Wednesday, April 13, 2011

Taklimat Spa yang perfect tapi driver opis yang tak perfect...

Malas la nak update citer panjang-panjang....bt short jer lah yer....citer pasal taklimat hari tue lah....last minit ok.....tetiba hq kl mintak bt kt penang....tak ker pengsan kami-kami kt sini....dah la baru jer habis event bukit bendera tue....baru nak clearkan keje yg tertunggak...datang plak arahan suh organize lagi satu event...tapi kali nie memang unit atie yg kene all out......menitik peluh mak ok...

Apa ker best nyer datang penang ntah...memanjang jer nak datang sini....asalnyer bt kt kedah...tapi hq tak nak...nak penang gak...nie sah nak shopping la nie...tambah plak penang kt syurga makanan.......masing-masing datang sini nak shopping ngan makan jer lah...mcm lah i tak tau.....tak kisah kalau nak bt event kt sini...tapi sekurang-kurangnya bagitau awal...nie seminggu ok bagi masa....mana nak cari hotel yg ada spa la....mana nak mintak quotation la...mana nak tepon mintak senarai nama yg nak hadir la...mana nak bt itenary la...mana nak sediakan goodies la.....memang rasa nak nangis ngan pengsan...tue belum ada sesetengah tepon....."cik boleh tak carikan kami hotel..."...dah terang-terang kata penginapan tak disediakan...kene cari sendiri....nak juga manja-manja ngan kitaorang.........

Tapi alhamdulillah lah...berkat kerjasama dari kawan-kawan satu opis....seme nyer perfect...siap dapat pujian dari big boss.....pastu ramai datang interview atie....."uols penang tinggal 2 orang jer kan unit pelesenan?....kesian korang....tapi tuelah...korang bleh handle yer......"......nampak luaran memang bleh handle seme....tapi kalau tak disulami dengan zikir....rasa nyer bleh giler atie ngan bos atie...yerlah...tinggal 2 orang jer unit pelesenan.....nak handle seme kes.....cuba bayangkan........tapi nasib baik ada budak praktikal areda ngan pikah...kawan-kawan liza, nurul, nisa, farah....seme tolong....tima kasih korang........to areda ngan pikah.....kak atie terharu sangat ngan pertolongan korang...sanggup balik lewat....walaupun tak dibayar...tapi korang tetap tolong.....huhuhuh.....tima kasih yer...

Tiba hari kejadian....seme berjalan ngan lancar.....takder cacat cela....yang cacat nyer biler ada sorang driver yg agak poyossss.........memang menyampah lah....citer nyer mcm nie....

Masa taklimat nie tengah berlangsung.....pengarah atie dah pesan ngan bos atie en.amir....dia suh atie balik opis...untuk taip sijil....balik ngan abang zaki...(si driver poyo tue)....ok...dah terima arahan......masa duk tengah pendaftaran tue...atie pun jumpa la si driver tue...cakap...."...abang zaki....nak mintak tolong...nnti abang zaki hantar saya balik opis jap...nak taip sijil.."....dah habis lembut nie mintak tolong.......tapi tak der makna.....dia pung pang pung pang....cakap letih la...apa la....tapi masa nie lembut lagi.....ok......atie dah rasa lain....sbb pagi sbelum tue...driver poyo nie dah ngamuk...sbb kene angkat beg.....dengan tali tak ikat kuat.....dia membebel....tapi biler areda cakap si 'farah' yg ikat....senyap plak....owh...farah tue adik kesayangan driver poyo nie.......dua kali la kiranya dia merungut kan.........memang atie datang hotel nie dengan keta sendiri....tapi untuk balik taip sijil atie mintak tolong hantarkan kejap.....yerlah....cuba uols pikir.....nak gi ambik kete la yang atie parking jauh giler...pastu kene parking kt perangin plak....turun...naik opis....pastu turun..naik perangin....pastu parking plak kt hotel....kan ker banyak keje dan buang masa.....

Better guna keta opis.....senang skit kan....nak parking memana pun senang.....tapi sebabkan driver poyo nie malas giler.....dia bagi seribu ratus alasan....siap sound kuat-kuat lagi atie kt kaunter..."...hang nampak tak tue kt depan tue....."apa motif memang atie tak tau......giler kot........biler atie cakap....."...nie apsal nie....??...."dengan kuat ok atie sound dia.....dia senyap......pastu dia datang balik 10 minit pas tue........"...ha...nak balik skang ker...."....apa ker bodoh benor la...atie dah cakap....lepas tea break...dalam kul 10.......sbb pikir tembolok dia tue nak kene isi....kalau tak isi.....angin marah lagi banyak la kan..........tapi biler dia tanya mcm nie....atie dah tau dah....nie mesti dia malas nak antar pastu nak marah....sbb tak dapat nak menggedik kt hotel.......atie pun kata la..."...takperlah...saya gi sendiri la senang".....yerlah...daripada dia antar...ngan perasaan marah....sure dia bawak laju punyer....kang nyawa ker mana sijil ker mana......ada gak yg eksiden nnti...bukan bleh caya sangat ngan driver bodoh nie.....

