Friday, September 03, 2010

Raya Punyer Hal...

Baru la atie ader masa skit nak update blog nie.......nak bt camnor.....keje banyak la musim raya nie...atie nie keje kuarkan lesen pemandu pelancong....jadi kalau musim perayaan macam hari raya nie.....bas ekspress tak cukup nak tampung orang nak balik kampung...so....diorang pakai la bas persiaran....kalau tak pakai bas persiaran nie......mesti ader sorang dua duk nangis kt hentian bas menangis di pagi raya nnti.....muahhahaha.....syarat nak guna bas persiaran nie plak....mestilah ader pemandu pelancong....tapi musim perayaan mcm nie...orang seme fokus nak balik kampung jer....tak der masa nyer nak dengar pemandu pelancong duk pot..pet..pot..pet... kt depan....sbb tuelah ramai syarikat travel agent datang nak mintak pengecualian pemandu pelancong tue.....eh....cakap pasal keje la plak....dah...dah...tukar tajuk lain pulak....nak termuntah dah nie kalau cakap pasal keje....

Hari rabu hari tue...masa atie otw nak datang keje...radio era bukak topik pasal bajet raya......best dengar bajet raya diorang...semenyer meriah.....pastu ader la satu caller nie.....uols tau tak....dia punyer bajet raya duapuluhribuhinggit..........giler banyak ok........pastu dia terang la satu satu apsal la dia punyer bajet raya banyak sangat........
Memula..dia tukar kete.....pastu tukar perabot baru.....pastu baju raya dalam ribu ribuan gitu......tapi...dalam banyak2 bajet tue...yang bt atie terkejut besar....aderlah bajet biskut raya dia dalam 3 ribu ringgit.....giler banyak.....apa jenis biskut la yang minah nie beli ntah......deejay era tue pun terkejut.....nie sah orang kaya nie....
Kalau atie....tak der lah sampi berhabis camtue.....ikut kemampuan jer lah.....cuma lebih kt fizri jer lah....baju raya atie ngan husband pun pakai yg taun lepas jer..........last pakai masa raya taun lepas.....mesti sedara mara ader yang terperasan kan...so.....tak nak bazir...pakai lagi skali........atie ngan husband memang mcm nie.......suka nak beraya....tapi mood nak beli baju2 raya nie kurang skit......cuma kalau baju raya fizri......pergh...dah berpasang2........padahal bukannyer posa pun............eh......
Tapi tuelah kan...klau sesapa yang berduit...memang sah2 la berhabis sakan masa raya nnti...mcm atie nie.....ermmm.....sesimple yang boleh....mungkin daripada kecik dah biasa mcm nie...yerlah....anak tukang jahit....baju raya lepas raya baru boleh pakai...hehehehheheh........maklumlah...baju orang lain kene utamakan dulu...kalau tak nnti fulus ngak ada.....huhuhuhuhu....tapi atie ok jer....tak derlah meroyan nak sesangat seme yang baru......yang penting kalau setiap kali raya tiba...atie dapat makan biskut almond london ngan nasi dagang....tue lah paling nikmat.....baju2 nie...belakang kira lah.....yang penting makan.....muahahhahah




wife yusri n ibu fizri...

4 comments:

D@puR D@n OvEn said...

SElamat hari Raya Atie... Akak mintak maaf kalau ada silap & salah... Atie suka benor ngn ALMOND LONDON kan? hehehe. Akak tak bg sample kt Atie aritu coz tengok blog atie, Atie ada jual sekut ray gak. Thn i ry kt mana? Kalau kt Besut, jemputlah dtg umah akak kt bachok

atie said...

kak jeri:selamat hari raya.....atie pun mintak maaf kalau atie ader bt salah yer....heheheh...takper kak...tak kisah pun pasal biskut raya tue...hehhehe

ayien78 said...

hehehhee atie, ayien pun kalau dulu berbelanja selalu tk hengat..cuma tkler smpi kuih raya ribu riban... takat rat2 jek... dis year jek raya agak suram ...keter buat hal... so budget semua lari ke keter

atie said...

kak ayien:yer ker....takper kak...keter tue yang penting....nnti tak bleh nak jalan raya...heheh

nuffnang