Friday, November 18, 2011

Pengalaman......

Assalamualaikum........hari nie bizi + sakit kepala....malas dah nak pikir benda2 mengarut tue....buat kiter kecik hati jer....padahal diaorang tak der nyer nak pikir pasal kiter....wah...sentap nampak...hehehhe...

Ok...ok...hari nie nak citer pengalaman atie pi rating hotel yang terbaru hari tue....mintak2 la korang dah lupa hotel apa kan....muahahahha...sajer tak nak bagitau.......sebelum tue....atie nak bagitau yang nie hanya pada pendapat atie ok.........pendapat dari seorang minah kampung....huhhhuu.......

Mcm biasalah kan...kalau dah nama nya rating tue....segala ceruk mak nenek yang ada dalam hotel tue kami terjah......so....jumpa mcm2 jenis pemandangan dan bau yang agak kureng skit......actually hotel nie memang terkenal....sesapa yang pernah duk kt sini mesti rasa bangga.....orang yang dengar pun akan cakap....fuiiyoooo........tak hairan lah kan....sbb dia punyer staff ngan bilik memang tip top.....tapi mcm yang atie pernah cakap tadi........rating adalah tugas di mana kami akan masuk ke segala ceruk mak nenek....tak yahlah atie bagitau detail yer...........biler dah masuk sana sini........kejap2 terbau 'tue'....kejap2 jumpa 'tue'......so....sedikit sebanyak dia akan efek atie punyer otak yang mana tetiba jer nak kuar statement "saya tak suka hotel nie"...........hahahahhahah.........pandangan dari seorang minah kampung....jujur giler..... :)

Habis dah rating seme tue......tiba masa untuk makan......lapar giler wei.....dengan tak makan pagi nyer....sbb tak sempat.....ingtkan buffet......ok...masa nak makan nie....atie memang tak ingt langsung kejadian2 rating tadi tue.....sbb lapar sangat kan......diaorang bawak kami gi cafe diaorang.......dapat menu.....skali.....'wine' jer manjang......eh......i islam ok....bukan cha ya nun alip......satu...satu....atie tgk.........tanya pegawai atie...dia makan nasi goreng.....atie pun beria la cari menu nasi goreng tue.....alahai.....satu jenis nasi goreng jer yang ada pun........nak tak nak order lah kan...pastu bab air plak....pun sama........wine sana....wine sini.....pastu ada satu section.....non alcohol.....atie order lah....skali tak der....aduhai....last2 order fresh oren jer......tanya dulu sbelum tue.....halal ker tak....yup...yang tue halal......aduhhh......kenapa la tak seperate menu tue....sbb bukan non muslim jer makan kt situ.....muslim pun ada....walaupun tak ramai kan.......

Memula makan tue....series atie rasa atie lah manusia paling lapar masa tue....dengan rakus nyer makan....tapi separuh jalan tue....mulalah terbayang....."eh....udang nie yang aku nampak dia basuh tadi....eh....mcm2 terbau2 plak kitchen diaorang tue kt nasi goreng nie".....biler dah start rasa mcm tue.....pelan..pelan....atie dah start tak bleh nak makan......pastu mula rasa mcm nak muntah plak....aduh....atie cuba tahan je rmuntah tue.......dah lah lama plak makcik tue membebel ngan orang hotel.....sabar jer atie tunggu.....

Habis membebel....apalagi...balik.....sebelum balik tue diaorang bagi baju sorang satu.......skali tgk....saiz M da....tgk harga sebenar....mak aihhh.....mahal giler......tunjuk kt husband.......and uols tau husband atie kata apa......"....memang la baju tue mahal.....tapi....atie kalau pakai baju mahal pun...mesti orang ingt baju pasar malam punyer...."......berani mati betul statement laki mak nie......arghhh........


Bagi saiz M.....nampak gayanya....terperuk dulu lah baju nie dalam lemari........tunggu lah biler lemak nie dah kurang baru pakai....tapi series wei....baju dia cantik banget.......hehehhehe

Habis jer rating hotel nie......2 hari atie mengalami masalah loya yang amat teruk......fobia plak rasanya....sbb tue lah atie tak berapa suka sangat makan kt hotel.....kalau hotel yang atie tak pernah gi rating tak per....kalau yang pernah gi rating.....rasa mcm fobia plak....hehehhehehe





6 comments:

adarnadzmie said...

atie,pengalaman boleh mengajar kita kan...

Atie said...

kak normi:...betul..betul...betul...

lieyalatif said...

bagus keje mcm ko ni atie...at least ko tau dulu dari org luar....org luar dok bangge dpt dok hotel tu laaa ape laaa...tapi hakikat nye tak seindah blik hotel tu pun heheeheheh......

Atie said...

kak lieya;tapi....atie plak yang fobia kak....heheheeh

nurashikin said...

Atie...hotel apa tu?...bg tau la supaya dpt elakkan dok situ...heheh:)

Atie said...

atie:ermmmm.....sori.....tak leh bagitau.... :)

nuffnang