Monday, January 31, 2011

Heartbeat


Tgk banyak blogger dah daftar heartbeat nie
risau gak sbenarnya takut kacau nuffnang kan
tapi tgk ramai blogger kata tak kacau account nuffnang kiter
so atie pun daftar gak
dapat duit jugak rupanya benda alah nie
nak join gak ker
ok...
uols klik jer kt banner dalam blog atie nie
yang duk gerak2 tue pasal valentine tue
ha...
klik situ jer
pastu ikut step dia
done.....
cuba la.....


wife yusri n ibu fizri...

Dadali

video

Friday, January 28, 2011

Muah...

Baru prasan ok atie ader gambar nie...
tengah belek2 folder dalam computer nie
mana folder yang tak penting..nak delete terus
skali bukak satu folder tue....terus jumpa gambar nie
muahahahhahahahha
waktu poli dulu
ngan member2 kelas
yg baju kuning tue
pensyarah kelas kitaorang
lebih kecik daripada kami2....
anak buah seme besar gedabak....pensyarah kecik molek
nasib badan
ok lah uols
slamat bercuti yer
kepada kengkawan yang duk kl putrajaya tue
mesti memasing ambik cuti kan
maklumlah dapat seminggu terus
tak der mood nak update nie....
nak cutilah katakan.....hehehheheh
ok...babai seme....
muahhhh.............


wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, January 26, 2011

Kenangan

Tak sempat ok atie nak update kemarin....bz...asyik bukak resit jer......sampai lengoh la kaki nie duk ulang alik masuk bilik "kebal"....hehehehhe......nie nak citer benda nie sbenarnya....hari tue kan atie balik kulim..tolong mak kemas apa yang patut.....pastu mak atie kuar ngan muka sengih2 suh atie cek satu bekas surat yang ada kt dalam almari atie tue.....dasyat ok mak atie kalau dah start mengemas.....dia punyer kelebek satu2 benda yang dalam almari tue...sampai kuar la seme surat2 waktu muda mudi.....muahahahhahahah.....nasib baik mak atie nie ok.......cek punyer cek....yang mana tak patut ada.....baik atie hapuskan cepat2.....pastu kan jumpa la plak surat2 nie.....nak tau per?.....ha...meh sini nak story skit...


Surat pertama yang atie jumpa adalah surat perletakan jawatan atie masa atie keje pejabat pos dulu......hahahhaa.......kenangan ok....kenangan.....tak sangka atie simpan lagi surat nie rupanya.....dulu...atie keje sebagai pembantu pegawai pos...gred P12 wokeh......hahahhaha....keje duk kt kaunter jer....tapi giler tension....korang ingat best ker duk kaunter....kene plak kalau customer ader yang ngok ngek sorang dua....rasa nak letak jawatan jer hari tue....sbb tue kalau korang perhati...kengkadang ader sorang dua kerani kaunter yang muka masam jer......kenapa muka masam??....first sebb bulan merah datang..second sbb pepagi lagi dah dapat customer ting tong...third sbb duit dah "short"......hahahahhahah........tapi..takder lah tiap2 hari muka masam.....kalau hari tue...seme nyer ok.......senyum simpul dari pagi sampai ke petang la.....ngeh....ngeh...ngeh....

Pastu kan....atie jumpa la plak surat yang nie....nie bukan surat cinta ok.....surat dari kawan atie....laki...tapi kitaorang rapat dulu....dulu yer kengkawan...skang tak dah....sbb masing2 ader komitmen keje memasing.....dia pun tak keje kt pjbt pos dah....keje gomen gak......kitaorang kenal masa kursus nak sah jawatan kt pos nie lah.....pastu entah mcm mana..bleh berutus surat bagai.....padahal boleh jer antar sms tanya kabar kan...nie tak....kitaorang bantai bt mcm zaman dulu...berutus surat....hahahahhah.....kelakar giler biler baca balik surat2 nie.....pastu jumpa la satu surat pasal letak2 jawatan nie...baru lah atie tau kenapa atie berenti keje kt pos dulu.....sbb mamat nie lah....dia bagi 10 sbb kenapa atie patut letak jawatan.......atie ulang balik yer apa yang dia tulis tue...."kalau ko letak jawatan nie, ko x terlibat / terambik duit "access"...."ko boleh elak masalah shortage"............sbb nielah jugak atie nekad nak masuk gomen.......masa nie husband atie tak kasi sbenarnya....sbb dia takut atie dapat jauh jer....keje nie dah dekat ngan umah...ok lah.......tapi atie lari jugak....alhamdulillah skang atie dah lega sejak masuk gomen......tak lagi terlibat ngan duit2 nie......atie trauma ok biler bab2 pegang duit nie...sbb atie pernah short duit braper hengget ntah...dah la belum gaji lagi masa tue...tak pasal2 kene ganti.......wei mamat....thanks yer atas nasihat ko tue.....hahahahhahahahah..............

