Thursday, June 07, 2012

Tora datang lagiiii.....

Assalamualaikum.........wah....lama betul nie tak update blog
kalau blog nie bleh bercakap...
dah lama dia bagi tazkirah kt atie suh tutup jer blog nie...
ada pun bt menyemak jer kan....ngeh...ngeh....
ottey....ottey......
i janji lepas nie i akan merajinkan diri untuk mengupdate blog nie sekerap mungkin
sayang tue kalau tak update...
dah la BE lebat lately nie....muehheheheh


Setelah cuti lama kemain...
baru hari nie atie start bekerja mcm biasa....
datang opis terkujat tgk banyak betul ha keje yang menunggu....
tak suka tau....
tak pasal2 mak sibuk nyah....
mau makan 2 3 hari jugak nie nak settle....
nie bukan stakat garu pipi jer tak sempat....
nak kerling orang sebelah pun rasa mcm tak sempat jer....
muahahhahah.....suka sangat over....


Perjalanan atie dari Penang ke Besut Terengganu pastu patah balik ke Alor Setar pastu kona balik ke Penang
alhamdulillah selamat.......
takder jem walaupun waktu cuti skolah...
cuaca pun ok jer....
cuma kt kampung atie biler time petang jer nak ribut...
tapi walaupun cuaca mcm tue.....
tetap best biler kt kampung....
bleh lupa pasal keje....
fizri pun kemain hepi....manjang jer nak turun main kat laman
yerlah...selama nie duk kt umah jer...umah plak umah flat...
mau budak tak boring.....
jadiknyer biler balik kampung.....fizri main puas2 la.....bangun jer tido kuar umah nak main...
tok wan dia siap buat buai nie sbb dia nak main buai kt jiran sebelah....
nasib baik lah cucu balik sorang jer   
kalau balik yang lagi sorang.....mau pengsan mak tok ngan tok wan layan cucu2...


Sbelum balik kampung lagi atie dah bagitau fizri yang umah tok ada itik...
so...apalagi....sampai jer dah tanya mana itik.....
tapi tak tgk lagi la petang tue....
pagi esok baru abah atie bawak cucu pegi tgk itik....
balik jer umah...
abis satu badan kene gigit nyamuk.....
tapi tak ngamuk la plak si fizri.....mungkin dia suka sangat la kot tgk itik....
selama nie tgk dalam gambar jer kan.....
balik kampung 5 hari pun mcm  tak puas...
yerlah....perjalanan pergi balik dah dua hari...
duk umah tiga hari jer.....
kalau tak disebabkan kt alor setar tue ada kenduri....
mau atie duk lama kt terengganu....baru puas....
dah lah jarang2 balik.....
sob...sob.....sob.....


Aktiviti memang full kt kampung....
ada jer tempat nak pergi....
lawat tok sedara.....pegi umah sedara sana...umah sedara sini.....
tapi syok maaa....
nak balik tue...mcm 2 la mak atie bekalkan.....telur itik yang siap digaramkan ada satu balang....
khas untuk bulan puasa.....hehehheh...
ngan ubi nyerlah.....ikin bilis la......kopok ikan la.....limau la......nasib baik atie nie singgah alor setar dulu...
kalau tak ngan segala jenis bawang...ikan....mak nak bagi.....
Haih......rasa nak balik kampung lagi......seronok sangat....


Hari sabtu 2hrbulan baru atie balik alor setar...
kt alor setar aktiviti mcm biasa jer...
kenduri....kenduri....kenduri......
pastu balik lah kami ke penang setelah berminggu lamanya tinggal umah...
balik tue tgk bukit kt blakang umah runtuh....
bahaya betul......rasa nyer ada terkena keter sesapa nie.....sbb kayu kemain besar....
keter pun dah tak parking kt situ....
mungkin hujan kemain lebat masa cuti hari tue....


Oklah uols....mak nak sambung bt keje skit lagi sbelum balik nie...
asalnya memang tak der mood nak bt keje....
tapi nak bt mcm mana kan....
kiter nie makan gaji jer......huhuhuhuh












wife yusri n ibu fizri...

1 comment:

Nur Syafawati said...

adoi atie...akak tegelak sakan baca entry ni..bukan ape..sbb laki akak pun sama spesis dgn laki ati!!!!jenis nak dgr ckp dia jee..pendapat isteri langsung dia x moh dgr..gerammm kannn...hehehe..xpela atie..semua dah settle kan..adat ler bengang2 dgn suami tu..kalau xde semua tu x meriah pulak rumahtangga kan..hehehe

nuffnang