan yang atie masak....



Atie sekarang nie kerap bawak bekal...
sbb malam sebelum tue walaupun balik keje atie masak....
atie tak makan.....nak elak makan malam kan.....kata nak kurus....
tue yang kene jgk bawak pagi tue....kalau tak rugi la masak sedap2 tapi tak makan...
masalahnya....sedap sangat ker ko masak nie bedah....
hahahhah
yang belah kiri tue makanan airil.....heheheh
bubur sama taraf ngan mcd....wakakakakakakakakakkaka.........perasan sangat....





Masak lemak cili api ketam
dalam peti ais ada 7 ekor lagi ketam yang tak masak...
seme nyer ehsan dari mak mentua..........
hehehehehehe




Lagi satu bekal gi opis....
bekas yang tudung biru tue....atie buat puri epal untuk fizri....
lepas dia makan puri epal tue terus cirit sampai melecet bontot....
kesian sangat....
maaf kan ibu sayang...huhuhuhuuhuh

Sebenarnya banyak lagi bekal yang atie bawak gi opis....
tapi lupa nak snap gambar....
maklumlah kelam kelibut pepagi nak menyiapkan semenyer....
nie pun nasib baik fizri tak nak bawak bekal...
tak macho katanya......tunggu la masuk darjah 1 nnti
akan atie paksa dia bawak bekal....
giler teringin nak buat bento anak...
mesti fizri suka......mak nyer beribu kali suka...maklumlah dulu masa skolah 
mana ada bento membento nie....
bekal biasa jer.....takder nyer nak deko2.....
sbb tue tak suka makan bekal dulu...eh.....hahahhahahah





wife yusri n ibu fizri

Tuesday, October 07, 2014

Raya?...biasa jer...

Eh korang masih cuti eh...
atie dah keje...
buat apa cuti lelama....
bukan balik terengganu pun...hahahhaha
eh...marah nampak....
saper marah?
tak marah lah...nasihat....heheheheh

Sepatutnya raya nie turn balik terengganu...
tapi tuelah...skolah tak cuti lama....
pastu kalau balik pun...hari sabtu...confirm jem kan...
kalau balik jumaat malam....dengan anak kecik...memang tak lah...
takut atie....pengalaman balik kampung time malam masa fizri kecik pun dah cukup 
cuak biler teringat balik....
tetiba jer dia bleh bersuara...."ibu..apa tue kt pokok...."...
padahal tak der pa per pun.....apa yang dia nampak pun tak tau lah...
kalau balik sabtu pagi sampai petang....letih....
ahad raya....isnin nak kene balik....sbb selasa dah start skolah...
uh....memang tak lah...letih kot.....
atie boleh lah cuti...husband jer agak susah skit...
cuti ada 7 hari jer setahun...
masa atie bersalin hari tue.....dah banyak dia ambik....susah lah skit kan....
harap orang faham....

Raya kt kedah...biasalah....sama jer....
balik semayang raya....terbongkang depan tv.....
pakai jer baju raya....tapi tak kemana...
hahhahahah
sempoi giler....
lain lah kalau raya kt terengganu...

best.....hehehehh.......
ok lah uols....nnti kiter chit chat lagi k....


wife yusri n ibu fizri...

Thursday, October 02, 2014

Memang surprise

Hari nie....alhamdulillah...genap umur atie yang ke-30
tak sorok umur nie.....ini yang betul....
rasa bangga pulak biler dah masuk 30....hahahahhah
padahal makin tua....
tak sedar diri tau....hahahhah

Kali nie punyer birthday agak special skit....
special sbb en.yusri dah pandai bt surprise....hahahha
memang betul2 punyer surprise....
percayalah yang selama atie kahwin ngan en.yusri
belum pernah lagi atie dapat surprise dari en.yusri...
kiranya nie first time.....
yang paling kerap bt surprise adalah atie...
lagi seminggu nak befday en.yusri atie akan plan awal lah nak bt mcm mana kan..........
cuma tahun nie jer tak buat...
sbb ntahlah...nak kata lupa tak....nak kata bz pun tak....
agaknya merajuk kot waktu tue...wakakakakak....tue yang tak bt surprise tue....





Masuk keter awal pagi tadi...heran la plastik apa kt gear tue kan...
rasanya smalam tak der sampah pa per....
kejam nau barang baik dikatakan sampah....
disebabkan hari nie agak kelam kabut
so...atie ambik...letak kt seat sebelah....
biler brenti kt trafik lite baru atie bkk tgk benda apa dalam plastik tue...