Ada satu lagi surat yang bt atie gelak sensorang biler baca balik.....member atie nie slalu cakap mcm nie kt atie........."aku akan jadi kawan ko sampai biler2....aku suka kawan ngan ko nie....walaupun kengkadang ada gak beku2 bangang ko tue datang...tapi aku ok jer....."....muahahhahahah...........dia nie memang cam gini....kalau nak kata tue tak der dah bengkang bengkok....straight to the point terus........atie ngan dia memang tak cover punyer lah kalau nak cakap.....bantai jer asal boleh....sbb dia pun kengkadang sejuk2 bangang gak......hahahahhaha......tapi sejuk2 bangang pun....skang nie dia dah berjawatan ok....gua salute sama u la bai............

Pastu kan.....jumpa plak barang nie
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
Hahahahahah......atie sayang giler ok ngan barang nie...waktu skolah dulu.......ibarat macam nyawa la orang kata....sbb atie minat subjek lukisan geometri......so....stakat benda alah besi2 nie...no hal lah......dah la mahal...besi dia tue plak kukuh....ada stengah member atie beli,...tak sampai sebulan...dah patah riuk.......skang nie...adik atie yang bongsu plak dapat barang nie......hope dia jaga la elok2 kan.......hhehehehehe



wife yusri n ibu fizri...

Monday, January 24, 2011

Mcm nie ker cara kerani bekerja.....

