Thursday, October 27, 2011

Adik nak abah ngan mak sihat....

Kadang-kadang kiter gembira.....dan kadang-kadang juga kiter sedih.....dan skarang atie betul-betul betul dalam keadaan yang amat sedih.......mcm biasa pagi tadi....atie call abah.....sejak abah atie sakit....kerapkali jugak atie call abah....tak abah....mak....tak mak abah....2 tue jer.....pagi tadi call abah.....suara abah tetap mcm biasa....tak mcm orang sakit.....abah on the way ke hospital pakar kota bharu untuk pemeriksaan lanjut....sakit abah makin teruk....abah tak bleh nak berjalan.....itu berita paling atie sedih....abah tak pernah sakit sampai mcm nie skali.........tiap kali atie call abah....abah cuma cakap sakit sikit-sikit.......sakit makin kurang.......tak puas hati cakap ngan abah....atie call mak.....

Dan mak menangis.....mak menangis biler atie tanya pasal abah......mak citer dari a to z.....abah makin teruk......ya Allah.....kalau bleh skarang jugak atie nak balik kampung.........dari suara mak atie tau mak mcm luahkan perasaan mak....depan abah.....mak tak tunjuk yang mak susah hati.....mak cuba buat2 gembira....buat2 senyum...sbb mak tak nak abah rasa yang abah susahkan mak.........tapi mak kata abah tak pernah susahkan mak.....memang tugas mak jaga abah.....cuma mak sedih tgk keadaan abah sekarang.......kalau dulu abah sakit....abah masih bleh tahan......cuma kali nie mak kata.....abah sakit lain sangat.......sembahyang pun kene duduk....kadang2 sembahyang sambil baring.....hati anak mana yang bleh tahan dengar orang tua nya sakit sampai mcm tue skali....

Adik atie yang keje kt Hospital KL nun dah cuba dapatkan ubat....tunggu raya haji jer dia nak balik......kakak atie balik minggu nie....atie harap dia bleh tolong uruskan umah tue.......cuma atie rasa syukur sangat2 yang sedara mara banyak membantu......banyak tolong tgkkan mak ngan abah atie......satu jer yang atie terpikir......atie nak bawak mak,abah ngan adik duduk dengan atie cuti skolah nie......biar diaorang ada depan mata atie.....sbb tue jer mampu puaskan hati atie.....memang kalau duduk kt kampung....sedara mara ada yang tolong tgkkan...tapi tetap tak sama mcm anak sendiri yang tolong tgkkan.....itupun kalau mak ngan abah atie nak.......hope mereka nak.......

Dari apa yang mak citer.....abah sakit berkaitan dengan urat saraf.....yer...benda tue atie takut sangat.......disebabkan abah tak tahan sangat sakit.....abah merayu agar hospital cucuk abah.....lepas dapat suntikan tuelah abah makin teruk.....orang kata kesan ubat.......tapi kenapa kesan ubat sampai lama sangat nie.......atie tengah berusaha nak cari ubat berkaitan dengan sakit abah.....satu jer ubat terlintas dalam kepala atie....adalah ubat healin tue.........ker ada ubat lain yang lagi bagus??....kawan-kawan ada idea ker???..........atie tak sanggup dengar mak ngan abah atie sakit....atie nak diaorang sihat....sihat mcm dulu2........

Paling atie kesian adik atie..........mesti dia paling terkesan biler mak ngan abah atie sakit kan.......kakak ngan abang dah la jauh.....kesian sangat ngan dia....hope pelajaran dia tak terganggu......atie sayang dia sangat2.....

Atie takdak mood sangat nak buat keje......atie terbayangkan muka abah atie......hope lepas jumpa doktor pakar....sakit abah beransur pulih....abah jangan risau yer......adik sentiasa doakan abah sihat......adik akan usahakan cari ubat yang boleh buatkan abah sembuh.......mcm tue jugak dengan mak.......insyaallah kalau tak der aral melintang adik nak balik kampung......hal rumah abah kt sini abah jangan risau....adik akan uruskan dengan penyewa tue nnti.....adik nak abah rehat secukupnya.....pasal konvo alip.....pasal sewa umah....adik akan uruskan......



wife yusri n ibu fizri...

6 comments:

adarnadzmie said...

sedih akak baca pasal sakit abah atie ni.... akak terbayang kan abah akak masa baca ni.... kita sebagai anak memang sgt sedih klu dpt tau mak atau abah kita sedang sakit... moga doa kita sbg anak dapat meringan kan kesakitan mereka... moga abah atie pulih secepat mungkin...aminnn..

Atie said...

kak normi:hati atie tak tenang kak....berita terbaru abah kene tahan kt wad....moga2 takder pa per...

Anonymous said...

Assalammualaikum....
Sabar ye atie....sedih gilie aku baca kisah ko...aku dh alamminya dulu masa ayah aku opret sakit....seminggu aku amik cuti tuk jaga dia..yelah kita sebagai anak mmg nak yg terbaik tuk mak ayah kita...hope ayah ko cepat sembuh seperti sediakala....cuba la g kat klinik hidayah tu....

Anonymous said...

http://www.alhidayah-medic.com/

Atie said...

klinik hidayah kt ner yer.....skang ayah aku kt kota bharu medical centre....hope doktor sana bleh kesan la punca sakit abah aku nie....hati aku betul2 tak tenteram la.....kalau bleh tak nak mak ngan abah aku sakit...aku nak diaorang sihat....

kak ina kl said...

memang sedih jika orang tua sakit..
pengiklan yang bagi advertorial tu..nuffnang yang akak suggest blog mana yang sesuai..tgk gak brp readers mai satu hari dan macam-macam lagi. akak dekat 3 tahun baru dpt dik..

nuffnang