Wednesday, October 12, 2011

Mungkin atas pangkat yang aku ada nie orang buat derkkkkk jerk.....

Rata-rata blog semenyer Wordless Wednesday.....tapi mai tang blog atie.....tak der makna.....kalau dah tuan punyer blog jenis yang banyak cakap....takder makna WW nie....WWF ader....smalam...ngan laki mak.....sbb mak gelakkan dia buat surat....ayat giler kelakar....kata cikgu Bahasa Melayu......apadaaaa.....sudahnyer atie kene smackdown ngan laki mak....auwwww......hahahahhaha....pastu dia suh atie jer yang buat surat tue.....dah la nak bagi kt Adun Teluk Bahang.....ngeh....ngeh....
Kan dah lari tajuk......back to da topic......
Saper ingt entry atie masa dekat2 nak raya tue.......masa bulan puasa tue....masa atie tengah hangin baju tak siap tue.....muahahah....eh...bukan pasal baju tue lagi....baju tue atie lipat....masuk dalam plastik.....letak kt rak baju paling bawah skali.....sbb tak nak tengok dah...buat sakit hati jer.....
Lagi skali lari topik.......
Entry yang atie citer pasal atie bengang ngan sistem......kalau uols nak tau.......sejak dari sebelum puasa sampai la hari pembentangan bajet 2012...baruuuuuuuu lah kes mak tue selesai....giler lama.......memang lamaaaaaa sangat......nak tau kenapa.......sbb kes mak diaorang orang atas-atas duk campak sana....campak sini....tendang sana....tendang sini.....

Asal call jer.....alasan diaorang

- Eh....nie bukan kes saya....u kene contact person yang turun penang hari tue...

- Saya kt luar nie....ada hal kejap....u call opis i nnti....(biler call tak pernah berangkat)

- Apa masalah lagi nie.......saya rasa seme dah ok....(biler atie suh orang atas nie bt sendiri and tgk depan mata ada masalah....baru terkedu tak tau nak kata apa)

- U email kt i apa masalah nyer tue nnti i settle......(email tak pernah nyer balas)
- Ok i remute komputer u skarang....(mulalah atie merayap menyembang kt tmpat orang lain....sbb orang "atas" nak remute komputer......tapi sepatah haram pun tak buat....komputer tak remute...keje atie tak berjalan...)
Atie pegang kata-kata diaorang masa atie turun sana....."negeri kalau ada masalah.....call jer kami....".......yer......call yer......tapi apa kes yang biler negeri call tak pernah berangkat??......nie keje ker joli????.........atie biar jer........sbb skali atie mengadu........berminggu baru diaorang nak settle kan.....biler dah settle...ingt kan selama-lamanya settle lah kan.....sampai la satu hari nie.....ermmmm....dalam seminggu sebelum pembentangan bajet tue....atie call sorang officer nie....
Mcm biasa.....dia cakap itu bukan urusan dia...sedangkan dia adalah orang yang turun penang untuk tgk masalah negeri....kalau bukan urusan ko....apsal ko turun....sajer nak berjalan kah?........masa nie atie rasa atie dah start tinggi suara......sbb atie rasa tone suara dia pun dah mcm lain........bukan stakat tinggi suara....ngan air mata skali turun.....mak kan gedik....sikit-sikit nak nangis....sikit-sikit nak nangis......terus orang yang atie call tue tak tau nak cakap apa.......dia suh atie email jer......and ada satu ayat yang atie smash kt dia.....rasa bersalah jugak.....tapi arghhhh.......lupakan jer......dia kata lagi....email kali nie kasi strong skit......oooo.....nak email yang strong yer........
Biler pikir balik atie nangis sbb rasa mcm dah tak tahan sangat.....orang "atas" main baling2 jer masalah atie.....yang customer plak call marah2......atie kt tengah2.....dah tak tau nak selesaikan mcm mana....tue belum kene sound ngan orang "atas" satu lagi........"Uols kene pakai sistem.....i dah tk nak terima satu pun borang manual"........
Sampai skarang ko atie ingt lagi kata2 mangkuk nie......dia tk paham sebenarnya masalah yang unit atie duk hadapi skarang nie....apa yang diaorang tau....nak laserrr jer......memang betul lah nasihat atie kt budak praktikal unit atie....."....duduk unit pelesenan nie...hati kene kental...."muahahhahaha
Atie tak terus email lagi.....sbb nak email yang strong kan....so dia memang kene take time skit.....ayat perlu pedih skit....bagi orang-orang " atas nie terasa"....jahat nyer saya......sampai lah hari pembentangan bajet tue.....atie create satu email dari pagi sampai ke petang....siap attach kan sekali masalah yang atie dah print screen tue.........masa nak masukkan nama untuk sesiapa tue.......atie add in seme nama bos-bos besar.....dan cc kan skali bos-bos besar yang lain...yang mana duk sound-sound atie tue.........lepas send jer email strong tue....atie rasa mcm serba tak kene....takut pun ader.....hepi pun ader....serabut pun ada.....sebelum balik tue atie ceck email....tiada balasan.....mungkin masing2 tak der mood nak buat keje sbb duk dengar bajet kan...ok tak per.....
Isnin tue.....pepagi lagi atie bukak email...hambik kau......daripada email atie...orang besar...antar ke orang besar lagi satu.....pastu forward ker orang besar lagi satu........pastu.....orang2 yang sbelum nie atie duk deal yang tak pernah nak ambik action...kene sound.....lagi skali atie sebut....kene sound ngan orang lagi besar dari dia.....atie rasa aper??....yes...atie suka...suka sangat......dan....tak sampai pun satu hari....satu persatu masalah yang atie duk ngadu tue....settle.....on the spot ok........so......apa kes yang hari tue.......sampai berminggu-minggu ko tak settle masalah aku nie.........ker ko joli jer........
Owh.....biler orang yang berpangkat ketuk kepala....baru terhegeh-hegeh nak buat keje kan.....pastu mulalah atie nampak....ko salahkan aku....aku salahkan ko.....atie just tengok jer....atie tgk jer satu -persatu emel bergaduh diaorang.....lantak.....atie malas nak masuk campur....asalkan ko selesaikan masalah atie secepat mungkin sbb atie dah tak tahan tgk keje duk tertangguh atas meja....campur plak kene sound ngan customer....and see......skarang seme keje2 saya settle......

Alhamdulillah......
Mungkin kiter kene main cara nie biler nak bagi orang2 blagak nie sedar.....kenapa yer??....kenapa biler orang bawahan mengadu ko susah sangat nak take action.....biler bos atasan dari ko ketuk kepala....baru terhegeh-hegeh nak buat.......sbelum nie ko buat derkkk jer........permainan dunia.........orang atas memang tak pandang orang bawahan..........well......i dah biasa.....

wife yusri n ibu fizri...

4 comments:

mysha said...

dUnia nih mmG ceNggitu aTIe.. saborla yer yUnk... dioRg tu lupa, beSo mn pun paNgkat, maTI nnT kain saMa braNd jer.. saMa kaler jer.. huhuhu biOrkan jer demE tuh..huh

Atie said...

mysha:a'a....betul tue....esok kang...sama jer taraf kiter nie ha,....

ked said...

yess!! i like your action kak atie..yelah, smpi bile asyik kite je yang kena tadah tlinge dengar customer komplen..diorang bkn taw pon ape mslh kite..

Atie said...

ked:yeahhh......i'm hepi now.....bleh tido ngan aman....hahahahh

nuffnang