Ari jumaat lepas...atie cuti....best giler ok....4 hari duk umah layan budak masam tue....tetiba rasa mcm nak berenti keje jadik housewife sepenuh masa...muahhahahahah....berangan jer la boleh....kalau berenti betul2 kang.....cukup sebulan...terus jual kete...sbb tak mampu nak bayar....keh..keh...keh....kutuk diri sendiri la plak.....
Ok sambung citer....atie ambik cuti jumaat tue coz nak tolong mak kemas barang....ingt tak yang atie pernah citer pasal mak atie tue selalu sakit2......last2...abah bt keputusan ajak pindah...walaupun rumah baru 60% siap....tapi disebabkan kesihatan mak yang kejap2 sakit kejap2 sakit tue....kene pindah jugak....duk dekat ngan abah......atie ajak duk umah atie tak nak...yerlah...adik atie kan still skolah lagi...pertukaran skolah antara negeri susah jugak......bt sementara nie.....mak duk kt umah arwah tok atie.....pakcik atie pun memang duk situ....bleh jugak tgk2 mak atie sementara adik gi skolah dan abah bt umah......
Ader yang tanya atie.....kenapa abah tak gajikan orang untuk bt rumah tue....bleh la abah duk kulim sementara umah nak siap.....ok...mcm nie sbenarnya......abah atie memang dah gajikan orang...dalam 5 orang mcm tue kalau tak silap.........walaupun dah gajikan orang tapi abah atie tetap nak turun padang sesama bt keje.....abah atie memang mcm tue.......bt sesama...baru lah rasa kepuasan tue...pastu abah atie akan bayar upah orang bt rumah nie tetiap hari khamis.....let say kalau tetiba abah atie tak der balik kulim.....takder lah gaji diaorang minggu tue...kesian ok...sebb rata2 yang abah atie gajikan untuk bt umah tue bkn orang senang...ader tanggungan..........kiter kene ader hati perut...barulah orang pun senang nak bt keje ngan kiter.......
Kenapa tak suh jer pakcik atie yang bayarkan gaji tue....abah bank in kan duit sajer??.........memang boleh bt mcm tue....tapi hanya abah atie jer yang tau brapa yang patut dibayar....setiap orang tue...berbeza bayarannyer.......ader yang dapat 50hengget sehari...ader yang 70hengget sehari....kenapa?....itu atie tak tau.....kene tanya abah lain........dan lagi satu......barang2 keperluan untuk bt umah nie plak memang abah atie seratus peratus bt sendiri.....dia yang pilih nak barang yang macam mana......yerlah...rumah nak kekal lama....kalau main bedal jer pilih...tak sampai 10 tahun rumah roboh...saper nak jawab......heheheh....eh.....tajuk kt atas tadi lain kan......ko nak citer pasal apa nie atie woi.....ngeh...ngeh....
Berbalik kepada topik asal kiter.....atie nak citer pasal satu kes nie...melibatkan family atie jugak lah......nie abah atie yang citer...hari khamis hari tue....hari last adik atie kt skolah lama dia....so...abah atie pegi la skolah dia nak uruskan pertukaran nie.....nak cari fail apa ntah....memula masuk pejabat tue...tak der saper ok yang nak layan abah atie.....ader yang tgk....tapi tengok jer lah...nak kata angkat bontot jalan skit tak ok...takkkk......pastu aderlah sorang hamba Allah nie datang bagi bantuan....tanya itu ini....last2 dia cakap......"encik kene cari guru kelas kalau bab2 pertukaran nie"....nak tau abah atie cakap apa......"takkan itu pun saya kene bt...bukan ker nie keje pihak pentadbiran skolah ker......saya datang hanya nak mintak surat perpindahan...lain2 urusan melibatkan pertukaran nie....takkan saya yang kene bt...bukan pihak cik ker kene bt....?"....ha...kau....ambik sedas.....pastu baru tergagap2 nak jawab....betul la kan....takkan nak suh orang luar plak yang uruskan seme......orang luar mana lah tau.....pentadbiran skolah lah kene ambik peranan........
Tak lama pastu...abah atie jumpa pengeua skolah.....beria dia mintak maaf kt abah atie....dia cakap tadi ader pegawai dari kementerian datang bt itu bt ini....bla bla bla bla........nak tau abah atie cakap per....."..saya nie sbenarnya pencen kerajaan....dan saya jugak pernah kerja ngan customers....tapi masalah skang nie....dah la staff cik tak mesra pelanggan......tgk customers datang tapi bt tak tau jer....bleh plak tue minum air la...makan la.....pastu dia plak yang suh saya cari guru kelas...nie saper sbenarnya yang makan gaji nie.....pasal pihak kementerian datang tue...tue masalah cik........cik kene la jugak suh staff cik layan customers.....takkan disebabkan pihak kementerian datang....customers cik tak layan.....memang mcm nie yer staff cik bt kejer??........ayat atie ubah skit2 yer.......kalau ikut pemahaman atie...abah atie masih bersopan lagi dalam bab kata2.......pengetua tue banyak kali mintak maaf kt abah atie......memang salah pihak dia.....mentang2 yang datang nie pakai baju tshirt biasa jer.....ko bo layan jer kan.....abah atie punyer nak marah sampaikan dia cakap...."....kerani skolah mcm nie agaknyer yer.....sembang...makan....nmpk orang datang...bt tak layan....ingt dia jadi kerani skolah tue dah besar sangat lah tue....."...........hahahhahah........saya pun kerani jugak bah...tapi saya layan elok customers saya......nak nak kalau customers tue hensem....muahahhahahahahahhaha...................
Tetiba rasa malu.....agaknyer mcm nie kot kerani skolah...sbb atie tanya kt husband atie kerani skolah dia mcm mana...dia cakap sama jugak...kadang2 keje yang sepatutnyer kerani bt..cikgu kene bt...padahal keje cikgu nie mengajar jer kan.....patutlah hari tue....PM pernah cakap nak wujudkan satu cikgu satu kerani...sbb bebanan tugas cikgu dah melebih2 ok.....atie tgk husband pun kesian...tak der langsung masa rehat.....hari jumaat atie cuti...dia skolah.....sengsorang la dia duk kt penang....atie plak kt kulim senang lenang kuar jenjalan...ngeh....ngeh....ngeh......kepada sesapa yang kerja kerani mcm saya.....ehem...ehem....ehem....utamakan pelanggan tau.....huhuhuhuhu...ok...babai...





wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, January 19, 2011

Sengal...

Biler keje dah tak braper nak ader....tgk tenet pun dah naik muak......so...jadi cam nielah...masing2 sengal.........opis atie nie kalau tak bising tak sah ok......kalau bt lawak tue kene gelak nganga mulut luas2 baru ader feel.....tapi tgk jgk la.......kalau pengarah tak der memang mcm nie....tapi cuba kalau bos ader......masing2 baik jer duk kt tempat.......pandai betul belakon....i like.......bt masa skang nie....opis relax jer......tak der pa per event lagi.......dah start event nnti......bz manjang la......hari cuti pun kene kacau....huhuhuhuuhu...so....sementara tengah relax.....baik kiter gunakan masa yang ader untuk............kiter enjoy....yiehaaaa........

