Monday, November 14, 2011

Bos saya suka sangat cuti..........saya 'suka' bos saya cuti....cuti lah lagi....

Assalamualaikum......


Sihat ker korang.....atie stakat nie ok ok sajork....tadi call abah....dengar suara ceria habis.....mungkin makin sihat.....biler mak ngan abah dah bertambah sihat....rasa lega sangat2......rasa nya seme anak2 mcm atie jugak kot......hati tak tenteram jer biler mak ngan abah sakit.......tambah plak kalau duk jauh mcm atie nie kan...... :)

Hari nie tak berapa ada mood sangat nak keje....semenyer jadik tergendala.....sistem slow gilerssssssss.......pastu bos plak manjang jer takder.....adil ker biler sorang bos kene outstation....tinggal sorang lagi bos tapi bantai pi cuti.....dah banyak kali benda nie jadik......sepatutnya ko datang la keje dah tau yang sorang lagi takder....dah nie saper plak nak sign lesen nie.....kalau ikutkan atie nak tonyoh sign atie jer....senang....ada bos pun mcm takder....

Hari nie dah 14hrbulan....taklimat tinggal 7 hari lagi nie.....surat tak kuar lagi....jemputan tak kuar lagi.....hotel tak booked lagi....seme lah tak buat lagi....tapi tgk....bos masih senang lenang cuti....datang lambat.......datang opis kejap2 takder....kejap2 takder.....makin lama atie rasa mcm tak tahan la.....customer call kiter plak yang kene marah....bos mana??........bos buat taik mata jer dalam bilik.....yang dia tau....nak cuti.....masuk lambat......tue jer....

Entahlah........kadang2 rasa mcm nak pentingkan diri sendiri plak lepas nie....hari tue lagi lah.......sorang bos takder...outstation.....anak atie plak demam masa tue...memula atie rasa mcm nak cuti....memandangkan anak atie demam teruk jugak la....dengan selsema nyer.....dengan batuknya....tapi entahlah....hati rasa tak sedap pikir pasal opis....so atie datang jugak.....siap pesan kt mummy fizri kalau panas makin tinggi call atie.....atie akan balik.....

Skali atie datang opis.....bos yang slalu suka cuti tue....tak datang....el......tak tau apa alasan dia.....tapi slalunya mesti pasal anak lah....anak dia ngamuk taknak gi skolah pun dia cuti.....hei....dah anak ko yang tak nak gi skolah kan.....yang ko tue....takkan tak nak datang opis plak....agak2 la wei........so....tinggallah atie ngan budak praktikal jer dalam opis.....ok takper.....skali dlam tengah hari mcm tue.....mummy fizri call kata demam fizri makin teruk.........

Takkan tak nak balik......atie balik lah....jadi....saper yang tinggal.....takder sesapa ok....tinggal budak praktikal jer.........nie kalau lah customer yang jenis hangin satu badan nie datang......mau budak praktikal kene bambu kaw-kaw punyer.....tak patut...tak patut.....tapi tuelah.....kiter orang bawah nie jer pikir pasal customer...pikir pasal keje....tapi bos-bos.......hanya pikir pasal diri sendiri jer.....well.....memang normal kan........biler lah atie nak dapat bos yang betul2 bos ha.....tunggu atie jadik bos lah kot......... :)




wife yusri n ibu fizri...

3 comments:

D.O.U.B.L.E...S said...

bos saya pun bercuti jugak ...suka saya kalau saya pun cuti jugak heheheheh

ked said...

uiks kak atie..bos mane tu? bos baru ke?hehe

Atie said...

kak siti:nie bukan cuti yang mintak kak....nie kejap2 cuti...kejap2 cuti...brenti terus jer lah....huhuhu

pikah:bos baru...tension la nyah...

nuffnang