Tuesday, March 24, 2009

lagi pengalaman naik bas

hehehe....kalau uols perasan,banyak gak kan atie penah citer pasal pengalaman atie naik bas nak balik kampung nie..tp tue seme pengalaman ngeri...tp kali nie atie nak share satu lagi citer balik kampung......heheh...hari jumaat minggu lepas macam biasa la kan ...atie balik jumpa husband..tp bukan balik penang tp atie balik a.setar...sebab husband atie ader kt sana..kan cuti skolah seminggu...sampi puduraya tue rupanya tiket dah banyak habis...nasib baik la masih ader rezeki atie nie nak jumpa husband...keh.keh..bas yg atie dapat nie bas persiaran...risau gak memula tue nak naik...bas dia memang ok..cantik...cuma kerusi tue jer yg keras..rasa cam duk atas batu jer...kematu bontot atie duk lelama dalam bas tue.....pastu naik la sorang pakcik nie...rambut dia sebijik cam abu bakar elah...ngan misai dia yg kontot..pastu pakai spek bingkai itam yg beso....tergamam atie nengok....gelak dalam hati jer....dia sengih2 kt depan bas tue...pastu dia pasang cd karaoke ajak mana2 penumpang yg nak nyanyi...tp seme bt muka blur...masing2 heran..sebab tak penah naik bas yg drebar nyer prangai cam gini....budak pompuan sbelah atie tanya atie "kak betul ke bas yg kiter naik nie".mana tak risau..bas nie kan bas persiaran,pastu ngan pakcik drebar nie prangai cam gini...pakai plak baju bunga2 cam yg kt tepi pantai tue...sebijik cam nak pi rombongan.....ok...biler bas nak gerak dah,drebar tue siap bt pengumuman ngan mikropon...dia cakap "ok penumpang2 sekalian mari kiter mulakan perjalanan kiter yer....".nielah first time atie naik bas cam nie...pastu biler nak brenti kt r&r memana pun dia bt pengumuman lagi..memang sbijik cam rombongan la.....heheh...tue takper lagi...lepas habis cd karaoke tue,drebar nie pasang plak cd mariah kari punyer konsert...memang la tak pelik kan...tp mariah kari dalam tue bt konsert ngan pakai coli ngan sua dalam jer....bt malu jer....dah la depan atie nie pak aji yg duk...siap bukak kopiah lagi dia nengok cd nie...cerah jer bijik mata pakcik nie...aduh.....lepas habis cd nie drebar nie pasang plak cd citer omputih...kategori 18sg kot...dah la blue pastu ganas plak tue....citer pasal makan2 orang nie...uwek...bt atie nak temuntah jer.....agaknyer drebar nie ada masalah wayar kot.mana taknyer pasang cd seme yg pelik2.atie nak tido pun tak leh.....yg pompuan seme tutup mata tp yg lelaki cerah la bijik mata.....tak senonoh tul la......tensen atie....

9 comments:

D.O.U.B.L.E...S said...

driver tu ingat dia bawa pelancong mat saleh kuttt...tu la pasai dia mcm tu...heheheheh.yang penting atie selamat sampaikan...alhamdulillah...

miss♥wahida said...

atie..ada award utk atie..

kasihatie said...

double:heheh...alhamdulillah...

lieya_latif said...

HIII akak takut plak atie bace...teingat kes jurutera mati kene rogol dlm bas tu....iii die ingat penumpang mat salleh kot..... seb baik naik ramai2,kalo tak ramai sure akak turun....

kasihatie said...

kak lieya:kalau atie sorang pun memang atie pun turun.tak nak la duk sorang2.tkt..

green apple said...

kasik chance la pakcik tu nak feeling-feeling ghairah tgk mariah carey, nak dapat yang real kem salam la, dapat the feeling jadik la, buat modal balik rumah kang.

kasihatie said...

green apple:ngeh..ngeh..

ai said...

wakakakakakaka...!!
adoi atie oiii..gelak kuar air mata dah kakak kau ni!! kelakar le wei..tp kalau aku mau x senang bontot. mmg sah driver tu tak betul! sib bek kau selamat sampai atie.. ;P

kasihatie said...

kak ai:memang betul2 tak betul drebar tue kak ai....cam sengal2 ubi jer...

nuffnang