Monday, March 07, 2011

Checkup Fizri

Hari nie bawak si kecik tue gi checkup........sungguh ku tak sangka fizri baik sangat.....mungkin dia tgk ramai sangat geng nyer tadi....pastu tgk plak sorang budak nie nangis kene cucuk...terus dia pun tak jadi nak melasak dalam tue....good boy....
So far fizri ok.....atie ingt berat dia naik mendadak la kali nie kan..sbb tgk dari cara dia makan tue......not bad la.....skang nie fizri lebih suka makan bubur sayur jer....kalau dulu atie masukkan jugak ayam dalam tue....tapi dah lama skit...dia boring....dan skang nie fevret food fizri biler atie masak bubur pastu bubuh kentang skit...keret skit...sayur bayam skit.....banyakkkkk dia makan.....suka jer atie tgk...biskut tiger jangan cakap la..memang dia suka sangat......
Makin besar fizri nie...makin banyak perangai dia yg bt atie asyik nak gelak jer......yup....fizri banyak belajar kt umah mummy dia....si ayah fizri plak memang speaking habis ngan anak atie nie...yerlah....dia pernah pegang jawatan besar kt syarikat petronas tue....no wonder la kan......alhamdulillah........asal atie nak ambik dia tetiap petang...mesti mummy dia citer.....fizri dah pandai tue....fizri dah pandai nie......banyak la.....syukur.......
Kt umah...atie ada jugak ajar dia.....ajar tgk flashcard....ajar bilang 1 2 3...tapi tuelah...beza biler mak dia sendiri yg ajar.....ada jer peel dia bt....lari sana lari sini.....biler atie tanya mummy dia mcm mana dia ajar fizri......sama jer mcm atie.....tapi tuelah...mungkin biler ngan atie dia nak main jer.....ngan orang lain...nak plak dia belajar....sabar jerlah.....takperlah nak oi....asalkan fizri dah start belajar ibu dah syukur sesangat........eh...abah dia pun ada jugak ajar....tapi kalau ngan abah dia lagi dasyatttt........bukan stakat ajar kenal huruf.......dia ajar skali mcm mana nak tulis....budak tue baru jer setahun 2 bulan lebih....dah ajar pegang pen....ada harapan nnti dia conteng gak dinding yg sedia ada tue.....
Kalau nak citer peel si fizri nie memang takkan habis..........mcm2 dia dah pandai...paling dia pandai....ambik hati kiter balik lepas kene marah.......atie saja la bt2 marah dia hari tue...pastu dia senyap jer tunduk muka pandang bawah....pastu biler atie senyap...dia datang pelan2 kt atie....cium pipi.....pastu senyum...nak mintak maaf la tue........pandai sangat....terharu atie.......pastu biler kiter tanya dia "fizri berak yer...."........dia datang dekat kiter pastu cakap...."cek...cek..."............dia suh kiter cek la tue...betul ker tak....hahhahahah.....good boy la sayang ibu nie........banyak lagi kalau nak citer pasal perkembangan dia.......tapi memandangkan keje banyak.......tunda dulu la yer....hehheheheh


wife yusri n ibu fizri...

3 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai..so sweettttttt!!!~~~

akak suke bace perkembangan budak2 nie...comel jek kan......bagus fizri...yg pentin gsuke mkn..selalu byk kes budak tak suke mkn tau atie...ni maknenye mama nye masak sedap ni hihihihi.......

bagus2 dari kecik dah ajar tang flashcard....tang die lari2 tu takpe atie.....yg penting awal2 ko dah dedahkan bende2 tu....

atie said...

kak lieya:sedap ker??...tunggu fizri bleh cakap nnti....ntah2...tak sedap...heheheh

tuelah...atie dah dedahkan benda2 nie seme....hope dia enjoy...hehehe

Ghumaisha said...

ASKUM BLOGGER....ALREADY FOLLOW UR BLOG..JOM JD BLOG FOLLOWER DAN KLIK LIKE FB FANPAGE GHUMAISHA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE TUDUNG2 YG TERKINI DIPARASAN..TQ

nuffnang