Opis atie skang nie dah mcm rupa kt beijing jer...penuh ngan tanglung...berpinor mata nie ha...tue yang baju hijau tue.....lagi sengal daripada kitaorang.......ader jer benda dia nak bt lawak......

Lupa nak cakap....atie dah ubah tempat duduk...kalau sbelum nie dekat ngan pintu kuar.....tapi skang atie duduk belakang skit....reason pengarah suh atie ubah sbb fail kitaorang nie banyak yg sulit2....sulit ker?.......mcm tak jer i rasa...muahahhahah

Punca budak baju hijau tuelah.......tak pasal2 berjangkit penyakit sengal..........huhuhuhuh......

Mcm mak2 budak bergaduh rebut laki jer rupanya....muahahahhahahah

Sembab giler muka atie nie ha....ngan tak pakai bedaj....no liptik2 nie.....dah mcm rupa panda jer kan......ngeh...ngeh...ngeh.....



wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, January 18, 2011

Abahhh.......

Atie : Mata fizri mana?.....
Fizri : (senyum sambil kenyit2 mata)
Atie : Alololo....pandainyer dia......good boy....anak saper pandai sangat nie....
Fizri : Abah........abah....
Atie : Ha?...anak saper?...
Fizri : Abah......:)
Atie : Bukan la....anak ibu.....anak ibu kan pandai......
Fizri : Abah......
Atie : Ibu la....ibuuuuu
Fizri : Abahhhhhhh............(sambil jerit2).....
Yusri : hahahhahahahha.......anak abah memang pandai kan......cayang fizri...kiter kan geng
Fizri : (sengih jer)


*lagi skali aku rasa mcm nak pregnant skarang jugak...biar kuar gegirl plak....sabar....sabar....*


wife yusri n ibu fizri...

Monday, January 17, 2011

Tadi call mak
mak nangis2 citer mak sakit...
ya Allah ya Tuhanku
kau sembuhkanlah penyakit makku
atie anak yang paling dekat...
tapi atie pun tak mampu nak bt per..
dalam fikiran atie nie 24 jam hanya
mak jer yang atie pikir
serius atie tak der mood sbenarnya nak bt apa2 pun
kalau boleh...
atie nak suh jer mak ngan adik atie tue duk ngan atie
abah atie bleh balik kg untuk bt rumah...
lagi cepat rumah siap...
lagi cepat mak bleh pindah..
hati atie pun tenang
atie dah suh mak duk ngan atie....
adik atie plak....
atie nak mintak dia skolah kt skolah husband atie
husband atie pun dah setuju...
tapi mak tak nak.....
kalau atie duk kulim bt sementara
ulang alik datang keje dari kulim
pun susah jugak
sbb fizri nak letak mana
kalau suh mak jaga lagi susah
takut mak lagi sakit...
buntu...tak tau nak pikir mcm mana lagi...
harap mak lekas sembuh...
tak sanggup tgk mak sakit sampai mcm nie....


wife yusri n ibu fizri...

Friday, January 14, 2011

Mama?

Fizri : Mama...mama.....
Atie : Bukan mama la.....ibu....kan fizri selalu sebut buu.....ibuu....ibuu....
Fizri : Mamaaaaa........Mamaaa.......Mama
Atie : Bukan mama....ibu.....cuba sebut....ibu......
Fizri : Mamaaaaaaaa........(sambil jerit2 marah...)
Atie : Ibu ngajuk la mcm nie....tak nak kawan ngan fizri.....

En.Yusri : Takper fizri...nnti abah carikan sorang lagi mama kt fizri yer.....
Fizri : :).........(sambung balik minum susu...)

* Nie yang tetiba rasa mcm nak ngandung jer sorang lagi...biar kuar pompuan...baru boleh geng ngan atie.....huhuhuhuhu.....



wife yusri n ibu fizri...

