Wednesday, December 21, 2011

Cameron Highlands....

Akhirnya......percutian kami berjaya jugak........nie percutian pertama kami sebagai family....sebelum nie pernah jugak bercuti....tapi bukan setakat bertiga....mesti ada watak2 tambahan yang lain....so...seronok dia tue lain skit.....tapi yang kali nie punyer percutian....hanya kami bertiga sahaja.....muahahhahahahahhhahhaahha.........

Alah....bukan nyer ke luar negara pun......kami ke Cameron jer....hehehheheh



Sebenarnya tak rancang pun nak gi cameron nie......husband lah tetiba rasa kesian kt fizri........asyik kene duk umah....kami jer yang asyik gi sana gi sini......kalau bukan husband......atie la yang selalu keluar.....maklumlah keje kem.lancong.....always melancong lah kan....huhuhuhuh........dah lah gi perak hari tue....husband takder.......jadiknyer tak rasa mcm bercuti lah kan.......so....dengan plan yg mengejut mcm nie......dengan pantas nyer atie search hotel2 yang ada kt cameron.....banyak yang dah full.....mungkin dah rezeki kami nak bercuti.....dapat lah satu hotel nie....Hotel Jasmine...........


Muka fizri yang eksited......


Hotel nie lah yang kami duk......check in 18hrbulan.....kuar 19 hrbulan...hanya 138 saja........tue harga masa peek season....kalau hari biasa lagi murah........so far hotel nie memang selesa.....alah....lagipun bukannyer nak duk dlam bilik jer kan......mestilah nak kuar jenjalan.....so....kami memang tak kisah bilik mcm mana pun.....asalkan ada lah tempat nak tido malam nnti.....tapi series atie cakap.....hotel nie memang selesa....kalau datang dengan family yang ramai pun atie rasa ok.....sbb bilik dia memang besar.....majoriti melayu yang duk sini.....dah la tempat makan pun senang....dekat pulak dengan tapak pasar malam Brinchang.....so...jalan kaki jer ke pasar malam tue.....seronok wooooo


Cube tengok si fizri tue....sejak sampai cameron kemain lagi seronok......memang jenuh nak melayan.....nak pegang tangan tak kasi.....nak jalan sendiri...last2 jatuh...tak pasal2 luka kt bibir tue....bibir tebal makin tebal....yang selalu melayan opkos lah laki mak merangkap menteri kewangan family kami...........

Husband cukup marah atie panggil dia menteri kewangan......mau tak nyer.......nak bercuti kt cameron nie pun.....atie yang paling letih ok......detail tak detail nyer husband atie nie......dia siap search dari umah ke cameron berapa kilometer......pastu bajet minyak kereta....pastu tengok tol....pastu tgk harga bilik hotel...seme kene detail.....baru dia ok nak bercuti nie.....tue baru gi cameron....cer bayangkan kalau satu hari nnti kami ke london plak....mau meroyan atie bt paper work nnti......sabar jerlah...

Mcm tue jugak time nak packing baju........dia yang akan pilih baju fizri ngan atie......atie just lipat masuk dalam beg jer....kalau atie lah...takder nyer atie nak detail mcm tue.....seme benda atie nak bawak...last2 beg kembung mcm kan orang nak larik dari umah jer......sbb tue husband tak harap atie yang ambik baju2 nak bercuti nie....dia lah yang selalu ambik pun....atie hanya lipat masuk dalam beg.........dia kata kalau atie yang ambikkan mau dengan almari skali atie angkut bawak gi bercuti.......over tau.....

Masa kemas2 baju tue.....husband ambik lah sweater atie.....tapi dengan konpiden level yang tinggi nie....atie tak bawak pun sweater tue sbb dengan harapan "cameron dah tak sejuk"........adalah dua tiga orang yang cakap....cameron tak sejuk dah...mcm biasa jer....skali ko.....sampai jer kt cameron...mengigil atie kt atas tue.......tak pepasal pusing satu pekan brinchang cari sweater...tapi takder satu yang berkenan...last2 jumpa la selai selendang nie....boleh lah nak kaver sejuk skit........saper cakap cameron tak sejuk.....sejuk tau dak......tambah plak masa tue hujan skit....eh...bukan hujan.....gerimis rasanya kot....sbb atie tgk orang2 lain selamber jer jalan tak bwk payung.........so........memang sejuk lain mcm lah kan.....fizri kemain nie skit2....."tejuk....tejuk....."...siap peluk atie lagi.......


Kami sampai awal dlm kul 11 pagi.....so....melilau lah dulu sementara nak tunggu check in kul 2 nnti.......di depan Ct Craft....depan hotel jer pun.........pekan brinchang masa nie memang sesak skit.....sbb malam tue kan pasar malam....so....banyak lah gerai2 yang siap pasang.....so...agak crowded lah ngan lori2 barang lagi.....nasib baik lah kami dapat parking cantikkkk punyer.....so park jer kete kt situ....melilaulah kami tiga beranak.......


