Friday, February 17, 2012

Kembali Menjadi Pelajar..

Pelajar??....saper yang jadik pelajar balik nie........atie??...oh no......fizri??......muda lagi kot.......husband atie??.....yer betul.....hikhihkihk.....sabtu lepas....husband atie dah menyerah diri kt maktab tunku bainun.....husband atie sbenarnya adalah last intake diploma dari maktab perguruan beberapa tahun yang dulu.......sbb lepas intake husband atie tue semenyer degree dah.....blajar pun lama........pastu dah kuar maktab...keje kt penang........pastu dengar ura-ura yang guru mesti kene ada degree.....sebelum diwajibkan atau diambil tindakan sesapa yang takder degree...better lah kalau husband atie nie cecepat apply sambung belajar......dan alhamdulillah.....dapat pun sambung belajar....

Atie tak kisah kalau husband nak sambung belajar...cuma yang atie risau tue adalah fizri......bayangkan yer......atie kan keje kem.lancong.....awal2 nie ok lah lagi takder event....bayangkan lagi dua tiga bulan...event mesti lebat punyer....pastu mesti kene waktu  cuti.....ermmm.....kalau kene time husband atie ada kelas....mungkin terpaksa ganggu mummy dia.......atie jadik serba salah plak ngan mummy dia....yerlah....mesti dia pun nak rehat kan.........husband atie plak kelas bukan sebulan sekali......tapi seminggu 2 kali....sabtu ahad....pastu dalam sebulan 2 minggu kene datang...maknanya 4 kali sebulan lah.......

4 kali sebulan.......minyak lagi...pastu tol jambatan lagi........terpaksa buat meeting tergempar bersama menteri kewangan nie nak atur balik perjalanan duit kami.........muahhahahah.......biler dengar tol jambatan tue....rasa nak jer bt touch 'n' go yang untuk warga penang....sbb bleh dapat diskaun skit masa lalu tol jambatan nnti........tapi tuelah.....dia nak ic penang jer.......sbb khas untuk orang penang....ic atie terengganu...husband atie kedah.....cuma fizri jer mykid dia penang........bleh ker guna mykid fizri.....mueheheheh.......



wife yusri n ibu fizri...

6 comments:

Lyssa Faizureen said...

Yey . Follower ke-100 ! :)

Atie said...

Lyssa : wah....yeaaaa..tahniah...

lieyalatif said...

alhamdulillah.....harap2 husben atie dpt segenggam ijazah seperti yg diimpikan......

betul tu atie, mcm2 dugaan dan cabaran nanti nie.....dengan en hubby kene ngurat dek student freshie lagi ...eh hhhahahahah.....takde laa akak gurau jek....harap2 semua terkawal yeak atie....nasib kite same, abg akak bulan 9 ni start master die....

mama airis said...

k.atie..x semestinya ic penang je leh wat TnG penang tu..yana pn ic kedah gak..tp disebabkn keje kt penang..bleh wat..nnt k.atie try p kt ofis dia..ckp la kak atie duduk kt penang..nnt dia akn minta alamat yg kt penang.mcm yana dia mnt alamat tmpt keje yana..

kaklong said...

nape xwat kat USM..kan ada tawarkan PJJ untuk cikgu...rasanye yuran pun xla mahal...

Atie said...

kak lieya:tang kene ngurat tue yang paling takut tue...hehehhe...

yna:bleh ker yna??.....sbb ramai cakap dia mintak ic penang....takper...nnti kak atie try tanya..

kaklong:usm lagi mahal....maktab murah....200 jer...

nuffnang