Tuesday, October 11, 2011

Fizri suka pantai...

Fizri memang suka pantai....minat nyer terhadap pantai dikesan oleh ibu bapa nya sewaktu pulang berhari raya di terengganu........ha....kan dah kuar ayat majalah 3......hahahhaha........fizri memang suka air-air nie......sehari tue...kalau tak masuk bilik air nak main air memang tak sah....dah la masa mandi pun berejam.....ajak kuar.....tak nak.....terpaksa umpan naik motor baru nak kuar....alahai anak......

Masa balik kampung raya hari tue....sesaja la bawak dia jalan2 tepi pantai......mengekek gelaknyer.....suka sangat....tapi masa tue tak bawak baju spare.....sbb niat nak singgah jap jer lepas balik dari kenduri sepupu atie tue.....skali kau....masa nak balik....dia punyer lah mengamuk tak nak balik...nak main pantai lagi.....tak puas agaknyer......kesian betul anak atie nie....pantai kt terengganu bersih berbanding ngan penang nie.......pantai penang berminyak jer....mungkin banyak kilang.....kalau nak elok skit pun kt area batu feringghi nun....tapi mcm biasa lah....husband atie tak berapa nak suka sangat.......tapi....setelah berhari2 atie berzikir kt telinga husband ajak berkelah tepi pantai......tup...tup....minggu lepas dia yang beria ajak atie gi sana....... :)

Siap beli pelampung lagi ha....sbb nak kasi fizri main pantai puas2........ombak agak kuat jugak.....tak ramai pun yang berkelah......adalah lah dua tiga buah khemah....pastu berpasang2 pasangan duk tengah dating.......kt opis tgk orang dating kt sini pun tgk orang dating....stress...stres....hahahahha.......dating kt opis??....ha....nnti atie citer....

Jejak jer kaki kt air......dah start dah dia tak nak naik....nak main air jer.....hepi betul dia......mangsa kene melayan opkos la apaknyer....jangan araplah atie nak join.....atie tak berapa suka sangat.....pasir2 nie....sbb nnti nak menyalin baju satu hal........

Sampai mengigil2 ha.....pun tak nak naik......yerlah...sebelum nie main air kt bilik air jer.....nie....ha.....mandi la puas2.....sampai kecut seme benda yang ader....ahaks......sbelum nie kalau hari cuti jer jalan2 ke shoping mall....sampai boring la.....lepak kt pantai qbay pun bukan ada apa sangat......so skali skala bwk fizri berkelah ok jugak.....kesian jugak kt dia asyik terperap kt umah jer sehari suntuk.....dah la kami nie kadang ada kt umah kadang tak der.....sibuk ngan keje...kalah orang keje swasta......


Pujuk main pasir kejap...pastu terus angkat bawak naik.....kalau dibiarkan lagi...mau demam esok kang......kemain hepi lagi fizri......pasnie bleh lah berkelah lagi.....oh....atie siap buat apam mekar lagi......pasni kiter berkelah bawak bekal nasi plak...kalau bleh kiter pasang khemah dari pagi bawak ke petang.....baru best.....hahahahha



wife yusri n ibu fizri...

10 comments:

mysha said...

fIzri da beach boy...

imAD tak pernAH g pantai lagik... setakat nih baru pool jer.. lepas nih nak try lak bawak g pantai..

Atie said...

mysha:pantai kene hati2 skit sbb ombak kan....atie plak lepas nie nak bawak fizri gi pool plak...

adarnadzmie said...

lama tul akak n the gengs tak mandi pantai... selalu gi pantai tepi highway tu lepak2 jer.... ni kat batu feringgi tu ke atie???... ingat nak gi gak la ke sana...hehe.. anak akak suka jugak mandi pantai... akak tolong la tak mo punyaa..hehe..

beria fizri ngan apak nya mandi..hehe

Atie said...

kak normi:atie gi kt batu ferringhi tue....best jugak kak skali skala....sronok tak henggat la dua branak tue berendam...

ked said...

haaa..spe lak yg brcinta lam opis tu kak atie? ce cite, ce cite..

Atie said...

pikah:meh nak bagitau.....kak nisa ngan si budak praktikal....

lieyalatif said...

bagus le atie...tau tak, dulu mia mija takut pantai tau...die takut pasir sebenarnye...eh geli pasir...melalak2 tak mo jejak kaki tau hahhahah..dasar tak sedar diri tu ...seb baik dah besar okey hehehe

akak suke pic fizri ngan ayah die yg tgh mandi tu...anak bapak sebijik hah rupenyer!

Atie said...

kak lieya:anak bapak...ramai ckp mcm tue...muka serupa...

ked said...

haaa??sungguh ke? sape? ade ke budak praktikal laki? ke ex budak praktikal?

Atie said...

pikah:kak atie rasa pikah tak sempat kot ngan dia....ada....

nuffnang