Friday, August 12, 2011

Tak bleh blah betul tgk muka konfiden giler....hahahah

Hari tue kan atie duk bising2 kata nak masak daging singgang kan......so.....on the way balik tue singgah la kedai runcit nak beli ketumbar....kalau nak masak singgang daging...ketumbar wajib ada...baru kick.....

Atie : Akak...ketumbar ada tak??

Tokei kedai : Ada jap yer.......

Dia kuar dengan bawak peket yang berisi benda alah nie :-


Atie : Eh....nie buah pelaga lah kak.......
Tokei kedai : Nie la ketumbar......buah pelaga lain.......(dengan muka yang konfiden)
Atie dah cuak dah....yerlah...takut atie yang salah kan....malu lah nnti kan....nnti orang kata nampak sangat tak pernah masak....

Atie : Dia yang bijik kecik tue kak......yang nie buah pelaga.....
Tokei tue : Bijik rempah ker??...nnti saya ambik......
Atie : ?????......ha.....yang nie lah...........

Atie tgk akak tue senyum....tak taulah senyum perli ker atau senyum sbb dia yang salah.....sbb atie beria kata yang nielah ketumbar ....nak lagi konpem.....atie datang opis terus google gambar buah pelaga ngan ketumbar.....ha.....betullah......atie dah cakap.....atie memang betul.....yang akak tue.....muka konfiden giler...skali salah.....muahahhaha


Ini ketumbar ok.....

Atie kalau tgk orang konfiden giler bagi jawapan pastu salah memang nak tergelak....yerlah...kalau tak sure cuba jangan buat mimik muka mcm ko yang betul.....tue baru satu kes.....ada satu kes sorang minah nie.....wah......kecoh kt fb kata minat bola........its normal lah kan........sbb skang nie ramai pompuan minat bola.....cuma atie jer yang tak minat....bukan dunia mak nyah......tapi apalah nasib.....terjodoh plak ngan suami yang suka bola + jurulatih bola kt skolah....anak pun kaki bola.....bola...bola...bola....rimas la........tak der benda lain ker......
Tapi kalau husband tgk bola atie join jugak.....yerlah nak beli tv lagi satu tak mampu.....tapi tuelah.....setiap kali tgk bola kalau atie ada...setiap kali tue lah laki atie tension.....mak kan banyak mulut...kejap2 tanya tue...kejap2 tanya nie....kejap2 tanya apsal lembap sangat lari......baik tak yah main bola......main lumba jalan kaki lagi baik kalau gitu lembapnyer ha.........ha.....mana tak tension laki mak....muahhahahha

Eh...termelalut plak.....so....biler pompuan nie kecoh duk canang suka sangat bola.....hari tue sembang la ngan dia.....tup..tup kuar pasal yang masa malaysia lawan singapore tue...."...aku suka giler tgk "SYAFIQ SALEE" main.....perghhh...kemas wei.........".....masa nie atie rasa nak tersedak.........atie memang tak minat bola.....tapi kalau pemain2 bola yang pemes emes nie atie rasa kenal lah jugak skit2........bukan ker syafiq tue syafiq rahim ker....yang salee tue bukan ker safee salee ker..........apasal minah nie sebut syafiq salee....ker aku yang salah????....tapi atie senyap je.....malas nak betul kan....takut nnti atie yang silap....skali biler tgk paper........yup...atie yang betul.....muahhahahahahhaahahahh
Apadaaaa....kata minat bola......nama pemain terkenal pun salah....muahahhahahah....eh...tak baik gelak kt orang bulan2 pose nie....ngeh....ngeh....tapi tuelah......kalau tak yakin....jangan cakap......better senyap jer....kalau nak cakap jugak......cuba jangan bt muka konfiden giler....mcm.....heeyyyyy.......i tau ok.........muehhehehe






wife yusri n ibu fizri...

7 comments:

lieyalatif said...

hahahaahah...maknenye akak tu laa yg tak selalu masak kan wakakakaak...kdg2 rupe kite ingat tapi name tu yg konpius heehehehe

Atie said...

kak lieya:tuelah kak....atie pun kdg2 lupa gak nama tue...tapi rupa ingt....tapi takderlah sekonfiden akak nie....wakakakak

adarnadzmie said...

looo..akak ingat atie nak kasi resepi singgang daging tadi... quper2 nya pasal org yng terover konfident nampaknya... hehe... akak bola tarak suka... masak pun tarak pandai... hehe...

D.O.U.B.L.E...S said...

akak suka masak atie tapi kalau ko tanya akak benda2 nie akak konpius hehehehehhe boleh?????

i am S!L4H.. said...

*hehehehehe

Atie said...

kak siti:akakkkkkk....lamenyer tak dengar citer akak...apa khabar????....heheheh......atie pun kadang2 konpius gak kak....

silah:haiiii....

Atie said...

kak siti:akakkkkkk....lamenyer tak dengar citer akak...apa khabar????....heheheh......atie pun kadang2 konpius gak kak....

silah:haiiii....

nuffnang