Wednesday, November 30, 2011

Kisah Tesco....

Series atie sbenarnya tak berapa sihat nie.....selsema+sakit tekak....hope jangan demam la.....tadi gi satu hotel nie....dia offer plak juice orange.....baru nak request hot chocolate........aduiiiiii....dan skang.....tekak bertambah perit....dan selsema makin laju jer nak turun....sungguh tak selesa.....

Lupakan kisah tak sihat tue.....hari nie atie nak citer pasal tesco......tetiap bulan atie selalu shoping barang umah kt tesco....yang tue jer yang selesa pun.....murah pun murah......barang tesco lagi murah daripada barang kt giant......so....kiter prefer tesco jerlah.....hehehehh....

Pastu hari tue......dapat sms dari salah sorang staff tesco kt kl....dia kata dia nak buat soal selidik pelanggan-pelanggan melayu yang selalu shoping kt tesco......kalau sesapa setuju sila balas ya.....atie balas la kata setuju......setuju sebab dia ada cakap...sesapa yang datang akan dapat cash voucher 70hengget....lepas la pampers anak dua pek besar....huhuhuhuuh

Lepas office hour....berdesup atie ke tesco....ingtkan ramai.....rupanya 8 orang jer.....hehehehehhe.......rupa-rupanya yang terpilih sahaja.....pastu manager dia bawak kami ke satu bilik meeting nie.......tak der borang apa pun......just cakap jer apa yang kiter suka apa yang kiter tak suka ngan tesco.....memang sempoi......memasing bagi idea....ada yang puji ada yang kutuk.......tapi kan ada sorang makcik nie memang cute.......

Staff tesco : Uols puas hati tak ngan harga kt tesco nie...
Makcik tue : Awat daging kt tesco nie mahai sangat ntah......cekik darah betui.....ayam pun kalau   beli hari nie...esok dah busuk.....hangpa juai ayam lama ka........

Makcik nie cool la....cover la skit makcik.....tapi ada satu statement paling tak bleh blah....

Makcik tue : Hari tue carik daun kucai nak buat cucuq udang....tak dak......tak juai ka??

Kami- kami yang dengar nie nak tergelak pun ada.....tapi staff tesco nie cool jer....dia memang nak dengar apa yang kami tak puas hati....memang best la sesi nie.....habis jer sesi soal selidik tue.....kami dijamu makan karipap yang stok kalau baling kt dinding confirm dinding tue retak seribu....giler keras....tapi buah melaka tue sedap......siap bawak balik lagi....ngeh....ngeh......settle makan......dan saat yang ditunggu-tunggu......dapat voucher.....muahahhahahaha.....yang nie jer yang sbenarnya atie nak pun......


Voucher tesco......husband atie memang kelakar....siap bagi pesan lagi.....kalau dia suh bagi nombor akaun jangan bagi....takut MLM.....MLM apa kejadahnya ngan tesco nie.....sungguh tak lojik.....jangan tak tau....husband atie alergik skit ngan MLM nie....


Dapat gaji hari tue....berdesup ke tesco......beli barang umah....top up mana yang dah habis......mcm nie lah kami tetiap bulan......huhuhuhu....fizri kalau nampak menan nie memang dia jadi hyper active......wajib naik kata ko.....



Nie lagi satu kalau datang tesco...mesti nak terjah tempat menan.......



Dalam banyak2 menan tue....dia hanya pilih kete kecik yang harga tigahinggitsembilan jer.....bijak anak mak.........hehehehhe


Shoping barang umah hari tue....beratus jugak la habis......nasib ada voucher tesco nie....kurang la skit harga tue.......kepada tesco....buat la lagi soal selidik nie....kami nak voucher........tapi next time......apa kata up kan voucher tue....seratus ker....dua ratus ker......lagi kami sayang kt tesco....muahahhahahaha

wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, November 29, 2011

Marble Cheese Brownies....

Assalamualaikum........ehem...ehem......dah masuk keje ker??.....samalah kiter.....rasa malas tak?....atie always malas....takder nyer perangai rajin....hahahhaha...penyakit keturunan gamaknya......hahhahahah...eh...cakap pasal rajin nie....nak bagitau kt korang yang angin atie lately nie agak rajin skit.....rajin masak....bukan rajin keje.....keje senantiasa malas.......muahahhahahahahha....

Hari tue terajin nak mengoogle resepi marble cheese brownies......nampak mcm senang jer....so...apalagi.....singgah tesco....beli bahan2........balik rumah........prepare bahan....dan taraaaaaaa....dah siap....husband cakap sedap.....tp bagi atie brownies tue mcm keras skit.....tapi oklah.....percubaan pertama kan...lepas nie kiter buat lagi....owh....lupa nak bagitau.....tang nak marble tue....atie tak buat....sbb tak pandai....muahahhahahhahahha



Tak sempat nak sejuk atie dah potong.....sedap jugak......masuk bakul angkat sendiri.......ngeh...ngeh...