Skali kau....
en.yusri hadiahkan henset....
terkejut + terharu + sedih
tak sangka en.yusri belikan henset....
henset atie masih ok lagi.....masih bleh wasap...call...mesage dah kira ok sangat dah....
atie bukan yang terlampau ikut peredaran sangat....
kalau henset 3310 masih bleh guna
atie tak malu tak segan nak gunakan.....
hidup kene berjimat maaaa.......
disaat baru start bayaran ansuran rumah....
dia masih sudi hadiahkan kt binik die nie hadiah....


Dan yang paling tacing skali kata2 nie....
huhuhuhuhu.....
ibu pun sayang korang ketat2 tau....
atie pun apalagi...
terus call en.yusri....
sambil cakap...sambil gelak...sambil nangis...
mak terharu nyahhh........
huhuhuhuhuhuhuhu..........
sebagai menghargai hadiah nie....
balik nnti dah janji pada diri sendiri nak masak sedap2 kasik en.yusri makan...
(nampak sangat sbelum nie masak tak pernah sedap kan)....hahhahahahah

k lah uols.....babai dulu eh.....





wife yusri ibu fizri n airil





Tuesday, September 30, 2014

Airil dan Eczema

Anak saya 2......hahhaha...(mcm lah orang kisah kan)
ok....anak atie baru masuk 2.....yang sulung fizri....si adik airil...
kedua2nyer berbeza
si abang mcm tue...si adik mcm nie...
memang lah kan....tak kan semenyer nak sama yer dak....
lain2 perangai baru lah happening skit umah orang kata...
fizri masa kecik ada masalah kulit skit....
kulit dia tak sekata....memang minor sangat masalah nyer...
tapi sebagai ibu kiter nie jadik risau...kesian....
tapi biler besar2....makin lama makin dah sekata....
fizri memang putih.......
sejak lahir sampailah skarang...
tak tau lah ikut sapa....
sbb atie ngan en.yusri kategori bulan mengambang.....wakakakakkaakkkak
kalau fizri main panas takder lah nampak nau terbakarnya....
tapi tak boleh cakap jugak....tgk lah masuk skolah nnti...
sikit sebanyak akan malap jugak...
hahahhahahahha


Si airil pulak......
masa lahir gelap skit daripada abang....
muka sebijik abang....
kening tak sama ngan abang.....dia lebat sikit...
mulut pun takder lah tebal sangat......hehehheh
tapi.......
airil ada eczema.....
masa dalam pantang....tak ketara sangat keeczemaan dia tue...
start 4 bulan.....kulit airil makin lama mcm makin kering....
memula tue atie ingtkan dia tak bleh kene sejuk sangat...
sbb atie sendiri.....kalau terlampau sejuk kulit mcm kering.....
tapi makin lama....dia jadi mcm pecah dan merah...
kesian sangat....
tapi airil tak gatal....tak derlah mcm merengek jer kan....
bawak gi klinik pakar kulit kt penang nie......
and yup.....eczema....tapi tak kronik sangat...kategori eczema manja-manja
hahaha...ada ker istilah tue....






Step pertama lepas dapat tau kulit airil agak lain dari yang lain...
atie try tukar produk mandian dia....
kalau sebelum nie johnson...pastu tukar anakku...
dua2 tak leh jalan...makin teruk kulit airil.....
atie gi farmasi....tanya kt dia yang mana satu sesuai untuk kuli eczema...
and dia suggest kt atie produk Ezerra......lagi satu Cetaphil.....
tapi dia kata yang nie lagi bagus....
so kiter kasi angkat satu....
kiter test....hahahahah........
nak angkut dua nak bagi kt mummy dia skali risau takut tak sesuai plak kan...
dah lah mahal....kecik jer dua puluh lima hengget..........
takper...demi anak....hehehehhe......
bedak atie tak pakai langsung.....losyen jer atie still pakai anakku....
Ezerra nie pun ada gak losyen nyer....tapi mahal.....mak tak mampu nyah....
kiter pakai losyen ankku jer....tgk hasil dia mcm mana kan....
and alhamdulillah...belum habis sebotol memang kulit airil makin elok.....
makin elok bukan elok......masih ada kesan eczema dia.....
mcm mana nak cakap yer....ada jgk lah pecah2 tue..cuma tak merah jer....

