Tuesday, September 06, 2011

Satu Hari Di Hari Raya......

Orang lain seme dah update......atie baru terhegeh-hegeh nak update citer raya.......tertinggal gerabak betullah....muahahhaha...takper....lambat ker cepat ker.......janji atie nak meriak gak kisah raya atie bersama baju kontroversi.....ngeh....ngeh......
Selama 2 tahun lebih beraya sebagai isteri encik yusrizal........nielah raya yang atie rasa paling bestttttt sangat....muahahahhaah...bukan selama nie tak best.....best jugak.....cuma kalau sebelum nie.......first raya jer rasa meriah....keluarga husband atie tak ramai sangat.....raya 2 3 buah umah....dah selesai.....raya kedua.....terbongkang tgk tibi jer kt umah.....kali nie.....raya umah atie......hambik kau.......raya pertama bawak ker raya ketiga.......tue baru raya.......belum kira perjalanan pergi dan balik kenduri kawin sepupu....pastu perjalanan balik dari terengganu ke alor setar......kira memang tak rehat langsung......heheheheh..........memanjang jer kuar.......kata sedara ramai....adik beradik mak atie jer dah 9 orang.....tambah abah atie 4 orang......belum masuk toks toks sedara yang duk merata dalam terengganu nie.....fuhhh.....meriah giler wa cakap lu..........memang puas la....fizri pun puas dapat kutip duit raya bebanyak.....muehehheheh

Habis semayang raya tue......umah mak atie kene serbu.....atie duk dapur masa tue...maklumlah...calon menantu terbaikkkkk....hahahahah.......memang tak perasan la saper yang datang kan......intai kt luar tgk ramai betul anak2 teruna....memang masa nie tak cam la.....sekali masa nak antar air baru perasan.....seme2 tue semenyer sepupu......dah besar panjang dah ha.......dulu cinonet jer.....yang boleh perasan pun biler atie tgk sepupu atie yang mata biru tue....hahahhahah....barulah ter'eh'....eh.........tuelah....jarang-jarang lagi balik kampung.....sampai sepupu sendiri pun dah tak kenal........siler salahkan husband saya yang tak nak balik kampung saya.......mamat tue kan poyo bandar sangat.......tak suka kampung2........poyo jer lebih sebenarnya........hahahahhahaha


Aktiviti bersalaman masih berjalan yer........atie sebak sebenarnya masa salam abah ngan mak atie....maklumlah.....orang banyak dosa memang mcm tue....huhuhuh.......lepas salam mak ngan abah.......ajak husband masuk bilik....ader projek maaf bermaafan ngan husband plak.....malu lah kalau mak ngan abah tgk......masa salam ngan husband atie tue....rasa sebak jer......yerlah.......atie nie kan hangin lebih......husband dah banyak sabar sebenarnya ngan kerenah bini dia nie......heheheheh.....memacam peel katakan........tapi tuelah....hidup laki bini kalau tak gaduh tak best gak.........nnti kiter gaduh manja-manja lagi yer bangggg.......

Ha.....mintak maap banyak sikit ngan abah dan mak.....hahahahah

Family akak atie bersama si kenit piah.....nangis jer kejenyer....garang betul....tak padan ngan badan kecik......fizri kalau tiap kali si piah nie nangis.....duk jauh dia....takut......tapi biler suruh sayang.....diambiknyer kaki si piah pastu cium2......ader ciri2 abang mitahli nie......

Nielah family saya.........tema baju kaler hijo terang benderang.......masa beli tue tak pikir apa......ikut gerak hati jer....sekali biler balik umah atie tanya husband

Atie : Abang rasa mcm kaler bendera parti P_ _ ker??

Husband : A'a lah.......mcm lebih kurang jer.......takper nnti kiter try tgk warna bendera tue.......

