Thursday, July 02, 2015

Rumah - Part 1

Assalamualaikum.....

Sebenarnya mcm terbelah bahagi nak update pasal rumah...
first sbb rumah atie nie biasa2 jer...
takder lah gah mana pun...
second sbb mmg tak banyak barang lagi...
maklumlah....dulu duk rumah flat jer....
3 bilik.....satu jer bilik air...tue pun kongsi ngan tandas...
kalau sorang tgh mandi.......sorang lagi nak memerut....
mmg berpeluh air jantan satu badan la menunggu si mandi tue habis...
hahahhahahah
aik...mcm ada pengalaman jer....well......
bilik rumah sewa dulu kecik......
dapur pun kalau masuk dua orang jer dah cukup sesak napas dah...
tp walaupun rumah kecik.....
tahap ketakutan tue tak tinggi la...
sbb kalau ko masak awal pagi pun........dgr something2 ker...
ko jalan dua tiga tapak dah masuk bilik....
lagi best kot rumah mcm nie....
nak dibandingkan dgn rumah skarang mmg banyak beza la.....
disebabkan tak banyak barang....
kalau cakap mmg duk bergema lagi...
tue kalau cakap....
bayangkan kalau dua orang laksamana nie bergusti...
rasanya rumah hujung sana pun dgr agaknya....
sesapa lalu mesti ingt dalam rumah nie ada 10 orang
padahal 4 jer....
tapi dia punya riuh tue macam ada satu kampung ha.....

oklah tak nak citer banyak......
meh tinjau2 skit rumah atie nie...
atie update skit2 la yer....
memula bilik dulu....
mcm yang atie inform tadi...
rumah tak banyak barang lagi.....
tunggu la duit turun dari langit bleh la beli sikit2 barang rumah.....




Nie bilik utama.....
lampu tidur tue hadiah masa kahwin.....
biler pindah rumah baru lah bleh bkk....
hahahha....
nasib baik masih elok lagi...
hikmah pindah rumah nie.....banyak barang yang dulu duk jer terperuk dalam stor dah bleh guna pakai...
hahhahahah........
cantik2 plak tue......
atie ada bt reno skit kt bahagian atas nie...
atas luaskan skit balkoni....
sbb senang nak sidai baju....
nak sidai kt belakang rumah mmg tak bleh....sbb space jadik kecik biler atie luaskan bahagian dapur tue........
nnti la bebila free atie tunjuk bahagian balkoni rumah pulak......
pun kosong lagi...
ikutkan hati nak beli buaian yang kaler putih tue...letak bantal merah.....
tantiknyer.......
pastu petang2 duduk sambil pgg novel mcm dalam drama2 melayu...
wakakakkak....berangan jer la boleh....
rasanya kalau duk kejap jer....tak sampai seminit dua ornag laksamana pun datangggggggg






Atie buat cabinet kt dalam bilik nie...senang...
tak yah nak beli2 almari dah.....tema mcm biasa la....
tak hitam mesti putih...
kaler selamat en.laki kata...
lagipun pilih kaler macam nie dia akan nampak luas lagi rumah.....
stengah orang kata susah nyer nak jaga barang2 putih dgn anak kecik...
eh takderlah....
biasa jer sebenarnya....
stakat nie seme perabot masih dalam keadaan selamat....
wakakakakkakak

Banyak lagi ruang kt belakang nie...tapi tak yah la tunjuk...sbb mmg kosong lagi...
tunggu la beli barang2 skit bagi cantik baru la bleh show off....
eh....mcm riak eh...
ok tak yah.....
hahahhahahhahahha..........


Poyo jer nak buat tajuk rumah part2...
ko ingt rumah ko bangelowwwwwwww...........



wife yusri ibu fizri n airil...




2 comments:

Ked Lee said...

bangelowww takpe kak atie. jangan bangelaa sudahhh. hahahah

Atie said...

wakakaka pikah

nuffnang