Wednesday, November 19, 2008

kisah cinta atie n yusri

Hari nie last atie keje untuk bulan nie.atie start cuti esok sampai la 14.12.2008.ha..ambik kau 15hrbln br atie masuk keje.lama betul kan atie cuti.skali skala..lagipun atie bukannya slalu ambik cuti.jd mungkin lama jgk la kot blog atie nie x berupdate.yerlah..biler dah balik kg time nak kahwin nie,mungkin banyak la benda yg atie nak bereskan.lagi dekat nak kawin lagi kuat hati atie berdebar.mcm2 benda atie pikir.mcm mana kenduri tue nnti,mcm mn tudung atie nnti,mcm mana make up atie nnti.waduh..betul2 takut la.uols doakan yer smoga majlis perkahwinan atie nnti berjalan lancar.hehehe....

entry kali nie atie nak berkongsi perjalanan kisah cinta atie ngan yusri.kitaorang jumpa masa sm2 study kt poli.masa nak lapor diri kt poli nie,atie dah memang bertekad x nak main cintan cintun nie.sebab merimaskan jer bagi atie.maklumlah masa form 5 tue,atie ada gak la bercinta ngan sorang mamat nie kiranya mcm cinta monyet la..hahah..gatal x atie nie.tp,kitaorang putus.sebab per?sebab dia kuar ngan pompuan lain,pastu terkantoi plak ngan atie..tp kan uols..masa atie nmpak ex atie nie kuar ngan pompuan lain,atie rasa biasa jer.siap bleh gelak lg ngan member sorang lagi,sebab ex atie masa tue pakai spek itam..klakau giler.poyo jer..heheh..alhamdulillah..mungkin Allah nak tunjuk pd atie yg belajar lg penting dpd bercinta.dah habis bab tue,exam spm.dpt result,dan atie dpt 2 tawaran.satu poli.jurusan yg sama atie blajar masa skolah teknik dan satu lagi uitm jurusan pengurusan bank.dan atie bt keputusan untuk pilih poli.ntahlah..mak atie beria suh atie masuk u tp atie ttp pilih poli.maafkan atie yer mak.tp atie x nyesal sbb kt poli nie lah atie jumpa my future husband.bg atie nie cinta pandang pertama.sebab atie nmpk tunang atie masa kitaorang daftar untk lapor diri.tunang atie daftar dulu br atie.dia pusing jer blakang,tgk atie pastu dia bt muka poyo.atie plak masa tue berdebar giler.dlm hati atie cakap bleh tahan gak mamat nie.tp yg spoilnye uols,habis jer atie daftar,pusing jer blakang,ex boipren atie plak kt blakang..ya ampun..dia pun dapat poli yg sm ngan atie dan satu klas lagi.mencinyer.....x suka..x suka...rasa nyesal pun ader masuk poli.wa.....dah terlambat...

seminggu orientasi kt poli,biasa2 jer.tp hari last orientasi br kami dpt berkumpul satu klas.br lah kenal mana satu member klas atie.paling atie benci tgk muka ex atie tue.yg lagi benci tue dia rapat ngan tunang atie.diorang mcm satu geng la.4 orang.lantaklah..atie malas nak ambik pot masa tue.dan kitaorang blajar mcm biasa.tiap2 hari atie pegi klas mesti nak tgk muka tunang atie nie.hehehe.....sampai la satu hari tue,atie tergerak hati nak citer kt member baik atie (nonie) yg atie suka tgk muka yusri.nmpk cute jer..hehehe...tp kan uols...si nonie nie dia pi citer plak kt yusri nie yg atie suka dia.malu siot..rasa mcm nak sorok muka nie dalam lokar jer..hampeh betul ko nonie...tp spatutnya atie bertq ngan nonie nie.disebabkan dia la,kitaorang bercinta dan akhirnya akan ke jinjang pelamin...ngeh..ngeh...tue dpd pihak atie..dpd pihak tunang atie plak,rupanya dia pun minat kt atie.siap dah ambik no fon atie kt member lagi.cuma dia x brani nak cl n sms jer.dlm erti kata lain malu lah tue...tunang atie ada cakap masa noni bgtau yg atie minat dia,dia suka sgt.tp muka tetap control macho.tunang atie ingt yg atie masih sayang kt ex atie tue.rupanya ex atie nie citer kt seme orang yg atie penah kapel ngan dia.potong line betul la mamat nie.tp nasib baik la tunang atie nie ttp suka pd atie.hehehehe....kiranya atie x bertepuk sbelah tangan la.