Thursday, January 13, 2011

Hotel

Hi uols.......atie baru jer sampai opis...tadi gi dua hotel untuk menstart rating kan diaorang punyer hotel.....sbelum nie inspect premis jer kan...tapi kali nie atie diarahkan untuk ikut pegawai atie bt star rating.........alah.....cek hotel dan bagi dia punyer bintang ikut kesesuaian hotel tue lah.....kalau layak 5 bintang...kami bagi la 5 kan....
Pengalaman??........serius letih giler ok....kalau ku tau la begini punyer penat....takkan ku pakai high heels tiga inci ok.....sure atie akan pakai selipar jepun jer........betis pun tak krem......huhuhuhu....maklumlahkan first time.....hotel first yang kitaorang pergi tue dalam kategori five star.........pengalaman menakjubkan biler staff hotel tue layan kami tip top......orang itali........sronok dgr dia cakap ngan kitaorang....walaupun i dont know sepatah haram......tapi atie ttp suka dengar.....sbb dia punyer slang tue lain dari yang lain.........miss u la marco......muahahhahahahha....dia bawak kami2 seme nie masuk segala ceruk dalam hotel tue.....kitchen??.....vip hotel??...dalam peti ais yang besar gedabak tempat diaorang isi makanan???......seme i masuk ok...........best.....yup..memang best.....sbb kiter bleh tgk sampai lubang cacing hotel tue.......dari mana tempat datangnyer makanan2 yang kiter slalu cakap....sedap nyer....sedapnyer......ermm............apa yang boleh atie cakap kt sini....hotel nie tiada sijil halal....BUT!!!!!!!!!!.........dia tak menyajikan makanan yang tak halal....means....."pork"..........actually dia dalam proses mendapatkan sijil halal........chef dia pun sebenarnya adalah dari keturunan melayu..beragama islam...dan berstatus haji......thats why la tadi i makan sedapppppp sangat........uhuk...uhuk.............i love that hotel very very much.......
Dari hotel five star....kami terus ke satu hotel lagi.........terkejut dan down terus atie masa tue ok........hotel cap ayam.......ader pela....tetttttttt.........ada cond.....tettttt....paham2 la yer......tiada apa nak komen....cuma nak cakap....patut ditutup hotel nie..d..untuk mengelakkan berlakunya maksiat dan aktiviti haram yang lain........orang2 dalam tue seme lari pintang pukang...diaorang ingtkan kami nie polis kot............kalaulah atie ader kuasa.....atie nak arahkan hotel mcm nie...tak wujud dalam negara kita......sedih biler tgk pompuan2 mcm kiter2 nie.....cari kerja ngan cara mcm tue..........actually hotel nie pun memang tak mintak kami bt rating....tapi sbb kan dia pernah berdaftar...so...kami kene pegi jugak tgk berfungsi lagi kah hotel nie....nama hotel pun kiter dah tau.....ader something wrong somewhere ngan hotel nie..........no komen........
Sampai jer opis....atie terus gi smayang zohor....kalau bleh mandi....atie rasa mcm nak mandi dan samak jer badan atie nie ha.......tak terbayang dek akal atie masuk hotel cap ayam tadi....nak nangissss............huhuhuhuhhhuhu......tapi nak bt mcm mana kan....nie salah satu kerja atie yang atie kene tempuh....nak tak nak.....tetap kene ok.......
Boss!!!.....i nak hotel yang five star sajer boleh???.......:)

wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, January 12, 2011

Kembali Pulang


Best gilak lagu nie..........


KANGEN BAND - KEMBALI PULANG

Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali

Wajahmu mengingatku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkan
Dengan masa laluku

Reff:
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Betapa senang ku dendangkan
Dan takkan ku lepaskan

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa lalu ku

Back to Reff: 2x



wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, January 11, 2011

Bos bt makan2....

Sabtu lepas 8 hrbln januari dua ribu sebelas hari rabu bersamaan dengan 3 safar dalam kalender islam kami seopis beramai2 bt serbuan kt umah bekas bos kami Puan Cheah......dia ader bt makan2 skit sempena kenaikan pangkat dia tue.........so...reramai la kami serbu umah dia...nak makan pree......kami konvoi beramai2...tapi atie tak ikut konvoi tue......sbb husband atie ikut jalan blakang....dia kata lagi dekat skit ngan umah bos atie tue....kalau atie ikut konvoi kengkawan masa tue....dia jadi jauh balik la.....jadik...atie just tunggu jer kt petronas yang dekat ngan umah bos atie......

Seme gambar nie ihsan dari kak nisa....sbb dia sorang jer yg bawak kamera....yang lain malas......sbb pikir nak makan jer kan......termasuk la atie...muahahhahahahaha...Nie gambar masa diorang berkumpul kt anjung mana ntah.....tgh tunggu cukup korum baru gerak.....

Dapat makan...senyap jer seme....

Fizri mcm biasa....ader jer benda dia nak bt....tue belum kira yang dia pi gigit kusi urut jenama ogawa tue....kalau lah terkoyak....rabak poket mak ko nie nak bayar ok.....fizri...fizri....


Sambil makan...sempat lagi dia pose ambik gambar

Mulut penuh ngan nasi...sbb tue tak leh senyum.....

Mak bizi makan nyah.....uhuk...uhuk.....uhuk........heheh......