Lepas atie cakap.....atie pun terus blah gi kt en.amir......tapi driver bodoh nie cakap..."...merajuk pi la...bla..bla..bla....".....si nurul dengar....dia citer kt atie...geram la kan....apsal ko tak nak sound depan aku...nie biler aku pusing baru nak mengata.....kira mcm mengata blakang la........atie pun pusing belakang...tgk dia ada kt belakang...atie terus cakap...."...ingt aku hadap sangat nak naik kete tue...".....skali kau....dia datang ngan muka marah nak serang atie........tapi kan...entah jin aprit mana rasuk atie.....atie pun terus sound giler-giler dia...sampai dia senyap...atie ungkit terus pasal dia asyik marah kami....pastu pepagi lagi marah...pastu pasal yg dia nak marah orang lain...tapi lepas kt kami........terus ko.....dia mintak maaf....siap cakap...."...abang zaki mintak maaf la..memang 2 3 hari nie abang zaki asyik nak marah....".....ha...tau pun....ko nak marah orang lain....cuba jangan lepas kt kami....apa besar sangat ker ko kt opis nie....jangan sampi atie kuarkan statement..."...ko tue driver jer...sedar diri skit...kalau dah orang mintak tolong hantarkan ke mana-mana...buat...jangan bagi alasan....tuekan keje ko......"....kang kalau kuar statement tue........ko jugak yg sakit hati kan......memang mcm-mcm atie cakap kt dia...dia ingt atie mcm orang lain tak berani nak marah dia balik....silap orang la bai.......

Memang atie tak paham ngan driver bodoh nie....keje nak marah jer.....kami yang tak salah pun jadik mangsa....tapi cuba "adik" kesayangan bt salah.......eh...takper......u kan adik kesayangan i....kenapa i nak marah......bukan atie sorang...tapi seme orang prasan yg driver bodoh nie kira nak marah.....seme orang salah...dia jer betul....tue belum atie citer yang dia call dari bawah.....kata nak naik opis nak tampar sekor2 budak praktikal sebb turun lambat....dia sapa nak tampar anak orang.....biler "adik kesayangan" yang sebenarnya lambat turun.....tak marah plak....memang dia nie agak bodoh la........kalau nak citer pasal dia....10 entry pun tak cukup........atie memang dah menyampah ngan dia.....dah lah gedik macam kan hensem sangat......tak sedar diri dah tua...gigi dah takder.....tapi gedik no 1...........
Tue baru bawak pajero...belum lagi bawak kete baru...dengar kata opis atie akan beli kete baru...kalau dah beli.....mesti gedik bawak adik kesayangan naik genting....testing kete baru lah katakan.......demi adik takper.....seme bleh...tapi kami2 tak bleh........lepas atie sound dia....takder sekelumit dalam hati nie rasa bersalah...sbb atie sound dia mewakili orang-orang yang dah terkena ngan dia....memang bangga giler dapat sound dia........biar dia sedar skit.....sampaikan en.mazlan cakap...."...elok gak atie bt mcm tue....sekurang-kurangnya bagi dia sedar skit...."....tima kasih bos sokong saya......
Huh...sampai skang kalau atie ingt insiden nie...memang atie rasa bangga giler-giler.........rasa puas la.......orang mcm nie memang patut kene sedebik.....sbb selagi tak kene.....akan ada lagi la perangai bodoh dia tue....banyak sbenarnya atie nak citer...perangai dia....pergh...memang menyampah...sampai tak tau nak cakap mcm mana.....menyampah la.....huhuhuhuh.....
Eh....tadi kata nak update short-short jer kan....skali kuar citer pasal driver bodoh nie...terus jadik panjang plak.....ngeh...ngeh...ngeh..... k lah...tue jer nak citer.....taklimat tue perfect giler....yg tak perfect nyer driver bodoh nie.......huh


wife yusri n ibu fizri...

5 comments:

cute rasberry said...

terharu mak....
nama disebut2
tapi mmg pun dy mcm 2

Semangat 46 said...

atie, standard arr tue nama pun driver..rasanya elok lah kalau driver2 nie kalu nak masuk kerajaan kita ambik yg SPM ke atas jer sbb biasa nya mslh dia org nie majoriti mentaliti rendah lps tue hampeh. bila drive pulak mcm org minum todi..claim mcm gaji menteri, lps tue byk lagi lah bla..bla..bla..

atie said...

ada:mak lagi terharu uols banyak tolong mak..huhhu

semangat 46:tetiba sokong statement u...huhu

cute rasberry said...

mna da tolong...
aper yg penting kerjasama

atie said...

aredaa:kerjasama.....

nuffnang