dan malam 12022003,kitaorang start bergayut..borak2,gelak,pastu ckp saya suka awak..ngeh..ngeh...sweet sgt memori tue.takkan atie lupakan sampai biler2.pastu malam 13022003.tunang atie cl lagi.dia ckp dia kena jumpa jgk atie sok.biar lah mcm mana pun dia ttp nak jumpa atie.masa tue cuak jgk lah.naper mamat nie beria sgt nak jumper.dia kata ader benda yg mebuatkan dia sedih sgt.berdebar dah atie.atie suh dia bgtau tp dia x nak.dia nak jumpa face to face.dan keesokkannya,atie pun plan nak jumpa dia.dan masa tue jgk dia ckp yg dia dpt tawaran masuk maktab.lusa lapor diri.dan hr yg sama jgk dia ckp yg dia nak lamar atie sebagai kekasih hati dia.atie masa tue happy sbb dia dpt tawaran lebih bagus,tp ttp sedih sbb first kitaorg declare kitaorang nie kekasih dan hari tue jgk la atie kena berjauhan ngan tunang atie nie.wa.....tak sanggup..nak nangis masa tue.jauh plak tue.kt kl.yg paling atie x lupa dia cakap yg dia kena terima tawaran nie sebb nak atie hidup senang bersama dia nnti.wah...pandang ke hadapan betul la mamat nie...bagus..bagus...atie suka.dlm duk sedih tue,dia ader bg anak patung pooh kt atie.yg lawaknya patung tue x der hidung.wakakakaka....dia curi anak buah dia punyer patung pastu bg kt atie.dia ckp yg dia malu nak beli anak patung.sebab tue dia rembat jer yg anak buah dia punyer.x der hidung pun x perlah..atie bedal jer.hehehe
dan start hari tuelah atie rasakan yg fon begitu penting bg atie.sebab percintaan atie nie kan alalala pjj (percintaan jarak jauh)siyes tau...start dpd kitaorang kapel sampai la dah keje nie memang sentiasa jauh.masa blajar atie kt kedah,dia kt kl,ms keje plak,dia kt penang atie plak kt putrajaya..tp alhamdulillah percintaan kami masih mampu bertahan sampai 5 tahun.syukur sangat.dpd atie kurus kecik sampai la atie gemuk besar mcm nie dia ttp sayang atie.terima seme kekurangan atie.kami sentiasa susah senang bersama.yerlah..bercinta masa blajar apalah sangat..duit banyak habis untk bt assigment.penah satu ketika tue atie mmg dah kering sangat2.duit langsung x der.nak mintak duit kt mak malu,takut.tp nasib baik la tunang atie cuti,dia balik kg.jd dialah yg slalu antar kan bekal makanan kt atie.pg petang siang malam.mak dia plak tue yg masak.memang malu la.mak tunang atie nie memang sporting.tgk skang dah nak jadi mak mentua pun.
dan hari nie kami hanya menghitung hari untuk disatukan jer.x sangka kan sayang ke jinjang pelamin jgk kita disatukan.atie harap sangat smoga percintaan kami berdua berkekalan selamanya.atie akan cuba bahagiakan bakal suami atie nie semampu yg boleh.amin...itu janji atie pada insan yg bernama yusrizal..

SAYA SAYANG AWAK SELAMANYA.........

7 comments:

ai said...

ewah ewah ewahhhhhhhhhh..cap pung cak pung..

~lamanye ngko coti atie...isk isk isk..

Mrs. Amie said...

hi,

wish u and ur love one, will be together forever..as u wish...

NuRuL 'AiN said...

hai..Selamat Pengantin Baru..

ummu_hanis said...

hai atie. selamat penganten baru yek. semoga bahagia utk selama lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanye. huhu. kalau tak cukup a tambah sendiri yek. akak tak kisah.

~Atie~ said...

ehhh....nak kawin dah

selamat pengantin baru
moga kekal bahagia hingga ujung nyawa.........

ainayin said...

Wahh..romantiknye tunang atie tu..dah nak kawin erk..Selamat pengantin baru..semoga berbahagia ke anak cucu..salam perkenalan dari ain

iza comeii said...

camat pengantin baru...jd sepupu la kita nie kan...lawa gambaq pra wedding...

nuffnang