Monday, June 23, 2014

Pengalaman bersalin kali kedua...

Lama sangat kan tengok gambar boyot atie tue ...
kahkahakhakah.....
punyelah takder masa nie nak update blog....
sampai dah masuk keje pun still blog berhabuk bersawang....
biler dah lama tak sentuh blog mulalah perasaan malas tue membuak2 terus rasa macam menyampah jer nak upload gambar
nak karang ayat lagi...
heheheheheh
keji sangat kan perangai....

Atie start keje minggu lepas lagi hari khamis....
rasa mcm tak puas jer duk umah....
nak guling2 ngan baby....
rindu nak jemput fizri balik skolah....
masak untuk family...
wah....mcm surirumah sepenuh masa plak kan...syok woooo
tapi tuelah.......nak tak nak kene keje gak.....
laki mak bukan nyer gaji 20ribu nyah boleh duk umah goyang kaki bagai...
hehhehe



Nie Airil Rifqi.....
no.2...adik Adha Fizri....
atie bersalin 13.03.2014
dipaksa bersalin sbb dah overdue, air ketuban pun kurang....masa biler turun pun tak tau la.....
pagi 11.06.2014 tue atie check up mcm biasa....
masa check up tue lah baru tau air ketuban kurang...
dia suh masuk wad terus...tapi atie mintak nak check in petang..... ha kau....perasan hotel sangat..hahahhha
sempat la atie balik umah dulu....kemas rumah....ambik barang skit lagi....
makan puas2 dulu......tunggu husband balik skolah baru atie gi hospital....
perasaan jangan cakaplah...takut wooooo....
sempat singgah tesco jap beli roti hotdog kegemaran fizri...
pagi tue dia ada pesan kt atie nak bawak roti hotdog pegi skolah...
dia tak tau mak dia nie kene bermalam kt spital malam tue....
perasaan bercampur baur...
sedih sbb fizri takder malam tue...sedih sbb risau mikirkan atie nie bleh bersalin normal ker atau pun operate jgk...
dan paling sedih sbb rasa sunyi mak ngan abah tak dapat datang tgk atie....





Masuk ubat 2 kali...
pastu atie buat lawatan tapak kt sepital tue...
sbb nak bagi jalan bukak cepat...
melawat tgk baby yang baru lahir...
comel2 woo.....bertambah tak sabar nak tgk baby sendiri....
sakit tak berapa kerap...still bleh tahan....
cuma yang paling tak bleh tahan biler doktor nak cek jalan...
doktor pompuan....giler ganas ko....rasa mcm nak terajang jer muka...
tak bleh ker nak cek elok...nie main seluk jer.....
biler dah bukak 4 cm....atie pun masuk lah bilik bersalin....
ada sorang nurse jaga atie.....baik sangat nurse tue...
lembut jer cakap......sampai dia dah habis shift pun dia tetap datang tgk atie dulu...
muka dia pun risau tgk atie sbb atie tak bersalin lagi.....
jalan bukan lambat....tp biler jalan dah bkk elok...
baby plak pi dongak....dengan atie sendiri pun dah lemah sangat...
nak tak nak operate jer lah...
sbb risaukan baby masa tue...
yerlahkan...air ketuban dah pecah...
kang kalau tunggu lama lagi bahaya kot...
takperlah...mungkin takder rezeki atie nak bersalin normal...
operate pun operate lah...janji seme selamat...
syukur alhamdulillah....



Reaksi fizri masa memula jumpa adik dia tue...usah cakap lah...
punyer lah seronok...
cium berkali2....
pastu heran kenapa adik asyik tido jer...
hahahahh......
paling tak bleh blah dia bleh pakaikan adik dia topeng otomen...
nasib baik la husband atie perasan...
si adik pasrah jer apa yang abang buat kat dia....
kahsiannnn...


Atie berpantang kt umah mak mentua...
nak balik kampung terengganu
husband plak tak sampai hati...
dia kata nnti dia rindu nak tgk airil....
rindu lah sangat kan...
muahahahhaha.....
atie pun tak sampai hati nak tinggalkan fizri......
so pantang jer lah kt alor setar...
tiap minggu husband balik...
lagi 2 minggu nak habis pantang baru atie balik penang...
pantang sendiri....
dah cekap kan...
cuma tak bleh sangat bergerak...
operate kali kedua nie lagi sakit...
saper yang pernah rasa mesti tau kan sakit tue macam mana....


Serupa jer dua beradik nie kan...
rindu plak dua beradik nie biler tgk gambar nie...
hehehhe.
oklah...keje banyak nie...
nnti kiter sembang lain...

wife yusri ibu fizri n airil


5 comments:

Rose Azadir said...

Salam kenal, comelnyer dia senyum...anyway saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

Atie said...

Rose:thanks sudi baca... :)

aIEn said...

salam pagi n salam singgah ati....
waaahh dh 2 orng ye anak ati skrng? mest hepi giller kan =)
dua2 boy...kene usaha no.3 lg ni utk dptkan gurl plak =p
nama no,2 tu pun sedap.

Atie said...

aien:a'a..dah 2....kene usaha nak dapatkan gurl plak....hehhe

Mohd Nuruli Azahari said...

Selamat berpuasa

nuffnang