Wednesday, June 13, 2012

Nak sangat buat sendiri kan.....ha....rasakan kecuakkan tue.....

Tv baru (nak jugak mention tv baru......almaklumlah orang jakun memang mcm nie heheh) 
dah sampai kemarin dulu.....
pasang wayar tue ini....dah bleh tgk tv...
tapi mcm biasalah....kalau laki jenis tak bleh duk diam....
mulalah dia carik idea nak bagi tv tue nampak eksklusif kt mata dia....
dia tak nak just letak kt almari tv....
dia nak gantung.........
mcm lah umah nie besar sangat kan nak gantung2 bagai....


Sebagai isteri yang memang malas nak bertekak....
ok kan jer lah.....
so....kemarin...beriya nie gi beli besi yang khas untuk sangkut tv tue kt kedai....
ingtkan murah....mahal jugak yer....
takper...bukan duit mak pun....muahahhahahahha.......
Sebelum dia pasang tue....atie dah syorkan biar upah orang jer.....
hari tue memang cina kedai yang atie beli tv nie tanya kami nak gantung ker tak tv nie...
dia bleh tolong buatkan....
upah memang mahal lah seratus lebih gitu......
tapi better kiter upah jer daripada buat sendiri....
takut lain jer jadiknyer nnti....
tak pasal2 senget nnti mcm mana.....
Tapi idea atie nie manalah nak diterima akal dek laki......
dia kalau bleh nak bt sendiri...jimat katanya.....
memang lah jimat....tapi nie bukan nak gantung frame gambar ker apa...
nie nak gantung tv ok......dibuatnyer tak kukuh besi tue....
mau tebalik jugak tv aku nnti......


Tapi takper....atie diam jer......
Sampailah kemarin.....masa atie balik keje....
tengok husband tengah bt ukuran kt dinding......
siap buat lukisan tv lagi tue kt dinding...
over sungguh...laki saper lah nie.....
Dia nampak atie balik.....mintak tolong lagi.....tengok ok ker tak lukisan dia tue...


Biler atie kata dah ok......tak percaya plak....dia kata senget....
dah tue...yang tanya aku apsal.....nie yang nak jadik incredible hulk nie.....
dia betul kan sana sikit sini sikit.....ok....bersiap sedia nak drill dinding......
Tak pasal2 bergegar flat Taman Sri Bayu petang kemarin.......
Banyak jugak la lubang nak kene tebuk........
Atie bukan bleh dengar bunyi drill2 nie.....seriau rasa.....takut terpelanting jer benda alah tue kene muka....
takut lah......
dah drill lima lubang.....
masuk lubang ke enam tue......belum habis drill......
'pluppp'......blackout......
intai umah jiran sebelah....jiran depan umah....jiran bawah umah......
elok cantik jer berlampu berkipas bagai......


Bagus......hanya rumah mak jer blackout.....nie tak lain tak bukan sbb drill lah nie......
pegi check kotak putih elektrik main tue........kan kalau dia tertendang tue.....kiter just naikkan balik benda alah tue kan....
ala....korang mesti tau punyer...........
Tapiiiiii.............biler husband naik kan balik benda tue....dia tertendang balik.....
sudah.......tgk jam dah pukul 630.....
terus husband call member yang pakar bab2 letrik nie.....
Yang si member plak siap bagi kami cuak lebih kata mungkin masa kami drill tue terkena mana2 wayar......


Atie bukan bleh dengar benda pelik mcm nie....
Mulalah terbayang.....kalau betul lah terkena wayar dalam dinding....
tak pasal2 kene pecah dinding sbb nak samung wayar....pastu kene bt balik dinding....
asal nyer nak berjimat terus berganda duit kene kuar kan......
Pastu mesti ambik masa lama nak bt seme tue balik....
Mau makan minggu....
Bukan stakat tak bleh nak tgk tv........nak rasa angin kipas pun tak bleh....
Tidolah kau kepanasan...
Pastu gi keje baju berkedut.....
Ikan.....yer ikan ngan ayam dalam esbok.....sure rosak....
tak pasal2 ke tong sampah lah jawabnyer......argghhhhhh....tension mak nyah kemarin....