Anak mak skang nie suka posing.....hala jer kamera terus duduk diam....tapi tak senyum.....pastu lari2 nak tgk gambar dia cantik ker tak.....cute....hehehehhe


Cer korang tgk bibir anak atie nie......kt atas makin tebal kan....mau tak tebal.....baru jer jatuh masa nie......tuelah...nak pegang tangan tak kasi.....tau nak lari jer.....tak pepasal dpt parut cameron.....

Masa nie kt hotel....sementara tunggu bleh masuk bilik tue....adalah satu family nie pun tengah tunggu nak check in......dari kulim.....baya2 ayah atie jer tgk pakcik nie.......kemain lagi suka menyakat anak atie....pastu biasakan diri dia wan.....mau tak suka anak atie tue......ingt tok dia lah........siap bawak anak atie gi kedai mainan sebelah  hotel nie nak belikan mainan..........fizri....fizri......orang tak kenal pun ko paw yerk....babap kang......


Lepas check in.......apalagi....masuk bilik terus isi perut ngan bekal yang atie bawak....rajin tak ai......siap gorengkan bihun lagi........lepas isi perut....husband siap2 semayang...terus kuar jenjalan.........masa tengah bersiap tue......tetiba makin lama makin sunyi jer bilik.......carik2 fizri....tengok2 dah terbongkang atas katil.....time dia tido dah sampai maaa.....mau tak ngantuk kawan......so....kami jenjalan sambil duk kendong si fizri atas bahu......letih ok......sudah berat ini budak........ko angkat la mcm mana pun....tetap tido.......


Bahu husband yang banyak jadi mangsa.......you kan lelaki yang gagah lagi perkasa....muehehhehehe


Lawa2 cactus kt sini.....tapi nak tgk atie beli....takkan nyer.....takder makna ok atie nak bercucuk tanam bagai.....kang tak sampai seminggu kang riwayat pokok nie kalau dapat kt atie.....


"Ish...kalau ada rumah sendiri best kan....bleh tanam pokok banyak.......".....nie husband atie yang kata yer....bukan atie....




Kesayangan hamba......makin lama makin sayang.....tambah2 budak baju biru tue....makin nakal makin sayang plak.....


 Ehem....ehem.....cover perut nampak....


Alolololo........budak bibir tebal nie......gigit kang.....


Stobeli......tak petik pun....atie beli yang dah siap packing...tue pun beli skit jer....laki mak tak suka sangat stobeli just beli untuk budak opis ngan untuk mummy fizri jer.....


Hijooooo jer......teh pun tak beli.....sbb kami kurang minum manis......minum air masak saja....


Anak mak baru bangun....masa nie dia dah start nak nakal dah....nak turun jalan sendiri....risau mak....dah la berbukit2...takut jatuh jer.....


Mainan oren tuelah yang fizri paw kt pakcik tue.......




Apsal nampak kurus ntah.....muahahahhahah...muntah ijo.......


Tangga nie agak licin....so...tak ramai yang turun......dengan gerimis yang agak lebat......menambahkan lagi kesejukan yang sedia ada.....ha....kan dah kuar ayat buku teks.....




Duduk saja.....tak minum pun......kami bukan penggemar teh.....




Yang nie hari berikutnya.....otw nak balik singgah lagi ladang stobeli.....kasi tunjuk sama fizri......ehem...ehem....atie pakai baju yang dapat masa rating hari tue....korang nampak ker nama hotel tue???...tak nampak kan....bagus.....muehehehhe


Fizri nampak mcm pakai baju sama jer kan....padahal selalu tukar baju.....cuma sweater jer sama....hikhihikhihkihk




Habis lah percutian kami ke cameron....tido satu malam saja......tawaf satu cameron sampai malam.....esokkan balik....tapi singgah satu tempat nie.....yang tue next entry yer...tak sempat dah nak buat.....sbb bos dah panggil masuk meeting......

Banyak jugak atie beli sayur kt cameron....geram tgk....segar jer......beli jagung skit....beli petai skit......petai nie atie beli kt gerai orang asli tue.....seme makanan jer atie beli......sbb dah niat dalam hati......."sahaja aku bercuti di cameron untuk spend time masa bersama fizri dan suami....dan tiada niat untuk shopping berlebihan...aminnnn".......so.....tiada sweater cameron...tiada penutup telinga...tiada sarung tangan....tiada teh.....tiada key chain bagai.....tambah masa tue gaji pun tak masuk lagi kan.....hehehheheheh.....ok next entry esok plak yer..........babaiiiii




wife yusri n ibu fizri...

1 comment:

eezance said...

singgah sini..bestnya vacation..
happy blogging! :)

nuffnang