Brownies tue agak keras skit.....



Brownies tue manis...campur ngan cheese yang masam....ermmmmm...gandingan yang mantap......


wife yusri n ibu fizri...

Friday, November 25, 2011

Saper kata anak saya tak pandai posing........

Wah......hari nie dah hari jumaat...kejap jer masa berlalu......pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan 12.......ok....bulan 12 nie memang bulan paling bizi bagi atie......setiap minggu tue jadual penuh jer manjang....penuh ngan aktiviti jalan-jalan....yang tue nnti atie citer k.......skang nie nak citer pasal anak bujang atie nie plak.....heheheh


Kalau nak ikutkan perangai sebenar si bujang atie nie.....dia memang tak suka bergambar.....tapi ntah angin kus-kus mana tah yang datang minggu lepas......tetiba jer nak berposing......tapi posing ngan motor polis dia lah....motor nie atie beli masa dia umur setahun lagi......pastu peram dalam stor lama lah jugak......baru-baru nie jer kuarkan.......tgk2 dah pandai pun fizri nak control motor nie.......tapi yang tak tahan tue....dia suka sangat bagi jatuh....maksud atie.....biler nak kona tue.....dia bengkokkan badan mcm dalam grand prix tue....pastu biler motor tak stabil jatuhlah kan.....ingtkan nak nangis.....suka lagi ada lah....pastu duk ulang dua tiga kali plak....alahai lah anak.....


Biler atie panggil jer kata nak ambik gambar.....cepat2 dia duduk atas motor.....sambil berkata-kata dalam hati......"ko aderrrr?????"....hahahhahahhahhaha


Salah satu dari aksi yang bleh buatkan atie sakit jantung.....suka sangat berdiri macam nie....atie ada ambik satu video sambil berdiri atas motor dia mengaji skali........giler kelakar biler tgk....tapi tuelah....nak upload video punyerlah sangap nak menunggu...lama kemain.....


Ngan Popeye.....suka sangat dia bergusti ngan popeye....kejap2 gigit hidung.....kejap2 gigit tangan popeye......

Dan gambar paling stylo skali adalah......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Taraaaaaaaaa



Ada brannnnnn???????


wife yusri n ibu fizri...

Thursday, November 24, 2011

Air tangan suami yang marbeles......

Cuti skolah nie.......jalan pun lengang ......lif kt umah pun lengang.....seme lah lengang....hehehhe......paling best biler cuti skolah mestilah budak2 kan....dan tak terkecuali jugak cikgu kepada budak2 tue....ha....laki den la tue......dia punyer hepi tue....sampai bangun pagi pun siap terbabas ke tengah hari.......jeles usah cakap la.......dah la fizri atie tetap antar jugak kt umah mummy dia........huh....memang senang lenang betul laki den tue.....

Tapi untung nyer biler laki bercuti adalah apabila umah dia tolong kemaskan.....baju dia tolong basuhkan tolong lipatkan......dan paling terbest skali biler balik.....makanan dah sedia terhidang......makna kata disini....dia tolong masakkan.....suka..suka....


Tadaaaaa......bihun tomyam......hehehehhe.....smalam masa otw balik.....hati nie dah terdetik rasa mcm malas giler lah nak masak.....tapi memandangkan laki mak nie suka makan....so...nak tak nak kene masak lah kan......hajat di hati tue...nak masak sardin jer..pastu goreng telur dadar...cukup......skali biler sampai umah.......tgk ada periuk duk bertenggek atas dapur......skali tgk.....tomyammmmm ko........tgk bawah tudung saji plak....ada telur bungkus...pergh.........

Bukan stakat tue jer.....ada jugak bihun yang dah siap dicelur.....untuk atie la tue....sbb atie memang tak makan nasi malam.....sajer nak kurangkan....tapi bihun tue bukan ker sama mcm nasi jugak ker.....haiiih......musnah diet aku.....muahhahahah........

Tima kasih bang masakkan tomyam yang meletup2 pedas nyer......nie yang buatkan atie sayang abang lebih nie.....ngeh...ngeh...ngeh....hari nie masak lagi yer.....atie tak sihat lah......hahahahhaha...(alasan)/.... :p




wife yusri n ibu fizri...

Wednesday, November 23, 2011

Ok jer...

