Tuesday, March 29, 2011

Impian saya...

Orang lain pulun pasang wish list nak beli henset blackberry la...nak melancong kt london la...tapi atie....satu jer yg atie nak....nak oven...ngeh...ngeh...ngeh.....tak gempak langsung wishlist mak nie...muahhahah......mak tak segan bgtau yang mak memang tak der oven...sian kan........dari belum atie kahwin sampai la dah ada anak nie...dah berpuluh-puluh ribu lemon atie duk print jer resepi baking-baking nie....tapi satu habuk pun tak bleh nak bt...sbb oven non ado.....
Cantik kan oven nie..........boleh nak beli....tapi biler pikir punyer pikir...banyak lagi benda yg memerlukan duit....mak nie bukan orang senang....so...tahan jer lah napsu....walaupun hakikat sbenar biler tgk oven nie terus terbayang nak try bt curry puff.........sob....sob....ader sesaper yg nak tolong hadiahkan ker....bulan 10 yer...sempena birthday mak yg ke 22 tahun......eh.......hahahahahahah


Saper pernah guna oven jenis nie....angkat tangan......oldskool giler kan.....atie pernah guna ok oven nie....zaman mak atie......nie kira mcm oven pertama family atie la.....lama giler la oven nie.....sbb dah lama sangat pakai oven nie....cermin atas tue pun pecah....abah atie try la buh cermin lain.....tapi lain plak jadiknyer....tak bleh nak bakar kek...mungkin cermin tak sesuai kot....last2...cabut cermin tue....tutup ngan tutup periuk jer....hahahahaha.....terus tak bleh guna langsung........

Oven nie pun cantik gak kan.......see...taste mak nie yang bese-bese jer....tak der grand sangat.....tue pun husband tak tergerak hati pun nak tolong belikan....dah banyak kali mak berzikir kt telinga apak fizri...tapi dia bt derkkk jer.......siap ckap lagi...."alah....abang tak suka kek....nak bt apa beli oven..."...hellooooo cik abang...bukan stakat nak bakar kek ok....nak bakar ayam....bakar ikan....bakar kuih raya ....bt curry puff inti sardin....seme boleh ok....nak bakar abanggggg pun boleh.......jadik belikan saya oven satuuuu........

Dedulu kalau atie gi umah kengkawan mak kan...kalau tgk umah dia ada dapur mcm nie....on the spot atie agak yg dia nie memang kaya.....zaman dulu la.....kira canggih lah......oven ada dapur pun ada.....atas masak bawah bakar....uhuhuhuhu......maklumlah....umah mak atie kan hanya ada dapur yang dua tue jer......tapi ok what.......ada gak tempat masak kan......huhuhu....ada orang cakap kalau pakai dapur jenis nie...api dia mcm tak kuat...betul ker?......sronok lagi pakai dapur yg dua jer....orang cakap yer...bukan atie.....

Kalau nak harapkan apak fizri belikan oven...sampai subuh awal tahun depan pun mungkin tak dapat lagi....tapi hati dah berkobar-kobar nak baking nie....satu jer cara yg atie rasa boleh melaksanakan impian mak nak baking......kidnap oven oldskool jenama butterfly mak den.....ha.....idea bernas tue......daripada duk dalam plastik cantik jer terletak atas lemari dapur mak den tue....baik lah dipinjamkan sementara kepada anak pompuan yg kiut lagi cun nie.....hahahha.......antik kan family saya.....jangan gelak ok........mak saya memang suka pakai oven nie.....lagi senang katanya......banyak berjasa oven nie....selepas pemergian oven bulat yg cermin retak tue......abah atie belikan oven yg nie.....canggih katanya.......walaupun oldskool...tapi oven nie lah yg bt kan cheese cake saya sedap ok...ramai puji...........ngeh....ngeh....ngeh.......

Nak cari oven...nak cari oven....nak cari oven.......muahahhahahahha


wife yusri n ibu fizri...

5 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

insyaallah ade rezeki tu atie....mintak cik abe yeak...sebelum mintak tu ko tabur la janji manis tuk lebih rajin masak, buat kek, buat roti bagai he he hehe.....

normi said...

akak ada yg mcm gambar no.3 tu.. itu pun baru jer beli... hehe.. tgh rajin try bakor muffin nih.. lepas ni nak try buat pizza lak... hehe..

simpan duit sket2 bole la beli... haha..

atie said...

kak lieya:dah tabur banyak janji dah....tapi dia bt derk jugak...sedihnyer...

kak normi:yeah...kene kumpul duit...heheh

azlin mrs'Hairil said...

kumpul2 sikit2 lame2 jd bukit...
org lelaki mmg pun..cube tukar sport rim kete laju jerk..

atie said...

azlin:yang tue betul...kalau pasal kete...memang laju jer...

nuffnang