Thursday, March 04, 2010

sebab musabab nyer

ramai tanya atie...wei..best ke tak opis baru ko tue....ha...meh sini atie nak citer.....tp untuk pengetahuan seme kt atas nie la meja atie....tp tak cantik lagi...maklumlah hiasan meja atie yg masa kt opis lama masih ada kt putrajaya lagi..umah akak atie...insyaallah tengok la tengah bulan 3 nnti mungkin atie gi sana ambik barang....
keje kt opis baru nie memang best...opis nyer memang cantik dan tersusun kemas macam yg uols tgk masa kt entry atie sbelum tue...tapi sori la yer skit jer atie buh gambar nyer...TAPIIII....dalam duk sronok dan teruja sbb dpt opis cantik...tetiba jadi macam fobia dan takut nak datang keje lagi....sbenarnya banyak kali gak atie kene kacau ngan something...uols bayangkan masa atie kt surau tengah landing baiiikkkk punyer...skali ternampak bayang orang kt sbelah duk senyum....masa nie kalau tak silap atie,atie tgh duk lali nak tido...maklumlah ngantuk sangat...biler terjaga tue...berdebar gak la....tp atie tak lari la masa nie...atie anggap yg sbenarnyer makhluk nie baik sbb dia duk dalam surau...mungkin dia tumpang nak smayang jugak kot kt situ...jadiknyer sampi skang kalau atie nak smayang atie akan pastikan pintu surau terbukak....lantaklah orang nak tgk atie semayang tunggang terbalik pun dalam surau tue..asalkan jangan atie yg terbalik kiok pengsan dalam tue sbb nampk makhluk lain duk sengih tayang gigi....huhu
opis baru nie memang best....best sbb setiap sorang kakitangan kt kementerian nie dapat sorang satu berukband....mana nak cari beb opis yg baik hati bekalkan berukband kt staff.....memula masa atie lapor diri kt sini...hanya blog saje yg bleh bukak...yg lain seme kene blocked....tp heran masa tue jiran sbelah atie bleh plak bukak pesbuk...prenster...pastu sengih sengsorang tengah chatting...biler atie tanya dia cakap dia pakai beruk band...esokkannya atie pun terkedek2 bawak la berukband sendiri datang opis....tapi duk tersengguk-sengguk lagi masa nak connect....aperr...rupanya berukband tue opis yg bagi....pastu ingtkan pegawai jer yg dapat...tapi rupanya seme staff dapat...syiok la atie......sekurang-kurangnyer tak la jemu atie nak bt keje kan...TAPIII.....nama jer dapat berukband...keje banyak ok....nak bukak tenet pun kene pandai curi masa....huh
opis baru nie memang best...tp jadik tak best biler setiap staff digalakkan speaking omputih...memula keje tue agak terkejut la gak..maklumlah kan...atie kan kalau speaking omputih,mat saleh mata biru kalau dengar sure koma punyalah....tertanya2 gak la..aku nie keje kt kementerian pelancongan malaysia ker atau kementerian pelancongan london....apa lagi macam itik ngan ayam la bercakap....bos speaking ngan atie...atie balas balik speaking penang+terengganu+kl skit.....tp alhamdulillah skang nie atie dah ok...kalau hari2 cakap...insyaallah lancar la tue kot...jangan uols heran plak kalau pasnie blog atie nie atie tulis dalam english style yer...hahahaha...riak la plak....
sbenarnya ader banyak lagi...tp atie citer skit udah la yer....tapi dalam banyak2 sebb tue...sbb yg paling atie tak bleh tahan ialah ngan bos kecik...hari2 dia saiko atie pasal keje....sampi pening naik terjuling mata nie nak paham aper benda yg dia nak sbenarnya...tp biler tenung balik sbenarnya aper yg dia suh atie bt tue..last2 dia yg offer nak buat...jadiknyer aper yg dia duk cakap kt atie tue tak der pa per pun....atie rasalah kan....amoi nie nak ajak atie sembang kot....kan senang direct jer bgtau atie....

6 comments:

Fariza Yani Badri said...

takut nye tmpat kje k.zati br tuh,
ajak la mamber teman kalu nk g surau ke hehe

UnGu VioLet said...

slm kenal..

D@puR D@n OvEn said...

Sgt baguslah dpt berukband itu, tp yang tak bagusnya ada makhluk alin ber opis sesama. Walaupun dok tgh bndar, ada gak ye makhluk2 camtu. Arini dh tak sesat ke cari opis. Kelakarlah Atie tau. Kim salm peluk cium utk bb Fizri yg comel lote tu ye. hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

akak rase bagus laa environment kat opis baru ni atie....boleh improve english..yg syok tu berukban pun siap dpt....lagi naik tocang laaa...tapi tu laa yg penting keje dulukan...ademase baru le berinternet yeak.......

tapi tang ade antu2 tu akak takut....mak ni kan penakoot huhuhuhu

ina said...

mek oi... besaqnyor meje hang..
nak baring pun boleh..

Nur Syafawati said...

atieeeeeeeee..ape kabar??lame x singgah blog atie...dah bersalin rupanyer atie..huhuh..maafla..akak nyer blog ade problem..aritu tukar layout..trus ilang semua list kawan2..adehh..pastu mood nak update blog tu sgt2 la xde!!!huhuh...ape2 pun tahniah buat atie..dpt bb baru...dpt keje tempat baru..hehehe..keep in touch yer..

nuffnang