Tuesday, March 22, 2011

Pelancaran Bukit Bendera

Akhirnya tanggal 19 Mac 2011.....keteapi bukit bendera pun dilancarkan....alhamdulillah...semenyer ok........event paling best kot stakat nie.......malas nak citer panjang......sbb dia lebih kurang mcm pra pelancaran hari tue....cuma kali nie vvip dia agak ramai gak.....TYT ada....guan eng pun ada.......

Kaki2 nielah yg kerja kuat selama nie.......masa hari kejadian tue....atie kene duk kt atas bukit bendera.....jadik atie tak tau apa jadik kt bawah....dengar kata....seme ok lah........tengah syok senang lenang kt atas...dapat call kata vvip dah naik...kelam kabut la kan......paling tak bleh blah press ramai giler ok....naik pening mata....dah la tak nak ambik gambar mak yg kiut nie...kecik hati mak nyah.....

Masa pelancaran nie...diaorang ada bt satu video khas tentang keteapi nie...tetiba rasa mcm meremang jer bulu roma....serius rasa terharu...sedih...bangga....ingtkan atie sorang jer rasa mcm tue....kengkawan atie pun sama mcm atie jugak......sedih biler tgk pekerja2 kontrak tungkus lumus pagi bawak ke malam nak bt rail keteapi nie.....bangga sbb tak sangka malaysia pun boleh jugak jadik mcm negara luar yg lain.....kiter gunakan khidmat kontraktor dari luar jugak untuk create benda nie..........part paling best biler dia tunjuk yg kiter akhirnya berjaya laksanakan projek nie.........walaupun bukan atie yg ketuk batu2 besar bagi pecah nak letak kt rail....tapi atie tetap rasa mcm bangga sbb jadi sebahagian dari komuniti keteapi nie.....malaysia boleh!!!......patriotik betul aku hari nie......

Mengikut sumber2 yang boleh dipercayai...masa first time nak start test keteapi nie....takder saper pun yg berani naik....hanya 4 orang driver saja..........bangga betul aku ngan diaorang nie......mcm patut jer letak nama diaorang dalam buku sejarah form 1 kan...muahahhahahah


Dari petang jumaat bawak ke hari sabtu......kaw kaw punyer keje......atie tak tido hotel....atie balik umah...kengkawan lain jer yg stay hotel....tapi bukan bleh senang lenang.....tak pasal2 diaorang dapat mesage suh gi jugak opis malam tue semata2 nak print apa ntah......sori la geng...atie tak join....sbb tak sangka plak miss suh kiter gi opis malam tue.......tapi apa2 pun...korang memang layak dapat APC la wei.......huhuhuhuhu......
Habis event bulan 3......datang jer bulan 4.....lagi sakit kepala.....dah la staff pun makin kurang......bebudak praktikal.....ada...pikah...yana....pun nak habis......sedih ok...sedih....mcm sunyi jer skang nie....lim budak unit atie dah tamat kontrak....tak sambung dah....sob...sob....pastu nadia ngan rafis pun habis.....sunyi nyer....pastu nnti budak praktikal plak habis.......mesti nnti i miss moment2 sengal mcm nie......payah nak dapat geng mcm korang...korang best gilak........

Habis event tue dalam kul 2...balik umah main ngan fizri kejap...entah mcm mana atie bleh tertido...letih sangat.....pastu ahad plak....atie ditugaskan untuk antar yen yen kt airport...nasib baik umah mak dekat nyah....cuma nasib tak baik nyer.....biler mak gi airport antar yen yen sarung suar jean jer......no protokol...heheh.......yen yen ok la kot....tapi tetiba jumpa plak menteri belia dan sukan.....sudah.....selang 10 minit sultan perlis pun join sekaki dalam bilik vip kt airport tue....terpaksa mak mencover line dengan nyorok skit kt belakang2......hehehhe........ramai plak vip hari tue.......hehehehhe.......

Itu lah citer atie di weekend hari tue......minggu yg letih....sbb tue datang opis kemarin rasa malas jer nak bt keje......bleh terima ker alasan nie.....hahhahah........ok lah...nak babai dah.....sbelum tue nak bgtau nie.....dalam bulan 4 rasanya baru keteapi tue mula operasi untuk orang ramai.....cuma tarikh sebenar jer tak confirm lagi.....itu urusan pihak PHC plak........naik jangan tak naik...best....nnti atie upload video yer.........byeeeee...............teeheeeeee.......


wife yusri and ibu fizri



9 comments:

Jasfyra said...

lps ni dah leh naik cable car kt bukit bendera..horeyy!!!

atie said...

jasfyra:ya betulll......jgn lupa...datang bercuti di penang yuk....hehe

cute rasberry said...

terharunyer mak.....
ada kaki mak skali..huhuhhuhu..

atie said...

cute:mana satu kaki mak tue nyah...hahah

☆ lieya latif ☆ said...

wah...kire ko org penting laa disebalik kejadian perasmian ni yeak atie....vangga tauuuuuu!! takpe la kene keje penat2 pun...berbaloi bile berjaye kan......

eh best ar pasni, sah2 ke penang wajib pi naik cable car nie.....salah satu tarikan pelancong gak ni atie kan!

atie said...

kak lieya:a'a...nie salah satu tarikan pelancong kt penang selain dari makanan-makanan yang sodap....wah...bleh jadik tour guide nie...hehhehe

normi said...

akak tak sabar dh nak naik keter api bukit bendera ni.. bila tuuu...

atie said...

kak normi:dalam bulan 4 kak...tapi tarikh tak konfirm lagi...hehhe

ked khaydee said...

trharunye bile mak di rindui. . .hehehe

nuffnang