Thursday, August 25, 2011

Sistem punyer hal....

Orang lain semenyer sibuk nak balik kampung dah kan....hati pun masing semenyer dah kampung.....kt opis tue kalau yang masih keje hanya tinggal jasad jer kan.......jangan tipu lah kalau kata tak......mak tau....hehehe......tapi tue uols....atie plak kes lain......hari isnin tue hati atie memang tak der gak kt opis nie.....tapi start selasa tue....satu persatu masalah datang.....
Masalah keje la uols....hajat di hati nie...berkobar-kobar nak settle keje sbelum cuti raya.....tapi asal atie dah start guna sistem yang belum pun sampai suku jagung nie....dah mcm2 masalah datang....bayangkan yer....satu hari...hanya satu permohonan jer atie bleh proses....dari pagi sampai ke petang.....giler stress.....
Biler dah ok.....atie key in banyak2.....tapi tinggal nak print kad pemandu pelancong tue...tetiba plak tak leh nak connect ngan mesin print kad atie nie ha.......ok takper....call HQ.....HQ suh call vendor........mulalah episod atie ngan vendor chit chat pakai tepon......kalah orang bercinta.......dia urus dari sana....atie handle dari sini......godek sana godek sini.....download sana download sini........sampai la pagi nie.......result "connection failed"......argghhhhh...........
Ok....call HQ bahagian TM.......bercinta plak ngan orang HQ......last2 nak tau diaorang kata apa....."kenapa tak bleh yer....saya pun tak tau mcm mana bleh jadik mcm tue....."atie dah pasrah dah........atie yang dari taktau apa fungsi2 menatang dalam komputer tetiba jadik tau......dari taktau yang orang HQ bleh masuk pc kiter pun dah jadi tau........nak settle satu benda....tapi banyaaaakkkkkkkk benda rahsia atie dah tau.....magik tak....magik tak...magik tak.....
Selama nie atie memang harapkan orang yang terror bab it yang handle......atie just tau guna yang basic.....kalau ko nak suh aku connect MYSQL datacard....masuk datasource nama...masuk ip....masuk promt.....memang atie tak tau.....tapi sbbkan satu masalah nie....seme nyer atie dah tau.....tapiiiiiii.....tetap tak bleh jugakkkk.....tension nyer..........mulalah rasa mcm takder mood nak raya......bleh??.....sedih...sedih.....tunggu petang nie plak......atie pun dah naik pening dah nie....memula cakap ngan hezri...pastu syahrin....pastu hairil.....sampai tersasul la sebut nama.........hish.....pas nie ngan saper plak diaorang suh atie cakap nie........cakap ngan Bill Gates plak kottttt................huh



Biler tension.....mulalah terbayang nak makan coklat cadburry......mana lah atie tak naik badan sejak keje kt sini....asal tension jer makan ceklat....tension jer carik ceklat....adoiiiii.......


wife yusri n ibu fizri...

2 comments:

ked said...

hebatnye HQ!!leh masuk pc kite..wow!!

Atie said...

pikah:hebat...memang hebat....

nuffnang