Monday, March 10, 2014

Saya yang terkini

Assalamualaikum
kalau ikut kan hari nie tarikh due atie...
tapi mcm kes fizri jgk.....bb overdue...
mungkin syok la kot duk dalam perut lama2....
makan sedap2 kan....kang kuar nnti kene minum susu jer...
kihkihkihkih.....

Tgk esok la mcm mana...esok atie kene gi spital bersalin..
kalau seme normal....doktor suh balik dulu...maka balik berehat kt umah la...
tapi kalau doktor suh masuk wad....maka atie serah diri la kt wad esok...
heheheheh...
hope semenyer berjalan lancar...
tidur banyak terganggu skang nie...kejap kang terjaga...
cek ada tanda ker tak der tanda....
cuak punyer pasal....
atie bukan apa...
sbb atie takder pengalaman turun air ker turun darah ker...
sbb mcm fizri dulu atie overdue....
dan doktor pi tebuk nak bagi air ketuban atie pecah...
kali nie punyer pun nampak gayanya mcm nak overdue jgk...
walaupun tarikh atie dah bagi sebenar-benarnya....
takper.....janji atie takder pa pe masalah...bb seme ok....
tak payah risau...
doktor pun dah cakap...kalau overdue sekali pun no problem....
kiter tgk la esok lusa mcm mana...

Skang nie negara dikejutkan ngan kehilangan kapatebang MAS...
(ayat buku teks sangat)...
masa dapat tau info nie rasa terkejut....takut...sedih....seme ada...
walaupun takder adik beradik dalam tue...
tapi sebagai manusia kiter tetap rasa sedih...
hope diaorang selamat...tue jer yang kiter mampu mintak...
kalau boleh hentikan segala spekulasi yang merepek tue...
dgr jer apa brita yang kuar.....
kadang2 sedih biler baca status sorang2......
mcm2 andaian....kalau bleh rentikan lah...
jaga perasaan ahli keluarga mangsa....

Atie jadi risau biler dapat tau brita pasal nie...
bukan apa......terus terang lah kan atie bagitau
atie memang jenis penakut naik flight....walaupun dah banyak kali naik kapalterbang....
tapi rasa takut tue masih ada..
tanya lah kawan opis atie...
masa first naik dulu atie tak takut....rasa teruja...sbb tak pernah naik kan....
seronok jangan cakap lah...
tapi makin lama atie jadi mcm takut....semenyer lepas atie kene serangan panic attack masa dalam flight...
rasa mcm nyawa kt hujung tanduk dah.....
biler flight bergegar makin kuat rasa panic tue....
hanya Tuhan jer yang tau perasaan atie.....
lepas pada kejadian tue lah atie jadi makin takut nak naik flight...
fikir bukan2....
pikir flight terhempas la....
fikir kene telan dek puting beliung la.....its sound merepek kan....
tapi tuelah yang atie pikir.....

Tapi alhamdulillah....makin lama makin hilang....
last atie naik flight masa kene gi kursus kt pd....pi ngan member la....
masa tue dah makin reda rasa takut atie tue....
tapi tak tau lah nnti akan datang mcm mana....
sbb memang dah lama atie tak naik....sbb masa gi kursus tue pun atie dah pregnant....
tapi lepas baca brita pasal pesawat nie
hope panic atie tak menyerang lagi la....
susah ok nak kawal...kene ada kekuatan.....

Ok lah uols...
nie atie nak sajikan gambar atie yang terkini.....
atie sendiri terkejut ok....
besar nyer lahai....
hehehehhe...
jangan terkejut plak....sila pasrah yer masing2
husband dah komplen...dia kata atie berat....
ekelehhh.....berat lah sbb ada bb...tgk la lepas bersalin nnti...
kalah nasha aziz ok....muehehehhe




Sajer tak besarkan gambar....
mak malu nyah.......
hehehehhehe



wife yusri n ibu fizri

Thursday, March 06, 2014

Dah sarat sangat nie ha...

Assalamualaikum.....
amboi dia....biasa tue....
suka sangat main aci nyorok...kejap timbul...kejap kang tenggelam...
hehhehe
biasalah....mood wanita mengandung nie lain skit...
ada masa dia rajin sampai kan satu rumah nak berkemas...panjat turun kerusi...
last2 mcm dugong terdampar sbb perut sakit giler....
ha....atie la tue....
husband balik jer ngadu konon nak kan simpati la kan...
last2 kene marah balik ada lah...
"yang pegi kemas rumah panjat turun naik kusi saper suruh.....kalau jadi pa per nnti mcm mana...dah la abang kt skolah...skolah tue pulak bukan seme tempat ada line...pot pet pot pet pot pet.....(i is sedih ok)"
sampai hati....
kalau mak buyung nie tak buat...alamatnya berdozen la habuk tue tau....
husband atie ada tolong bab2 kemas umah nie...
tapi biasalah kan kalau dah namanya laki.....
buat cincai boncai la....
tue yang nak tak nak atie buat gak...sikit2 jer lah...
cuma hari tue jerlah...rasa mcm terajin skit...
tue yang berkemas sakan....
persediaan sebelum bersalin kata orang....hehehehhhe