Assalamulaikum......
hari nie masuk lambat.....
gi klinik...
ambik stok ubat tak nak bagi ngandung......
selagi duk makan ubat tak nak ngandung......
selagi tue lah atie tak ngandung....
pernah gak atie terskip makan ubat....
tapi tetap tak ngandung jugak...
huhuhuhuhuhuhu
tadi cek tekanan darah...
aduh.....
masih rendah lagi lah tekanan darah atie nie....
patut lah kerap sangat pening ngan sakit kepala
atie prasan kalau atie banyak sangat pikir + tension
mesti sakit kepala....
biler cek...tekanan darah rendah......
entahlah.....
orang lain tekanan darah tinggi
tapi atie terbalik....
nak kene makan kerang nie...
balik jap gi carik kerang la....
lepas makan kerang....
makan ubat alergik plak
atie kan tak bleh makan seafood banyak sangat
satgi mulalah mata bengkak....
muka bengkak.....
dah serupa doraemon ha....
aduh.....
banyak betul penyakit atie nie ha
tapi syukur....
sekurangnya terhapus skit dosa kecil tue... :)
k lah....nak sambung bt keje yang berlambak atas meja nie....
banyak tertangguh disebabkan 
event berhantu tue....
nyampah tau....3
:)
babai......




wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, November 22, 2011

Saya yang ceria hari nie....

Hari nie rasa ceria jer datang opis berbanding semalam......walaupun hakikat sebenar.....hari nie lah 'event' kronik tue....tapi atie rasa ceria........semalam agak kelam kabut........entahlah.....semua nyer sbb masa balik semalam....atie ada bukak radio pulau pinang.....ada ceramah bab2 agama......ada satu kata2 yang buatkan atie berpikir masa tue biler penceramah nie cakap......"hidup kita nie macam putaran roda.....jangan risau kalau tetiba kita berada kt bawah sbb seme nie ada hikmah...Tuhan dah tentukan setiap yang berlaku tue ada hikmah disebaliknya..."....

Balik umah....pikir punya pikir.....mungkin ada hikmah semua pegawai tak ambik port pasal unit pelesenan.......pegawai sendiri pun tak der sbb cover keje unit lain....seme nie ada sebab....kalau dia tak pergi cover keje lain....atie pun tak dapat nak rasa jadi MC hari nie....hehehehhe........memula memang tolak....sbb last pengalaman atie jadik MC masa skolah menengah dulu.......giler punyer lama lah.....huhuhuhuhu........Pegawai suh atie jugak jadik MC.....atie terima...dan alhamdulillah.....hari nie seme nyer lancar........keyakinan kene ada dalam diri.....alhamdulillah..atie tak parkinson tadi masa berucap....muahahahhah


Hari nie jugak hari yang betul betul betul ceria biler mana hari ini  adalah hari ulangtahun perkahwinan atie yang ke-3.....kejap nyer.....rasa mcm nak tambah baby lah pulak....ahaks.....alhamdulillah dikurniakan suami yang sporting.....yang caring.....yang loving.....yang buncit-ting.....yang manja-ing.......seme lah.....dan jugak syukur sbb dikurnikan seorang pahlawan yang cute.....fizri la sapa lagi....eh..nak bagitau nie....fizri dah pandai mengaji ok.....semalam mummy dia bagitau husband atie.....balik rumah.....test la betul ker tak.....skali dia sebut 'alif'........rasa nak menitik air mata......pandai nyer anak ibu....mcm ibu jugak....muahahhahahah...

Atie berdoa semoga perkahwinan kami nie kekal ke hujung hayat kami berdua.....masuk tahun ke-3 nie.....gaduh pun dah makin kurang.......sentap pun makin kurang......cuma skarang nie husband suka gurau kasar la plak........yerlah.....dah 3 tahun kan.......hehehheheh.......alhamdulillah....

Owh lagi satu.....hari nie lagi ceriaaaa....bila Malaysia menang lawan bola semalam....alhamdulillah....betul lah gerak hati atie semalam masa indon jaringkan gol pertama tue.....atie dapat rasa diaorang akan kalah...sbb orang yang selalu ober konpiden nie memang selalu kalah.......giler bangga reaksi diaorang....jiran umah atie jangan cakaplah....terlompat-lompat....bergegar flat semalam........tapi pasukan Malaysia memang best......cool jer.......masa Malaysia menang tue.....atie rasa mcm duk kt indon plak....mana tak nya.....jiran atas atie pulak........menjerit....lompat.....tepuk tangan....pastu pasang mercun.....dah macam pesta lah pulak....jiran sebelah pulak....senyap sampai ke pagi tadi......muahahahhaha.......ko berlagak sangat kan.....padan muka......hehehhe.....

