Wednesday, January 16, 2013

Sempat lagi me'ngaku'

Sungguh tidak bermaya skali hari nie...
start kemarin la nie...
memula sakit tekak...pastu dia transfer ke hidung..jadik selsema...
pastu tetiba rasa mcm badan jem satu macam...
dan sah....i is DEMAM...
musim deman kot skang nie kan...
ramai betul orang demam...
sampai lah hari nie still rasa sakit di tekak dan selsema di hidung...
demam dah ok....mungkin penangan ubat panadol actifast....huhuhuhu
terlena kejap atas kusi opis kemarin...
betul2 tak bermayalah.......
sms husband ngadu tak sihat...
dia suh rehat...malam jangan masak....
tapi degil jugak...
atie goreng bihun bodo + nugget...
dan rezeki biler mummy fizri bagi pau goreng inti ikan bilis satu bekas...sooodappp sangat...
terkejut husband sampai umah tgk atie sempat masak dengan tak larat nyer kan...
siap boleh kemas umah lagi uu....
bangga nie bangga....(sambil tepuk2 bahu sendiri...hahhahah)

Jom sambung citer 2 hari lepas punyer...
giler teringin nak rasa kerepek ngaku...
rata2 ramai duk cakap sedap oooo sedap....
tak bleh jadi nie...memang kene cuba jugak.....
balik dari opis singgah giant kejap semata-mata nak beli buah ngaku atau dalam kata lain buah arrowhead..
tapi tuelah kan...
menjadi seorang ibu + isteri nie...
kalau kata nak beli satu benda jer takkan betul nyer lah...
paling kurang pun mesti ada 2 barang kat tangan...
tak caya meh tgk atie meh




Antara barang hasil rembatan kt giant...
asalnyer nak beli buah ngaku jer....
tapi sementara nak sampai kt section buah ngaku....lalu pulak banyak tempat
nampak tue ambik...nampak nie ambik...
semenyer makanan...
nasib lah labu....
husband ngan anak kuat makan skarang nie...
nak tak nak memang kene topup sikit2 barang makanan....


Paling teruja biler nampak nugget cap marina nie
dah lama ok atie nak try nugget nie..
manjang jer takder yang jenis nie...
slalu ada yang packet orena atau hijau tue...
yg nie original punyer...
ramai kata nugget jenis nie sedap...
tue yang teringin nak rasa tue...
tapi tak goreng lagi....
habiskan yang ayamas dulu....


Tujuan utama nyer nak beli nie jerpun....
atie beli dalam 5 biji...
sajer nak cuba rasa orang kata....



Dan ini hasilnyer....
malam tue jugak atie me'ngaku' ok.....
sedap jugak....
mcm kerepek ubi gitu........
bleh buat lagi nie....
sementara buah nie duk ada lagi
kang dah habis musim nnti 
mengidam mana nak carik???






wife yusri n ibu fizri...

11 comments:

adorable ked said...

alaaa..nak tengok camne rupa buah tu kak atie.. sebab ni first time dengar.. hehehe.. boleh makan saje ke or kena buat kerepek jugak?

kak atie! nugget tempura farm best pun sedap jugak.. rasa dia macam nugget mekdi tu.. try la nanti.. :)

Atie said...

pikah:kak atie baru lepas baca blog ko oipikah...minat kpop rupanya....minah kpop la pas nie...buah tue kene buat kerepek....kalu mentah tak leh makan kot....heheheh

adorable ked said...

mesti la minat.. ni gara-gara tengok running man lah ni.. hehehe

gigih tak gi airport semata nak jumpa diorang? kikiki.. benda paling giler pernah saye buat selama ni.. :P

lieyalatif said...

keh keh khe ...ko pun mengaku sekali yeak....akak pun buat gak ari tu..beli pun dlm 5 biji jek laa mcm ko atie...sedap kan....patut ramai yg beli bile musim die tibe....

Atie said...

pikah:gigih sangat....sungguh tak percaya hang minat kpop....ingtkan minat lan typewriter jer...hahah

kak lieya:sedap kan kak...heheh

adarnadzmie said...

ramai yg dok mengaku buah ngaku ni di buat kepek sedappp... tak penah rasa lg... nnt nak gak la klu sempat nak mengaku sekali...heheeh

Atie said...

kak normi:try la akak...bagi atie sedap..mcm kerepek ubi jgk...

kaklong said...

sedap ek...nak wat kerepek camne

Atie said...

kak long:mcm kerepek ubi jgk....just parut pastu goreng...siap...

Gieyana said...

Brand marina tu mmg best tul kan..sy pon suka...
Take a gd rest k,atie..:-)

Atie said...

gieyana:thanks kak....hr nie ok skit....hehe

nuffnang