Tuesday, March 29, 2016

Alkisah pasal roti

Haluuuuuuuu

Assalamualaikum....
atie update lagi nie.....hahahhah....nasib lah tak gap sebulan tinggal blog nie.....
kalau tak mau bersawang lagi la gamaknyer...

Ok....
nie nak citer skit nie...
atie suka masak....
tak kira lah masak apa pun....seme ok....
tapi paling suka bt desert.....
kek ker...biskut ker.....puding ker....mmg suka...
dulu masa bujang yang paling rajin buat biskut raya opkos la iiiii ( sambil tiup kuku )
kak long kureng skit bab2 nie....dia lebih suka....ermmm...suka apa eh....suka makan kot...muahahhaha......
sowiii k.long....
so mixer kt rumah tue mmg atie lah paling banyak guna....
sampai lah skarang....mixer tue atie pinjam dari mak sampai la tak bagi balik...
wakakakakkakak......
mixer tue masih elok ok........bayangkan dah berapa puluh tahun...
masih kekal sado gitu.....
cuma banyak la tools dia yg hilang....
takper...janji tools yang wajib ada kan....

Ok....dalam banyak2 benda yang atie masak....
ada satu makanan nie yang mmg tiap kali atie buat...tiap kali tue jugak lah fail....
bayangkan eh....
atie start buat sejak duk rumah sendiri nie.....
masuk hari sabtu minggu lepas....dah 5 kali gagal buat roti......yeyyyy...roti......benda yang paling anak2 suka makan......roti hotdog...roti coklat.....seme suka...
fizri sampai pernah cakap....ibu buat la roti hotdog...abang suka....
ha kau.....manalah hati nie tak cair biler anak kata dia nak ibu yg buat roti kan...
so nak tak nak atie try buat.......
pakai la tepung high protein ker.....bread improver ker....bread softener ker...
ttp fail....
orang kata kene uli sampai elastik...
ok....kita uli....tak larat sampai mintak tlg husb ulikan sekali....
bayangkan 3 jam menguli...
tak jugak elastik nyer...
bread maker???....tak mampu lagi nak beli....mahal nau....hihihii

Google la resepi apa sekali pun....
seme masih fail....
end up tadi sajer google kolej komunit punyer kursus jangka pendek...
ha ada......tapi hujung bulan 4...
takperlah.....
janji ada kursus yang berbaloi
sbb rata2 kedai kek yang atie tanya.......seme tak buat lagi...
kalau ada pun yuran saja 300....mak aihhhh mahal nyer....
atie belajar bkn nak buat jual pun nnti....just utk makan sendiri jer....
hhhehehhehe

So biler tgk ada kursus nie...terus la daftar...walaupun kt kulim kedah nun...takper.....
tue kulim maaaa....tempat jatuh lagikan di kenang
nnti bleh lah singgah makan nasi lemak makcik filla kt sana nnti...
lama giler wei tak makan nasi lemak tue....
sambil menyelam minum air gitu....
heheh

tak sabarnyer nak gi kelas 
yuran pun tak mahal....
uolsssss....wish  me luck ok...
doakan iols berjaya menghasilkan roti yang lembut gebu sedap tauuuuuu
muahahhahhhaha





wife yusri ibu fizri n airil

6 comments:

kaklong said...

gud..nti jadi delivery cni..haha

Atie said...

hahahha.....sampai nnti....dah expired....

adarnadzmie said...

mcm best jer kan... murah pulak tuh....haha

Atie said...

jom kak normi....

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Anonymous said...

rajin...

nuffnang