Tuesday, March 26, 2013

Sambal belacan kitewwwwww....hew...hew...hew...

Dah berkurun baru hegeh2 nak update pasal pot luck hari tue...
tak senonoh betul perangai....

Ok..pot luck hari tue atie kene bawak sambal belacan....
sambal belacan jer pun...tapi dia punyer nerbes mcm kan kene buat sherperd pie...
ha kau...tak agak2...
atie bukan bleh kalau nak kene masak bagi kawan2 yang selain dari ahli keluarga kiter nak makan
takut tak kene jer ngan tekak diaorang kan...
tak syok la....
so...nak tak nak....atie gugel resepi "sambal belacan paling sedap".....kihkihkihkihkhih
over nau perangai....
tapi semenyer lebih kurang sama jer.....
ada yg buh bawang ada yg tak....
nak tak nak...atie buat ikut resepi sendiri....


Pepagi lagi atie dah siapkan bahan2 nyer nak menumbuh...
bergegar satu flat biler atie dah start menumbuk...
bertabahlah wahai orang bawah...hehehehh
disebabkan nak tumbuk sambal belacan dari kuantiti yang banyakkkkk skit....
jadiknyer......kiter pakai cara yang paling selamat....


Ha.....clever tak kiterrrr..........
tak mercik kt mata...tangan pun tak pijar.....
nak pakai blender mcm tak berapa best la plak kan....
tapi kalau pakai lada kampung dia tak mercik sangat...
kalau pakai lada bandar nie yg over skit....
lada bandar nie dia keras skit...mcm plastik mak mentua atie kata...
sbb tue mk mentua atie selalu bekalkan lada tiap kali atie balik as...
tapi mahal skit lah kan lada tue....
tapi tuelah....dah lama tak balik as....stok banyak dah habis....
salahkan en.laki sbb selalu sangat sibuk....
lada kampung nie dia wangi skit...sedap....


Masak nasi kt opis.....beras memang sedia ada....
cuma kami jer baru tergerak hati nak masak nasi kt opis....
heheheh



And taraaaa.....sambal belacan kiter.....
boleh lah nak buat makan2.....


Antara lauk2 yang tersedia....
kenyang betul hari tue....
seme sedap....



Nanti kiter bt pot luck lagi eh.....
best tue...
heheheh




wife yusri n ibu fizri...

2 comments:

adorable ked said...

alaa kak atie..
nak tengok gambar pot luck bebanyak lagi..
upload eh..
:)

Atie said...

pikah:kak atie ambik gambar skit jer pikah...sbb lapar sangat....tgk plak lauk best2...tue yang simpan terus phone tue...hahahha....

tapi takper....gambar pak mertua pikah ada kan tue....muahhahahha

nuffnang