Terus rasa mcm tak nak cakap ngan laki......
Tuelah....tak nak dengar lagi cakap bini.....nak buat sendiri kan.....
Yang fizri tak habis2 cakap...
"Bu....ampu ocak.....ampu ocak.....syyhhhh......ade antu bu....."......


Yer nak...memang ada hantu.....mak kau dah bertukar jadik hantu garaa apak ko nak...........


Nasib baik lah member husband bleh datang tgk.....
yerlah....nak dekat maghrib kan......baru balik keje plak tue...
mesti kawan penat.....
Lama jugak dia bertapa kt umah kami.....cek sana cek sini.....buka plug sana 
pasang plug sini....
atie duk dalam bilik siap berdebar lagi nie....
risau kalau betul terkena wayar jer.....hehehheh......


Sekali tetiba letrik ada.....alhamdulillahhhhhhhhhh..............
terus ikan ngan ayam selamat di dalam esbok....
baju tak berkedut.....tido kesejukan.....muahahhahahaha
Biler dah elok tue.....terus husband simpan seme benda alah drill....
angkat tv....letak atas almari.....
Tau takut......tuelah......dah cantik elok tv duk atas lemari.....
gatal2 tangan nak gantung.....
Kalau nak gantung sekalipun panggil lah orang yang pakar datang pasang.......
Biler jadik mcm nie.....ha......baru ko tau takut kan....
huhuhuhu.......






Memang lah cantik kalau gantung.....
tapi rumah bukan sebesar nie pun.....
kangkang kera pun besar lagi ok......
Tapi tak tau lah nak cakap...
Husband atie tue kalau kata A...A lah....
takut japgi balik.....tgk2 tv dah tergantung.......
kalau upah orang takper.....
Cer bayang kalau dia bt sendiri lagi....
Kali nie bukan umah atie jer blackout....
mungkin satu flat akan blackout...........
Berdoa jerlah.......


wife yusri n ibu fizri...

6 comments:

Didin Supriatna said...

salam kenal.. blog ini sudah lama saya ikuti saya suka tulisan2nya..

lieyalatif said...

kah kah kah ....tegelak akak bace.....ko ni atie, tu le sifat lelaki...sifat ingin buat sesuatu...laki ko sebijik mcm laki akak.....jenis nak buat sendiri sumenye...bajet terra hahaahahaha....tapi bagus camni dari dpt laki pemalas sume nak suruh org buat jek....tapi tu laa laki ko tersilap langkah plak hahahaah...tak pasal2 blackout umah.....he he he....

abang akak pun buat sendiri gantung tv tu...seb baik selamat.....berani laa tak selamat sbb tu umah kuarters hahahaahah

Atie said...

Didin:Tima Kasih.....salam kenalan....

kak lieya:Umah kuarters lagi la risau kan kak....takut kene saman jer kalau drill......tuelah perangai laki atie kak lieya oi.....semenyer nak buat sendiri.....huhuhuhu

Puan Fifiey said...

salam perkenalan...saya dah follow.. jom follow saya balik..:)

Fizah said...

jom join =)

http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

Anonymous said...

http://shower-heater.blogspot.com

Pemasangan Shower Water Heater / Drill @ Tebuk lubang Skru dinding konkrit, dinding jubin.


MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN PEMASANGAN SHOWER WATER HEATER (PEMANAS AIR MANDIAN), DRILL (TEBUK) LUBANG SKRU DINDING GANTUNG FRAME, CERMIN, PASANG RAILING LANGSIR, PEMASANGAN BRACKET TV, PASANG KIPAS SILING DAN DINDING, PASANG LAMPU CHANDELIER UNTUK KAWASAN PUTRAJAYA.

http://shower-heater.blogspot.com

nuffnang