Tuesday, September 18, 2012

:)

Assalamualaikum.....
Macam lama betul tak hapdet blog kan....
hehehhe
uols doakan lah biar esok atie rajin skit update blog yer....
mood agak kureng skit....
nak kata malas tak jugak...
tapi lately nie hati atie rasa sedih + sayu + takut....

Atie tak tau la uols pernah rasa atau tak apa yang atie rasa....
entah kenapa lately nie perasaan nie dihantui dengan rasa berdosa yang amat sangat
Mcm terdetik kt hati...."ya Allah...banyak nyer dosaku selama aku hidup nie"...
pastu berikrar dalam diri nak berubah dari tak elok kepada yang lebih elok....
pernah satu hari tue....atie bangun pagi nak gosok baju keje...
tengah menggosok tue tetiba menitik air mata atie ......
seme berlaku secara tiba-tiba.....
rasa mcm teruk sangat perangai atie selama nie....
lalu atie angkat tangan mohon kepada Allah moga ditunjukkan jalan kebenaran kepada atie....

Dekat opis orang tgk atie mcm biasa jer 2 3 hari nie...
tapi ketahuilah bahawa dalam hati atie sekarang nie mcm2 rasa ada.....
Paling kuat adalah rasa sedih dan takut.......
Atie ada cerita kt husband......satu jer husband kata kt atie....
"mungkin Allah nak atie berubah......mungkin Allah nak atie lebih taat pada abang...dan mungkin jugak Allah nak atie ikut perintah Allah s.w.t........."
adakah ini salah satu jalan kebenaran yang Allah nak tunjuk kt atie yer....
Memang atie slalu berdoa agar Allah tunjukkan jalan kebenaran pada Atie.....tunjukkan jalan yang lurus....
Besarnya kuasa Allah......

Sejak atie cerita kt husband.....slow2 atie cuba ubah diri atie....
first atie ubah adalah sikap atie dengan husband....
kalau sebelum nie manjang jer atie nak kecik hati ngan husband....pastu asyik ngajuk....pastu kang membebel...
bukanlah tiap2 hari atie perangai mcm nie....
sekali sekala jer....tapi husband selalu kata yang dia tak suka atie membebel....dia rimas....
mungkin naluri pompuan kot kan....ada jer yang tak kene mesti nak membebel....
tapi skarang atie try kawal.....
kalau atie tak puas hati....atie akan try cakap elok2 ngan husband.....
stakat nie dia ok.....atie pun rasa lega.....
hati tenang jer.....Alhamdulillah.....ada hikmah rupanya apa yang atie rasa selama nie....
Syukur ya Allah....

Eh....termelalut plak entry nie....
Insyaallah esok atie sambung update lagi yer.....





wife yusri n ibu fizri...

2 comments:

ked kookie said...

kak atie..
kenape ni? dah2.. tak mau pening2 ea.. biasalah.. kite manusia kadang-kadang ada some turning point yang kite rase nak berubah tibe2.. huhu.. saye pun pernah rasa macam tu jugak.. :)

Atie said...

pikah:heheh......manusia memang mcam nie kan....tapi oklah...nak berubah kearah kebaikan...bukan keburukan....

nuffnang