Atie due minggu depan....
pegi check up kemarin doktor kata....seme normal...
sama mcm pregnant fizri dulu....
darah ok....kencing ok...
cuma alahan jer lah...
doktor pun ada bgtau kalau overdue pun takder masalah sbb atie tak der pa per masalah...
aishhhh......kalau overdue jgk mmg ikut abang dia si fizri la nie....
suka nau duk dalam perut yer.....takper lah nak...
dah bersedia nak kuar nnti jgn lupa hantar signal kt ibu yer...kihkikhikih
fizri pun tak sabar nak jumpa baby....
pagi tadi dia tanya lagi..."ibu biler baby nak kuar?....lambat nyer baby nak kuar bu"
abang mithali lah katakan....

Biler jarak jauh dari anak first nie kan...
perasaan dia sama jer mcm nak bersalin anak sulong...
nerbes....pastu ingt2 lupa rasa sakit nak bersalin mcm mana...
kejap kang google...
kejap kang tanya mak...
kejap kang tanya kakak....
kejap kang tanya member
takut usah cakap lah kan....
persediaan pun mcm blur2....eh apa lagi yer yang tak beli...
owh...tue kene beli...
eh...bidan tak tepon lagi...
seme kembali mcm nak bersalin sulong....
atie memang tak der check list bagai...
pakai gerak hati jer....
gituuuuu......

Hope semenyer dipermudahkan......
uols doakan atie ngan baby selamat yer...
takut nie....
doakan atie bleh bersalin normal...
tapi kalau dah ketentuan Allah s.w.t atie operate jgk....
atie terima....asalkan keduanya selamat....Aminnnnnn



wife yusri n ibu fizri...

Monday, February 24, 2014

Keselamatan harus diutamakan....



Lama tak dengar citer pasal fizri kan...
fizri ok...alhamdulillah....
dah makin matang....dah makin abang2......dah makin suka ngan baby...
kalau tak manjang jer nak ngajuk ngan baby..
asal beli barang baby muncung panjang ke depan.....
asal ngajuk ngan husband dan atie jer....nak pukul baby...
yang sakit bukan baby.....ibu dia yang sakit....sabar jer lah....

Sekolah dah makin rajin nak pi....
keje skolah pun memang hundred pesen dia yang bt sendiri...
dah takder adegan bapak yang bt keje skolah anak...
tulisan makin cantik...
kemas jer.....
mewarna pun ok....tapi tuelah....
suka nau campur kaler....
kalau epal tue......mcm2 kaler dia buh....
dah macam pelangi dah....
takper lah nak....janji ko kaler dan bt keje skolah....
kalau tak mcm tahun lepas...manjang apaknyer yang tolong buatkan....

Cuma satu jer yang tak bleh nak ubah...
pantang kuar umah...mesti kene beli mainan...
wajib....
yang nie memang susah nak ubah....
pernah sampai satu tahap dah atie ngan husband tak nak beli kan mainan
dia pujuk belikan mainan kotak kt dia....
alah...yang mcm ding dang tue....tapi bukan ding dang nie jenis apa ntah...
pastu bukan ada apa pun...ada lah ceklat sebijik...pastu mainan ntah pa per jer dalam tue...
50sen jer pun.....punyer lah nak mainan sangat kan......
bukan atie tak nak beli...kadang2 tue mainan yang dia mintak dah memang ada kt umah pun
membazir jer beli mainan yang sama kan....
harap besar skit nnti ubah lah....
kalau tak kopak la poket apak kau nak oiii....




Nie fizri kemarin....
baru dapat skuter...
dah lama dia mintak...atie jer yang tak nak beli....
biler terjumpa kt mydin.....ada plak gambar kegemaran dia si ben10
ha....nak la kan....
tgk harga....ok murah.......
full besi....tahan la skit kan....
ambik la satu....
anggap la hadiah hari jadi tahun lepas..
muahahahhaa...kejam betul mak kau nie nak...
memang befday fizri hari tue atie tak beli pa per...
sbb tak tau nak beli apa....kahsiannnn...
memang main tak ingt la malam tue...
hepi punyer pasal....
siap pakai helmet yang tak tahan tue.......
takut jatuh...."kalau jatuh nnti kepala berdarah" - fizri cakap....
sabar jer lah.....





wife yusri n ibu fizri...

Saturday, February 22, 2014

Kene lebih berhati2....