Dekat pengasuh pun atie bgtau yang airil ada eczema...
alhamdulillah pengasuh untuk anak2 atie nie atie dapat yang memang ok sesangat...
dia tau jer airil ada eczema....terus dia mintak 
satu minyak gamat nie kt menantu dia...
minyak gamat nie bukan yang mcm biasa tue....
dia dari sarawak....
orang pedalaman sarawak yang buat....
mummy airil sapu mcm losyen...
makin lama...kulit airil makin ok....
retak dah takder.....merah pun dah takder.....
syukur.....
kalau tak....tgk muka ngan kaki airil pun atie nak nangis....
cuba uols google pic penyakit eczema...
ha...mcm tue lah lebih kurang......
kalau tak dirawat mungkin makin teruk

Atie paling ingt satu ayat doktor nie...
"masalah masyarakat kiter nie....satu jer...nak anak putih...tapi diaorang tak tau yang sebenarnya anak yang dilahirkan putih ada potensi besar untuk dapat masalah kulit......jadik...better mak pak harapkan anak gelap sikit...jangan putih sangat....mcm puan lah.....kan masalah tue...."
tak tau nak gelak ker nak sedih.....
mana lah nak tau kan dapat anak putih ker anak gelap....kalau tgk genetik memang atie ngan en.yusri kategori bulan mengambang mcm atie cakap tadi tue....hahahahahha
tapi tak sangka anak kuar putih....tak kisah masa pregnant tue....
janji kuar sihat walafiat....dah cukup syukur dah......
apadaaaa doktor.....jeles la tu ngan i......





Cinta hati saya......




wife yusri ibu fizri n airil



Friday, September 26, 2014

Cuba berbisnes....

Assalamualaikum....
alhamdulillah di pagi jumaat yang mulia nie.....
atie baru tergerak hati dan tergerak minda (ada ker ayat nie)
nak share ngan uols-uols seme bisnes yang atie ngan husband tengah buat skarang...
benda nie dah lama kami buat....
cuma tak berapa komersial sangat....
and alhamdulillah dah terjual beberapa unit.....
kiranya kalau baby tue dah step merangkak la....
kalau agak dah berjaya baru lah bleh masuk step berjalan...
gituuu....

Husband atie memang minat berniaga....
kami pernah berniaga losyen fellina...
produk penjagaan muka...
kerongsang...butang baju melayu...
minyak wangi.....
seme kami pernah buat....
tapi nak fokus tue agak susah....sbb husband makin bizi....
kalau kt skolah memang bizi dengan aktiviti mengajar....
kami ada sorang akak nie....kiranya mcm kaki kami lah...
dia akan bawak barang2 tue untuk dia jual kt kilang2.....
cuma biler dah masing2 bizi nie....so agak terhad skit nak pi ambik stok....
akak nie pun banyak kali duk tanya biler bleh dia start jual balik...
tapi tuelah nampaknya terkubur mcm tue lah gayanya....
tapi......
minat berniaga tetap ada....
so....dengan ini...atie nak war-warkan yang atie ngan husband
telah join bisnes simcard......simcard TUNETALK.....
dalam radio dah ada iklan....so....jangan ragu2......
mcm2 faedah kiter dapat kalau tukar ke simcard tunetalk nie...
dia lain dari biasa.......
jap atie scan brosur dia yer....




Kalau sesapa berminat nak tau lebih lanjut....
bleh wasap...call...atie sendiri 0125696579
atau husband atie wasap call 0126915775
seme sbb sbb tune talk ok........
jangan nak ngorat laki mak plak....
sbb dia dah tua.....
dah 30 pun....anak dah dua......muahahahhahahahahahahah (ko ingt laki ko hensem?????)

stakat yang atie guna simpack nie line dia memang superb...
bukan nak katalah kan,.....
rumah atie kt bayan lepas tue....line memang agak kelaut skit....
orang kata sbb dkt ngan airport...
tapi lepas atie guna nombor nie....
line full.....
pastu kalau topup.....dapat plak duit tambahan....
ha..saper tak nak kan....
masa mula2 husband bt bisnes nie atie mcm ragu2 jgk lah...
sampai lah radio era kuarkan iklan tunetalk nie.....
so...seme benefit tue memang betul ok....hehheheheheheh
so..korang nak tunggu apa lagi.....
meh wasap atie meh.....
nak wasap laki i pun bleh.....hihiiiiihihi......i acah jer tadi tue....

Tak nak tukar no lain....
saper suh tukar?....
nak pakai no yang sama pun boleh...
kiter tukar line jer....








I love TUNETALK...


Tetiba hari nie tgk blog orang lain....
ramai pulak duk kempen bisnes masing2 kan...
bagus2.....bangsa melayu dah berubah.....
sampai biler kiter nak berada di tempat yang sama kan...
kiter semua perlukan perubahan.....
atie kt opis nie pun dah berubah....
berubah unit....
itu nnti kiter citer lain yer.....hehehhehehe
ok uols....kalau berminat jangan lupa calling2 i yer....







wife yusri n ibu fizri...

nuffnang