Friday, April 01, 2011

Biler melayu kutuk melayu sendiri....

this is a fact about typical meleis ppl...

when u go kipas the person ass... puji they like dis.. puji they like dat..

u urself will get all the benefits.. the advantage.. dan yang sama waktu dengannya..

becuz of wat??

BECUZ U ALWAYS KIPAS THEIR BULLSHIT ASS..

THEY BCOME SHIOK.. AND THEY LIKE U!!!

but if u are a kind of person who dun layan wat they say.. dun puji them and always be quiet if got nothing involve with u u wont be treated as a person.. u will be treated as trash.. they only will ask u to do their rubbish.. fuckin meleis.. i hate them.. i hate their attitude..



Apa korang rasa kalau kemarin sehari suntuk atie kuar ngan bos dan 2 orang budak lagi...pastu balik2 ini yang kami dapat dari fb....walaupun hanya kene tempias tapi hati tetap rasa pedih......sbelum atie citer lagi panjang lebar....better korang baca entry dari budak nie aredaa...sbb dia menjadi mangsa keadaan...

Dah baca??....ok atie nak terang kan satu persatu.....kt opis atie nie ada 3 orang budak praktikal....praktikal kali nie agak happening...sbb perangai diaorang memang kelakar....tapi dari 3 orang budak-budak nie....ada satu jer yang agak "waterpark" skit (pinjam ayat mencarut secara sopan dari cik epal...heheh...)
Sebab dia keluarkan kata-kata kesat kt atas kerana nak marahkan sesangat kt 2 orang lagi budak praktikal....bukannyer sbb apa sangat pun...sbb 2 budak tue jer yg asyik diajak untuk bt keje luar........bukan sbb diaorang kaki kipas staff......atie nak betul kan ayat minah "waterpark" tue.......tapi sbb diaorang eksited nak belajar.....tanya itu...tanya ini......dan kami staff kt sini biler budak praktikal mcm teruja dengan keje tue seme.....ajak lah diaorang tengok sendiri mcm mana proses dia...mcm kemarin....atie kuar sbb ada inspection premis dan bt lawatan mengejut kt hotel2 yang ada spa.......bestkan....jadik biler bebudak nie mintak izin kitaorang nak belajar dan tengok dengan lebih dekat lagi....jadi kitaorang pun izinkan....tak salahkan....tapi.....budak yang "waterpark" tue nak tanya pun malas....pastu asyik la duk kt tempat tgk youtube menyanyi chatting...pasal keje langsung tak nak tanya.....so....takkan lah kami2 nie yang tergedik2 nak panggil ajar itu ini sedangkan dia sendiri memang 100% pemalas sbenarnya.......kang kata kt blakang yang kami nie over la....kalah lecturer la......

Biler tengok kengkawan dapat pegi sana pegi sini...mulalah minah "waterpark" nie mengelupur sensorang kt meja.........dah mcm cacing kepanasan.....tak tau nak marah kt saper.....dia bantai mencarut dalam fb...aper....u ingt ada orang nak sokong u ker.....dont act like an angel la...sbb u sbenarnya the devil lady.....belakon baik...belakang kejam giler....depan tunjuk baik..belakang jahat giler....nampak jer diam....tapi rupanya bertanduk dua......eh....mcm pantun plak.....muahhahahhaha.....

Atie malas nak layan sbenarnya....tapi biler baca balik tang ayat......they only will ask u to do their rubbish....terus mak sebut....'giler lah lu pompuan'.....slama nie keje2 yang kitaorang bagi dia bt tue...dia anggap sebagai rubbish.......heeelllllllooooooooooooo minah........rubbish tue lah punca rezeki staf2 kt sini ok....jangan duk sedap mulut jer cakap benda tanpa nak pikir hati dan perasaan orang....ko tue belum tentu lagi keje kt mana ok..........ko bayangkan yer perasaan pengarah biler baca apa yg ko tulis........padan muka ko.....nielah salah sorang budak2 muda yang duk tengah study lagi tapi berlagak mcm kan dia diva sangat......
Diva??....yer....dalam opis nie dia diva.....kitaorang tau yg dia sbenarnya lagi suka kawan ngan cha ya nun alip.......kawan2 dia ramai yang cha ya nun alip....tapi ahkak nak tanya skit.....apa yang ko bangga sangat kawan ngan cha ya nun alip yang dah sah-sah akan jadik kayu api kt neraka nnti....apa yang ko bangga sangat kawan ngan cha ya nun alip yang sah-sah simpan kuku panjang nak korek hidung....pengotor....apa yang ko bangga sangat kawan ngan cha ya nun alip pakai seksi2 sampaikan ko sendiri pun dah terikut...apa yang ko bangga sangat kawan ngan cha ya nun alip yang memang terang-terang nak jatuhkan orang melayu........cha ya nun alip nak jatuhkan melayu....dan ko orang melayu nak jatuhkan bangsa melayu sendiri..........please lah......bebawak la bertaubat yer....

