Friday, October 21, 2011

Produk Penjagaan Muka

Kemarin ada satu kejadian yang buatkan atie rasa betul2 malu mcm rasa nak sorok muka dalam baldi kain...hahaha...giler punyer malu la.....atie tak salahkan sesapa..memang salah diri sendiri jugak....apsal perasan sangat kan......nak citer ker....ermmm...jap nak pikir...tak yah lah....maluuu....ermmm...citer lah....bleh korang gelakkan atie secara berjemaah....muahhahahhahah.....

Citer nyer mcm nie....kemarin dalam kul 2 mcm tue....atie pun masuk la surau....nak solat zohor...pastu dalam tue ada lah 2 orang budak praktikal.....budak baru....nama pun atie ingt2 lupa....mana lah nak ingt....kejap kang tukar orang....duk 2 3 bulan tukar.....bersilih ganti....memang susah la nak ingt......tapi lama kang ingt la........so....lepas ambik wuduk....solat bagai.....tiba lah nak pakai tudung....pastu kan salah sorang budak praktikal nie tegur la atie...


Budak tue : Kak atie pakai pencuci muka apa yer.....
Atie : Kak atie pakai olay jer......kenapa?
Budak tue : Patutlah....kak atie cantik.....
Atie : Eh mana ada.....biasa jer....orang lain ramai lagi yang cantik (padahal dalam hati blink..blink...)
Budak tue : Eh.....muka kak atie memang biasa2 jer.....tapi kulit kak atie cantik....
Atie : Ha....ooooo......


Malu giler siot......haahhah......mana lah atie tak perasan.....dah dia puji cantik....ingtkan muka atie nie ha yang memang cantik kalah jeniper lopeh..........skali dia kata kulit jer.....muka biasa2.......tang dia sebut muka biasa2 tue rasa mcm nak nyorok dalam baldi....giler malu.....huhuhuhuhu.....memang budak nie jenis berterus-terang....tima kasih dik sedarkan akak ko yang memang jenis perasan nie....muehehehhe


Dah ramai yang tegur atie kata kulit cantik.......kulit muka jer.....cer korang tgk skit kulit kaki ngan tangan atie nie ha.....giler berkeladak.....ngan kasar....maklumlah orang keje buruh kasar memang mcm nie.....huhuhuu......atie pun heran gak la apsal lah orang kata atie nie putih.....kalau sesapa pernah tgk atie face to face takder maknanya putih.......kusam ok.....kusam berkeladak........sedapnyer kutuk diri sendiri.......

Dulu...kalau korang nak tau......muka atie nie penuh jerawat......atie ada resdung...kira resdung teruk jugaklah.......kira jerawat tue sbb atie ada resdung yang teruk.....sampaikan mak atie mengeluh yang anak dara dia yang sorang nie muka penuh jerawat....memang rasa down sangat....tambah plak biler gi skolah....masa tue kalau tak silap atie form 3......ada sorang member tegur atie...."besar giler jerawat hang....jerawat gatai la tu...."........sapa lah tak sedih kan........jerawat gatai plak tue dia kata....nak gatai tang mana ntah...boipren pun tak der lagi.....yerlah....skolah convent....seme pompuan.......takkan nak jadik lesbian kottttttt........eh....tp dulu memang agak gatai skit........petang-petang kan atie ada tusyen.....asal gi tusyen jer atie slalu ushar sorang mamat nie....hensem tue....maklumlah....kt skolah tak jumpa laki.....datang tusyen nampak laki mulalah perangai gedik datang..........that's why la naik jerawat kot......ngeh....ngeh....


Lepas tue ada sorang kawan abah rekemen suh buang resdung nie.....bukan kt salon...tapi kt sorang makcik nie...bomoh resdung....nak cantik punyer pasal.....atie pun pegi....dia pakai asap....and alhamdulillah.....jerawat atie banyak kurang.....makin lama makin takde.......suka sangat la kan...tapi parut plak duk bersepah sana sini......terbaca satu petua...ambik kentang parut kan hampas tue tepek kt muka yang berparut....lama jugak atie amalkan petua nie.....dan hasilnyer.....parut atie langsung takder......sampai la skarang....heheheh



Dan mungkin jugak kesan dari atie pakai produk olay nie.....first produk olay yang atie pakai adalah jenis white radiance......kalau nak tau dulu pakaging(betul ker aku eja nie...) dia mcm gambar atas nie.......pastu murah plak tue........memang mampu lah kan.......lama jugak atie pakai olay jenis nie......sbelum atie pakai olay....atie pernah pakai satu produk lain........atie rasa tak payah lah kot atie sebut........yang pastinya bukan produk yang jual kt pasaraya nie......dia yang ada perkataan kosmetik kt belakang tue........memang masa pakai muka putih giler.....tapi apa kes plak muka putih tangan hitam kan......so....atie pun tak pakai la krim yang jenis menghakis tue....tapi hasilnyer......masyaallah....berkeladak ok muka aku.......hahaha...pastu atie pun stop la pakai produk tue........lepas stop....lama jugak la ambik masa nak cari produk yang sesuai....sampai la atie terjumpa produk olay nie....dan kekal sampai skarang.....eh.....jangan korang ingt nie entry iklan produk olay plak yer.....hehehheh.......

