Tuesday, November 22, 2011

Saya yang ceria hari nie....

Hari nie rasa ceria jer datang opis berbanding semalam......walaupun hakikat sebenar.....hari nie lah 'event' kronik tue....tapi atie rasa ceria........semalam agak kelam kabut........entahlah.....semua nyer sbb masa balik semalam....atie ada bukak radio pulau pinang.....ada ceramah bab2 agama......ada satu kata2 yang buatkan atie berpikir masa tue biler penceramah nie cakap......"hidup kita nie macam putaran roda.....jangan risau kalau tetiba kita berada kt bawah sbb seme nie ada hikmah...Tuhan dah tentukan setiap yang berlaku tue ada hikmah disebaliknya..."....

Balik umah....pikir punya pikir.....mungkin ada hikmah semua pegawai tak ambik port pasal unit pelesenan.......pegawai sendiri pun tak der sbb cover keje unit lain....seme nie ada sebab....kalau dia tak pergi cover keje lain....atie pun tak dapat nak rasa jadi MC hari nie....hehehehhe........memula memang tolak....sbb last pengalaman atie jadik MC masa skolah menengah dulu.......giler punyer lama lah.....huhuhuhuhu........Pegawai suh atie jugak jadik MC.....atie terima...dan alhamdulillah.....hari nie seme nyer lancar........keyakinan kene ada dalam diri.....alhamdulillah..atie tak parkinson tadi masa berucap....muahahahhah


Hari nie jugak hari yang betul betul betul ceria biler mana hari ini  adalah hari ulangtahun perkahwinan atie yang ke-3.....kejap nyer.....rasa mcm nak tambah baby lah pulak....ahaks.....alhamdulillah dikurniakan suami yang sporting.....yang caring.....yang loving.....yang buncit-ting.....yang manja-ing.......seme lah.....dan jugak syukur sbb dikurnikan seorang pahlawan yang cute.....fizri la sapa lagi....eh..nak bagitau nie....fizri dah pandai mengaji ok.....semalam mummy dia bagitau husband atie.....balik rumah.....test la betul ker tak.....skali dia sebut 'alif'........rasa nak menitik air mata......pandai nyer anak ibu....mcm ibu jugak....muahahhahahah...

Atie berdoa semoga perkahwinan kami nie kekal ke hujung hayat kami berdua.....masuk tahun ke-3 nie.....gaduh pun dah makin kurang.......sentap pun makin kurang......cuma skarang nie husband suka gurau kasar la plak........yerlah.....dah 3 tahun kan.......hehehheheh.......alhamdulillah....

Owh lagi satu.....hari nie lagi ceriaaaa....bila Malaysia menang lawan bola semalam....alhamdulillah....betul lah gerak hati atie semalam masa indon jaringkan gol pertama tue.....atie dapat rasa diaorang akan kalah...sbb orang yang selalu ober konpiden nie memang selalu kalah.......giler bangga reaksi diaorang....jiran umah atie jangan cakaplah....terlompat-lompat....bergegar flat semalam........tapi pasukan Malaysia memang best......cool jer.......masa Malaysia menang tue.....atie rasa mcm duk kt indon plak....mana tak nya.....jiran atas atie pulak........menjerit....lompat.....tepuk tangan....pastu pasang mercun.....dah macam pesta lah pulak....jiran sebelah pulak....senyap sampai ke pagi tadi......muahahahhaha.......ko berlagak sangat kan.....padan muka......hehehhe.....

Tapi tuelah...biler Malaysia menang rasa betul2 puas lah.....sbb bagi atie indon agak melampau....masa lagu kita duk mainkan pun diaorang main2.....tak profesional kan.....syabas Harimau Muda....korang memang best....atie tgk separuh masa pertama....pastu masuk separuh masa kedua atie tido...pastu masa penalti atie terjaga.....pastu entah mcm mana....mata terlelap.......last2 terjaga masa ketua pasukan Malaysia nak jaringkan gol jer.....dalam mamai2 tue atie tgk.....eh....eh....gol......yer ker???.......hehehehheheh....yerlah...rasa mcm mimpi kan......alhamdulillah......cuma nak pesan skit jer kt pasukan Malaysia.....jangan terlampau bangga ok........sbb kita nie banyak lagi game2 yang akan datang....cuma tingkatkan lagi prestasi tue.........amanat dari pembantu coach.....atie cute.....ngeh...ngeh...ngeh... :p



wife yusri n ibu fizri...

4 comments:

adarnadzmie said...

selamat ulang tahun perkahwinan untuk Atie n hubby... moga kekal bahgia ke akhir hayat... amin...

Atie said...

kak normi;thanks kak.... :)

cute rasberry said...

selamat ulangtahun perkahwinan...kak atie :)

Atie said...

areda:tima kasih...:)

nuffnang