Friday, December 16, 2011

3 negeri dalam satu hari.......LIMA

8 haribulan....bertolak balik dari Perak ke Penang........dalam kul 7 pagi mcm tue dah check out........bangun kul 5 ko nak kemas barang itu ini itu ini.....drive awal2 pagi memang menguji tahap ketahanan mata....tido lambat.....bangun awal.....huhuhuhu........dengan kabus yang tebal.....dengan fizri yang merengek nak duk atas riba....memang menguji kesabaran betullah......nasib baik mak tok ngan tok wan ada.....kalau tak dah lama mak ko nie piat2 telinga tue...nak ngada sangat kan........kejam tak.....hahahhahahha

Sampai Penang dalam kul 9 mcm tue......singgah giant...beli barang dapur skit.....yerlah...mak ngan abah atie ada lagi kt umah....12hrbulan  baru balik kampung......beli barang skit....tgk jam dah kul 930...cepat2 pecut balik rumah.......sampai rumah....antar fizri kt umah mummy........takut dia nangis plak atie ngan husband takder....so...kiter letak jap kt umah mummy dia....biler husband dah balik....baru gi ambik fizri......punggah barang dari perak....simpan plak barang nak gi langkawi......kelam kabut betul.....flight kul 135........kemas apa yang patut....pecut ke airport......berpeluh-peluh nie ha punyer lah nak kejar masa.......husband pun tak sempat nak jumpa....dia tak habis lagi kursus.....seminggu tak jumpa laki.....sob...sob....sedihnyer.....hehehehhe



Masa nie kt airport.....siap2 pakai baju keje........



Dah sampai Langkawi.....terus pecut ke tempat pameran.......kementerian pelancongan bukak booth kt sana......setiap negeri ada....booth penang combine ngan booth melaka......memula sampai tue dah terasa bahangnya pulau langkawi.....panas betul wei........tak hujan langsung.......agak meriah jugak lah.........letih belum habis dah kene buat keje.......bayangkan dalam satu hari tue 3 negeri atie pi.....perak....penang....kedah.......bukan bleh terus ke hotel....keje dulu.......sampai ke malam ok.....kul 1 pagi baru masuk hotel....letih jangan cakap lah....dah la bangun awal kul 5 pagi..........mcm nie lah keje ngan kem.lancong....bak kata pegawai saya masa memula lapor diri....."welcome to motour"....sambil senyum sengih......ada makna rupanya......



Trader mark melaka....dondang sayang.....sronok jugak sesekali layan......


Pertunjukan bunga api......masa pelancaran pun ada....masa penutup pun ada.....sambil duk letup2 tue....dalam hati atie berkata-kata......10ribu.....5ribu......50ribu..........habis........


Yang tiga kt belakang tue datang awal lagi.....4 hrbulan lagi dah berkampung kt Langkawi.....kami yang 3 kt depan tue jer yang baru datang...jadiknyer diaorang lagi gelap daripada kami....muahhahahahha



Dalam kul 12 baru habis jaga pameran.........gi makan dulu......perut atie memang tak leh nak terima sangat dah.....yerlah....kul 1 pagi tue.....takkan nak makan lagi kot........dah la badan atie skang nie memang naik sangat2.....agak chubby skit........so....atie minum jer......

Sampai hotel dalam kul 1 lebih....niat di hati nie memang nak tido terus jer....ngantuk sangat wei...skali sampai hotel perut buat hal plak......so....dating ngan mr.jamban dulu......dah selesai seme........nak tido lah kan....skali dengar laki bini gaduh plak....kuat sangat.....yerlah dah satu pagi kan....suasana sunyi.....bergegar satu hotel dengar suara si bini ngamuk kt laki dia.......kami stay kt Hotel Bahagia........sesapa yang nak bercuti kt langkawi...try la duk kt hotel nie....best........nama hotel jer hotel bahagia....tapi bagi pasangan yang bergaduh tue memang tak bahagia........sampai nak mintak cerai bagai.....eh....jangan korang ingt atie jaga tepi kain orang plak........takder niat nak dengar.....tapi dah terdengar.......agaknyer diaorang stay sebelah bilik kami nie jer rasanya.......dengar slang mcm orang KL.......lama gak lah diaorang nie gaduh....kejap jerit kejap nangis......mak plak yang risau lebih....takut ada kes pukul memukul jer......


