Monday, March 10, 2014

Saya yang terkini

Assalamualaikum
kalau ikut kan hari nie tarikh due atie...
tapi mcm kes fizri jgk.....bb overdue...
mungkin syok la kot duk dalam perut lama2....
makan sedap2 kan....kang kuar nnti kene minum susu jer...
kihkihkihkih.....

Tgk esok la mcm mana...esok atie kene gi spital bersalin..
kalau seme normal....doktor suh balik dulu...maka balik berehat kt umah la...
tapi kalau doktor suh masuk wad....maka atie serah diri la kt wad esok...
heheheheh...
hope semenyer berjalan lancar...
tidur banyak terganggu skang nie...kejap kang terjaga...
cek ada tanda ker tak der tanda....
cuak punyer pasal....
atie bukan apa...
sbb atie takder pengalaman turun air ker turun darah ker...
sbb mcm fizri dulu atie overdue....
dan doktor pi tebuk nak bagi air ketuban atie pecah...
kali nie punyer pun nampak gayanya mcm nak overdue jgk...
walaupun tarikh atie dah bagi sebenar-benarnya....
takper.....janji atie takder pa pe masalah...bb seme ok....
tak payah risau...
doktor pun dah cakap...kalau overdue sekali pun no problem....
kiter tgk la esok lusa mcm mana...

Skang nie negara dikejutkan ngan kehilangan kapatebang MAS...
(ayat buku teks sangat)...
masa dapat tau info nie rasa terkejut....takut...sedih....seme ada...
walaupun takder adik beradik dalam tue...
tapi sebagai manusia kiter tetap rasa sedih...
hope diaorang selamat...tue jer yang kiter mampu mintak...
kalau boleh hentikan segala spekulasi yang merepek tue...
dgr jer apa brita yang kuar.....
kadang2 sedih biler baca status sorang2......
mcm2 andaian....kalau bleh rentikan lah...
jaga perasaan ahli keluarga mangsa....

Atie jadi risau biler dapat tau brita pasal nie...
bukan apa......terus terang lah kan atie bagitau
atie memang jenis penakut naik flight....walaupun dah banyak kali naik kapalterbang....
tapi rasa takut tue masih ada..
tanya lah kawan opis atie...
masa first naik dulu atie tak takut....rasa teruja...sbb tak pernah naik kan....
seronok jangan cakap lah...
tapi makin lama atie jadi mcm takut....semenyer lepas atie kene serangan panic attack masa dalam flight...
rasa mcm nyawa kt hujung tanduk dah.....
biler flight bergegar makin kuat rasa panic tue....
hanya Tuhan jer yang tau perasaan atie.....
lepas pada kejadian tue lah atie jadi makin takut nak naik flight...
fikir bukan2....
pikir flight terhempas la....
fikir kene telan dek puting beliung la.....its sound merepek kan....
tapi tuelah yang atie pikir.....

Tapi alhamdulillah....makin lama makin hilang....
last atie naik flight masa kene gi kursus kt pd....pi ngan member la....
masa tue dah makin reda rasa takut atie tue....
tapi tak tau lah nnti akan datang mcm mana....
sbb memang dah lama atie tak naik....sbb masa gi kursus tue pun atie dah pregnant....
tapi lepas baca brita pasal pesawat nie
hope panic atie tak menyerang lagi la....
susah ok nak kawal...kene ada kekuatan.....

Ok lah uols...
nie atie nak sajikan gambar atie yang terkini.....
atie sendiri terkejut ok....
besar nyer lahai....
hehehehhe...
jangan terkejut plak....sila pasrah yer masing2
husband dah komplen...dia kata atie berat....
ekelehhh.....berat lah sbb ada bb...tgk la lepas bersalin nnti...
kalah nasha aziz ok....muehehehhe




Sajer tak besarkan gambar....
mak malu nyah.......
hehehehhehe



wife yusri n ibu fizri

2 comments:

Mohd Nuruli Azahari said...

baby boy kah? :D

mysha said...

MMG terkejut bila tgk gambo atie preggy!! Bestnyerkan..

Bila la giliran sha pulak??huhuhu

nuffnang