Thursday, May 16, 2013

Terima Kasih Cikgu

Assalamualaikum....
hari nie hari guru kan....
Selamat Hari Guru kepada semua guru dan
bekas guru-guru saya....
tanpa uols tiada lah saya di atas kerusi empuk sekarang nie
hahahahhahah

Ok...memandangkan hari nie hari guru...
mari kiter citer pasal guru jer...
terus terang atie cakap...
atie memang takder guru kesayangan...
seme guru sama rata jer kasih sayang cayang....ewah...
bajet anak murid kesayangan sangat....hahahah
atie dulu time skolah...takder lah pandai sangat...takder lah bodoh sangat
pertengahan jer....
sbb tue asyik duk kelas pertengahan jer manjang....hahahhaha
Atie ingt lagi....masa atie darjah tiga....
ada sorang cikgu nie...
dia tengah pot pet kt depan...
seme memang pay attention...
lupa plak cikgu tue ngajar apa.....
apa yang atie ingt atie memang tumpu betul2....yerlah kata nak jadik pandai...
tapi entah macam mana tiba2 ada selai bulu ayam.....(selai ker orang panggil)
entah dari mana datangnya terus hinggap kt kepala member atie...
atie pun dengan baik hati nyer bagi tau member ada bulu terlekat
bukan sembang pun...cuit bagitau jer....
terus si cikgu nie panggil atie mai depan...
takder tanya apa tak der bagi signal apa terus dia pulas telinga atie sekuat2 hati dia 
sambil duk marah kata kenapa tak tumpu perhatian....
pergh....sampai sekarang ok atie masih ingt bunyi telinga kene piat...
lepas kene piat tue....sambil jalan balik kt tempat duduk sempat lagi atie pikir
"salah ker kalau nak buat baik"
emosi sungguh....
lepas kene piat tue memang atie dendam sangat la ngan cikgu tue...
dendam sbb dia tak tanya atie kenapa atie cuit member...lain kali tanya lah dulu kan...
nie main pulas jer.....sakit ok....
hahahahah
tue zaman sekolah rendah........dendam pun tak lama...kejap jer...
budak zaman dulu kalau dendam pun bukan sampai nak bertumbuk ngan cikgu nak toreh keter cikgu
alih2 pun tarik muka jer....hehehhehe

Atie masa skolah rendah ngan menengah skolah convent kulim....
masuk tingkatan 4 jer terus ke skolah teknik besut.....
masa skolah menengah banyak kenangan....
pun sama....takder pun guru kesayangan....
seme sama jer...
biler diingat balik kenangan waktu skolah best jer rasakan...
tak payah pikir pasal duit...tak payah pikir pasal bos....tak payah pikir pasal KPI...
kene pikir pasal exam jer...
suasana belajar time skolah ngan time poli memang beza lah kan....
lagi best waktu skolah kot sbb kawan ramai....
hahahahhah
walaupun makanan kt kantin bukannya sedap sangat...
tapi apa ada hal ngan makan...main lagi sronok ok.....
atie skolah menengah dulu kene lantik jadik pengawas...
apa ke malang betul la jadik pengawas nie...
tak best...
sbb tiap hair ahad time perhimpunan mesti pengawas yang kene jadik MC....
atie dah lah jenis darah gemuruh....
kalau tak ketaq tue bukan atie lah...
manjang jer nak menggigil....bukan kene cakap depan menteri kabinet pun....
hahahhahaha

Atie pernah ada cita-cita nak jadik cikgu....
tapi takder rezeki
cuma dapat jadik bini cikgu jer....
tahun nie skolah husband atie buat kelainan skit sambutan hari guru tue....
masing2 kene pakai baju skolah....
mesti cute kan....
mengagau la husband atie gi carik seluar skolah hari tue....
badan 'sasa' sangat memang susah la nak carik kan....
konon member perasan yang badan masih saiz kanak2...
pi la tgk jenama canggih....
atie dah cakap dah...tue saiz budak....
saiz bapak budak perut ke depan memang takder....
tak caya......tetap nak try carik.......ha skali.....termalu sendiri biler saiz paling besar pun ko tak muat
hahahhhaahahhaha
lain kali cuba dengar cakap bini........
ishhh.....sabarlah....

Sekolah husband atie meriah skit kalau ada sambutan nie
macam tahun2 lepas
siap ada anugerah macam anugerah bintang popular berita harian...
yang tukang ngundi adalah murid2 dan cikgu sendiri....
macam2 jenis anugerah ada...
anugerah cikgu paling hensem
anugerah cikgu paling garang
anugerah cikgu paling baik...
macam2 lah.....
uols nak tau husband atie dapat anugerah apa???
meh nak bagitau meh
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
keluarga lain tak pernah tau
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hanya atie...anak murid dia ngan cikgu2 skolah tue je yang tau
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



See...atie dah sama taraf ngan bini aaron azis ok
muahahahhahahhhahahhahahha
nie masa tahun 2012
bangga giler member 
putus urat kentut atie gelak masa en.laki tunjuk anugerah nie...
adoiiiiiiiii
macam2 lah skolah zaman skarang nie....
disebabkan anugerah nie lah....
tiap kali nak kuar ngan en.laki dia suh bersiap lawa2 dan mekap tebal2
"nak jalan ngan orang popular ayang kene lawa2...baru sama taraf"
poyo tak habis2
nasib baik atie nie jenis kalau tak mekap pun dah lawa......tetttttttttttttttt........(perasan jap)
hahahahhahahhahah

Tahun nie marilah kiter tunggu
anugerah apa plak yang en.laki menang...
mintak2 dapat anugerah cikgu paling garang
sbb husband atie nie memang garang dan tegas
tapi...walaupun garang.....
kalau jumpa anak murid tepi jalan....anak murid tetap datang nak salam ngan cikgu....
bagus.......anak murid en.laki atie banyak yang berjaya
ada yang dah sambung study kt overseas
ada yang dah jadik pemain bola sepak pro
tapi tiap kali jumpa tetap kenal cikgu dia...
suka atie tengok....
kiter nie walaupun cikgu tue masa ngajar kiter garang sangat
tetap kiter kene hormat cikgu dan sayang cikgu
sbb cikgu lah yang ngajar kiter kasi pandai...
kalau takder cikgu takder kiter skarang nie kan....

Sebab tuelah saya sayang cikgu saya.....
walaupun cikgu dah piat telinga saya
cikgu denda suh saya jalan itik
cikgu rotan tapak tangan saya sampaikan saya nak basuh baju pun bleh (nie masa skolah teknik...hahahhahah)
saya tetap sayang cikgu saya....
hehehehhe

So uols yang bergelar guru tue.....
SELAMAT HARI GURU.................. :)




wife yusri n ibu fizri







4 comments:

kaklong said...

Selamat hari guru buat yus

Atie said...

Kak long:thanks....:)

lieyalatif said...

wahhh kelas hah...fofulaaaarrr sgt hah laki ko yeak atie...abis laa atie, tinggi lagi saham laki ko hah heheehehehe....

kem salam kat cik abe mu yeak atie...akak wish selamat hari guru...tahniah kerana menjadi org yg hebat sbb byk jase mendidik anak bangse....

Nurul said...

amboi...jap lagi dapat tempias laki...
isteri kepada cikgu lelaki popular GITU..
;-p

nuffnang