Wednesday, September 21, 2011

Wahai pencuri.....insaflah.....

Balik keje petang kemarin....baru jer nak landing atas kusi.....husband datang bagitau laptop kene curi......rasa nak tercabut jantung dengar berita nie......pastu mcm biasa......atie kan minah leleh.....nangis la.....nangis sbb laptop hilang pastu campur ngan habis seme gambar2 dari fizri baru lahir sampai la skarang lesap......ya Allah.....terus rasa melayang jer..........
Husband atie ada taklimat kt seberang minggu nie.....so yang hadir seme nyer cikgu2 jer......dia kata masa tue orang luar takder....memang geng2 cikgu.....dia berkeras jugak kata takkan cikgu2 yang nak ambik.....atie mcm biasa la.....kalau taraf ko pegawai tinggi kerajaan sekalipun tetap atie tak percaya dia tue baik......orang kalau dah jenis yang panjang tangan....seumur hidup dia memang panjang tangan.....contoh dah ada....sbb tue atie jenis susah nak percayakan orang......dalam kes husband atie nie.....dah dia kata takder orang luar yang tinggal cikgu2 jer.......so??.........atie malas nak pikir......nasib baik ada jugak backup gambar fizri masa kecik dalam henset lama husband..........:(
Sedih sangat2.........dalam tue mcm2 ada....yang paling buatkan husband atie jadi bengong kejap kemarin.....sbb seme keje2 skolah dia ada dalam tue........skali ngan pendrive hilang.....sbb husband letak pendrive dalam beg laptop.......seme nyer jadik zero balik....zero.....hilang seme.....kepada pencuri tue....insaflah.....tak kemana kalau ko jenis yang penjang tangan......masa nie ko buat kan orang lain merana.....tgk lah satu hari nnti...Tuhan akan balas balik perbuatan ko nie......mungkin nnti harta ko yang paling ko sayang akan hilang.......


Tinggal kenangan....... :(


wife yusri n ibu fizri...

8 comments:

adarnadzmie said...

ada jugak yer org bijak pandai ni pandai mencuri brg org... betul tu atie kita x boleh percaya org sgt zaman skrg ni...

Atie said...

kak normi:kene slalu beringt kak....tue dalam duk jaga tue.....dah takder rezeki kami kak....kami redho....(ayat pasrah nie)....

mysha said...

aDoiii aTie, saBarla ye.. mmG saKit haTI kan klo baRANg kTe seseNang jer oRanG nak reMbat..

eiii gERam pulak bila daPAt taw benDA2 cenggiNi jaDIk.. yaNG sha seDih baCa tu gaMbar fiZry abis iLang skALi..

mmG betol pun Atie, klo peGaWAi tingGi pun klo daH sPEsis tGn mcM mRS faNtastic tu mmG tak leh nk wat hapE...

haRAp2 biARla tuhan baLAs balik keJahatan oRg tu balik kan??

Atie said...

mysha:atie doakan moga Tuhan balas balik apa yang dia dah buat kt kami....kami nie bukan orang senang...nie kurun biler la plak bleh beli laptop....dugaannnnn

lieyalatif said...

ya Allah atie, berderau akak bace kisah ko ni....kawan2 pun leh buat keje tu kan....kite bukan nak tuduh, tapi syak tu boleh...betul tu atie, gambar2 dlm tu yg tak ternilai sebenarnye.....sian kooo....akak tumpang sedih bace nie....

Atie said...

kak lieya:habis seme kak.....tue yang ralat sangat tue.....nak ambik...ambik lah....tapi bleh tak masa nak ambik tue....copy seme dokumen ngan gambar dalam tue...pastu save dalam pendrive yg memang sedia ada dalam beg tue....tinggalkan untuk kami....nie dia ambik seme...sob....sob....

ked said...

kak atie..saba ek? sy doakan semoge idop pencuri tu tak berkat dunia akhirat..aminn

Atie said...

pikah:sedih la pikah....sedih sangat....

nuffnang