Friday, August 05, 2011

Alkisah lif....

Pagi tadi lepas park kete kt tempat parking tue...terkocoh-kocoh jalan sbb nak sampai opis cepat....tempat atie park kete tue agak jauh gak la ngan opis....kene turun lif lagi...sbb atie park kt tingkap 6.......alhamdulillah tunggu lif tak lama.....tapiiiiii....yang spoil nyer lif tue tak der lampu....
Cuak sbenarnya memula nak masuk tue...yerlah.....dah bleh bayang dah....nie kalau masuk kompom biler tutup pintu nnti gelap gulita dunia atie nnti....masing2 masa tue adalah 5 orang mcm tue duk pandang ko pandang aku......takut.....pastu ada sorang laki nie masuk.....pastu sorang lagi pompuan masuk gak...pompuan nie pun memula tue antara nak ngan tak jer...biler atie tgk ada jugak orang masuk....atie pun masuk la.....yerlah....kalau tunggu lif lain takut lambat jer....
Kan betul atie cakap.....lif tue tertutup jer....terus rasa dunia nie gelap....nak nangis rasa....sbenarnya atie nie penakut skit kalau naik lif.....masa memula dapat keje gomen.....pastu tau opis atie yang kt SPA tue tingkat 7...dah rasa cuak dah.....atie bab2 lif nie memang alahan skit......entahlah....banyak benda atie terpikir kalau masuk lif....biler dah lama2...ok skit.....
Pastu biler pindah penang....tgk opis tingkat 56....fuh...berdebar gak...tapi bt2 cool jer....pernah skali tue naik lif....skali lif terhempap kt tingkat 41 kot kalau tak silap atie...nasib baik masa tue ramai2.......kira ada member la kan......dah la lif kt komtar nie.....kalau yang tingkat tinggi2 mcm atie nie...dia start dari tingkat 42 sampai la 58....so...kalau dia terhempap kt tingkat 41.....pastu hang kt situ....tak ker naya namanya.......dah lah takder pintu.....sesak napas dibuatnyer........yang spoil nyer loceng kecemasan plak tak bunyik.......takut mati jer masa tue.....nasib baik kejap jer masa tue.....lepas pada tue atie pangkah terus lif yang rosak tue.....tapi biler dah lama2......naik jugak....heheheheh....
Nie petang nnti tak tau lah mcm mana...mintak2 lif tue ada lampu la......tak sanggup dah nak bergelap dalam tue....dah lah lif tue maha lambat...tak mcm lif kt komtar nie....lif komtar nie dah lebih kurang naik roket jer lajunyer....bengang telinga atie ok hari2 naik lif.....




wife yusri n ibu fizri...

8 comments:

ked said...

waaa~~teringat cite lame..takot gler mase tu kan kak atie?

Atie said...

pikah:memang takut....heheh

adarnadzmie said...

akak besa gak kerja komtar masa thn 2002/2003... masa tu kat KWSP tingkat 44 klu tak slah akak la... naik lif mak oiii takut gayat..tak besa lagi jagi lift problem masa akak keja 2 tahun tu...

KWSP pun dah pindah sekarang ni...

Atie said...

kak normi:skang kan kak...lif kerap problem...pastu bunyi kadang2 menakutkan....bangunan lama kan...

lieyalatif said...

FUH TINGKAT 56....akak yg kat umah dulu tu dok tingkat 2 pun lemas dok dlm lif kalo lif stuck.....huhuhuhu.......tak dpt bygkan laa atie...fobia tol gelap2 ni....

Atie said...

kak lieya:tuelah kak.....plak tue pikir mcm2....lagi la naik takut...

mysha said...

atie..tingginyER temPat kroje...

sHa ari tu tersangkot dalam liF.. tetiba dia breaKdown huhuhu.. haru betol...

Atie said...

mysha;opis atie kt tingkat 56...memang tinggi...huhuhu....

nuffnang