Tuesday, December 23, 2008

dua jadi satu

heheheh...excited giler atie nak citer dlm entry nie..
kisah nie 5 taun yg dulu.masa zaman atie tengah hangat bercinta ngan husband atie skang.
masa tue kitaorang kuar dating.pastu singgah la satu warung nie.nak makan2.makan aper atie tak ingt.dah habis makan,bayar seme,tengok2 kitaorang dapat duit baki yg terkoyak.tak la banyak koyaknya.skit jer.tp maklumlah masa hangat bercinta dulu,biler sembang jer mesti tangan atie nie macam gatal2 skit.mula lah nak main2 sudu ker,straw ker,apa2 lah asalkan ader benda kt tangan.hehehe...duit tue dpd koyak kecik terus jd terbelah dua.nak jadikan citer atie terus bg sbelah duit yg terkoyak tue kt husband atie dan satu lagi atie simpan.pastu atie cakap la ngan husband atie kalau lah cinta kiter nie sampai ke jinjang pelamin,kiter cantum balik duit yg terkoyak nie.tp kalau cinta kita terputus tengah jalan kita simpan jer lah jdkan kenangan. pergh.....alalalala macam nak romantik jer.nasib baik la husband atie masa tue ok jer.masing2 simpan dalam wallet.kiranya dah 5 taun la kitaorang simpan duit nie.walaupun wallet dah banyak kali bertukar ganti.dan tibalah pada satu hari tue,lepas kenduri belah laki,husband atie tetiba tanya."yang,ingt lagi tak duit singgit yg kita koyak dulu".berbunga giler hati atie masa tue.tak sangka yg husband atie masih ingt kenangan kitaorang dulu.atie plak memang dah lupa.masa cari2 duit tue,berdebar gak tkt hilang.nasib baik wujud lagi.akhirnya duit singgit yg kitaorang koyak tue dah bercantum balik sama macam cinta atie ngan yusri.ngeh...ngeh...ngeh....amacam gatal tak atie dulu.heeheehhe


yg nie husband atie yg simpan


yg nie plak atie yg pegang


dan inilah hasilnya setelah dicantum balik.dan duit nie skang atie yg pegang.
kalau atie buh frame ok ker.wakakakakakka

8 comments:

lieya_latif said...

WAHHHH...sangat romantik korang yeak.....5 tahun tu...lame tu atie...mmg sentimental laaaaaa....korang simpan tauduit ni dlm album wat kenangan2 tuk anak2......


gi mane honeymoon ni.....auuuw...pengantin baru le kate kan....hik hik hik

kasihatie said...

lieya : tuela pasal.tak sangka 5 taun kitaorang simpan duit tue.walaupun singgit tapi mahal o..kenangan tue.heheheh

tak pi mana2 lagi.fulus dah kering skit.tunggu bajet ader br pi kot.tp kalau lieya nak sponsor ok gak.wakakakak

ina said...

eeee... mcm lawak2 jer. Poyo pn ada kot.heheheh cinta monyet lah kira masa koyak duit tue ek..nasiblah x murka agong ko koyak muka dia dapatlah korang bersatu klu x xtaulah apa aku nak kata.

ina said...

tapi bg menghargai kesetiaan masing2 dlm percintaan korang nie aku rasa ko framekan and comment / storylah aper kerhal nyer duit tu ko frame..untuk kenangan anak cucu cicit ciuk ko nanti.

kasihatie said...

ina : memang lawak2 poyo skit.tp masa tue rasa macam romantik la sesangat.tuelah, atie ingt nak frame kan nnti.hehehehe

ai said...

va va va...
lomantiknye..kalau aku, aku framekan!

ctazira said...

wahhhhhhhhh, atie....
romantik giler tu.....
best lah...... itu membuktikan cinta yang utuh akan bercantum jua...

Nanti atie leh uat simpan dalam frame ke, album ke, pastu citerlah kat anak2 tentang kisah cinta itu....

hehhehehehehe....

Semoga berkekalan hinggan ke akhir hayat

NuRuL 'AiN said...

wah..romantik nye!!!
xsia2 penantian sleme 5 tahun tu..akhirnya tuan n duit bersatu jgk :)
erm..aien doakan semoga atie n suami bhgia hgga ke akhir hayat ok...

nuffnang