Wednesday, December 28, 2011

Kiter dah gi Sabah......( 1 )

Assalamualaikum....kesian kt korang mengadap entry tambun tue lelama kan...sowie.....eh...ada ker yang bukak blog nie.....tetiba mak perasan plak tadi.....muahahahh....atie try to update kemarin....tapi series atie cakap....badan letih ya amat ok......keje berusik skit sajer....selebihnya banyak termenung mengenangkan nasib....muahahhahaha...

Minggu lepas sabtu bawak ke isnin 24-26 hrbulan atie dan geng bas sekolah menengah (budak opis) ada retreat di sabah....kalau tahun lepas ke Melaka....yang tue atie tak gi sbb ada kenduri belah husband.....tahun nie plak kami ke sabah......arap2 tahun depan ke Singapore la plak.......terasa nak ke obersea walaupun hanya sekangkang beruk jer singapore tue....tapi janji pakai pasport....ko ada????.....muehehheheh......retreat campur ngan produk update skali......so far best kata ko......




Masa di airport.....sebenarnya banyak kejadian disebalik tabir masa nie....masing2 nak marah kat tuttttttt........tapi alhamdulillah....semenyer settle......


Setelah 2 jam lebih dalam kapatobang....akhirnya.....sampai jugak kt sabah nie.....kalau korang seme nak tau......nie kira first time ok atie jejak kaki kt sabah.........muahahhahah........giler jakun wei atie kt sana....nie belum gi london lagi nie......ngeh...ngeh......dah gi london nnti mau terkujat+jakun+tanjat beruk ngan cuaca kt sana...maklumlah atie kan "perak".....


Selama 3 hari 2 malam kt sana kami stay kt cititel hotel.....so far so good.....yang tak good time jer.....kul 6 petang dah nampak mcm kul 8 kan.......tanjat boboi tau biler kene marah ngan laki 

atie : Hello....buat per tue??
husband : Bawak fizri naik motor
atie : Naik motor apa maghrib2 nie.....tak elok tau tak.....(nada marah)
husband : Magrib apanyer baru kul 6......(nada lagi tinggi)

Padan muka mak kene marah....


Sempat lagi jumpa pegawai lama yang dah bertukar ke Sabah....


Amboiiii hepinyer makcik....


Lepas sembang pong pang pong pang lebih kurang.......so..apa tunggu lagi......shopping time la...banyak gak la atie borong kerongsang.....murah ok nak dibandingkan dengan harga kt sini.....camtik2 plak tue......tambah plak biler member sorang nie si Liza bawak kami ke satu kedai yang baikkkkk punyer harga....lagi kaw2 la membeli.....kata bonus dah masuk......


Makcik limah lenggang kangkong



Dah ko nie kenapa minah...buang tebiat????


Sori...gambar shoping tak sempat nak upload......lepas menghabiskan duit yang ada....kami ke pasar yang dekat ngan pasar pilipin untuk menikmati makanan-makanan yang ado......huish....sedap giler ok.....fresh kesemuanya....


Tapi yang palinggg sedap is ABC dia.....pergh.....masih terasa lagi kt tekak ku ini.....banggg jom gi sabah....i nak makan ABC sabah....over tak???


Atie just makan ikan ngan ayam.......udang sotong atie cuit sikit saja......atie kan alergik...kang kalau makan jugak......dari muka mcm nora danish dah jadi doraemon plak kang....eh....


Murtabak sabah...teringin nak rasa....tapi ketua rombongan dah nun jauh ke depan.....lain kali lah kalau datang ke sabah lagi mesti kene beli jugak ini murtabak

Eh....apsal banyak nie jer gambar yang ada........tak terklik ker tadi......ermmmmm........ngajuk la mcm nie.....baru nak update beria tau....oklah uols....kiter sambung esok plak yer....banyak lagi gambar sebenarnya nie....tapi yang nie jer yang masuk...mungkin yang lain tak lepas imigresen agaknyer....keh..keh...keh....


wife yusri n ibu fizri...

5 comments:

adarnadzmie said...

sukenya atie berjln2 di sabah baaaa... hehe... mkn pun mcm2 ada...

Atie said...

kak normi;best kak....nnti nak bawak husband ngan anak plak....

lieyalatif said...

WAH KELAS atie...sampai ke sabah hah berjalan...best kan atie...pas ni ajak hubby ngan fizri gi bercuti...leh dok kat kinabalu pines tu...pagi2 tgk gunung kinabalu disimbahi cahaye mentari terbit..sejuk n cantik suasanenye....

akak terbayang2 lagi mase gi sane....best2...

Atie said...

kak lieya:tuelah kak....nnti nak bawak laki ngan anak plak ke sana....gunung kinabalu memang cantik....:)

Baheera Collections said...

Bestnye dapat jalan2
Jemput singgah blog saya

nuffnang