Tapi tuelah...biler Malaysia menang rasa betul2 puas lah.....sbb bagi atie indon agak melampau....masa lagu kita duk mainkan pun diaorang main2.....tak profesional kan.....syabas Harimau Muda....korang memang best....atie tgk separuh masa pertama....pastu masuk separuh masa kedua atie tido...pastu masa penalti atie terjaga.....pastu entah mcm mana....mata terlelap.......last2 terjaga masa ketua pasukan Malaysia nak jaringkan gol jer.....dalam mamai2 tue atie tgk.....eh....eh....gol......yer ker???.......hehehehheheh....yerlah...rasa mcm mimpi kan......alhamdulillah......cuma nak pesan skit jer kt pasukan Malaysia.....jangan terlampau bangga ok........sbb kita nie banyak lagi game2 yang akan datang....cuma tingkatkan lagi prestasi tue.........amanat dari pembantu coach.....atie cute.....ngeh...ngeh...ngeh... :p



wife yusri n ibu fizri...

Monday, November 21, 2011

Harimau Malaya.....

Wah........orang yang tak suka bola....tak suka tengok bola....tak suka pemain bola......ada hati nak citer pasal bola.......muahahhahahh....memang tak sesuai......heheheheeh......dah tak yah nak ngata belakang...kali nie atie nak citer jugak pasal si Harimau Malaya.......seme tau kan...hari nie malaysia lawan ngan indon.....hari nie kan???.....ker bukan........kalau sebelum nie malaysia menang 1-0 ngan indon....tup...tup kali nie jumpa balik.......

Memula atie tak ambik port......tapi pepaham lah kan.....atie kan duk flat 'antarabangsa'.....jiran sbelah....dah sah-sah indon.....pompuan plak tue.....masa yang malaysia gol 1-0 ngan indon tue....dia punya boo kat malaysia rasa mcm nak runtuh jer flat nie ha.......mau tak berbulu....masa malaysia jaringkan gol tue.....bergegar flat umah atie nie......duk jerit goolll.....sama naik ngan laki atie jugak.......tak sampai seminit.....indon tetiba jer nak boo kt kiter balik...nie sah telinga diaorang berbulu dengar penduduk flat duk jerit goollll.......hahahhah...kadang2 kelakar pun ada....tak padan ngan pompuan...ada hati nak jerit....suara kalau garau takper gak....nie alahaiii.....dah rupa suara kucing tersepit jer......muahahhhah......

So...atie harap sangat la malaysia dapat kalahkan indon.....tapi entahlah.....nak harap sangat pun tak bleh....sbb atie nie....kalau atie harapkan sangat menang....mesti kalah....mcm hari tue....atie mintak sangat terengganu menang masa lawan ngan n9....tgk2 kalah.....so....tak yah harap sangat.....bt biasa jer......dan kepada pemain2 harimau malaya seme....jangan over konpiden ok.......terlampau over kang tup tup kalah.....malu kiter.....korang jangan malukan mak.....dah la jiran mak nie indon......tolong tutup skit mulut diaorang tue....ha lagi satu....banyak2 kan lah berdoa yer.......insyaallah menang lah kita nnti.......

Lagi satu yang buatkan atie ambik port pasal perlawanan kali nie sebab lagu kt bawah nie.....best lah plak....hari2 radio duk pasang lagu nie.......memang enjoy la.....hehehehheheh.......






LIRIK LAGU SELAMANYA - feat Joe Flizzow, Carleed Khaza & Altimet


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

(Altimet)
Inilah tanah tumpahnya darah ku,
Negara pasukan biarlah hanya satu,
Harimau kami berlari laju,
belang nak tertanggal dari baju,

Harimau kami cekap gelecek,
Pertahanan lawan tumbang sederet,
Bila turun padang berumahkan gelanggang,
Kalau berani mari bersandang....


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Joe)
Semua berlari hingga tiada keringat,
GOL pertama untuk negara kedua untuk pingat,
Bila atas padang main tak ingat,
Tiap hantaran kemas tiap gerak ligat,

Pernahkah ada harimau yang jinak?,
Jawapannya tidak semestinya lincah,
Penyokong ke stadium beranak pinak,
Untuk mu MALAYSIA kami ke sana....


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Carleed Khaza)
Hey,nari kita semangat,
HITAM KUNING terpahat,
Mari kita berjuang,
Tempur berperang di padang,

Sekali lagi,
Maju lagi,
Serang lagi,
Gagah berani sebati,

Tidak gentar tenang,
Dengar sorakan Gemilang,
HARIMAU MALAYA PASTI MENANG!!!


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!








wife yusri n ibu fizri...

Friday, November 18, 2011

Pengalaman......