Nama ko....dah sah-sah ada binti......muka ko dah sah-sah takder langsung effect cha ya nun alip.....kulit ko sah-sah setepek kulit melayu.....tapiiiiiii.......kalau dah dasar tak sedar diri...mcm nielah.....mengelupur sensorang mengaku "...i suka kawan ngan chinese...i tak braper cekap cakap bahasa melayu..".......wakkkk luuuuuuuuu..........boleh simpan ko punyer berlagak tue dalam poket.....kitaorang menyampah......atas dasar malas nak layan minah "waterpark" tak matang nie....atie pun terus kick dia kuar dalam fb.......serius rasa menyampah.....satu opis bengang ngan statement ko ok.........dan tetiba pagi tadi.....kuar plak statement dari minah "waterpark" nie dalam fb mintak maaf..........apa yang boleh atie cakap.........maaf ko bolehhhh blahhhhhh...............
Eh...lupa nak cakap.....mak u pakai baju kurung pakai tudung....mak u pun melayu kan....smalam u kutuk melayu...maknanya.....u kutuk mak u lah yer.......nasib badan....terkena batang hidung sendiri......nasihat dari ahkak.....sbelum berkata-kata pikir dan tanya hati sendiri.....selidik hujung pangkal nyer.......jangan duk main sedap jer nak kata apa......takder sepatah haram pun dari ayat-ayat ko yang betul.......kipas??.....hei...tak main la kitaorang SYIOK biler kene kipas.........eh..jap....biler masa ntah kitaorang kene kipas yer....nnti i pikir yer........jangan duk ikut sangat hasutan setan.......last2 hari nie.....seme menyampah nak tgk muka ko.......yg pasal ko cakap politik office tue....i nak betulkan lagi yer...bukan politik opis ok...tapi politik dalam kepala hotak ko.....betulkan dulu yer.....




wife yusri n ibu fizri...

12 comments:

mysha said...

ewwww...teROknyer minaH waterpark tu aTIe..daHle praKtikal baRU.. eSOk dah keje laGi terOkk...

ni la PeNyumbaNg kepADa keJatuhan MElaYu..eiii tak kuASa maK...

saBar la aTIe..diA minD mCM bebudAK laGi kot ekekeke..

atie said...

mysha:kene masuk tadika balik budak nie...pastu blajar agama balik...

cute rasberry said...

siapa yg kena dy rasa.....
lau nangis pun kering air mata ja
hurmmm hope x jumpa dah orang maca tue...

atie said...

cute:doakan moga tak jumpa lagi dia...

☆ lieya latif ☆ said...

ish ish ...mcm2 hal laa kan atie.....tak pasal2 budak praktikal yg rajin nak belaja tu jadik mangse kutukan plak.....

sengal tol die tu.....biar laa die, jgn layan die...lame2 die pun sedar ramai org tak suke die....

atie said...

kak lieya:dia dah sedar ramai kutuk dia pasal statement tue...tue yang tetiba dia post mintak maaf tue...tapi dah terlambat....pengarah pun dah tau apa dia bt....dan hukuman yang paling best tue...lecturer dia nak datang...tapi pengarah tak nak ambik tau...dia suh pegawai lain yang uruskan....hukuman yang atie rasa mcm patut...

cute rasberry said...

k.atie semoga la...
serik dah orang mcm nie..
susu yg diberi tp tuba yg dibalas

atie said...

cute:kiter bagi cuka getah plak kt dia...

Semangat 46 said...

atie, i like your comment.. setuju dan sependapat, apa kejadahnya faedah berkwn ngan bangsa2 parasit2 tue.. sedarlah wahai minah 'waterpark', jgnlah tergolong dlm org2 Melayu yg mudah lupa...

ked khaydee said...

kite bako je!!!
tengs kpd sume yg mnyokong kami..
sy mrupekan salah sorang dari mangse keadaan..
jum kte sume bawak die gi waterpark ramai2!!

atie said...

semangat 46:tima kasih sokong saya,...memang tak patut kiter kawan dengn melayu mudah lupa nie..

pikah:kita bakoooo jer....

ked khaydee said...

kan kak atie..
yela,,sy sdr sy ni sape..
sy typical malay..
die???
ttttttteeeeettttttttttt!!!!!!!
hahahahahaha

nuffnang