* Sronok la opis atie nie......enjoy jer kalau nak bt apa2 aktiviti masa weekend....masing2 bagi komitmen.....


wife yusri n ibu fizri...

Monday, January 10, 2011

Kenapa perlu dibezakan anak angkat ngan anak sendiri??

Kemarin atie bawak si fizri tgk ikan kt bawah umah atie nie ha.....kt flat atie nie ader kolam ikan....ikan pun banyak.....kura-kura pun ader......tgh duk layan fizri tgk ikan masa tue...datang la sorang akak nie ngan anak dia....atie agak umur anak dia nie dalam 5 atau 6 taun mcm tue lah.....

Akak tue : Anak ker?
Atie : A'a...
Akak tue : oooo....

Atie : Anak akak umur braper tahun (sambil pandang anak dia yang pompuan tue)

Akak tue : Lima tahun......

Atie : Yang sulung yer..?
Akak tue :...A'a...sorang nie jer anak akak lagipun....yang nie lah bongsu...yang nielah sulung......
Pastu tetiba datang sorang budak laki nie panggil akak tue...."...mama..mama....".......terkejut atie....tadi kata anak dia sorang jer...nie sapa plak yg tetiba muncul nie.....pastu atie tgk akak tue marah2 budak nie....kesian ok tgk budak nie kene marah....nak kata bt salah tak pun....budak tue blah jer......akak nie cakap...."....tue anak angkat akak....nakal betul....meluat".....mengucap panjang atie ok.....budak2 biasalah kan nakal.....agaknyer tak puas hati dia nak marah budak tue tadi dia pun citer kt atie........
Akak nie kahwin lama....tapi lambat dapat anak....husband akak beria nak ambik anak angkat.....selang dua bulan ambik anak angkat...akak tue pregnant.....mungkin rezeki kan....ambik anak angkat...terus dia pun pregnant.....sepatutnyer akak nie kene la bersyukur....pastu dah rezeki dia pelihara anak angkat...so...dia kene jaga la sebaiknyer kan.....tapi dari pada dia citer tue...atie dapat agak...yang akak nie tak suka sangat ngan anak angkat dia tue.....skit2 dia kata budak tue bodoh la....jahat la.......ish...tak baik kan......mcm satu doa plak biler dia asyik kata yang bukan2 kt anak angkat dia tue....

Atie : Anak akak yg pompuan nie dah skolah ker...
Akak tue :Dah....baru jer masuk tadika....akak daftarkan kt tadika smart reader tue....(sambil senyum bangga)
Atie : Yang anak akak sorang lagi tue tadika yang sama jugak ker..
Akak tue :Taklah...nak bt apa....menghabiskan duit jer antar kt skolah memahal...akak antar kt tadika sbelah nie jer......biar dia.....balik pun dia balik sendiri........tak der masa akak nak ambik berantar.......kalau akak balik lambat dari ambik adik dia nie...tunggulah dia depan pintu tue....malas akak nak pikir pasal dia....baik pikir pasal anak akak sendiri.....
Sedih kan....giler sedih dgr akak tue cakap mcm nie pasal anak angkat dia....kenapa lah dia nak bezakan sangat dua2 anak dia tue.....budak kecik plak tue.....bagi atie akak nie kejam+jahat....tak patut jadi ibu kalau mcm nie lah cara ko jaga anak.....walaupun tue hanya anak angkat...tapi please la jangan la ko kejam sangat....atie tgk budak tue...mcm budak2 lain jugak......muka pun nampak suci jer......muka budak...biasalah kan.....dengar akak nie cakap mcm tue....terus atie terbayang...mcm mana lah budak ni kt umah...mungkin asyik kene marah jer kan....ermmm...ntahlah.....tak sangka masih ader manusia kejam mcm tue....kalau tk suka anak angkat....yg ko pi ambik anak angkat saper suruh?huh......

Tgh taip entry nie....atie terpikir kalau budak tue balik skolah tgk mama dia takder...pastu dia tunggu sensorang kt depan pintu umah tue.......ya Allah....kesian nyer.....


wife yusri n ibu fizri...

Friday, January 07, 2011

Grooming kelas pleaseeee.........