Assalamualaikum........hari nie bizi + sakit kepala....malas dah nak pikir benda2 mengarut tue....buat kiter kecik hati jer....padahal diaorang tak der nyer nak pikir pasal kiter....wah...sentap nampak...hehehhe...

Ok...ok...hari nie nak citer pengalaman atie pi rating hotel yang terbaru hari tue....mintak2 la korang dah lupa hotel apa kan....muahahahha...sajer tak nak bagitau.......sebelum tue....atie nak bagitau yang nie hanya pada pendapat atie ok.........pendapat dari seorang minah kampung....huhhhuu.......

Mcm biasalah kan...kalau dah nama nya rating tue....segala ceruk mak nenek yang ada dalam hotel tue kami terjah......so....jumpa mcm2 jenis pemandangan dan bau yang agak kureng skit......actually hotel nie memang terkenal....sesapa yang pernah duk kt sini mesti rasa bangga.....orang yang dengar pun akan cakap....fuiiyoooo........tak hairan lah kan....sbb dia punyer staff ngan bilik memang tip top.....tapi mcm yang atie pernah cakap tadi........rating adalah tugas di mana kami akan masuk ke segala ceruk mak nenek....tak yahlah atie bagitau detail yer...........biler dah masuk sana sini........kejap2 terbau 'tue'....kejap2 jumpa 'tue'......so....sedikit sebanyak dia akan efek atie punyer otak yang mana tetiba jer nak kuar statement "saya tak suka hotel nie"...........hahahahhahah.........pandangan dari seorang minah kampung....jujur giler..... :)

Habis dah rating seme tue......tiba masa untuk makan......lapar giler wei.....dengan tak makan pagi nyer....sbb tak sempat.....ingtkan buffet......ok...masa nak makan nie....atie memang tak ingt langsung kejadian2 rating tadi tue.....sbb lapar sangat kan......diaorang bawak kami gi cafe diaorang.......dapat menu.....skali.....'wine' jer manjang......eh......i islam ok....bukan cha ya nun alip......satu...satu....atie tgk.........tanya pegawai atie...dia makan nasi goreng.....atie pun beria la cari menu nasi goreng tue.....alahai.....satu jenis nasi goreng jer yang ada pun........nak tak nak order lah kan...pastu bab air plak....pun sama........wine sana....wine sini.....pastu ada satu section.....non alcohol.....atie order lah....skali tak der....aduhai....last2 order fresh oren jer......tanya dulu sbelum tue.....halal ker tak....yup...yang tue halal......aduhhh......kenapa la tak seperate menu tue....sbb bukan non muslim jer makan kt situ.....muslim pun ada....walaupun tak ramai kan.......

Memula makan tue....series atie rasa atie lah manusia paling lapar masa tue....dengan rakus nyer makan....tapi separuh jalan tue....mulalah terbayang....."eh....udang nie yang aku nampak dia basuh tadi....eh....mcm2 terbau2 plak kitchen diaorang tue kt nasi goreng nie".....biler dah start rasa mcm tue.....pelan..pelan....atie dah start tak bleh nak makan......pastu mula rasa mcm nak muntah plak....aduh....atie cuba tahan je rmuntah tue.......dah lah lama plak makcik tue membebel ngan orang hotel.....sabar jer atie tunggu.....

Habis membebel....apalagi...balik.....sebelum balik tue diaorang bagi baju sorang satu.......skali tgk....saiz M da....tgk harga sebenar....mak aihhh.....mahal giler......tunjuk kt husband.......and uols tau husband atie kata apa......"....memang la baju tue mahal.....tapi....atie kalau pakai baju mahal pun...mesti orang ingt baju pasar malam punyer...."......berani mati betul statement laki mak nie......arghhh........


Bagi saiz M.....nampak gayanya....terperuk dulu lah baju nie dalam lemari........tunggu lah biler lemak nie dah kurang baru pakai....tapi series wei....baju dia cantik banget.......hehehhehe

Habis jer rating hotel nie......2 hari atie mengalami masalah loya yang amat teruk......fobia plak rasanya....sbb tue lah atie tak berapa suka sangat makan kt hotel.....kalau hotel yang atie tak pernah gi rating tak per....kalau yang pernah gi rating.....rasa mcm fobia plak....hehehhehehe





Wednesday, November 16, 2011

Kesian kawan saya.....

Atie ada sorang member, bukan member skolah, bukan member opis lama ataupun bukan jugak member opis yang skarang nie. Dah kahwin, tapi dia bukan yang pertama. I mean, mungkin dia jadi yang kedua or yang ketiga. Tak yah lah atie mention. Kawan atie nie memang baik, mungkin jodoh dia dengan suami orang tue kuat, so nak tak nak dia kawin jugak walaupun family dia tentang habis-habisan. Sedih dengar crita dia mcm mana dia dibuang keluarga. Tapi dia tetap jugak balik skali skala. Cuma biler dia balik tue memang masing2 tak nak bertegur sapa dengan dia.

