Wednesday, July 20, 2011

Menu bukak pose ganti

Meh nak tunjuk kt korang menu2 bukak puasa atie....tapi nie menu hari ke-2....kemarin lah kiranya....menu first nnti atie tunjuk yer.....simple jer pun...yerlah....balik kul 5.....sampai umah kul 6.....tue dalam atie duk pecut satu lapan tue......kalau tak pecut mau kul 7 baru sampai umah.....penang nie kalau dah start jem kalah KL ok......yerlah dalam pulau jer kan......kalau KL bleh lah lagi nak kona masuk kampung kan....nie penang......cilok lah tang mana pun......last2 laut jugak yg ko jumpa.....takkan nak terjun laut kot.....hehehehehhe.........

Menu pertama.......ikan bilis masak petai berlado........sumber bahan seme nyer dari belas ehsan mak mentua....cuma bawang merah ngan bawang putih jer atie yang beli....ahaks......pedas meletops ok...sbb pakai cili padi kampung......sedap.......senang pun senang.....tumbuk jer bawang merah+bawang putih+cili padi+cili merah......masak....agak kering skit......masukkan petai...perasakan ngan garam dan gula......last baru masuk ikan bilis....ikan bilis tue goreng dulu yer......senang banget........cedap woooo.......sampai menangis la atie makan smalam...mau tak nyer.....ngan pedas melampau.....pastu terkena plak ulser kt hujung lidah nie....meraung kata ko.......

Menu kedua..tomyam.....bleh plak masa bt tomyam nie atie lupa nak masuk bahan apa.....tetiba blank.....duk kejap...tenang.....baru la ingat......maklumlah...banyak sangat makan semut......tapi yang coi nyer daun limau purut takder.....tak berbau la tomyam i......tapi rasa tetap ada la sbb pakai pes tomyam kan....hahahahhaha

Last skali telur dadar la......kalau masak tomyam wajib ada telur dadar....baru ngam.......kul 7 suku baru siap masa skali ngan kemas umah skit2.....mandi.....duk depan tv layan citer dewa cinta...series tak best langsung citer nie....tak der feel nak tgk...tapi apa bleh bt...tv lain banyak no citer indon.......lagi lah atie tak layan.....meleret sangat.......tak suka......

Dah siap bukak posa.....smayang magrib......projek membaking plak.....atie try bt kek coklat.....tapi atie letak dalam cup tue..........atie search resepi dari tenet......bagi atie tak berapa nak kene skit la ngan tekak....sbb atie lebih suka kek coklat yang lebih moist pekat likat melekat.....ngeh...ngeh...takper....kiter cuba lagi search resepi dari sumber yang lain plak......hehehhehe


wife yusri n ibu fizri...

7 comments:

mawar (^_*) said...

telor dadar cmpur mayonis lg best wooo....hehehe =)
choc kek yg atie wat tu kukus ke bakar?

adarnadzmie said...

sambal petai ikan bilis tu memang sedap kan... nyummm

A.I said...

x leh tahan tgk bilis petai kau tu *______* bertakung2 air liur aku. mak aiii, sedapnya wei!

Atie said...

mawar:nnti try bt telur dadar+mayonis plak...ahaks.....kek tue atie bakar...nnti nak try bt yg kukus plak...

kak normi;memang sedap kak...

Atie said...

kak ai:memang sedap kak ai...apalagi....cepat buat....heheheheh

kaklong said...

oi...terliur org tgk petai..dahla mak bw petai aritu..iskisk...die memang la.dah wat tu hulur la skit kek tu..mentang2 ada oven..xaci2

Atie said...

kaklong:woi...dia mana bleh mkn telur lg...gatai nnti...huhuhu

nuffnang