Entry nie bukan atie nak riak tau....tapi nak share skit citer pasal cantik2 nie...muahahhha......cantik ker???...tak ok....saya tau saya nie tak cantik....hitam....gemuk manja2 gitu...pendek....pastu mempunyai kulit yang kering jer manjang...hantam lah lotion jenama apa pun...totap kering........ hahahahahha.......
Ok....atie nak share satu cerita nie......hari tue...pernah tau sorang budak opis nie cakap kt atie mcm nie....masa tue kitaorang duk hotel...sbb ader event kan.....dia cakap macam nie...."....muka kak atie nie.....bangun tido ker tak bangun tido ker....sama jer saya tgk.....cun..."..........hahahhaha.....gelak guling2 aku ok......sajer jer dia tambah ayat balakang tue nak bagi atie kembang semangkuk...padahal atie tau....budak nie nak perli aku sbenarnya.....tue nak cakap muka atie nie memang macam orang bangun tido sepanjang masa lah tue...sob...sob...sob......pandainyer dia cover ayat......huhuhuhuhuhuu
Pastu kemarin.....masa hantar fizri kt umah mummy dia....ader sorang akak nie tegur atie....."cik nie ader adik ker nama ayu...."..........pastu atie jawab...."tak der kak naper.....muka saya serupa mcm muka dia yer........"...........".....a'a.....muka cik nie mcm muka kawan akak...nama dia ayu.....dia tak mekap pun muka dia cantik sangat....mcm cik lah......."........kalau korang dengar statement akak nie hidung korang kombang kuncup tak???...........atie tak ok....sbb nyer....atie pakai mekap ok pada hari kejadian....bleh plak akak nie cakap saya tak mekap.........sia2 jer atie tepek bedak tetebal.......huhuhuhuhuuhu........
Sbb tue atie tak update citer kemarin...sbb sentap dgr statement akak nie....eh...ader kene mengena ker.....muahahhahah........itu lah citer atie nak share ngan korang........sajer jer cakap saya cantik....tapi ayat berlapik....sedih den tau......cakap jer lah saya tak cantik....saya tak terasa punyer lah....huhuhuhuhuhuhuu...tapi tima kasih la kepada dua individu terbabit yer....sbb kata2 tersebut membuatkan saya terus nak daftar kelas grooming......ader ker kt penang nie.......nampak sangat atie tak pandai mekap kan......agagagagga...........



wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, January 05, 2011

Besday Party Fizri....

Ahad lepas....alhamdulillah....jadi jugak nak bt besday party si fizri nie....seme nyer berjalan lancar.......syukur.....tima kasih pada seme yang sudi datang ke teratak buruk saya tue....ehem...ehem.....
Alkisah hari jadi si fizri......sebulan ok atie plan......memula skali atie berhajat nak bt kt mcd......naper?.....sbb nyer atie malas nak hias2 bagai umah...hahaha.....lagi satu....saya kan pemalas..kalau bt kt umah.....for sure biler majlis dah habis nnti.....orang seme dah balik rilek2 kt umah memasing...atie still lagi tak leh rehat.....kene kemas pa per yg patut........husband atie awal2 lagi tak setuju nak bt kt mcd.....sbb dia kan perut kampung....tak makan benda2 fast food nie...kalau boleh dia nak nasi ok.....huhhuhuhuhuhu.......
Setelah dipujuk......husband tetap tak nak bt kt mcd.....tapi dia bagi cadangan lain plak.....dia nak bt kt tepi pantai qbay.....dia nak bt ala2 open party....hahahhaha...open la sangat kan.....takper.....atie setuju dulu.....atie senaraikan apa yang kene ada.....itu...ini...itu...ini.....tunjuk quotation kt husband........hahahha....kelakar kan.....laki bini pun main quotation bagai...itulah husband saya yer.....dia nak tau detail....baru bt party anak...belum lagi kahwinkan anak.....ngeh...ngeh....ngeh....

Husband atie tak setuju terus......dia nak masa pikir dulu....ok...kiter bagi dia masa....skali ko......sibuk sana sini.....tinggal lagi seminggu jer besday fizri.....apa lagi...husband atie kalut lah......last2 dia cakap bt kt mcd jerlah.........call mcd....skali fully booked ok.....nak nangis atie.....no choice...bt kt tepi pantai gak.....cari meja....cari katering.....dapat.....tapiiiiiiii.......lagi 2 3 hari nak bt party tue.....asyik la ujan jer tiap kali petang........dan akhirnya.....bt jer la kt umah.......huhuhu....dah la umah den nie buruk jer....kecik plak tue.......nasib badan.......hajat nak bt hari sabtu....1 hrbln....tapi opis plak ader bt party bbq.....last2 bt hari ahad....sbb katering yg atie ambik tue pun....sabtu dia banyak tempahan...ahad jer ok......nak tak nak.....party fizri diadakan pada hari ahad bertempat di teratak buruk den.......muhahahahhah....enjoy la yer ngan gegambars yang ader nie......kredit tue imho....thanks yer sudi snapkan gambar anak bujang i tue......huhuhuhuhuhu

Fizri hari tue...asyik nak melekat jer ngan apaknyer....tak nak langsung berenggang....apaknyer bangun nak kencing pun....dia meraung sampai umah bawah pun bleh dengar ok.....