Alhamdulillah....
segalanya dah terjawab...
syukur pada Allah s.w.t........
lepas nie kene lebih berhati2....takut pisang berbuah 2 3 kali
jujur salah......tak jujur pun salah kan....

(kepada anon.......saya tak kacau hidup awak....so...awak jangan kacau hidup saya)


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, February 18, 2014

37 minggu sudehhhhh

Assalamualaikun....minggu nie atie dah masuk 37 minggu...
makin berdebor jer rasa....
kemarin check up.......alhamdulillah seme ok....
air ketuban kembali normal...
sebelum nie agak takut biler doc bgtau air ketuban sikit....
berkat doa suami semenyer kembali normal....
Biler dah hujung2 preggy nie....hidung pun makin nak kembang....
walaupun sebelum nie memang dah sedia kembang....
tapi biler hujung preggy nie makin kembang ok...
yang heran....kaki atie ok jer....
tak der bengkak apa pun....

Fizri dah makin terima kenyataan yg dia akan jadik abang....
dah kurang skit rasa sentap dia tue...
kalau tak asal cakap lepas nie tak bleh beli mainan kene beli baju baby....
muncung panjang sedepa....
ngajuk siap cakap " adik sedih.... "
tue takper lagi...
yang paling tak tahan dia pi citer kt pengasuh kata ibu abah tak sayang dia lagi...
alolololo....manjanya dia....

Penyakit malas nak update blog makin kurang...
skang dah rasa mcm bersemangat skit...
maklumlah...morning sickness dah kurang kan....
hehhehe.....

K lah uols.....nnti atie snap gambar preggy kali nie pastu atie tepek kt blog yer...
dengan harapan korang jangan terkejut plak.....
i membesar dengan jayanya ok....
muahhahahahah


wife yusri n ibu fizri...

Thursday, January 16, 2014

Full Stop

sJam dah pukul 11.24 malam nie...
tapi mata masih tak bleh nak lelap...
dalam kepala mcm2 pikir...hidung sampai berdarah lah
tadi kt opis sbb terlampau banyak benda yang dipikir
pikir pasal keje...
bodoh kan...
kenapa lah suka sangat nak menyeksa diri
pikir pasal keje
org lain ada ambik kisah ker????
tak der nyer....duduk bangun jatuh bangun sendiri la jawabnya

Sebenarnya atie dah rasa lapang skit
biler kt opis dah start ada staff baru
yang bleh cover keje atie
memang bersyukur sesangat la kan
sbb ada org yg dah bleh handle customer
so..kurang lah skit duduk bangun duduk bangun ke hulu kehilir
jumpa customer....
terus terang la kan atie cakap
sbb terlampau duduk bangun jmpa customer
perut atie pernah rasa terlampau tegang
baby mengeras
pinggang kt belakang skt sgt
atie jmpa doktor....dan dinasihatkan untuk
kurangkan pergerakan...means tak bleh bnyk bergerak
atie pernah bgtau kepada sesapa berkenaan
tapi result dia tetap sama.....
tiada sapa faham....
ok..takper....

Terbaru staff yang atie harap dpt cover
atie dlm masa kecederaan dan masa atie cuti bersalin nnti
telah ditarik dan diletakkan sebagai PA untuk bos...
dan dikejutkan lagi biler someone bgtau tak tau
sapa yg akan ganti tempat budak yang ditarik tue.
seriesly???????????????
dah ambik....kenapa tak ganti????????
atie tak percaya pada mulut2 org yg banyak nie
atie nak pegang pada satu statement saja
sbelum nie nak letak budak unit lain untuk ganti
tapi petang tadi bgtau tak tau lagi sapa yg nak letak
means.....sbenarnya kalau ikutkan memang tak nak ganti la kan
tolonglah....atie merayu sesangat
kalau dah tak suka atie....tak suka tgk atie dpt rileks skit
tak suka tgk meja atie takder keje
cakaplah...
tolong jgn bt mcm nie....
atie dah rasa lega biler ada org dah bleh tolong bkkan resit
dah lega biler ada org bleh jumpa customer
ada org bleh tolong jwb call
ada org bleh tolong bt report...
tapi biler tarik secara melulu...
takder hitam putih..
tak bagi signal
tak der khabar angin
semenyer terkejut tergempar mcm nie
sapa yang tak sedih

Nangis atie pikir hal nie...
sepanjang atie keje kt unit nie...
sapa yg cover atie??
saper tolong atie jmpa customer????
saper tolong bkk resit biler atie takder???
takder ok....takder....
walaupun org tgk atie bergelak ketawa
mcm org tak der masalah
tapi hakikat sebenar
mcm2 benda atie pendam dalam hati nie
ada rasa sakit....ada rasa marah....ada rasa sedih
semenyer bercampur
semangat nak keje memang down....
apa lah malang nasib atie duk kt unit nie...
seksa yg tak pernah habis

Bersabar....bersabar dan bersabar
org mmg akan cakap banyakkan bersabar
tapi sampai biler?????