Lagi satu yang best produk olay nie adalah dia punyer mask....best ooo......lepas pakai tue....rasa muka putih jer.......yang penting dia takder bau....atie tak suka mask2 yang jenis berbau nie...dah la bertepek lama kt muka kiter kan.......kene plak jenis yang berbau....memang sakit hidung la dibuatnya......


Nie jenis pencuci muka yang atie guna skarang....tapi atie suka yang jenis cream cleanser tue....dai tak berbuih....dia mcm krim gitu...pastu ada bijik2.......best giler menyental muka nie ngan bijik2 tue.....pencuci muka pun bleh...scrub pun bleh......skarang nie dalam sebulan.....2 kali atie kene beli pencuci muka nie...mana taknya....husband atie pun bedal pakai pencuci muka atie......tak hagak-hagak ok........



Dah lama kekal jenis olay white radiance tue......skali tetiba dia dah berubah...nampak lagi klasssss..........bukan stakat pakaging tue yang berubah....skali ngan harga dia ubah...aduh....mahal wooo......bagi korang atie tak tau la...tapi bagi atie memang mahal.....hehehehhe........yang cerdiknyer si olay nie....dia ubah produk olay white radiance nie dia gantikan plak olay jenis naturally white plak....ha....yang nie murah......so...apalagi.....bertukarrrrr

Nie cleanser baru dia.....tapi atie tgk kt tesco still ada lagi cleanser yang jenis lama.....jadik atie pakai jer dulu cleanser jenis lama tue......slagi masih dijual...slagi tue lah kiter beli.....yang jenis baru nie atie tak pernah try lagi...mungkin best kot......nnti nak try beli lah....





Dan yang nie krim terbaru olay white radiance........yang nie yang mahal nie.......terkejut gak masa tgk dia buat perubahan.......pikir jugak...habis la muka aku pas nie kene carik produk lain.....tapi nasib baik ada krim yang bawah nie.....suka sangat sangat sangat.......hehehhe



Dan...nie lah krim atie skarang....hope jangan la berubah.....saya nak kekal pada yang satu jer....kalau tukar jugak.......nak tak nak kene pakai jugak la.......lepas tue ikat perut jangan makan....amboiii.......over nau ko nie atie oiii......hehehheh.....lagi satu yang atie suka pasal produk olay nie.....dia tak yah susah2 nak pakai toner......cuci muka.....pakai krim....dah cukup.......kalau rajin pakai la mask....tue jer.....atie paling tak suka pakai toner....tak tau la kenapa.....sbb atie tak suka tgk kapas muka yang ada kesan kotor tue......pelik kan ......hahahhahah........dan yang paling penting......dia tak berbau tengik...ada stengah tue...krim dia punyer lah kuat bau...sampai sakit hidung nie ha.......atie memang alah skit ngan bau tengik2 sangat nie...wangi memang wangi...tapi wangi yang terlampau kuat.......

Dan kepada adik yang cakap kulit ahkak cantik tue.....nie jer lah produk yang akak pakai......takder benda lain.....tambah masa adik puji tue....akak kan masih dalam air semayang....mungkin seri dia tue lain........hehehehehhe...........tapi terus terang atie cakap......atie tak putih ok.......dalam gambar jer kot nampak putih...hakikatnya atie rasa atie nie hitam......kalau putih pun putih berkeladak gitu....muahahahahahhah



wife yusri n ibu fizri...

8 comments:

adarnadzmie said...

hehe... lawak bebenor atie ni...ok per org puji kulit atie cantik.. dari kulit yang cantik muka pun jadik cantik...
ooo.. atie pakai olay white radiant yer... sbb tu muka atie white kottt... hehe..
satu produk klu serasi ngan kulit muka kita seronok jer kan...

Atie said...

kak normi;atie kan cepat perasan.....ingtkan orang puji muka cantik....hahahha.....atie dah lama pakai produk nie kak....memang serasi ngan kulit atie...sbb tue tak nak bertukar kepada yang lain....eh...ayat iklan plak...hahaha

ked said...

intan ladyana sangat kak atie ni..hehehe..jujor nau budak baru tuh..nak jmpe la sy..hehehe

Atie said...

pikah:intan ladyana??....tak lah.....intan payung jer....budak tue memang jujur sangat...malu aiiiii....

lieyalatif said...

keh keh keh ....ko ni atie, tegelak2 akak tau....tang muke biase2 jek, tapi kulit yg cantik tu akak gelak...takpelaa, muke biase2 ade laki n anak yeak tak....tapi tang die puji kulit tu ko harus bangge....

tule, serasi le kirenyeko pakai produk ni....bagus le camtu....tak yah susah2 bertukar2 produk bagai...

Atie said...

kak lieya:dia puji kulit jer...sob..sob...sob....produk nie memang dah sesuai sangat ngan atie...memang ngam la....hehehhe

Missoyaa said...

saya pon tgh cuba produk ni...emmm nta cam na la kejadiannya :)

Zana Adieyza said...

nice review!!

zana baru try pakai olay seminggu.. pakai white radiance jugak..

setakat ni puas hati sbb kulit dh x berminyak sgt.. nak trskan pakai olay & nak dptkan lebih banyak kesan positif..

salam kenal dari zana.. nice blog sis!

nuffnang