Sampai lah dia dapat anak, family dia makin lama makin terima. Tapi lebih  terima anak dia daripada dia sendiri. Ada tiga anak tiri, masing2 memang dah besar. Dah habis belajar, dah bleh berdikari, dah bleh kahwin, dah bleh manage hidup sendiri tanpa bantuan mak ayah. Tapi yang sengsara nya kawan atie skarang nie biler anak2 tiri anggap dia mcm orang gaji.

Orang kalau dah biasa senang, memang dia nak senang sepanjang hidup dia. Kalau bleh keje tak nak, belajar tak nak. Seme sbb dah biasa hidup senang, sbb dah biasa bangun pagi jer maid sediakan semuanya. Tapi tuelah betul orang cakap. Hidup nie mcm putaran roda. Kadang2 kiter kt atas, kadang2 kiter kt bawah. Mcm lah anak2 tiri kawan atie nie. Mak kandung tak nak bela diaorang, so nak tak nak kene duk ngan mak tiri lah kan.

Bukan atie nak puji lah kawan atie nie. Tapi atie rasa dia nie jenis spesis yang baik. Depan2 atie nie atie tgk anak2 tiri dia duk arah dia masak itu lah ini lah. Selama nie orang cakap mak tiri yang jahat kan. Tapi dalam kes kawan atie nie, anak2 tiri dia plak agak kurang diajar skit. Apalah salahnya berlembut kan. Insyaallah akan aman hidup tue nnti. Entahlah, mungkin kawan atie nie sedar yang dia bukan yang pertama. Tapi jangan lah sampai anak2 tiri anggap kita mcm orang gaji plak. Kalau kawan atie bleh terima diaorang, layan diaorang baik, tak salah rasanya diaorang anggap kawan atie nie mcm mak diaorang sendiri. Walaupun hakikat sebenarnya kawan atie nie mak tiri. Tak salahkan. 

Tapi tuelah, atie nie orang luar jer. Tak der hak nak masuk campur urusan keluarga kawan atie. Cuma atie harap dia banyakkan bersabar, walaupun hari2 terpaksa dengar anak2 tiri dia nie duk banding-bandingkan dia ngan mak betul diaorang. Dah kalau betul lah mak diaorang nie the best in the world, kenapa tak nak duk ngan mak sendiri. Dah besar kan. Buat la pilihan. Owh...lupa, mak betul diaorang tak nak diaorang. Ermmmmm..........

Kepada N_ _ _ _,

Aku harap ko banyakkan bersabar wei. Takper ko susah skarang pun insyaallah satu hari nnti hidup ko akan bahagia jugak. Dah2 la tue nangis pendam rasa. Skang nie ko buat jer apa ko rasa betul. Aku ada jer kt sini kalau ko nak kongsi rasa sedih ko tue. Kiter kan kawan... :)



wife yusri n ibu fizri...

Tuesday, November 15, 2011

Mizz Nina ft Flo Rida - Take Over(lyrics)




FLO RIDA VERSE 1
Flo Rida, MizzNina
You better call Mr Fix-It
Let em’ know we got a problem Houston
Flo Rida go up to the moon with the music
Taking off boom boom that acoustics,
Countdown like 1, 2, 3, 4,
The party don’t start till’ I’m on the dancefloor
Like 5, 6, 7, 8, we rockin’ the club all day

NINA VERSE 1
Said I’ve been rocking’ round here, round here
But it’s about to get a little crazy up in here,
Cause you can’t escape this club
I’m bout to tear it up
And I can see I gotcha trippin’ for this
Oh and I mean business

HOOK
Saying Houston,
We got a little problem, we got a little problem,
I, Imma gonna solve em’

Saying Houston,
We got a little problem, we got a little problem,
Cause Imma gonna rock em’

CHORUS
This is how its going down, going down
And imma gonna break it, break it, break it down,
Break it down,
This is a take oh oh over,
This is a take oh oh over,

NINA VERSE 2
Now i want ya out ya head, out ya head
And imma gonna tell ya and i’ll tell ya what I said
I’m here and I’m in control
Thats just the way I roll
I’m tearing down the walls until the morning
Oh this is a warning

HOOK
CHORUS
Breakdown
Na na na na na na oh eh ey,
Na na na na na na oh oh
Na na na na na na oh eh ey,
Na na na na na na oh oh
Na na na na na na oh eh ey,
Na na na na na na oh oh
Na na na na na na oh eh ey,
Na na na na na na oh oh

