Wednesday, August 24, 2011

Bukak puasa bersama golongan yang kurang berkemampuan

Balik dari kl hari tue....hanya sempat rehat hari jumaat jer......memang betul2 rehat lah sbb fizri atie antar kt mummy dia...heheh...lepas hantar...sambung tido balik....kul 12 tengah hari okeh baru hegeh2 bangun mandi.......tue pun terpaksa sbb husband atie balik tengah hari tue....kang dia tgk bini duk terbongkang lagi mau dia baca terus yassin kt atie.....eh.....
Tue kisah jumaat...sabtu nyer plak atie kene keje....bukan keje sangat la.....ada weekend @ homestay...sambut anak yatim ngan anak2 miskin bukak puasa...nie first time atie join bukak puasa dengan anak2 yang dari golongan kurang berkemampuan....agak sedih......tengah hari tue bawak diaorang shoping dulu....tapi yang tue atie tak join....atie join yang bukak posa jer.......hehehehhe

Atie plak hari tue memang tak berapa nak sihat sangat....ntah mcm mana ntah bleh kene selsema plak.......duk sok sek sok sek jer hari tue.....rimas betul kalau kene selsema bebulan puasa.....petang tue dekat dewan homestay pulau betong baru lah atie jumpa budak2 tue....alahai....siannyer tgk.....ader yang kematian mak masa tsunami....ader yang ayah baru meninggal bulan 3 lepas......kira diaorang nie mcm2 kisah la.........biler tgk diaorang terus rasa insaf.....selama nie kalau takder duit skit mula merungut.....itu tak kene la ini tak kene la....rupanya ada lagi yang susah dari kiter sbenarnya......so...syukur dengan apa yang ada.....


Jemputan VIP Adun Pulau Betong.......ucapan skit....terus siap2 nak berbuka....tiba waktu berbuka tue.....cepat2 la senduk nasi kt budak2 nie......tapi part nie paling sedih biler atie sembang ngan sorang budak nie....dari mula lagi atie duk tengok dia asyik jeling jer lauk2 yang terhidang tue.....

Budak tue : Sedap nyer....tak sabar nak makan.....

Atie : Yer??....meh nak buh lauk ayam.....kt umah bukak puasa makan per???...(sambil duk buh lauk ayam kt budak nie)...

Budak tue : Makan gulai kosong ngan nasik jer........(sambil senyum)....

Mau menitik jer air mata dengar jawapan jujur budak nie.......alhamdulillah...rezeki dia hari tue dapat makan nasi gulai ayam...........yang atie nie pun satu....apsal la tanya soalan mcm tue....tak baik kan.....ish....nak kene stapler mulut nampak gaya nie.....huhuhuhu



wife yusri n ibu fizri...

5 comments:

lieyalatif said...

atie ko nampak kurus laa....wah ni mesti dah turun byk niii heheeh

alahai..siyes akak sedih bace ko tulis nie...sian la sgt2...sob sob sob

adarnadzmie said...

yer la atie nmpk kurus sket... dh tak mcm adik si giant tu laaa...hehe (gurau je tau)..

sedih akak bc part yg bawah tu... sebak jer rasa...

Atie said...

kak lieya:kurus??....yer ker??...kembang vontot dah nie...hehehe......memang sedih kak...atie yang secara live tgk dia...sembang ngan dia....lagi rasa nak nangis jer..

kak normi:kene sambung puasa lagi sebulan nmpk gayanyer nie...muhahahah.....memang sedih kak...sedih sangat...

ked said...

kak atie..sedihnye..nk nanges rase..insaf plak..

Atie said...

pikah:sedih kan....

nuffnang