Nasib baik tak sama.....bukan apa....nak balik ganu nie....paham2 jerlah....kang orang ingt kami nie fanatik P _ _ plak.......kuikuikuikuikui.........moto raya kami kali nie..."Beraya Bersama Baju Kontroversi".....hahahah.......fizri kejap jer pakai baju tue.....dia tak selesa...sbb tekak memang mencekik giler giler.......nak bagi anak i lemas la tue......pegi raya rumah sedara dengan tak pakai baju......kalau pakai pun mesti orang tegur.....'apsal buat tekak baju melayu anak mcm nie"......dah satu hal plak nak eksplain bagai.......kang tak eksplain kang orang ingat i yang menyeksa anak i plak....muehehehehh


Suasana raya pertama........paling sibuk skali atie lah....maklumlah orang dapur....kejap air habis...kejap rendang habis....kejap bawak kuar puding triffle yang atie buat.....nak jugak cakap.....keh...keh...keh

Raya tahun lepas pun ada gak bergambar mcm nie........tapi masa tue fizri ringan lagi......skang nie....fuh......naik semput kalau dukung dia lama2....dah la tak nak duk diam.......cuba uols tgk baju atie....terconget kt depan....tak senonoh betul......kalau tukang jahit profesional.......dia akan labuhkan skit bahagian depan.....yerlah.....pompuan kan ada dua bukit kt depan.....kalau dia buat sama labuh depan belakang.....akan terconget la kt depan tue.....biler labuhkan bahagian depan.......dia akan sama terletak antara depan ngan belakang.....nasib baik saiz i mcm anak dara.......cuba kalau saiz bukit i 48 cup D....tak ker makin terconget........huhuhuhu

Cubaan tangkap gambar family beramai-ramai pakai auto timer......set yang paling cepat....husband atie tak sempat nak masuk....tak pasal2 nampak dia duk melenggang jalan......laki mak kan ayu....tue yang tak sempat nak sampai kt sebelah atie tue....cuba kalau atie yang set kan......tekan jer......terus mak bukak langkah seribu.......pakai plak kain terbelah....memang sesuai sangat lah.....

Ha.....yang nie baru jadik........tapi tuelah.....time nak tunggu biler lah nak snap.....naik lenguh mulut duk senyum....hehehe.......nielah family saya.......kecik jer........adik beradik atie 4 orang.....adik no.3 atie jer tak balik tahun nie.....kene keje........tak dapat cuti...yerlah...baru sangat start keje.........dia MA kt hospital kuala lumpur nun.......bahagian kecemasan kalau tak silap atie lah......kiranya tahun nie tak berapa lengkap la family atie.......takper next time k......hehehheh

Habis jer bergambar.......berpusu-pusu bebudak datang kutip duit raya...yang paling atie tak paham tue.....budak tingkatan 4 pun join skali ngan budak2 kecik kutip duit raya......kalau tak silap atie lah....atie masa tingkatan 4 kalau hari raya duk kt dapur jer manjang....kene kerah tenaga dek datin milah...........biler raya mesti nak ngan family....segan wei gi umah orang ngan budak2 kecik kutip duit raya gak.....takperlah....mungkin dia suka....hehehehe...........habis orang balik seme...siap2 nak gi beraya.....

Letihhhhh.........pastu sambung raya kedua plak.............lagiiiiii letih....pastu raya ketiga sepupu atie plak kawin.......lagiii...lagiii....lagiii.....letih.....tue yang tak der langsung gambar ngan pengantin.....tak sanggup la nak heret kamera bagai ngan cuaca panas terik pakai baju kurung.........melekit2 ketiak mak noks.......huhuhuhu
Tuleah serba sedikit citer raya mak.........nie nak bagitau nie......mak cuti 3 hari berderet.....pengasuh fizri si mummy tue kene gi kl....anak tiri dia kahwin........so...nak tak nak atie kene ambik cuti.....takkan nak bawak fizri skali kot kt opis......tak jadik keje nnti asyik duk melayan dia......k lah.....next week kiter jumpa k.....babai.......



wife yusri n ibu fizri...

3 comments:

ked said...

hahahaha..tu dia baju raye kompem kontoversi!kak atie, tema amik gmba tmpt sme jep..hehehe..

shuke tgok taw!!

Atie said...

pikah:cepatlah update citer raya...buh gambar posing baju raya bebanyak...nak tgkkkk....heheh

adarnadzmie said...

baju kontroversi pun cantik gak bila atie... hehe..

nuffnang