FLO RIDA VERSE 2
Its all under control I gotcha hands up
See when I walk in the door I make em’ stand up
Its like I’m taking a pose, it’s all cameras
Feel a knock at your door its like hammers
Oh baby, get a little crazy, tear the walls down
Now you gotta pay me
I’m taking over put em’ up lady

HANDS UP
Now let me see you put your hands up, all your hands
I wanna see you put your hands up, all your hands
I wanna see you put your hands up, all your hands
Now rehydrate before you pass out, fore you pass out,
Pass out

HOOK
CHORUS
HANDS UP REPEAT

*Lagu terbaru Mizz Nina....best layan time bawak kete laju2 pepagi sbb nak kejar punch card tak nak merah....muahahhahah*





wife yusri n ibu fizri...

Monday, November 14, 2011

Bos saya suka sangat cuti..........saya 'suka' bos saya cuti....cuti lah lagi....

Assalamualaikum......


Sihat ker korang.....atie stakat nie ok ok sajork....tadi call abah....dengar suara ceria habis.....mungkin makin sihat.....biler mak ngan abah dah bertambah sihat....rasa lega sangat2......rasa nya seme anak2 mcm atie jugak kot......hati tak tenteram jer biler mak ngan abah sakit.......tambah plak kalau duk jauh mcm atie nie kan...... :)

Hari nie tak berapa ada mood sangat nak keje....semenyer jadik tergendala.....sistem slow gilerssssssss.......pastu bos plak manjang jer takder.....adil ker biler sorang bos kene outstation....tinggal sorang lagi bos tapi bantai pi cuti.....dah banyak kali benda nie jadik......sepatutnya ko datang la keje dah tau yang sorang lagi takder....dah nie saper plak nak sign lesen nie.....kalau ikutkan atie nak tonyoh sign atie jer....senang....ada bos pun mcm takder....

Hari nie dah 14hrbulan....taklimat tinggal 7 hari lagi nie.....surat tak kuar lagi....jemputan tak kuar lagi.....hotel tak booked lagi....seme lah tak buat lagi....tapi tgk....bos masih senang lenang cuti....datang lambat.......datang opis kejap2 takder....kejap2 takder.....makin lama atie rasa mcm tak tahan la.....customer call kiter plak yang kene marah....bos mana??........bos buat taik mata jer dalam bilik.....yang dia tau....nak cuti.....masuk lambat......tue jer....

Entahlah........kadang2 rasa mcm nak pentingkan diri sendiri plak lepas nie....hari tue lagi lah.......sorang bos takder...outstation.....anak atie plak demam masa tue...memula atie rasa mcm nak cuti....memandangkan anak atie demam teruk jugak la....dengan selsema nyer.....dengan batuknya....tapi entahlah....hati rasa tak sedap pikir pasal opis....so atie datang jugak.....siap pesan kt mummy fizri kalau panas makin tinggi call atie.....atie akan balik.....

Skali atie datang opis.....bos yang slalu suka cuti tue....tak datang....el......tak tau apa alasan dia.....tapi slalunya mesti pasal anak lah....anak dia ngamuk taknak gi skolah pun dia cuti.....hei....dah anak ko yang tak nak gi skolah kan.....yang ko tue....takkan tak nak datang opis plak....agak2 la wei........so....tinggallah atie ngan budak praktikal jer dalam opis.....ok takper.....skali dlam tengah hari mcm tue.....mummy fizri call kata demam fizri makin teruk.........

Takkan tak nak balik......atie balik lah....jadi....saper yang tinggal.....takder sesapa ok....tinggal budak praktikal jer.........nie kalau lah customer yang jenis hangin satu badan nie datang......mau budak praktikal kene bambu kaw-kaw punyer.....tak patut...tak patut.....tapi tuelah.....kiter orang bawah nie jer pikir pasal customer...pikir pasal keje....tapi bos-bos.......hanya pikir pasal diri sendiri jer.....well.....memang normal kan........biler lah atie nak dapat bos yang betul2 bos ha.....tunggu atie jadik bos lah kot......... :)




wife yusri n ibu fizri...

Friday, November 11, 2011

Mak bizi....harap maklum.....

Kalau nak ikutkan yang sebenar-benarnya....
atie dah tak der keje tau...
seme dah clearkan kemarin....
tapi tuelah
tetap rasa mcm bizi..
dari pagi bawak ke petang
inspection sajork...
malam nie plak
ada event...
Penang Beat Prelude...
jom reramai memeriahkan lagi event nie
bertempat di tepi pantai qbay...
yang ada khemah tue...
ha...situlah....
esok pun ada
tak best nyer kene keje sok malam
baru plan nak tgk aim
huhuuhu
k lah uols
selamat berhujung minggu
assalamualaikum....




wife yusri n ibu fizri...

