Monday, May 18, 2015

Progress pindah umah baru 60%.....

Assalamualaikum...

Mode pindah rumah is on...
giler letih kau.....hahahahhahah
dah lama tak update blog tetiba update terus ngadu letih pindah
sengallll

So far progress pindah masih 60%
kemarin ambik lori untuk angkut barang2 dari rumah lama ke rumah baru...
perghhhhhh...tak pernah rasa letih mcm nie....
walaupun sbelum nie mmg la ada angkut skit2 kan barang tue...
and slowly kemas
tp biler dah start angkat barang yang besar...
baru terasa mcm kauuuuuuu.....nak patah riuk ha.....
sambil mengemas sambil membebel kt husband mintak dia upahkan 
sorang maid untuk binik nyer yang bam bam nie.....

Bulan nie mmg bulan yang agak bz....
memula start bz tue biler kene basuh umah....
tue pun satu hal....
dua tiga kali basuh umah tetap la lantai rasa mcm berpasir jer...
tak selesa kesan simen kan...
last2 nak cepat punyer pasal.......gi kedai beli asid untuk cuci mozek....
tuang jer.....ha kau...menggelegak...
risau gak takut tak pasal2 pecah lantai mozek nie kan.....hahahahahhahaha
tp seriesly senang sangat.....walaupun ada skit2 lagi....
nnti nak beli lagi la........smalam husband terkejut biler bagitau asid dah habis....
sebotol besar plak tue...
tapi mmg agak bahaya....atie buat time anak tido....kalau bleh pakai la jaket keselematan....
atie siap panjang atas toilet bowl....sbb tak berani nak pijak....dia mcm panas gitu...
bau....masyaAllah........menyengat ok.....
nasib tak pengsan.....

Atie tak sepenuh nya pindah lagi....
masih duduk kt rumah lama......
tue yang rasa mcm tak terurus jer nie...
kejap baju kt umah sana....pastu baju kt umah sini....
pagi tadi nak gosok baju......melilau jer carik baju kejer...
nie balik nak carik spender ngan baju kecik....ada ker tak.......
kalau takder kiter beli jer spender pakai buang senang....
hahahahaha.....giler teruk nie......
lepas nie mmg ulang alik pakai baju keje yang sama jer...
member nak perasan...perasan la.....hahahhahahahah

Hikmah biler pindah nie....segala jenis barang yang selama nie terperuk jer kt stor
atie kuarkan..
yang mana patut buang kita buang.....
hr tue.....kemas2 jumpa banyak pulak hadiah kawin...
apa lagi....bukak terus guna....
malas dah nak semakkan stor.....
tapi tuelah....syok sangat kan mengemas....nak buang segala jenis barang
ambik...........barang dapur gas yang besi tue pun atie buang...
dapur nyer ada....tapi besi keliling tue yilek.......
dapur tue mmg tak nak guna dah....tp ingt nak simpan lagi sbb mmg bleh guna lagi...
mana lah tau nnti nak buat kenduri pasang 100 buah khemah...*mata juling ke atas......*
kannnnn.....bleh lah guna.....
walaupun pemetik api tue dah patah........tp biler guna sudu ok jer....
masak jugak lauk tue...........kehkehekehkeh

Barang masih banyak lagi yang tak masuk....
mcm almari baju.......kabinet tv.....kusi.....tunggu la...step by step........
sbb nak settle kan satu2....
memula atie buat bahagian dapur....
pastu settle...bt bahagian stor......
pastu bahagian ruang mkn.......
nie tunggu almari siap....
baru nak kemas baju plak...yang nie mmg akan lama...
nak asingkan baju2 yang dah tak bleh pakai kan......
nak menggosok lagi...
fuhhhh......dgr pun dah penat.....apatah lagi nak buat kan...
tangan pun dah sakit nie....rasa mcm ada muscle plak ha.....hahahahahh




Antara barang yang kene angkut.....
seme dah dipindahkan.....
nie baru skit.....
banyak lagi sbenarnya.........hahhaha...tak nak tunjuk malu
sbb selerak sangat....
buat seme nie masa bebudak nie tido atau kt umah ngasuh...
kalau tak ada jugak yg termasuk dlm kotak nnti....
kang sedar2 anak hilang........sabar jerlah....
dua orang laksamana mmg mem"bantu" sangat sangat sangat 
ha.....boleh caya ker?
hehehhehe....

ok lah...nnti atie update lagi eh....
tunggu rumah betul2 kemas baru kiter snap pic yer....
skang jangan lagi.....
masih ditahap perahu pecah......


wife yusri ibu fizri n airil




3 comments:

sue sue said...

Bestnya pindah rumah baru..tapi kompem fengsan nak kemasssss..hihi


Nak free vitamin tak?
Jemput singgah ke blog saya:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/free-vitalea-untuk-ahli-baru-shaklee.html

aTieYusof Family said...

salam atie..
atie Sabah ni follow atie..hehe
moga urusan pindah rumah atie dipermudahkan ya..:)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

nuffnang