Monday, July 04, 2011

Rasa nak merepek kejap....

Hari nie masuk lewat skit opis.....bawak fizri gi cucuk....bukan main lagi hepi bangun pagi tadi...ingt nak gi jenjalan la tue....skali bawak gi klinik....memula ok lagi...main...lari sana lari sini....skali kene masuk bilik cucuk...tengok jarum....terus nangis tak hingat......hilang habis kemachoan tue....hahahahahha.....hope tak demam la......
Sbenarnya mcm tak der benda nak update....tapi rasa mcm nak jer luahkan rasa tak puas hati kt sesetengah pihak nie.....baru2 nie atie ada jumpa satu blog nie........atie labelkan sebagai blog 'desperate'......why??.....sbb atie rasa owner blog nie dah desperate sangat nak kan orang baca blog dia......so....dia guna cara yang atie rasa paling keji.......memanjang jer kutuk orang....orang tue salahlah...orang nie salah lah......semenyer dia labelkan orang salah tue sebagai keldai.....
Giler kesian dengan orang mcm nie.....
Series atie tak tau apa sebab lah yang dia asyik nak maki orang.....mentel kah??......ntah....tapi atie terpikir satu perkara jer....nakkan publisiti.....actually ada banyak kategori sebenarnya blogger nie.....ada yang memang suka citer benda yang betul.....dan ada jugak biler citer benda yang betul.....orang kurang baca blog dia....sbb ayat dalam tue.....takder langsung ciri2 mnarik perhatian orang....so that dia carik alternatif lain dengan caci maki sajer dalam blog.....sbb itu memang diri sebenar dia.....ayat2 maki pun dah mcm sebati dengan dia......jadiknyer....biler dia dah start memaki hamun ikut suka hati dia......so.....makin ramai orang makin nak baca blog dia....sebab???
Sbb orang suka tgk dia duk kutuk orang.....duk maki orang sana sini........ok......pembaca blog nie plak.....ada stengah yang suka blog2 mcm nie.........sbb sesajer mengisi masa lapang....mcm atie........atie suka baca blog yang mempertahankan pendapat dia.....contoh mcm blog kak di......series atie suka baca blog kak di....sbb banyak fakta2 yang betul......walaupun ada jugak entry bahasakan pihak2 tertentu....tapi atie rasa apa yang kak di cakap....banyak yang betul......tetambah lagi yang entry pasal yun nam tue......i like..........
Tapiiii.....
Blog yang satu nie........nak bahasakan orang...tapi diri sendiri pun tak betul.....contoh pasal entry pakai tudung tapi tak tutup dada.....owh....kesian betul la ngan minah nie......lantak lah orang nak pakai apa pun.......jangan la ko nak hangin satu badan bagai..........tak kacau pun duit poket ko......nie siap cakap jumpa kt neraka.....atie rasa lain mcm jer.....rasa mcm dunia dah akhir zaman......memasing dah tak jaga percakapan masing2.....siap ajak jumpa kt neraka lagi......ya Allah.....apa nak jadik la ngan budak nie.......benda2 mcm nie pun nak bt main..........kiter nie sepatutnya berpusu2 doa siang malam....biar kiter salah sorang ahli syurga....nie...dia bleh plak ajak orang jumpa dia kt neraka.........
Tue satu hal....lagi satu hal yang dia citer pasal dia update status kt fb kata nyesal lahir sebagai islam.......and dia tunggu jer ustaz or ustazah bahasakan dia....tapi takder.........memang lah takder sbb orang berilmu mcm tue takkan layan orang mentel mcm ko.....eh....atie plak bahasakan dia......hahahahahha.......opss....bukan niat nak bahasakan.......tp nak betulkan apa yang x betul......berani betul lah kuarkan statement panas mcm tue.......atie tau......sbenarnya bukan sengaja nak kuarkan kot....tapi sajer gatal nak kan publisiti.....atie rasa lah..........
Kesian betul lah dengan orang mcm nie.......hal agama dibuat main2.......entahlah......dunia dah akhir zaman........orang mcm nie atie rasa tak patut kiter layan...bt tak tau jer....kuar entry apa2 pun....baca jer...komen jangan.....habis tue yang ko komen siap bt satu enrty nie apa kes plak atie.....?????..........sbb mak terasa hati dia kutuk pasal tudung tue......mak kan salah sorang yang pakai tudung tak tutup dada.....opkos lah mak terasa.....auwwww......





wife yusri n ibu fizri...

4 comments:

ked khaydee said...

mak taw blog sape tu..

terok kak atie kan??

owg cmtu pon hade..ssh la cmtu..

Atie said...

pikah:tuelah....memang teruk betul...

Semangat46 said...

jgn layan sgt org mcm tue atie, patutnya kalu nak tegur seseorang tue cubalah dulu cara yg lembut.. perlu ker maki2 or gunakan bahasa2 yg kesat dlm cara kita menegur atau berjihad.. chewah hehehe...

Atie said...

tuelah....nak berjihad...tapi guna bahasa yang boleh tahan hebat nyer....perghh....

nuffnang