Thursday, November 10, 2011

April fool di bulan November....tak kelakar ok.......

Kejadian nie berlaku kemarin....masa duk tengah senang lenang kt opis....kebetulan plak customer tak ramai.....mmg syok habis la.......nak buat keje pun malas....sebab hari sebelum tue dah letih gi rating hotel.....lengoh kaki pun tak hilang lagi nie........memang kemarin hari bersenang lenang la namanya.......tengah duk syok2 layan tenet.......atie pun tegur la bos atie.....apsal ekon tak braper rasa....panas jer.....berkuap gitu..........mcm mandi sauna pun yer gak.....heheh......tak sampai 5 minit pun atie cakap ekon tak rasa.....skali dengar bonyi loceng......lama giler........sah......skali fire drill...............nie yang tak best nie......bayangkan yer kene turun tangga dari tingkat 56 ke tingkat 1.......lengoh kaki gi rating hotel pun tak habis lagi.....nie kene turun tangga plak........tak suka...tak suka.....

 Bleh sengih2 lagi posing.....padahal loceng bunyi lama dah nie.....

Bos atie cepat2 cek lif mana tau kan still berfungsi lagi....bleh la turun tangga.....tapi nan hado.....apalagi....seme cepat2 tukar slipar jamban....yerlah....nak turun tangga nie......takkan nak pakai wedges plak......mau tersungkur atie nnti.......hehehheheh.........

Mangsa kene tipu......masa nie tak tau lagi kisah sebenar loceng berbunyi nie....

Seme dah siap sedia tukar slipar......kumpul depan pintu opis dulu.....sbb nak kene tgk kami yang level tinggi nie kene turun tingkat braper......cek brapa orang ada........so apalagi.....bermulalah pengembaraan kami turun tangga dari 56 ke 1............dengan tangga yang suramnyer...sempit....panas......memang lencun la baju masa nie.........daam hati....nyesal aku datang keje hari nie.......muahahahhah


Baru tingkat 50.........satu....satu....satu....sambil turun sambil merungut.....well.....kalau bab2 eksesais nie memang tak suka.....masa nie la rasa menyesal keje kt tempat paling tinggi....rasa nak mintak tukar la....rasa nak pencen terus la...seme ada....over betul.......kehekehkehe





Turun lagi....sampai ke tingkat 40......


Skali sampai kt tingkat 39.......ada orang naik balik atas bagitau yang nie bukan fire drill.....tapi ada benda dalam komtar nie rosak....tue yang loceng bunyi tue.....arggghhhhhh.....apsal diaorang tak bagitau awal2.....padahal kami kt atas tue 15 minit loceng bunyi baru terhegeh2 turun tau tak.....nie yang nak marah nie....dah la lengoh kaki rating hotel pun tak habis lagi....nie lengoh turun tangga plak......



Senyum jer.....padahal  dalam hati rasa nak maki pun ada....muahahhahah.....kt tingkat nie lah...kami kuar dari tangga berkuap tue....tunggu sampai lif ok.........dah la kt tingkat nie lif biru(level paling tinggi) tak dak.....kene turun bawah dulu.....pastu tukar lif....baru naik atas balik......huhuhuhuhuhu........memang kalau orang tak pernah rasa orang akan cakap....."ekeleh....turun tangga bukan naik......".......memang nampak tak letih dari naik tangga kan.....tapiiiiiiii.....kalau dah duk kt tingkat 56..nak turun ke tingkat 1....memang azab la jugak....sbb sampai kt tengah tue....kiter akan rasa pening skit sbb duk tgk tangga.....pastu kaki akan rasa sakit skit.....sbb kiter bagi bebanan kt kaki masa turun tangga.....opis lama atie sbelum nie tingkat 7....takderlah terasa sangat kan.......nie 56....rasa menggigil la jugak kaki nie.....

Naik pejabat.....duduk kejap....biler nak bangun.....rasa mcm mengigil la kaki.......hahahha.....orang kurang bersenam memang mcm nie.....padan muka aku.........dan kesannya....bangun pagi tadi.......dua-dua kaki sakit.....bukan atie sorang.....seme ok.....masing2 datang keje....jalan slow2 jer...muahahhahahah..........kejam betul la komtar nie.......lain kali bagitau la kan bukan fire drill............lepas nie kalau dengar loceng bunyi panjang-panjang mcm nie.......tak nak dah turun......takut kene tipu lagi....ngeh....ngeh.....aduhhh....sakit kaki......


View dari atas komtar.......



wife yusri n ibu fizri...

nuffnang