Apa yang terlintas dlm kpala atie skang nie satu jer
atie takkan ajar sesiapa pun keje atie
sepanjang atie bercuti nnti
tinggal lah seme keje tue atas meja atie
wang pos tinggal jer mcm tue.
habis cuti nnti...pandai2 lah atie settle satu2
atie tak nak sesiapa pun tanggung keje atie....
sbb atie tak nak susahkan sesiapa
titik.



wife yusri n ibu fizri...

Friday, January 03, 2014

Tolong yer.......

Assalamualaikum....
atie dah lama tak berblog....
mood memang kelaut skit sejak preggy nie...
tapi kan uols.....jangan lah ambik kesempatan
dengan mengomen ikut sesedap perut jer kan....
kalau tak kenal hati budi hujung pangkal....
janganlah tau nak mengutuk jer.......
paling terasa kalau mengata pasal family.....
mengutuk tue satu hal.......pastu siap sembunyi identiti...
kenapa????takut ker?????????????
tolonglah jangan jadi pengecut....
pandai kata kat laki atie kalau tak tau nak buat itu ini baik buang xxxxx jer....
dah tue dalam kes ko plak.....mcm mana???
pandai mengata tapi takut nak munculkan diri....
apadaaaaaaaaa..............saper skang nie yang patut buang xxxxxxxx......
tolong yer jangan buat mcm nie lagi....
malu lah skit....



wife yusri n ibu fizri...

Thursday, November 14, 2013

Apa kaitannya mee sanggul dan bawang?

Atie tak pernah masak mee sanggul..
tapi on the way balik keje tadi tetiba jer teringin nak makan mee sanggul
nak beli bukan seme kedai ada kan...
so nak tak nak kene la bt sendiri....
first time ok....
sbb mee keras atie rendam dulu...anggap la mcm nak goreng bihun...
tak tau la betul ker tak...ntah2 kene rebus dulu...hahahaha

Alhamdulillah alahan dah makin kurang...
walaupun masih ada sisa loya lagi...
tapi bab menumis nak masak dah ok...
bleh la masak ngan jayanya...
wah..bunyik mcm kan terer masak sgt nie....
barang dapur banyak dah kene ganti lain...
bawang banyak yang dah layu di tasik madu..
memandangkan dah bleh masak...jadik memborong bawang sakan la kan...
giler lawa betul bawang yg atie beli kt pasar malam hr tue...
bulat2...kilat2...comel2....banyak gak la borong
atie mmg agak pelik skit kalau jumpa bawang2 nie....
lantaklah bawang putih ker...bawang besar ker...
kalau jumpa yg kilat yg bulat comel2 mesti geram nak beli...
pastu masa nak masak tue mulalah feeling mcm masterchef bertauliah
sbb tau lauk akan jadik sedap sbb  bawang yg comel2
bodoh kan...hahahahhahaha......

Same goes mcm masak mee sanggul tadi lah....
bukan nyer pernah masak pun kan
tapi sbb bawang tue comel nak mamp....
terus rasa mcm terer nyer wei aku masak hari nie
dah la bawang cantik....mesti sedap la.....
muahahahahahaha.....
walaupn hakikat sbenarnya
result mee sanggul aku
MASINNNNNNNNN okkkkkk........

sabar jer lah mak hencik.....
terus rasa mcm dah fedup nak masak mee sanggul
i boikot mee sanggul start malam nie....
tunggu hati i tenang baru i makan u ok.......
gedik nyer....

tak senonoh betul kan atie...
lama tak update
biler dah update citer pasal bawang ngan me sanggul plak....
sabar jer lah.....




wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, October 01, 2013

Setelah sekian lama

Memerlukan masa untuk update blog....
keje banyak bertingkek-tingkek dah ha....
insyaallah dalam minggu nie try to update memacam citer.....
banyak yang nak dikongsikan....
tunggu yer....
lega giler biler alahan dah kurang....huhuu


wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, August 06, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

Assalamualaikum....
wah...memasing kemain eksaited nak bercuti raya yer...
sama gak la ngan atie...
hari nie last keje...
esok dah bleh balik kampung....
tak sabarnyer la hai....
atie beraya di Terengganu tahun nie....
harap tiada alahan la sepanjang raya nie...
sbb nak makan macam2..hahahah

Oklah uols...
atie fizri n yusri nak mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
buat semua pembaca blog kasihatie 
dan semua kawan2 yang mengenali diri atie...
doakan atie selamat pulang dan selamat balik yer...
andai pernah terkasar bahasa terguris hati sesapa
atie mohon ampun dari hujung rambut ke hujung kaki...
0-0 yer....

Ok uols....babai
Assalamualaikum....



wife yusri n ibu fizri...

nuffnang