Hari kedua atie kt sana....pakai baju warna bendera penang.....baju sponsor.....


Hari ketiga.......pagi tue kami curik masa gi tengok pertunjukan LIMA......datang langkawi masa LIMA tak tgk kapatobang memang tak sah lah wei.........tapi skejap jer tengok.........panas lah.....maklumlah....kami kan puteri lilin.....muahahhahahhaha....ya Allah.....chubby nyer ko atie......




Tgk kapatobang nie berpusing2...tetiba rasa mcm nak jadik pilot lah plak......muahahhahaha......takperlah......nak transfer cita2 nit kt fizri lah.....ngeh...ngeh...ngeh.....





Fuiyoooooo


Tangan lu senget la bro.........muahahhaha


 Kt sini angin betul2 kuar......sampai mak nak terbalik ok....walaupun badan mak chubby.....




Tak nak kalah...... :p



Malam nie jugak adalah malam penutup.....so....meriah daripada biasa.....habis pun awal.....so....apalagi......kemas apa yang patut....terus berdesup nak shopping....hasil shoping tak payah lah korang tgk....kang terkejut plak.....hehehheheheh



Yang nie paling best.....sbenarnya ramai artis yang hadir....ramli sarip....yantzen.....shima...pija mentor....tapi Lan typewriter lah yang buatkan atie teruja lebih......siap duk betul2 depan stage....sajer nak tgk secara dekat........Lan memang best.....enjoy jer dengar lagu2 akustik dia......sporting pun yer........

Event kali nie agak ringan skit la......tak banyak tensionnyer.........mcm nie lah kalau dah masuk kem.lancong..........ada yang ok....ada yang tak.......tapi bagi pendapat atie......suasana ok....cuma tak ok....biler sometimes tue ada benda terkejut tergempar yang kalau boleh dan dan tue jugak kene buat....mcm yang nie.......kalau ikutkan pegawai atie pun kene datang.....tapi entah mcm mana......KL nak buat taklimat kt Langkawi 15-16 tapi nak Penang yang lead......pegawai atie yang baru jer jejak kaki kt Langkawi....tak pepasal petang tue ambik tiket boat balik ke penang plak.......arahan KL memang tak pernah lojik.....tapi kiter yang terima arahan nie kene bagi lojik.....stakat nie atie masih mampu bertahan.....tapi tak tau lah kalau satu hari nnti......mungkin atie akan mintak tukar......bergantung kepada masa dan keadaan...... :)

Habis event hari sabtu.....11 haribulan.....12 haribulan baru kami balik......flight kul 235........so...memang sempat lagi lah kan nak shoping......hehehehheheheh........sampai penang kul 3 lebih.......barulah dpat jumpa laki mak ngan anak mak.....rindunyer......mak ngan abah atie plak.....esokkan tue baru balik kampung.....naik bas.......fizri tengok mak tok ngan tok wan dia ngan paksu dia naik bas....nangis2 nak ikut.......dah la atie pun nak nangis.....huhhuhuhuu.......dah jadik drama air mata plak dalam kete tue.....mau tak nangis......lama tue mak abah ngan adik atie datang......skali biler nak pisah....menangis la budak tue nak ikut....jenuh nak pujuk..........

Minggu depan plak......mau bercuti2 ngan family plak......yang ni husband sponsor....rezeki terpijak katanya.....dekat ajer.....saja nak bawak fizri jenjalan sempena befday dia 30 hrbulan nie.....anak mak nak masuk 2 tahun wei.........huhuhhu

wife yusri n ibu fizri...

4 comments:

wahida said...

teringin nak tgk LIMA tu...


salam kenal, terus follow sini..

adarnadzmie said...

lompat 3 nogori ko atie.. hehe..sibuk nor yer...
best dpt tgk lima...

Atie said...

kak wahida:salam kenalan..... :)

kak normi:sakan betul kak atie melompat hari tue...heheheh....best jugak tgk LIMA tue....tue yang teringin nak jadik pilot tue...hehehe

ked said...

kak atie!!!

LAAAAAAANNNNNNNNNN!!!

npe x amik otograp kt die..leh bg sy..hehe

nuffnang