Owh....lupa nak citer......hari sabtu tue.......family atie datang umah atie....sajer nak bt potong kek kecik2 bersama family untuk si fizri nie....sbb akak atie tak dapat datang hari ahad tue...dia dah nak balik putrajaya...kiranya hari sabtu tue......training fizri la cara nak potong kek....skali ko...krim ke mana ...kek ke mana......sabar jerlah....hahhahah

Dah mcm kaber hero kaber zero jer gambar nie......fizri manja ngan tok wan dia......

Ha...yang nie hari kejadian......tgk gambar nie....atie bleh bayangkan mcm mana kalau nnti beranak dua.......wow.....i like........mcm mak mithali kan........

Nie antara makanans pada hari kejadian......ader lebih skit....atie sedekah kan kt jiran2.......masa atie nak sedekah tue.....atie teringat la ngan sorang akak nie...atie slalu gak sembang ngan dia setiap kali nak antar fizri kt umah mummy dia.....atie main agak jer umah dia tue masa nak sedekah makanan tue.......alhamdulillah tepat tekaan atie.....biler dia bukak pintu....akak nie yang bukak...masa atie bagi makan tue dia cakap....."....alhamdulillah...rezeki anak2 akak....tima kasih bebanyak dik....".....lepas tue atie tgk ramai anak dia kuar bilik....duk tgk2 makanan yg atie bagi......ya Allah...tetiba jer atie rasa sebak ok....nak nangis........syukur sbb tuhan bukak otak atie nie ingt kt akak nie pastu sedekah makanan yang ada........gembira jer anak2 dia biler atie bagi makanan.....

Kek atie tempah kt kak jeri......sedap ok......kak jeri nie wife photografer masa atie kahwin hari tue.........saper lagi kalau bukan geng2 imho.....hohohohoh

Cuba tgk tangan fizri tue....penuh krim ok.....habis sampai ke tangan atie la.....

Happy family.....

Chak......!!!.......



wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, January 04, 2011

BBQ Bersama budak opis.....

Ini citer hari sabtu hari tue....bebudak opis bt plan nak adakan satu bbq party kt tepi pantai yang dekat ngan hotel paradise tue....pantai aper eh......tak tau la....huhuhhu.....memula macam was2 jugak nak join...takut last minit cancel...mak kiciwa nnti ok.....tapi so far....seme berjalan lancar....super duper best.....enjoy giler......party bbq nie hanya untuk staff yang gred 27 ke bawah sahaja........naper???......sbb kami seme boikot gred2 yang atas...sebb gred atas tue memasing sengal jer....ahaks.....muahahhahahahha
Ader yang bawak buah hati...ader bawak family...ada yang bawak kawan...happening and pening giler sbb masing2 tunjuk perangai sengal....sampaikan husband atie kata.......kawan atie seme memang mcm nie yer....ader yang jadi ultraman la...ader yang duk tahan kencing la.....hahahahhahahaha....sumpah...kalau atie ingt balik peristiwa hari sabtu tue.....rasa nak pecah perut jer ok.......so far.....we all enjoy hari tue.....actually bbq nie untuk sambut new year n nak raikan sorang budak praktikal nie...dia dah habis pun praktikal kt opis atie..........heheheh....so...jom enjoy ngan pic2 yang sempat atie snap hari tue....

Sila angkat tangan laki saper seme nie wei.......merenung masa depan nampak.......tue..yang baju putih tengah duduk tue...laki den tue.......amboi2....inggt saper tue bang....makwe??????(sambil bt muka geram)........

High five buuuu..........yiehaa....

hehehheheh

Muahhhhhhh...........

Cover skit perut tue bang......

Tengah berusaha hidupkan api.........

Say Cheesee................

Meriah uols......best.....makanan sedap giler.......thumb up to bongek...sbb rekemen kan kawan dia untuk masak.....



Sesi merebut makanan.....

No komen......

Cuba teka....sapakah mereka2 ini.......hahhahahahah

wife yusri n ibu fizri...

Monday, January 03, 2011

Banyak benda nak citer nie
pasal bbq ngan bebudak opis
pasal befday party fizri...
pasal new year..
tapi esok esok la yer
sbb pendrive yg ader gegambars
tak bawak
hehehhehehe...



wife yusri n ibu fizri...

nuffnang