Thursday, November 14, 2013

Apa kaitannya mee sanggul dan bawang?

Atie tak pernah masak mee sanggul..
tapi on the way balik keje tadi tetiba jer teringin nak makan mee sanggul
nak beli bukan seme kedai ada kan...
so nak tak nak kene la bt sendiri....
first time ok....
sbb mee keras atie rendam dulu...anggap la mcm nak goreng bihun...
tak tau la betul ker tak...ntah2 kene rebus dulu...hahahaha

Alhamdulillah alahan dah makin kurang...
walaupun masih ada sisa loya lagi...
tapi bab menumis nak masak dah ok...
bleh la masak ngan jayanya...
wah..bunyik mcm kan terer masak sgt nie....
barang dapur banyak dah kene ganti lain...
bawang banyak yang dah layu di tasik madu..
memandangkan dah bleh masak...jadik memborong bawang sakan la kan...
giler lawa betul bawang yg atie beli kt pasar malam hr tue...
bulat2...kilat2...comel2....banyak gak la borong
atie mmg agak pelik skit kalau jumpa bawang2 nie....
lantaklah bawang putih ker...bawang besar ker...
kalau jumpa yg kilat yg bulat comel2 mesti geram nak beli...
pastu masa nak masak tue mulalah feeling mcm masterchef bertauliah
sbb tau lauk akan jadik sedap sbb  bawang yg comel2
bodoh kan...hahahahhahaha......

Same goes mcm masak mee sanggul tadi lah....
bukan nyer pernah masak pun kan
tapi sbb bawang tue comel nak mamp....
terus rasa mcm terer nyer wei aku masak hari nie
dah la bawang cantik....mesti sedap la.....
muahahahahahaha.....
walaupn hakikat sbenarnya
result mee sanggul aku
MASINNNNNNNNN okkkkkk........

sabar jer lah mak hencik.....
terus rasa mcm dah fedup nak masak mee sanggul
i boikot mee sanggul start malam nie....
tunggu hati i tenang baru i makan u ok.......
gedik nyer....

tak senonoh betul kan atie...
lama tak update
biler dah update citer pasal bawang ngan me sanggul plak....
sabar jer lah.....




wife yusri n ibu fizri...

2 comments:

Ked Lee said...

makkk! lama tak dengar cite mak. hehee
kak atie! umah saye pun ade mee sanggui tu. mak sedare saye bagi. tapi iols tak buat2 pun lagi? kiranya mee tu memang sedia masin ke hape?
huhuhu

Atie said...

entah la pikah...dah sedia masin kot....giler masin ok mee sanggul kak atie....memang bleh kene darah tinggi....hahhaha

nuffnang